Přejít na výpis diskuzí
Video ze Star Wars: Old Republic vítá nový update a datadisk
10.4.2013 | Petr Poláček
87 příspěvků
-
Ale reknete mi jednu vec- vy co si stezujute na hru, ze ji mate za 4 mesice dohranou a neni co delat atd... Dejme tomu ze hra ted stoji 299kc a da se sehnat karta na 2 mesice za 509kc.. cili to mame 3 mesice hrani za krasnych 808kc bez omezeni!!! I kdybyste to brali jako singleplayer hru, tak 3 mesice hrani je proste parada- za ty 3 mesice jste schopni s jednou postavou projit uplne vse(FP,ops,wz,story) a hura na dalsi postavy :D . Za podobnou cenu 899kc mate Bioshock:Infinite, i presto, ze je to paradni hra, ktera ani na minutu nenudi, nebudete ji hrat 3 mesice v kuse :). Asi tak k tomu, ze ve hre neni co delat... Jeste dodam, ze ve hre je co delat. Rok jsem nehral a po roce jsem se vratil vyzkouset F2P, a musel jsem predplatit. Je tam fakt hodne zmen a ted kdyz pridali Achievementy, tak hra nabrala novy rozmer. Za nektere Achievementy se daji ziskat Cartel coiny, coz je mena, ktera se da ziskat jen koupenim za real prachy, nebo tim, ze predplatite dostanete taky par, coz je fajn :)
-
A to cislo sis vycucal z palce nebo z malicku? Pokud vim provozovatel nezverejnil ani naklady natoz kolik lidi plati. Navic je to cislo naprosto nesmyslny i v zhledem ke zverejnenmu cislu registrovanych uzivatelu (2M) - absolutne zadna f2p nema 25% platicich. I vzhledem k poctu serveru (nepredpokladam, ze platici hrac nebude hrat ...) je to cislo zcela mimo.
Realne muze byt tak 200k hrajicich (aspon jednou mesicne) a z toho tak maximalne 10-15k platicich hracu + rekneme 10k tech, kteri si "neco" koupi v kartel marketu. -
Nezbyva nez souhlasit, Eve je jedna z mala vyjimek - je proste "sva" (a taky je to prakticky jediny vesmirny MMO) a prave a jen proto si muze dovolit nebyt f2p. Podobne je na tom trebas Minecraft - neni nijak originalni, ale je to jednoduchy koncept a v tom je jeho sila - funguje presne stejne jako klasicky lego (= nikoli ruzny spesl stavebnice, ze kterych jde postavit jen jedna vec - tech se taky moc neproda).
Pokud pak ma mit nejaky velky MMO uspech, nesmi se snazit kopirovat ... a myslim si, ze spojeni konceptu PvE(P) + lego (postav/vyrob/... co umis ...) v kombinaci se slusnym vizualem by melo potencial wowko pokorit.
Delat pak MMo s pribehem ma IMO smysl jen v pripade, ze ten pribeh je koncipovanej jako zmeny toho sveta, primo za pochodu ... ne jako pribeh pro postavu hrace. Idealne s moznosti to deni nejak ovlivnit - napr prileta meteor, => hraci bud stihnou/nestihnou postavit vesmirnej kanon (a musej na to trebas spojit sili i nepratelske frakce ...) => bud zasahne/nezasahne => nejaky dalsi vyvoj. To samo vyzaduje mit pripravenej scenar na nekolik let dopredu. -
A ty projistotu nemas nazor vubec zadnej, takze az ti maminka bude utira mlicko z brady, nech si rovnou naplacat.
-
Těmi "pár desítkami" platících myslíš těch 500.000? Pro tvou informaci SWTOR je po WoW nejúspěšnější MMORPG.
-
Poláčku, to je zpráva jak noha. Fakticky 3/4 textu nesmysl. Je vidět, že swtor neznáš a nemáš nejmenší tušení tzv. "o co gou". 2.0 je veliký update, tebou velice nepřesně vyjmenované věci tvoří zhruba 1/10 novinek a změn. Ale to bys swtor aspoň musel někdy hrát a třeba se podívat do patch notes, co je nového. Ale to je moc práce, že ano *7*
-
Treba proto, ze jsem to nehral 10 hodin denne? A kdyz jsem to dohral za vojaka, najivne jsem se domnival, ze za imperialniho agenta to bude jine. Ano byl jiny pribeh, ale to ostatni bylo jak pres kopirak. Takze za nej jsem to nedohral.
A jaky presne byl tvuj MMO zazitek? Vazne mne to zajima. Muj zazitek byl, ze jsem v pohode hral SP hru a kdyz byl nejaky quest pro vice hracu, tak se bud sehnali a nebo ke konci nesehnali, protoze to vsichni zabalili. Takze ciste SP s MP coopem.
Mimochodem ty jsi byl jeden z tech, co hru fanaticky obhajoval uz v dobe, kdyz vsem ostatnim doslo, jaky je to pru*er. Ten, kdo se nam tady vysmival, kdyz jsme tvrdili, ze do roka je to f2p. Takze promin, jediny, kdo se tu snazi nekoho presvedcit jsi ty. Ostatni jen predkladaji fakta. -
Vysvětli mi prosím jednu věc. Jak je možný, že jsi u "probíhání stejnejch planet, stereotypních prázdných lokací, u úchylnýho cestování, bojování s tupými moby, u toho modlení se, ať už skončí loading, u dialogu se zbytečnostma, u nefungujícího enginu a s faktem, že vlastně ani nehraješ MMO" vydržel od early launche až do půlky března? To mi nedává ani trochu smysl. Kdybych měl stejný problémy, tak si jich všimnu nejpozději po měsíci hraní a v momentě, kdy mi to dojde, tak to odinstaluju a čau párky..
Souhlasim s tebou, že optimalizace stála za kulový, ale já byl jeden z těch mála šťastlivců, kterejm to šlo bez problémů. A jak jsem psal do jinejch komentů, muj jedinej problém se SWTOR byl ten, že se na to prostě vys*ali a netrpělivě skočili po f2p. Každopádně já bych to stejně asi nehrál dál, z MMOček jsem prostě vyrostl.
Ale vzato kolem a kolem, tak SWTOR mi poskytlo MMO zážitek a tvrdit, že je to singleplayer s kooperací, to je naprostá kravina. Zažil jsem tam dungy, raidy, openworld pvp, trading v capitalcity, auction house a tak dál, takže nemám JEDINEJ důvod tvrdit, že to MMOčko nebylo.
Dialogy jsem odklikával, když jsem někam pospíchal, ale vzhledem k tomu, že většinou hraju v klidu a relaxuju u toho, tak jsem prostě poslouchal. Byly pěkně napsaný.
A abych to uved na správnou míru, tak já tady nehodlám nikoho přesvědčovat, že to byla nebo je dobrá hra. Prostě jenom reaguju na vaše komentáře, ve kterejch se snažíte o opaku dogmaticky přesvědčovat vy, což se vám prostě nepovede, ať už budete hledat nebo si vymejšlet jakýkoliv negativa.
A s vítěznym pocitem, že já jsem si hru za svoje peníze užil, zatímco vy jste je vyhodili za "měsíce nudy a trápení se v prázdnejch a hnusnejch lokacích", opouštim tuhle diskuzi, takže zatial. *3* -
Ale rekni uprimne. Tebe opravdu bavilo probihat planety, kde jedna je naprosto stejna jako druha? Tedy pocatecni mesto a pak predem dany koridor? A kdyz nahodou jdes jinam, treba na Tatooinu, tak zhebnes? A tak porad dokola? Nemluve o uchylnem cestovani, kde se vleces na pomalem vznasedle praznou krajinou maximalne lemovanou respawnujicimi se tupymi moby a modlis se, at uz je nekde pobliz stanoviste skutru? Kde trva tri az pet minut, nez se vubec s pitome vesmirne stanice dostanes pred pristaviste na planete, protoze mezitim mas tri loading obrazovky a neskutecne ohromne prazdne prostory, ktere musis pesky probehnout?
Tebe bavily namluvene postavy, ktere mluvi tak pomalu a sdeluji takove zbytecnosti, ze ten text staci rychle precist a ty kecy odklikat? Nemluve o Oua humba mama lumba a jinych, ktere jsou sice pekne, ale slyset je porad dokola je opravdu opruz?
A povazujes za naprosto normalni, ze vydaji hru, kde mas low, medium a high nastaveni a kdyz se hraci ozvou, proc je medium a high stejne a proc jsou high textury jen v dialozich, tak borci z Bioware proste to medium prejmenuji na high a puvodni high daji pryc? O tom, ze vzali ranou verzi enginu, od ktere se i tvurci distancovali, vedi asi vsichni.
To uz nezminuji fakt, ze to NENI MMO. Opravdu ne. Je to singleplayer s moznosti MP kooperace. A za to by mesicne platil opravdu jen blazen. Hru jsem hral od early launce v prosinci 2011 do pulky brezna 2012. A uz v lednu mi bylo jasne, ze nejdrive do roka to bude f2p. A mel jsem pravdu. Uprimne je mi jedno, zda za tento totalni fail muze Bioware, EA nebo obe. Ja jen vim, ze totalne promrhali ohromny potencial. -
Prisel jsem, videl jsem, hral jsem a dohral jsem ... po 4 mesicich neustalych slibu odinstaloval a sel zase o kus dale. A do hry by mne nikdo nedostal, ani kdyby za to v EA platili :-)
Svou sanci v rychle jedoucim "MMO vlaku" meli, ale poradne ji po*rali a ted uz ten vlak stejne nikdy nedozenou.
takze arrivederci SWTOR -
Děkuju *15* ... Já už tu většinou debatuji čistě pro zábavu a beru to jako takový argumentační procvičování. Iluze, že tu možná někoho donutim přemýšlet (přemýšlet s následky), mě opustila už dávno..... I když možná nějakej záchvěv tam občas je.
-
Tenhle server mi vážně připadá jako blog, když pominu Horčíká kterej neumí vůbec psát a naštěstí sem moc nepíše, mi opravdu vadí ta afektovanost Petra Poláčka a Aleše Smutného, (který si pravděpodobně stále nedokáže odpustit, že dal Assassin's Creed 3 7/10) k některým značkám a produktům, jako například že je Ouya zk****** a teď tenhle komentář,že můžeme hru vypnout a jít do lesa. Docela by mě zajímalo zda by si podobný komentář dovolil u něj neustále proklamováného Star Citizena. Zkuste si vzít příklad ze svých kolegů Martina Bacha s Pavla Dobrovského, kteří "v tom" taky dělají dlouho, ale dokáží si udržet nadhled. Neberte to prosím jako snahu do vás kopat, to by mělo o 90% méně znaků, jde o pohled pravidelného čtenáře, který si sem chodí pro informace a ne, při vší úctě, vaše názory. Mír
-
Výborně Vrooku, je vidět, že máš pod čepicí a vcelku brilantně se ti tu podařilo odkrýt naprostou jalovost a nesmyslnost "argumentů" některých diskutujících.
Ale věř mi, nemá to smysl. A stejně, až se vody uklidní a přijde nějaký další článek, tak to začne zase nanovo... -
Tak tohle je prostě o osobních preferencích a pokud ti to nesedlo, tak ti to vyvracet nehodlám a chápu to.
Mě osobně to bavilo a užíval jsem si jak prvky MMO tak příběh, jakožto pokračování KOTORů. A vlastně mě na tom asi hodně bavil ten lore. Co se týče Old Republic univerza, tak pro mě osobně se jeho lore dá obsáhlostí přirovnat k WoWku, což BW podle mýho docela využili. To byl taky jeden z hlavních důvodů proč mě to bavilo, abych nezapomněl. *3* -
x: Ok. Mám na tebe btw dotaz.. ty jsi SWTOR hrál?
Já to třeba beru tak, že jsem se po dobu, co jsem SWTOR hrál, bavil královsky. Zhruba 2 měsíce. Pokud bych měl jako kvalitní MMO brát jen to, který mě udrží u hry na nějakou mnohem delší dobu, tak bych musel říct, že jsou to VŠECHNO DO JEDNOHO zavšivený sra*ky a jediný WoWko je dobrý, protože jsem ho vydržel hrát dost dlouho. A vlastně ani WoWko neni dost dobrý, protože ho už nehraju, takže mě očividně taky přestalo bavit.
Já to takhle ale neberu. Soudim opravdu podle kvality zábavy, kterou mi hra nabídne, né podle kvantity. A SWTOR musim hodnotit docela obstojně.
Možná bych k tomu přistupoval jinak před cca 5ti lety. Ale teď, i kdybych hrál MMOčka, jakože jsem z toho vyrostl, tak pro mě hlavní faktor nebude to, že u toho musim strávit 8465132158hodin. -
Hrál jsem SWTOR, koupil jsme si to nějakou dobu po spuštění, takže jsme se vyhnul počátečním náporu. Mě osobně Star Wars velice baví, ale od MMORPG čekám něco jiného. Hra prostě nemá mechanismy, které by v tomto roce měla mít. Hra vyšla na úrovni roku 2005. Jenže to, co před těmi lety u WoWka prošlo, tak dnes již ne, uživatelé jsou náročnější.
Co se týče dabingu, ano, je to hezké, ale zkus si dabovat a zároveň přidávat stále nové a nové věci, aby se hráči nenudili. Nejen, že je to nákladné, ale hlavně časově náročné. Když jsem expil, tak mě příběh mnohdy nudil a sehnat po počátečním boomu parťáky low lvl lokacích byl problém.
Prostě mě osobně hra nesedla, i když jsem ji dával několikrát znova šanci a hrál i s kamarády. Nedodělky byly znát. -
Tyhle veci mela Ultima online na freeshardech pred 10 lety a ja sam jsem je tam s dalsimi nadsenci dodelaval. (jen to tehdy zvladalo max 300 lidi online) Po vydani WOW udelali ze vseho wowclon takze poznamka o vznasedlech je mimo misu. Nevim jak se vyznas v programovani teto urovne ale technologie na to opravdu jsou. Vsechno, co tu pisu, jde do posledniho pismenka udelat i v HERO engine na kterym bezi SWOWTOR.
Problem je opravdu jen v tom, protlacit to skrz kravataky, kteri maji pocit ze "kdyz se to nehraje a neovlada jako WOW je to moc slozity a lidi to nepochopi" a "wow je uspesny tak to udelejte v osvedcenem konceptu". Proto tu mame na trhu WOW na 1000+1 zpusobu. Bohuzel udelat MMO je otazka velke investice nejen do software, ale i do konektivity a zeleza. Muze si male studio dovolit investici v radu prekracujicim 20mil eur?
WOW neni propadak, je to super zabava pro cast herni komunity, ktere tenhle styl vyhovuje. Jenze ti fakt neskonci a nepujdou hrat "NEW WOW" jen kvuli tomu ze misto mece je tam svitici mec a misto kuse je tam blaster a tank se nejmenuje warrior ale trooper. Proc by dalsich 5 let honili gear a expy v jinych texturach kopii toho co hrali doposud?
KAZDA dalsi MMO na tomto konceptu z jakehokoli sveta proste bude propadak. Bude mit par stovek tisic hracu a po roce provozu skonci max na 10% WOW co do poctu hracu. Neexistuje a nikdy nevznikne WOW killer na WOW konceptu.
WOW co do poctu platicich hracu muze vyrovnat nebo prekonat pouze novy koncept. Kdyz vezmu tvou logiku s dopravnim prostredkem, tak to ze vezmes auto, prestrikas mu barvu, das mu halogeny a zmenis display palubni desky neni pro vetsinu lidi duvod aby odvezli puvodni auto na srotak a rekli tohle je revoluce v doprave to musim mit! A tohle je soucasny MMO market. Klon s jinou texturou, klon s jinym svetem, klon s companionem, klon s jinym craftingem, klon ve scifi, klon postapo, ....
Fajn, EvE neni klon a ma silnou komunitu, ale MMO tohoto typu je jako safranu a nekterym lidem proste litani lodickama bez moznostu prochazet fyzickym avatarem po krajine proste nevyhovuje. -
Tak si pořiď to, co ti vyhovuje. Jo a mimochodem, svíčkovou dělám dle mého, vynikající. :)
-
No jako do 5-6 levelu se to dá, ještě do toho 10. levelu. Ale pokud si rád vyrábíš a rozebíráš věci, tak to ani neinstaluj. SW má síce znatelná omezení, ale hlavní příběh je hratelný bez peněz, což se o Aionu říct nedá.
-
Pro typka s nickem X - kdyz se ti to, tak nelibi ,tak jsem nelez (asi nuda co?) a uz vubec tady necpi vsem sve nazory... my god