Přejít na výpis diskuzí
Video ze Star Wars: Old Republic vítá nový update a datadisk
10.4.2013 | Petr Poláček
87 příspěvků
-
chápu a souhlasím, že by to bylo fajn, ale myslím, že se mýlíš, že je to jednoduché, udělat ten svět uvěřitelnější (především tvé původní požadavky). hlavně u swtor, kde máš spoustu planet s odlišným prostředím noc na tatooinu nebude ve stejnou dobu, jako noc na belsavisu a tak. ve wowku to je, ale to jen proto, že je to jeden velký kontinent. s planetami je to trošku větší problém, tak proč si to zbytečně komplikovat. navíc jde o priority tvůrců. opravdu je tam třeba dávat sbírání spešl bylinek v noci? je to sice pěkné, ale nakonec to stejně bude jen pěkný doplněk. mainsteemový hráč to neocení, navíc u mmo. stejně tak by neocenil kreslení mapy, na to jsou jiné hry. a na co mít takové blbůstky, když hra nemá zvládnuté základní pilíře?
co se týče ras a class, tak to je ve swtor právě odlišné oproti wowku, kde jsi prostě hrdina a tečka. každá classa má přece různý příběh...
chápu tvůj přístup, je to jistě zajímavé, ale i když bychom o swtor klidně mohli mluvit jako o singlu, pořád je to mmo. rasy a classy musí být nějak balancované, a to že člověk bude muset platit někde více, je prostě nefér vůči ostatním. stačí taková blbost jako ty spešl ability ras ve wowku. tauren má krátký stun, troll má berserk, nemrtvý ruší fear... a i tyhle věci nejsou vybalancované, natož aby jich bylo více v různých pojetích...
sry. jestli to je zmatené, dlouhé texty... -
Tak je uplne jedno jak to nazves, vzhledem k tomu ze by to melo vest k tomu aby hraci meli duvod minimalne nekolik dalsich mesicu platit za hrani ... se obavam, ze tenhle ucel to nesplni ani nahodou. Pocitam ze jakmile free hraci odehrajou pribeh (= mozna jeste tak 1/2 roku), tak proste pujde cela hra do kopru velmi rychle .. a do max 2 let ji odstavej.
Dovolim si taky odhadnout, ze v dohledne budoucnosti samo nezverejnej naklady ani pripadny ztraty, protoze by to dost pravdepodobne vedlo k velmi razantnimu poklesu akcii. Ale pokud se da vychazet z toho co se objevuje jako odhady => 200M$+ ... tak to zatim vypada na zdaleka nejvetsi historickej herni pr.ser.
Podivej se na to takhle, jakej duvod mam jako free hrac, si to koupit? Presne zadnej, nic z nove pridany vybavy stejne nemuzu pouzivat. Jakej mas duvod si to koupit jako platici hrac? Naprosto mizivej, zadnou novou zabavu to neprinese. Navic, i kdyz si to koupis, budes mit problem - dokud nekoupi dost hracu (a kdo vi jestli koupi ...) nebudes mit s kym to hrat.
A to sme zpet u tupeho f2p modelu ... proc maj f2p? Mno proto, ze za penize to je ochotno hrat jen par lidi ... a aby byli ochotni to hrat za penize ... je treba aby meli s KYM hrat => potrebuju do hry dostat hrace stuj co stuj => dam hru jako f2p. Kdyz nebudou mit platici hraci s kym hrat, proc by to meli platit? Proto je naprostej nesmysl omezovat free hrace co do pristupnyho obsahu. Proto zdaleka nejlip funguje prodej cetek - vizualni veci, ktere nemaji zadny vliv na hru jako takovou. -
Tak nevím, před nedávnem jsem si hru znovu zapnul a nepociťoval jsem nic co by mě nějak extra omezovalo. A jestli jsem tomu správně rozuměl, spousta těch věcí se dá zakoupit na GTN.
-
tak to si potom autor našel málo informací. sice mám rád swtor, ale nechci se tu stavět do pozice výrazného obhájce. těch změn je tam samozřejmě více (minimálně přibyl i systém achievmentů, a navíc přibyl nový příběh, což je nějak opomíjeno. oproti třeba wowku, kde tam jde opravdu jen o dosažení nového lvl capu, sdále nějaký seeker droid a macrobinoculars, ale to popravdě nevím, co skvělého to přináší - ale je to tam). je pravda, že swtor díky datadisků není nová hra. každopádně to nikdy podle mě nebylo chápáno jako datadisk ve smyslu datadisk ve wowku, čemuž odpovídá i cena - 20 dolarů fakt není tolik, navíc v předprodeji byl jen za 10.
