Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pěkné pěkné až na ty plameny ve vesmíru. Neměli by podceňovat inteligenci hráčů.
    • jedná se o protržení pláště kudy uniká vzduch a proto ten oheň.. jak myslíš že lítá raketoplán ve vesmíru ? :)
      • Zajímavá teorie. V tom případě by plameny vypadaly jako trysky z rakety a ne jako klidný táborový ohýnek.A raketoplán nelétá, jen je posouván raketou. Používá se hoření kyslíku a vodíku ( má to výbornou akceleraci ) ale v podstatě můžeš použít i stalčený vzduch jenž bude vypouštěn v protisměru pohybu rakety. Dnes se využívá i iontový pohon jenž má velice malí tah ( pohání se ionizovaným plynem ) Výhoda je taková, že pracuje neuvěřitelně dlouho s malým množstvím paliva a může zrychlovat v podstatě i několik let. Ve vesmíru nemáš tření tak je tento pohon velice efektivní.
        • kdo chce psa bít.... nemám rád hnidopichy co hledaj chyby tam kde nejsou, je to prostě scifi hra a ne simulátor
          • Tak samozřejmě že to není simulátor. Jen mi vadí, že některé fyzikální vlastnosti se neberou v potaz a bohužel pak spousta lidí to pak považuje za samozřejmost a skálopevně věří kdejaké ptákovině.
        • Ještě bych chtěl připomenout vyvíjený motor VASiMR. Fandové vesmírných programů si to vygooglete, protože je to úplně luxusní záležitost. Na youtube už NASA postovala nějaké funkční modely. Vypadá to že se dočkáme imperiálních křižníků :-P (zjednodušeně je to jako tokamak, do kterého na jedné straně uděláte díru, tam přiděláte elektromagnetickou trysku a tu horkou plazmu prostě vypouštíte ven. Nevýhoda - musí to napájet dodatečný atomový reaktor. Aspoň s takovým plánem se teď počítá. A voalá - v masovém měřítku využitelný nechemický motor s těměř neomezeným zrychlením http://www.osel.cz/index.php?clanek=3838 )
          • Podle mě je to slepá ulička už jen z toho titulu, že dnes i na zemi nedokážeme udržet tokamak při životě víc jak pár sekund. ( a nemluvě o tom že se to vyvíjí už 20 let ). Pokud tě něco takového zajímá doporučuji ti přečíst si něco warpovém pohonu ( ne nepodobný Star tracke ) a tahle technologie se už opravdu testuje. Dříve se myslelo, že by bylo nutná energie odpovídající hmotnosti Jupitera , ale dnes je to ekvivalent jedné tuny paliva.
            • Já taky chodím na VTM a myslím že to bylo zrovna na tomto serweru, ale ještě byl nedávno výborný článek na Prima Zoom
              http://zoom.iprima.cz/clanky/lidska-cesta-do-galaxie-aneb-jake-jsou-nase-moznosti

http://vtm.e15.cz/warpovy-pohon-a-dalsi-optimisticke-vyhlidky

Přeji příjemné počteníčko *3*
            • Jj to je pravda, tokamak obecně má pořád spoustu problémů (radši Hiper, genrátory 4. generace apod.). Já to přirovnání použil pro ty kteří nemají nejmenší představu. V praxi je ale VASiMR skutečně jediná reálná a nejrozumější volba. Nebo jiný ekvivalentní pulzní motor založený na plazmě. A warpový pohon - :-D - mám za to že to vymyslel nějaký mexický astrofizik v polovině minulého století. A popravdě taky mi to příjde jako nejlepší možnost pro pohyb obecně po celém vesmíru. Tam je ale v současnosti strašně moc zatím neřešitelných překážek. Slapové síly. Jak udržet stabilní geometrii prostoru uvnitř té bubliny. Jak se vůbec pohybovat, kdžy už skočíme mimo prostor - akce a reakce najednou neplatí. Jak se orientovat. Warpový pohon by splnil veškeré sny o kolonizaci celého vemíru. Ale pro pohyb v systému, od planety k planetě, jsou pulzní motory nejlepší. Jen si to vemte - 32 dnů k marsu, se současnýma skeptickýma výpočtama, a ještě by zbylo palivo na návrat a něco navíc. Současné chemické rakety by to zvládly za 3-5x takový čas, nemluvě o tom, že by museli mít kilometry aby bylo kam strčit palivo. Ale ta energie ekvivalentní 1 tuny paliva - to se mi líbí. Můžeš sem kdyžtak hodit nějaký dobrý zdroj? Já čerpal jen z VTM.cz a pak z wikipedie asi před rokem, sem to četl.
            • Program ITER je prave v behu a kolem roku 2050 by se meli zacit stavet prvni termonuklearni elektrarny. Takze VASiMIR nemusi byt uplne mrtvi.
        • treni????jo ty myslis odpor,, *1*
          • ne nemyslím odpor. Ve vesmíru máš téměř dokonalé vakum ( 1 atom na krychlový kilometr )
  • Chci to!!!! Uz X3 jsem shanel jako nemec prostitutku!!!!
