Přejít na výpis diskuzí
Video: porovnání grafických rozdílů jednotlivých verzí Metal Gear Solid 5
19.2.2014 | Aleš Smutný
101 příspěvků
-
Prodej konzol je byznys? Nepodívej, ja myslel, že je to charita.
-
ty rozdily jsou VYSMECH vsem hracum. ty nove konzole v podstate nic noveho a lepsiho neprinasi. je to jen byznys. je to jeste trapnejsi, nez jsem ocekaval...
-
To bylo pořád řečiček jak to poběží i na ps3 a xbox 360 v 60FPS a ponaučení na konec? Starého koně nové kousky nenaučíš
-
zdá sa to len mne alebo je ta PS3 verzia krajšia ako Xo ???
-
Možná, by ses měl přestat projevovat. Vylejzaj z tebe samý exkrementy ...
-
a ja preferujem ženy.
-
Nepreferuji stylizovanou grafiku, to je prave ten omyl. Preferuji dobrou hratelnost. A cim to asi bude, ze hry s vynikajici hratelnosti se zpravidla nesnazi o realismus?
-
Mozna by sis mel ten crysis lepe prohlednout, na stejnem hardware, treba na ps3. Rozhodujici je stejne hratelnost, a to kojima umi, takze pravdepodobne se mu zadari i zde.
-
Nekdo ty naklady na vyvoj her zaplatit musi, hry nevznikaji zdarma, vime?
-
Kdybis o xboxu neco vedel,tak xbox a ze je to mikrosoft,ma v display setingu nastaveni primo pro monitory.ale musis mit tvz d.sub nastaveni na divi kabel,ma to i ps3,ale z nakeho duvodu to nejde na hdmi kabel.pak to to pozmeni barvy atd.mat to vyskouseny,skus to ,budes mozna cucet.prvni xbox to mel taky tak.proste jde tam vic nastaveni,nez prez hdmi.
-
nemo nesranduj, u tej sceny pocet polygonov, to ci objekty su alebo nie su zlozite nezohrava ziadnu vyznamnu rolu z hladiska rychlosti renderingu. Ta scena môže mat stovky tisic polys ale kludne i niekolko mega, nič sa na tom nemeni. Takisto nezohrava velku rolu počet zdrojov svetla, či je tam jeden, 5 alebo 20, je u moderneho unibiased rendereru jedno, to čo žerie výkon je fyzikalne korektne nepriame osvetlenie a hlavne glossy reflexie na všetkých povrchoch.
Jednoducho som ti ukazal, že na renderovanie realistickej grafiky nepotrebujes dni, hodiny a dokonca ani dlhe minuty. Jednoduchšie (ale plne použitelne) realisticke sceny mas na svete za par sekund cez GPU rendering. Samozrejme zlozite a velmi komplexne sceny a hlavne hry budu otazkou buducnosti prave pre nedostatok vykonu ale fotorealizmus nie je žiadna nedosiahnutelna meta. Ber si z toho čo chces. -
Necet jsem to tu cele, ale beruska ma pravdu. Podivejte se na moderni scifi filmy, horrory, akcni filmy... Vse je stylizovane, dobarvovane, nasvetlene. Nevypada to realne. A nektere hry uz se temto filmum podobaji. Realita nikdy nevypada tak zajimave jako film nebo fotka. Podivejte se na zabery z nataceni nejakeho filmu. Nuda. Az filmova kamera a efekty zntoho udelaji koukatelnou vec. Takze snaha o realicnost neni to hlavni. A postavy vypadajici jako zive - bylo by to spise desive...
-
nie nezabieham do demagogie, naopak som realista. Po technickej stranke, co sa tyka renderingu tak enginy uz vyrazne skoky moc robit nebudu. Jednoducho neni moc kam lebo jediny nasledujuci krok je raytracing ale to je stale vykonnostne moc narocne. A zasa aktualne optimalizacie alebo skor zjednodusovanie fyzikalneho modelu prave pomocov shaderov a efektov je uz dnes moc komplikovane a dobre nastavit scenu je fakt umenie. Ostatne ako hovoril aj Carmack na poslednom QuakeCone, prave vdaka dnesnemu trendu su popisky v 3d editoroch pri materialoch neprehladne a niektorim parametrom poriadne ani nikto nerozumie a tiez ze vadaka tomu sa daju vyrenderovat aj materialy a ich vzhlad ktory by realne nebol mozny. Viac casu sa bude investovat do nastrojov, tvorby detailnejsich assetov a podobne. Ostatne tento trend videt uz teraz prave pri tom eko vyzeraju editory k UDK,CryEnginu ale aj Unity.
Iank tie vydejka niesu zle len presne splanju to co som pisal. Jednoduchy interier - maly pocet materialov/farieb (aj ked z toho videa sa to dost zle pozera), pomerne jednoduche objekty, jeden zdroj svetla a este to nechutne saumenie/degradovanie koli zrychleniu vypoctu pri presune a to to bezi na 8 gpu. A ten ich skoro real-time engine detto. Zasumovanie v pohybe (radsej mohli pristupit k nizsiemu rozliseniu hmm), pomerne low poly objekty , poloprazne sceny a tam kde dali viac objektov tak su rovnake a instancuju ich.
To uz zaujimavejsie mi pridu voxelove enginy, aj ked tam neni ani tka prinos v renderingu ako skor fyzikalnych a reprezentacnych moznostiach tychto enginov. -
No tak s Next gen konzolí asi nějakou dobu počkám. Za tu cenu mi to nestojí. Radši si dohraju co mám na Pc.
-
No že by tam byl nějaký ULTRA rozdíl, když neberu v potaz rozlišení nášivky, tak jsem asi žádnej neviděl.
-
http://games.tiscali.cz/might-magic-x-legacy-15471
-
Zdar, mám dotaz i když je mimo ohledně článku, ale hledám hru, kterou tady(na webu) recenzovali, ale k věci. Hra byla na principu DM, Legends of Grimrock, akorát se celá hra neodehrávala jen v podzemním labyrintu cest. Kdo mi poradí, má u mě malé nevýznamné plus. :D Howgh
-
HAHAHA GTA 5 je fakt hroznej, kdyz pripojis XBOX360 k monitoru k primemu srovani s PC tak je to k zbliti. Jen na velke TV z 5 metru se to da vydrzet. A Crysis z roku 2006 ma lepsi grafiku nez tenhle MGS.
-
mikrosoft vychyta vyvojarske nastroje,devkity,a bude to v poho.Myslim ze to neni spatny stroj.Urcite pripravuje neco velkeho,je dost v klidu.Na ty pomluvy myslim.Neco se deje,nato dam krk!
-
*15*