Přejít na výpis diskuzí
Vesmírný simulátor X: Rebirth přežil klinickou smrt a vypadá famózně
8.8.2013 | Ladislav Loukota
112 příspěvků
-
Osobně doufám, aby byla možnost přidat se k nějáké frakci něco jako Federaci, chci si užít pořádné vesmírné bitky a nechci přepadávat lodě jak nějáký pirát.
-
už sa neviem dočkať až budem ako v X3ke lietať pritom si opakovať......... http://www.youtube.com/watch?v=QopDA2uLXts
-
Capital ship control
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=306576
Ak to urobia takto, tak neva, zatiaĺ to nie je stratené a ak to poserú, urobí to jednoduchý mod. -
-
You won't be sitting in the cockpit and steer such a capital ship from the first person perspective anymore simply because that is boring. Steering huge and slowly-turning ships manually just doesnt make sense.
A na to prisli ti geniove jak? Ja jsem v kazde hre od X2 vys delal vse pro to, abych mel M2 co nejdrive a s nicim jinym jsem uz nikdy neletal. A kdyz to byla takova kravina a nuda, proc se to udrezlo ve CTYRECH hrach? Proste naproste kecy jen pro to, aby zduvodnili tu hovadinu, co vymysleli. Bohuzel mam obavu, ze toto MODy nespravi, protoze tam nebudou kokpity a kamerove pohledy pro ty lode. -
budu rád za každou hru která se trochu přiblíží k star trek: bridge commander, freelancer klony se poslední dobou objevujou jak houby po dešti
-
-
Pěkné pěkné až na ty plameny ve vesmíru. Neměli by podceňovat inteligenci hráčů.
-
-
jedná se o protržení pláště kudy uniká vzduch a proto ten oheň.. jak myslíš že lítá raketoplán ve vesmíru ? :)
-
-
Zajímavá teorie. V tom případě by plameny vypadaly jako trysky z rakety a ne jako klidný táborový ohýnek.A raketoplán nelétá, jen je posouván raketou. Používá se hoření kyslíku a vodíku ( má to výbornou akceleraci ) ale v podstatě můžeš použít i stalčený vzduch jenž bude vypouštěn v protisměru pohybu rakety. Dnes se využívá i iontový pohon jenž má velice malí tah ( pohání se ionizovaným plynem ) Výhoda je taková, že pracuje neuvěřitelně dlouho s malým množstvím paliva a může zrychlovat v podstatě i několik let. Ve vesmíru nemáš tření tak je tento pohon velice efektivní.
-
-
kdo chce psa bít.... nemám rád hnidopichy co hledaj chyby tam kde nejsou, je to prostě scifi hra a ne simulátor
-
-
Tak samozřejmě že to není simulátor. Jen mi vadí, že některé fyzikální vlastnosti se neberou v potaz a bohužel pak spousta lidí to pak považuje za samozřejmost a skálopevně věří kdejaké ptákovině.
-
-
Ještě bych chtěl připomenout vyvíjený motor VASiMR. Fandové vesmírných programů si to vygooglete, protože je to úplně luxusní záležitost. Na youtube už NASA postovala nějaké funkční modely. Vypadá to že se dočkáme imperiálních křižníků :-P (zjednodušeně je to jako tokamak, do kterého na jedné straně uděláte díru, tam přiděláte elektromagnetickou trysku a tu horkou plazmu prostě vypouštíte ven. Nevýhoda - musí to napájet dodatečný atomový reaktor. Aspoň s takovým plánem se teď počítá. A voalá - v masovém měřítku využitelný nechemický motor s těměř neomezeným zrychlením http://www.osel.cz/index.php?clanek=3838 )
-
-
Podle mě je to slepá ulička už jen z toho titulu, že dnes i na zemi nedokážeme udržet tokamak při životě víc jak pár sekund. ( a nemluvě o tom že se to vyvíjí už 20 let ). Pokud tě něco takového zajímá doporučuji ti přečíst si něco warpovém pohonu ( ne nepodobný Star tracke ) a tahle technologie se už opravdu testuje. Dříve se myslelo, že by bylo nutná energie odpovídající hmotnosti Jupitera , ale dnes je to ekvivalent jedné tuny paliva.
-
-
Já taky chodím na VTM a myslím že to bylo zrovna na tomto serweru, ale ještě byl nedávno výborný článek na Prima Zoom
http://zoom.iprima.cz/clanky/lidska-cesta-do-galaxie-aneb-jake-jsou-nase-moznosti
http://vtm.e15.cz/warpovy-pohon-a-dalsi-optimisticke-vyhlidky
Přeji příjemné počteníčko *3* -
Jj to je pravda, tokamak obecně má pořád spoustu problémů (radši Hiper, genrátory 4. generace apod.). Já to přirovnání použil pro ty kteří nemají nejmenší představu. V praxi je ale VASiMR skutečně jediná reálná a nejrozumější volba. Nebo jiný ekvivalentní pulzní motor založený na plazmě. A warpový pohon - :-D - mám za to že to vymyslel nějaký mexický astrofizik v polovině minulého století. A popravdě taky mi to příjde jako nejlepší možnost pro pohyb obecně po celém vesmíru. Tam je ale v současnosti strašně moc zatím neřešitelných překážek. Slapové síly. Jak udržet stabilní geometrii prostoru uvnitř té bubliny. Jak se vůbec pohybovat, kdžy už skočíme mimo prostor - akce a reakce najednou neplatí. Jak se orientovat. Warpový pohon by splnil veškeré sny o kolonizaci celého vemíru. Ale pro pohyb v systému, od planety k planetě, jsou pulzní motory nejlepší. Jen si to vemte - 32 dnů k marsu, se současnýma skeptickýma výpočtama, a ještě by zbylo palivo na návrat a něco navíc. Současné chemické rakety by to zvládly za 3-5x takový čas, nemluvě o tom, že by museli mít kilometry aby bylo kam strčit palivo. Ale ta energie ekvivalentní 1 tuny paliva - to se mi líbí. Můžeš sem kdyžtak hodit nějaký dobrý zdroj? Já čerpal jen z VTM.cz a pak z wikipedie asi před rokem, sem to četl.
-
Program ITER je prave v behu a kolem roku 2050 by se meli zacit stavet prvni termonuklearni elektrarny. Takze VASiMIR nemusi byt uplne mrtvi.
-
-
-
treni????jo ty myslis odpor,, *1*
-
-
ne nemyslím odpor. Ve vesmíru máš téměř dokonalé vakum ( 1 atom na krychlový kilometr )
-
-
-
-
-
Koncept jedne lodi neni vubec spatny napad, muzu si predstavit ze jsem Han Solo a mam svuj Millennium Falcon :)
Dalsi lode ridi AI coz mi taky nevadi ...
Jen jsem zvedav kam az se bude moci zajit s tim imperiem ... schvalne jestli bude mozne dobyt cely znamy vesmir :D
EDIT:
Jen doufam ze to pujde dobre ridit na gamepadu, jelikoz joystick nemam ... -
-
Ne, koncept jedne lodi v serii proslavene tim, ze co vidim, to mohu mit a pilotovat je totalne na palici. Tohle podle mne tu hru zabije. Staci se podivat na Darkstar One.
-
-
Nebyl Dark Star One zamerenej jen na tom ze jsi mel jen tu jednu lod? Pokud se zaposlouchas do toho videa (prectes forum), tak muzu mit lodi kolik chci, jen proste primo ovladam jen tu jednu.
Chapu ze to nemusi sednout kazdemu, ale na druhou stranu me se tenhle koncept kdy mam svoji lod libi a jsem zvedav jak se stim poperou. -
-
Ano, ale krome prvniho X, bylo to, cim se tato serie odlisovala od ostatnich prave to, ze jsi si mohl koupit/ukrast a pilotovat cokoli jsi chtel. Kdo mel rad stihacky, lital si ve stihackach, kdo chtel stredni lode, sedl do M6 ci M7 a kdo chtel capital ships, vzal M2 ci M1. Kdo mel rad letadlovky, stahl si poradny carrier script, koupil a vybavil si M1 a vyrazil. Co bude tady? Porad jedna a tataz lod. Porad ten samy kokpit, porad to same ovladani. Podle mne timhle to pohrbili driv, nez to vyslo. Hraci jim to na forech rikali od zacatku, ale ne, oni prece vedi nejlip, co je pro nas dobre. Problem je, ze X serie stoji a pada na vernych hracich. Opravdu to neni pro causal. A kdyz ty verne ignoruji a nastvou...
-
-
Pořád ty samé kecy.
-
Souhlasím, co mě nejvíce na tom všem lákalo, byl "kariérní" postup v ovládání různých typů lodí a z toho jsem také nešťastný, ale když to jediné překousnu, vypadá to parádně, konečně bude mít člověk pocit, že vesmír je plný života a strasti plných zákoutí......
Bohužel pro mě, nějak mi to s tím překousnutím nevychází.... *5*
-
-
-
-
-
No zatím se mi to staršně vizuálně líbí. Vypadá to skvěle, a tak jak by asi měly vypadat vesmírný stanice atd. a všechno působí famózně. Až na tu jednu jedinou loď. Což bych možná snesl, kdybych na videích neviděl tolik dalších krásných lodí, který prostě nepůjdou řídit. Což by opět nebyl problém, kdybych hrál příběh a pořádně si ho užil na plaubě své lodi (Na můj dojem vcelku malé lodi), jenže pro mě jsou Xka tak úžasný, protože můžu hrát v tom vesmíru, bez nějakého omezení. Naprostá volnost, začít hezky s jednou lodí a několik desítek hodin později mít třeba celou flotilu, obchodní impérium...
Vypadá to skvěle, ale poznávat nově zpracovaný vesmír z jedné paluby, nevím asi bych si na to těžko zvykal. -
Tak oni dajú iba jednu lodičku, posádku a kokpit, pristávanie na planétach je zas vp, X3 mám stále nainštalované, pretože sa nemôžem rozlúčiť s ukoristenou Xenon stíhačkou a Kentaurom. Na X4 som sa doteraz tešil, ale táto prewiev z toho robí takú Darkstar One, dúfam, že egosoft vedia čo majú robiť a milo ma prekvapia!
-
-
Co máš proti Darkstar One ?
-
čo sa Vám zas nepáči? Že neverím tomuto preview, ale egosoftu? Pevne verím, že tá jedna lodička bude iba v príbehu a potom sa TO spustí. *14*
-
-
No to "TO" nebude, budes mit jen jednu svoji lod (takze budes takovej Han Solo) a postupne si dokoupis wingmany :)
-
-
Takže, nejak som prečítal to fórum a nie si obmedzený na jednu loď, autopilot riadi ostatné /zrejmä najímanie kapitánov/ po tých sa však nebudeš môcť pohybovať. Stále to nevidím márne.
-
-
Ne, jsi omezeny na jednu lod. Ja nechci najimat kapitany, ja chci BYT tim kapitanem, jako v X2 a vsech trech dilech X3. Tohle je krok totalne mimo, hraci jim to rikaji od zacatku a presto s tim nic neudelali. Tohle tu hru podle mne pohrbi.
-
To pisu vis :)
Budes mit jednu svoji lod, kterou mas plne pod kontrolou a pak flotilu dalsich lodi ktere budes spravovat jako jejich majitel.
-
-
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=306089
-
takže vlastné stanice, továrne budeš mať, ale lodičku iba jednu? Ak si hral X2, X3 tak tomu veríš?
-
-
Jop ... proc ne. Prece jenom, tovarny, obchodni lode a valecne lode by bylo mozne ridit pres nejake ekonomicke UI. Takze v tom problem nevidim. Jasne sice bych radsi kdybych si mohl postavit obri bitevni kriznik o velikosti Star Destroyeru, ale pokud to bude udelane dobre, tak to nemusi byt problem. Zalezi jak moc sli s upgrady do hloubky (ve videu jsou videt nejake zmeny na te lodi) a co vsechno pak ta lod zvladne.
-
-
-
Držím i palce na nohou aby to tak bylo.. Pokud ne, co na to říct? Zahraju si to stejně, Xka mám příliš rád, než abych je nechal projít kolem.
-
-
Nevíte, jestli se X: Rebirth bude prodávat i v česku s českými titulky?
Děkuji za odpověd. -
-
Co takhle misto casu straveneho pitomymi dotazy se naucit nejaky dalsi jazyk?
-
-
Já buď mluvím s generátorem náhodných slov, nebo s naprostým *PÍP*, já ti říkám můj "chytrý žáčku", že ta čeština není nutná, já umím anglicky velmi dobře, mě především zajímalo zda to v Česku bude vůbec možné ke koupi, tak to už pochop a přestaň tady trollovat!!
-
Killer: co si kdo da do zivotopisu a co umi je ciste jeho vec, on se normalne zeptal a vylezl radoby borec, co ho zprazil jak malyho smrada... doufam, ze si prijdes drsnej
-
Proc? Protoze uz mne unavuje cist u KAZDE novinky o hre debilni dotazy na cestinu? Co takhle se nad seboy zamyslet a neco pro sebe udelat? Nebo opravdu myslite, ze se v zivitopise v kolonce jazyky samotna cestina bude skvele vyjimat?
-
ty české titulky nejsou nutné, ale je to lepší. A ty se by ses měl spíš věnovat naučit se mluvit slušně a neotravovat ostatní lidi svými příliš "moc inteligentními kecy".
-
co takhle jit s temahle kecama do p*dele?
-
-
-
-
-
-
bude to na konzole?
-
-
bude, vyvíjí na to speciální konzoli, kterou budeš ovládat kokotem, v tvym případě tedy hlavou.
-
-
Ďalšia vesmírna ekonomicko-účtovnícka simulácia? *4* Na preniknutie do Reunion som absolútne nemal trpezlivosť, zvlášť, keď úplne chýbalo nejaké zaškolenie alebo tak...
-
-
Tak buď rád, že jsi nehrál X2, všechno bylo ještě zdlouhavější a nejasnější.
-
Simulácia ťažko v X3 AI podvádzala, napr. energetické články ...
Tým nechcem povedať, že je to napp, iba ma to prekvapilo, keď som naškudlil na prvú továreň, samozrejme najímanie lodí a vyberanie miesta pre vlastnú ... je epické. -
To mě právě fascinovalo a přitahovalo. To zkoušení nových možností, prozkoumávání vesmíru, pročítání fór... V životě taky nemáš na všechno manuál *3*
-
-
Btw, jestli se pro nějakou hru dá použít slovo sandbox, je to právě X