  • Já si nový X s chutí zahraji, ale uvítal bych i nový Freelancer. A pokud řešit RTS, pak nezbývá než zmodovaný Homeworld... Jo, nikdy jsem nedocenil Sierru, dokud vydávala hry.
    • Kallessin183
      Dotaz, vím že jsem neznaboh a vesmírný kacíř, ale ani jednu hru jsem nikdy nehrál. Můžeš trochu popsat?
      Moderní hry mi v létě teplotně odpalujou pc, takže hraju starý hry, jsetli jsou dobrý zahrál bych si...
      • Kamaráde, dneska jsem prohraboval starou krabici s relikviema. Našel jsem tam Freecpace 1 a 2, což jsou pro mě nepřekonaný "arkádový vesmírný simulátory", zajímavej koncept nabídnul i Independence wars, ale tak zábavný jako Freespace nebyl.
        A odpoledne jsem hodil na hardisk Incubation. I po těch letech naprosto atmosferická hororová tahovka. Blíží se to Heinleinově "Hvězdné pěchotě". Nový X-COM ji nesahá ani po kotníky.
  • už sa neviem dočkať až budem ako v X3ke lietať pritom si opakovať......... http://www.youtube.com/watch?v=QopDA2uLXts
  • Já buď mluvím s generátorem náhodných slov, nebo s naprostým *PÍP*, já ti říkám můj "chytrý žáčku", že ta čeština není nutná, já umím anglicky velmi dobře, mě především zajímalo zda to v Česku bude vůbec možné ke koupi, tak to už pochop a přestaň tady trollovat!! *16*
    • odpověd pro killer (Anonym): Proc? Protoze uz mne unavuje cist u KAZDE novinky o hre debilni dotazy na cestinu? Co takhle se nad seboy zamyslet a neco pro sebe udelat? Nebo opravdu myslite, ze se v zivitopise v kolonce jazyky samotna cestina bude skvele vyjimat?
      • Tohle se resilo včera u recenze na Shadowrun, zaskoc si to tam precist a nevytvarej porad dokola omilane a nudne téma o tom jak někdo umi anglicky, diky.
  • Pilgrim66
    Zajímavý, jak po úspěchu Star Citizenu maj najednou všichni chuť zase dělat space-sim a předtim skoro 10 let nic.
    • Magister_Peditum
      X série právě jako jedna z mála držela pochodeň vesmírných simulátorů v době, kdy na ně ostatní házeli bobek. A tento díl byl ohlášen před Star Citizen.
      • Pilgrim66
        Ohlášen možná, ale objevily se o něm zase zprávy až teď. Ale tak neni to špatná věc, aspoň budem my fanoušci space sim mít zase co hrát.
        • X3 terran conflict vysel v roce 2008 Albion prelude pak v roce 2011 to mi neprijde jako 10 let :)
          • Me by spis zajímalo odkud vi ze Star Citizen bude uspech..hra ještě nevysla.
    • většína těchle her (včetné X:R) byla oznámena před star citizenem, ta vlna tu byla dávno před SC a sám star citizen se po ní veze (vyvolal jí freelancer a jeho remaky + X universe)
      • Pilgrim66
        Těch 10 let datuju právě Freelancerem. A upřímně, aby se SC nevezl po Freelanceru by bylo divný vzhldedm k tomu, že to byl Robertsův projekt dodělanej Anvilem.
      • a málem bych zapoměl na hodně úspěšný a vyhypovaný eve online
        • EVE není ani space sim ani střílečka.
          • Pilgrim66
            EVE neni střílečka, ale space sim to 100% je.
            • Tak to máš holt jinou definici slova spacesim. Pro mě to je rozšíření výrazu "flight sim" ;)
          • to ne, ale spadá do stejného žánru který pomáhá vyvést ze záhrobí
    • walltar
      Je to jak říkal Chris ... Je potřeba jeden velký úspěch, aby se všichni začali zase o žánr zajímat.
  • Nevite jestli tam konecne bude nejakej multiplayer?
  • Pro mě nejlepší byl Frontier: First Encounters , tak jsem zvědav na tohle.
  • Ďalšia vesmírna ekonomicko-účtovnícka simulácia? *4* Na preniknutie do Reunion som absolútne nemal trpezlivosť, zvlášť, keď úplne chýbalo nejaké zaškolenie alebo tak...
    • Kallessin183
      Tak buď rád, že jsi nehrál X2, všechno bylo ještě zdlouhavější a nejasnější.
    • Simulácia ťažko v X3 AI podvádzala, napr. energetické články ...
      Tým nechcem povedať, že je to napp, iba ma to prekvapilo, keď som naškudlil na prvú továreň, samozrejme najímanie lodí a vyberanie miesta pre vlastnú ... je epické.
    • To mě právě fascinovalo a přitahovalo. To zkoušení nových možností, prozkoumávání vesmíru, pročítání fór... V životě taky nemáš na všechno manuál *3*
  • bude to na konzole?
    • bude, vyvíjí na to speciální konzoli, kterou budeš ovládat kokotem, v tvym případě tedy hlavou.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit