Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • x_ander
    To je zase hatu :) Jinak za mě dobrý, z videa to vypadá docela provozuschopně a je fajn vidět, že se Valve snaží jít někam dál a trochu jinou cestou než jen "vyrobit svou konzoli". Jsem zvědavý na první reakce, jakmile ovladač dostane do pracek někdo z hráčů/novinářů.
    • no nevím, mě se to zdá jako myš+kláveska v jednom, prostě dělá moc pohybů (konkrétně pravou rukou - palcem) a to mi nepřipadá tak pohodlné jako normální gamepad :/
  • By mě zajímalo, jak krásně se ti bude na tomdle hrát, když budeš mít trochu zasekané ruce. Nebo se ti trochu zapotí. Známe to všichni z dotykových mobilů - né vždycky je pohyb po displeji úplně plynulý. A to bude podle mě největší chyba tohodle ovladače
    • Vse bude zalezet na zvolenem materialu. Predpokladam, ze je tenhle problem taky napadnul a maj to nejak poresene.
      Pokud ne, tak to muze byt docela problem.
    • Tak tyto touchpady asi nebudou ze skla jako displaye telefonů a tabletů
    • treba to je zamer...snaha zlepsit hygienu mezi parany
    • Tohke se dá řešit povrchovou úpravou dotykových ploch. Kvalitní touchpady na to netrpí (bohužel dnes se do i relativně drahých ntb cpou hrozné šunty). U telefonů se hledí hlavně na kvalitu zobrazení a dotykové vlastnosti jsou až na druhém místě.
      • To je právě to, že na každou situaci (kde máš umašťěné prsty, trochu namočené vodou, trochu opocené, nebo jen zahřáté a kůže ti k tomu víc přilne, atd) moc reagovat nemůžeš.... a specialni upravu povrchu si za tezky prachy k tomu kupovat nikdo moc nebude chtit
  • Von_Ljonborg
    Já to nechápu, proč by někdo chtěl něco jiného než myš a klávesnici? Vždyť to nemá žádné nevýhody.
    • No k PC na stole určite :) Ale na klávesnici nemáš žiadne analógové ovládanie, môže to tak byť zaujímavé ako doplnkový ovládač pre niektoré konkrétne hry, podobne ako volant alebo joystick *3*
    • ucho
      tobě se hraje v obyváku na gauči s myší a klávesnicí dobře? a myší jezdíš po noze, jo?
      • Hodin nohy na stůl, klávesnici na kolena, po pravici mám na gauči hozenej atlas, na něm podložku pod myš a rejdim si tam bez problému
        • Von_Ljonborg
          Tak, tak, nevidím v tom žádný problém, dá se tak hrát i několik hodin v kuse bez větších obtíží.
  • Takze se na tom bude hrat skoro tak dobre, jako na touchpadu na notebooku, wunderbar
  • Vždycky jsem hrál na PC (klávesnice a myš) a konzoli jsem nikdy neměl. Ale v poslední době jsem si oblíbil klasické skákačky a kvůli nim i nakonec pořídil XBOX360 gamepad a můžu říct, že si tehle typ her užívám daleko víc jak s klávesnicí a myší. A ani nemusím sedět před telkou. Dokonce jsem i konečně pochopil, jak je ovládání některých her primárně šitý na míru gamepadům :-). Na druhou stranu gamepad nikdy nevytáhnu na FPS a jim podobný typ her. Každej controller má svý specifika a každej se hodí trošku na něco jinýho. A tenhle od Steamu vypadá, že je někde dál za klasickým gamepadem. Někde mezi ním a stále tou myší.

Jsou hry, kde narážím na krkolomnou práci s kamerou a říkám si jak s myší by to bylo fajn, na druhou stranu ale ergonomie gamepadu a tlačítek skvěle pasuje. Tenhle steam controller mi přijde jako dobrý kompromis obojího, pokud člověk nechce nebo nemá na výběr.

Rozhodně steam controller vítám a jsem na něj zvědavej. Jestli bude cena kolem 1500 tak mi to přijde výborný např. oproti tomu XBOX360, kterej má výbornou ergonomii, ale co nabízí navíc oproti ostatním ovladačům, že musí stát nějakých 8 stovek?

Jediná věc nad kterou se pozastavuju je to, že sice tím pravým trackpadem se bude líp ovládat kamera, ale kde jsou klasická tlačítka XY, AB? :-)... to budu mačkat na tom trackpadu? Jestli ano, tak se trochu obávám citlivosti, aby to nereagovalo už ve chvíli styku. Přeci jen člověk má ty prsty na tlačítkách připravené a ta hmatová odezva, kdy člověk cítí stisk a odezvu tlačítka taky není k zahození.

Uvidíme jak se to vyprofiluje, ale už teď si myslím, že si ten controller svý místo najde. Viděl bych to tak, že myš a klávesnice bude stále na FPS a podobně (jak jinak, steam controller ani nemá za cíl nahradit myš a klávesnici, tak ani nejde porovnávat neporovnatelné), klasický gamepad na hopsačky a podobný hry, kde není potřeba manipulace s myší/kamerou a na ten zbytek, kde je potřeba trochu šmrdlat myší bude právě controller od steamu. No, uvidíme...
    • Keyz
      Jo. Není moc co řešit. Fakta jsou jasná. Ovladač pro konzole je na některé hry vhodnější a tohle muže již stávající dobrý xbox 360 ovladač vylepšit.

Jsem zvědav jak to osvědčí čas. Přece jen to může být měsíc super ale co po roce? Myši, klávesnice, a další ovladače jsou již prověřené.
      ...
      • Robotron3
        Tenhle ovladač v žádném případě nepřekoná myš + klavesnici, joystick, nebo klasický gamepad. On chce zvládat všechno dohromady, aby si lidé u televize s tím zahráli hry, co jsou jinak dělané na myš a i konzolovky. Stejně jako každé zařízení, které se snaží zavděčit všemu, v jednotlivostech přece nemůže být lepší než speciální zařízení. Tenhle gamepad bude mít smysl jen a na tom Steamboxu, nebo když si bude chtít někdo hrát PC hry na TV.
        • Keyz
          Já doufám, že by to mohla být evoluce klasického gamepadu. Ale jsou to spekulace, když to nelze vyzkoušet.

Myš + klávesnici to logicky nepřekoná.

Hlavně jak to sakra bude příjemné na dlouhodobé hraní? Třít prstem o nějakou hovadinu asi nebude super. Páčka je na to OK.
      • Veskoslav
        Spíše mě zajímá ta mechanická odolnost toho ovladače. Přece jenom to nejspíš nebude levná záležitost, tak by mě zajímalo, jak dlouho to vydrží a hlavně co to vydrží. Bylo by docela nemilé, kdyby to po měsíci hraní praskla ta "membrána", co tam je.
        • Keyz
          Jo, to ukáže čas :)
  • Myš je mnohem rychlejší a přesnější, prostě celkově lepší. Dají se s ní hrát v podstatě všechno i strategie a jde s ní normálně mířit ve střílečkách. Ono to může vypadat úžasně, ale myš je pořád myš a lepší herní ovladač zatím neznám. Nikdy jsem gamepadům na chuť moc nepřišel.
    • Todle neni náhrada za myš k deskopu (!!!), když nedokážete uchopit tak jednoduchou premisu a následně s ní manipulovat, tak jsou veškeré diskuse naprosto zbytečné
    • C-BEAM
      toto je náhrada myši do obývačky.

ale mne osobne je tento ovládač ukradnutý, v obývačke hry nehrám a skúsenosti z hrania hier na NB cez touchpad sú viac ako odstrašujúce. Nemám záujem o šúchanie prstov po podložkách, to už radšej páčky s menšou presnosťou ale aspoň spätnou odozvou/odporom (ktorá je napr. pri závodných hrách zásadná).

A keď sa tu kecá o nejakej revolúcii tak tú valve neprinesie ani svojim OS a už vôbec nie týmto ovládačom. Revoluciu do hrania hier prinesie Oculus VR, Inc. budúci rok.
      • Tilwaen
        Když už mluvíš o revoluci a Oculus Riftu, tak se zkus zamyslet: co k Oculus Riftu bude lepším ovladačem, myš a klávesnice, gamepad, nebo tohle?
        • K Oculus Riftu bude lepší podle mě něco úlně jiného. :D
          • Tilwaen
            A to? *4*
      • Přesně tak nějak to vidím i já. *4*
  • Bacha na zpetnou odezvu! *5*
    http://a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/652/4779/original.jpg
  • Tohle video mě opravdu hodně navnadilo. Mám chuť si dát znovu Portal....s myší... *4*
  • Chápu, že to není náhrada za myš. Je to jiný herní ovladač. Jenže všechny gamepady tohoto typu jsou pro mě celkově na hraní her horší, než myš. Ať už hejbu jenom prstem po dotykové plošce, nikdy ten pohyb nebude tak rychlý a přesný, jako s myší. Bude ještě pár let trvat, než se najde lepší ovládací zařízení. Řekněme si popravdě. Je to opravdu tak skvělá věc? Částečně možná. Ve světě gamepadů, který se nijak moc za dlouhá léta nezměnily, je tahle věc zajímavou výjimkou. Ale je to opravdu až tak úžasný, že si pro Steambox zajedu osobně do Washingtonu hned v den vydání? To si raděj vytuním svůj počítač a za ty prachy, za který koupím Steambox, můžu mít nadupaný počítač, že na něm půjde hrát na max. Battlefield 3 nebo Metro: Last Light, zatímco na pozadí budou běžet výpočty globálního oteplování pro vědu.
    • Jack1947
      No to jo, jenze si vem ze pokud ti staci jen BF3 a Metro tak si nenarocny a presne zapadas do skatulky techto uzivatelu, pro ktere to prave bude. Kdybysi napsal ze si vytunis kompl , aby ti jelo BF4 ( beta smesne ta nejela bez patchu snad nikomu ani z nasa) tak potom by to pro tebe byla zbytecnost, samozrrejmne. *3*
      • Blbecek co pro to pobezi hned v den vydani......uz vidim jak vam na tehle herce pojede Crysis 3 na Ultra. Ten tvuj kec s tim ze on je s BF4 nenarocnej uzivatel je taky hodne mimo. Tohle praveze bude maximalne jednoduchy system Plug and play pro masy, zapnou, narvou Valve penize prez Steam a hrajou, system je u tohodle nema zajimat.
        • Jack1947
          Za to ty si chytrak , co mne uplne odrovnal. Nejhorsi je ze si ani nepochopil oc tu jde. Tady totiz z nas pritomny to nikdo nechce, tak nemel nesmysli. Obcas to chce cist ne a ze se tim tak ohanis nebudes nahodou ten uminovany blbecek ? *15* vubec bych se totiz nedivil.
      • Ty hry to byl samozřejmě jenom příklad.
        • Jack1947
          Aha , jasny chapu ty tam nepojedou (Origin) *15* . Jenze co ty ostatni ty tam na 90% pojedou. Valve games Exclusive and only.
  • docela revoluce, ovladani strategie gamepadem (zatim sice jen tahovka ale časem prijdou i real time). ted prijde zlom a začnou na konzole vycházet i strategie (a mužeme privitat zjednodušovani a rict papa dalsimu zanru *1* ).

p.s.
    ja se divil proč je civ 5 takova blbost arkadova konzolova a vida, ted to zacina davat smysl

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit