Přejít na výpis diskuzí
Vesmírný simulátor X: Rebirth přežil klinickou smrt a vypadá famózně
8.8.2013 | Ladislav Loukota
112 příspěvků
-
Btw, jestli se pro nějakou hru dá použít slovo sandbox, je to právě X
-
Také vám křižník připomíná Battlestar Galacticu? :) Jinak PROSÍM změnte reklamu u videí. Dejte tam cokoliv jen ne tu vyšlapující si krávu z Evropy2. Díky!
-
-
Sem rád, že nejsem sám komu ta jedna loď přišla nápadně povědomá :D
-
Proto už tady zásadně nekoukám na videa, ta trapná reklama na ještě trapnější disko rádio je otřesná.
-
-
Však at ji tam nechaji, aspoň třeba konecne nekomu dojde ze reklamy zacinaji působit presne opacnym dojmem nez k jakému jsou urceny.
-
-
negativní reklama je taky reklama
-
Myslíš, třeba to, že se o tom neustále mluví a pořád se to probírá snad v každý diskuzi? *4*
ne dělám si srandu, taky mi to vadí a už docela dost.. na druhou stranu některé reklamy jen tak proletí kolem a na jiné člověk nikdy nezapomene, ikdyby to bylo ve zlém, pořád to znamená, že se o tom mluví...
-
-
-
Alespon Rock rádio :-P
-
-
Z prvu jsem taky nadával na změny, ale pak jsem to vzal trochu od podlahy. X2, X3R, X3TC, X3AP, vše super hry, které byly až na pár vylepšení v každém novém dílu to samé. Stejné ale kvělé, úchvatné a pro úchyly jako já to byly spousty probdělých nocí. Navíc poslední update Shaddy bussines nebo Xtended mod dotáhnul hru vlastně k dokonalosti. Osobně bych u ní už nic vylepšovat ani nemusel, protože se mi líbil i ten grafický styl a lepší grafika by ho pozměnila.
Já myslím že tohleto trochu akčnější a osobitější pojeti X universa mi nabídne to, co jsem občas postrádal u předchozích her - a to instantní zábavu. Trochu více propracované a snadněji přístupné akce by mi vyhovovalo. Ty interiéry velmi vítám. V X2 jsem rád prolétávál útrobami různých továren a stanic a velmi mi to v X3 chybělo. Nadurhou stranu mám strach aby to nevyznělo do prázdna. Několika minutové bloudění po stanici a hledání NPC které mi zadá úkol? Ne to se moc do X nehodí, raději bych klasické zadávání úkolů jako to mu bylo v X3EC.
Možná bych to omezil na minimum a raději věnoval čas a peníze do modelování vícero lodí, protože jedna mi rozdhodně stačit nebude *10*
Jinak grafika zatím nic moc a to se teď nebavím o úrovni detailů a všech možných moderních grafických fičurinkách, které bude hra podporovat. Jde mi o styl a zpracování. V X3 jsem měl pocit, že lítám ve skutečném vesmíru, tady to na mě zatím působí až moc kýčovitě a barevně. Takovej malej LSD výlet. U simulátorů mám raději syrovou temnější grafiku. Ale zase nadruhou stranu, v tom videu se pořád dokola objevují tři lokace, takže možná ostatní se mi budou líbit.
Takže shrnuto podtrženo, já osobně se těším a pokud hra neobstojí jako X simulace, tak ji aspoň občas zapnu pro již zmiňovanou instantní zábavu a zůstanu nadále věrný X3. -
-
Neřekl bych "moderních" jelikož momentálně běží hra na DX9 a to je námi už delší dobu, ale máš pravdu že je to takové moc sluníčkové a moc barevné, docela sem měl problémy se v tom orientovat, ale já to vidím jako příjemnou změnu oproti temnm předchozím dílům (mimoto grafická stránka u X3 je i na dnešní poměry stále dobrá, akorát ten engine nemá multithreading a i moje Core i5-3570K se pak v bitvách zapotí z 1/4 a pak mám jen 10FPS přičemž se grafika fláká na 10% :D)
-
No vidíš a me v tyhle serii nikdy neprislo ze to vypada jako skutecnej vesmir, spis kousky vesmiru spojeny branama. Navíc kazdej sektor byl na pomery vesmiru skutecne mrnavej.
-
-
Ted jsi mi asi nerozumel. Neměl jsem na mysli rozměry, ale provedení planet, hvězd, mlhovin, grafická stránka lodí, stanic a nasvětlení...
Jinak mě trochu pobavil termín mrňavej vesmír. Podle mě byly sektory velké až dost a systém bran umožnoval to, že mohl být každý sektor jedinečný. Chtěl bys větší? Já rozhodně ne, abych se plahočil v nákladní lodi rychlostí 35m/s sektorem, co má na délku 1200 km *3* -
-
A ja mel na mysli vesmir jako mělo třeba Elite. Tak plahoceni, myslim ze všechny tyhle hry mají urychleni casu když je potřeba. Ale nebrat me spatne, serie X je vyborna, jen systém bran a kousku vesmiru mi nesedi:)
-
-
Mno, mě to příjde celkem normální že se v tak obrovském a nehostinném prostředí jako je vesmír jaksi lidé shlukují do "osad".
-
-
-
-
-
Osobně doufám, aby byla možnost přidat se k nějáké frakci něco jako Federaci, chci si užít pořádné vesmírné bitky a nechci přepadávat lodě jak nějáký pirát.
-
Co mi nejvíce na téhle hře bude nejspíš vadit je to, že si nebudu moci vybrat jinou loď. Ta z traileru se mi prostě designově nelíbí je přímo ošklivá. A to mám celou hru prolítat v lodi která se mi nelíbí... ach jo.... Kdybych si tak mohl postavit v té hře vlastní..... Štve mě to protože jinak se mi ta hra hrozně líbí...... *11*
-
-
Nechápu vývojáře, sami napsali že létání ve velkých lodích je nudné. Já sem ale stejného názoru jako ty, jedna loď (ještě ke všemu hnusná) prostě nestačí.
-
Přesně souhlasím.
Pokud by si na začátku hry mohl hráč zvolit svůj vzhled lodi (vybrat z nabidky možností nebo nějakou editační úpravou) nebo kdykoliv v rámci možností koupit novou loď(vyměnit za stávající)která by se mu víc líbila tak by to bylo perfektní.
Ta loď co tam byla se mi taky opravdu hnusí.
Hra se mi taky líbí, atmosféricky to vypadá parádně i jak se procházelo uvnitř lodě.
Dát tomu ještě nějakej ten čas a mohlo by z toho vzniknout opravdu vynikající hra z univerza X s velkými možnostmi a úpravy(lodě,možnost zvolit si posádku atd...) *4*
-
-
wow... osobne bych celkem rad aby si egosoft, roberts a braben navzajem trochu pomahali. predstave si, co by pak mohli docilit :). neco jako partnerstvi obsidianu s inXile.
-
Nejsem sice hardcore hráč (tolik času opravdu není), ale dodnes nedám dopustit na X3:TC. Nikdy jsem příběh nedohrál ani do 20%, protože mě totálně uchvátily možnosti sandboxu. Takže již pár let si létám, obchoduju, sem tam rozšířím svůj tovární komplex, když mám náladu na boj, jen přesednu do jiný lodi... je pravda, že proniknout do všech tajů trvá bez tutoriálu hodně dlouho, ale ta odměna za snahu je víc než sladká *2* Doufám, že stejný pocity mě čekají i u Rebirthu.
-
Xko bylo vždycky hlavně o ekonomice, příběhovou linku jsem nikdy nedohrál dál než pár misí. Člověk začal lovením pirátů, prodáváním jejich lodí, přepravou "baterek", a ani nemrknul a už si stavěl vlastní fabriky. Pokud se autor pozastavuje nad dynamickou ekonomikou a správou svého impéria, tak teprve dnes objevil Ameriku *3*
-
-
Ne, puvodni X Beyond the Frontier nylo hlavne o pribehu a o ekonomiku skoro neslo. Ve dvojce se to vyrovnalo a ve trojce uz ten pribeh nestal za nic a slo o tu ekonomiku.
-
Chtěl jsem napsat něco v podobném duchu :)
-
-
No zatím se mi to staršně vizuálně líbí. Vypadá to skvěle, a tak jak by asi měly vypadat vesmírný stanice atd. a všechno působí famózně. Až na tu jednu jedinou loď. Což bych možná snesl, kdybych na videích neviděl tolik dalších krásných lodí, který prostě nepůjdou řídit. Což by opět nebyl problém, kdybych hrál příběh a pořádně si ho užil na plaubě své lodi (Na můj dojem vcelku malé lodi), jenže pro mě jsou Xka tak úžasný, protože můžu hrát v tom vesmíru, bez nějakého omezení. Naprostá volnost, začít hezky s jednou lodí a několik desítek hodin později mít třeba celou flotilu, obchodní impérium...
Vypadá to skvěle, ale poznávat nově zpracovaný vesmír z jedné paluby, nevím asi bych si na to těžko zvykal. -
Tak to je bomba. Nez bude StarCitizen, bude co parit. :o) Zboznuju spacesim!