-
Tož, nějak jak to přecházelo na F2P tak jsem se díval, ale když jsem viděl co je všechno omezený tak jsem dal radši ruce pryč. Jinak škoda, docela bych to rád zkusil :(
-
Mam na mysli to, ze prakticky vsechny mmo se snazi byt jako wow. Wow je taky uz davno pekna nuda, ale tezi z toho, ze prisel "prvni" (nikoli jako MMO, ale to neresme), ma ohromnou zakladnu hracu ... mno a vsichni chtej byt dalsi wow a myslej si, ze kdyz wow skopirujou, bude to fajn ... a ze nebude je videt na tom, ze naprosto vsichni dou do f2p, protoze to nikdo nechce hrat (casto ani zadarmo ne).
Kdyz se pak mrknes na prakticky libovolnej matros k libovolny hre ... uzasna grafika ... "fyzikalni efekty" ... ale kde je kua ta hra?
A udelat svet tak, aby fungoval, neni ani technicky nerealny ani nijak zvlast pracny. Rozhodne je to radove technologicky jednodussi nez delat tu "uzasnou" grafiku. Uz jen takova blbost jako denni cyklus ... kua v roce 2013 ... a neumej udelat takovou blbost, jako ze nektery potvory trebas vylejzaj jen v noci? Ze bylinky sebrany pri mesicku se stribrnym srpem maj extraburt ucinky? ...
Tohle vsehcno se v ruznych hrach objevovalo uz v dobe, kdy hry grafiku nemely - a to vubec. Pekne si psal "jdi na jih" "seber mec co vidis" "pouzij mec na draka" ... a musel sis na kostickovanej papir kreslit mapu.
V pripade SW je tragedie trebas to, ze jde o prakticky dokonale linearni singl ... neexistuje zadnej duvod aby ses na nekterou z planet vracel. Cekal bych, ze trebas v zavislosti na zvoleny rase na tebe budou reagovat na ruznych planetach ruzny rasy. Dtto podle toho za co hrajes (jedi/...). A nemyslim tim nejaky predscriptovany videa ... ale treba to, ze budes mit "vysokohorskou" prirazku v obchodech - proste proto, ze prodavac nema rad lidi/... velmi casto totiz narazim na veci, kde si rikam "kua a proc tady neudelali toto, dyk to je trivialni". -
neda
aj som pozeral v cartel market a tam sice da sa kliknut na ikonu (odkaz) datacu
ale otvori sa len web stranka (vo windowse) kde sa da kupit len za peniaze a nie za cartel points. -
pokud vím, není to "datáč" ale dlc.
-
SWTOR je pro mě hra, kde jsou ještě docela zřetelně rozeznatelný kvality Bioware (atmosféra, storytelling, hratelnost), ale bohužel už je to všechno dok*rvený politikou EA. A upřímně si myslim, že kdyby za Bioware nestálo EA (když pominu, že by samotný BW na vývoj asi prachy nemělo) se svejma požadavkama, tlakem na vývojáře a netrpělivym (!) cravingem po penězích (prachy chtěj vydělat všichni, ale ta netrpělivost je pro EA imho příznačná a stojí za spoustou průserů i křivd na hráčích), tak by to všechno mohlo vypadat jinak a mohli bejt spokojený jak hráči, tak kasička vývojářů.
-
Spis jde o to, ze to stemi klacky v lese bude vetsi zabava. Pokud sem dobre pochopil, tak celej "datac" je o tom, ze pribyl jeden novej set ... a par lv => prakticky nic. A za to nic bys mel zaplatit.
-
a máš na mysli nějakou konkrétní hru, nebo jen tak básníš? nezapomínej, že to jsou pořád jen počítačové hry...
-
Prece aby sis zaplatil ne ... to je prece logicky ... ;D proste klasika pay to win.
BTW: Ted me tak napada, da se datac koupit ingame na aukci? -
autora nechápu, proč tam cpe takové zbytečnosti a nesmysly, které hru spíše urážejí (a když už negativa, tak snad nějakou konstruktivní kritikou, ne?). co to je to po kristianovsku? po kristianovsku se snad odchází, jestli se nemýlím... a ani jako sarkasmus či ironie to nedává smysl... že si novou operaci můžu zahrát až po zakoupení datadisku a doexpení 55lvlu? proč ouch? tak funguje systém datadisku ve všech hrách - nový content s novým rozšířením... "ale nevadí, co tam máme dále". jaký význam má ten závěr o hraní si na jedi a sithy v lese s klacky? to snad můžu nacpat k informacím o každé hře: kupte si mass effect, anebo si vemte klacek, co vypadá jak pistol, a hrajte si na záchranu země někde mezi paneláky.. úplně zbytečné provokace, poláčku...
-
Tobe prijde fajn system, ze si musis koupit panel do GUI abys moh pouzivat ability? System, kde te hra nenecha ani behat, ale musis chodit ... protoze si nezaplatil? A to me jako ma presvedcit k tomu abych platil? Platit budu ve chvili, kdy budu neco povazovat za dobrou zabavu. Bohuzel, o drtivy vetsine soudobych her se tohle neda rict ani s velkou davkou fantazie ... vsechno na jedno brdo. Pribehnu k vykricniku, odklipu par zcela nesmyslnych textu ... pobiju 10vlku/zajicu/, ktery pekne poslusne cekaj na smrt na furt stejnym miste... prinesu otazniku kuze ... a voiala, znova dokola ...
Osobne prave pokusnicim v ramci testovani ruznych her s AOC ... "Prines 300 pytlu rejze" ... nekomu jeblo. Pravda, vetsinou jich z moba padne vic nez jeden, ale je to proste o hodine nebo dvou stereotypniho vybijeni stale stejnych mobu na stejnym miste ... to ze ma bejt zabava?
A prakticky v kazdy MMO je to presne stejny. A jestli nekdo povazuje za motivaci to, ze na konci serie Qstu dostanu sice unikatni, ale nepouzitelnou vec ... (zcela bezny uplne vsude ...) ... pripadne co je asi tak zabavnyho na tom, ze porad dokola chodim zabijet tutez potvoru a jediny s cim ve skutecnosti valcim je nejaky % v databazi aby mi padlo to co chci ...
Ja chci kua svet, kde se bude valcit, ziskavat a ztracet uzemi, kde budu moct osobne vypsat odmeny na hlavy tech, co me sejrej, kde bude mit smysl postavit opevneni a nebude to jen jakysi graficky cosi uplne nanic ... kde budu mit svuj barak/vilu/hrad/... kterej bude realne v tom svete a ne nejaka milonpata instance. Predevsim pak chci, aby ten svet fungoval. Kaslu na nejaky graficky orgie. Chci aby kovar neco delal v kovarne a vecer sedel v hospode. Chci zvire stopovat a hledat. A ne ze nekde porat stoji otaznik nebo vykricnik a pekne poskusne ceka, az si na nej kliknu.... -
ono to je take divne, mam len prefered ale lvl mi ide hore (co som vlastne nechcel)
neplanujem si kupit datadisk a som ratal stym ze moji charovia na lvl 50 mi zostanu.
tak som si povedal ok levelujem si za nich pri 50lvl daily misiach ..postupujem pomalicky hore a tak som zizol do aukcie a ze lvl 51 a viac ak chces obliec (pouzivat) musis si kupit datac.
takze vlastne budem chodit ako 55 ale oblecenie mi zostane tie sety co mam na sebe lvl 50
lebo mi ine nedovoli. tak naco to bolo dobre mi davat lvl hore bez datacu ked sa nemozem k tomu levelu prisposobit equipom (stats) :) -
Free model je hnus, to nepochybne, ale odehrat se to da (pribeh) a hrat to dal ... a co bys tam asi tak chtel dal delat ... porad dokola probihat tytez areny? Jestli to nekdo povazuje za zabavu ... Jednoduse ta hra je vpodstate singl s moznosti obcas kooperovat - to pokud se ti povede sehnat nekoho s kym.
-
Hru jsem na začátku několik měsíců docela hltal, ovšem jakmile to přešlo, už jsem si nenašel cestu, jak u ní vydržet delší dobu. Možná tím, že jsem od MMO celkově upustil. Kromě toho bych neřekl, že systém f2p je tak špatný. Na normální zahrání je to dostačující ideál a pokud to někdo myslí vážně, stejně by za hru zaplatil. Každopádně na SW silně ujíždím tak snad to hru řádně nakopne.
-
Kdyby radsi opravili ty miliny bugu ... mizejicim transportem pocinaje ... a trebas neexistujicim systemem hledani hracu do skupiny konce ... Sem si celkem jistej tim, ze tohle nikoho k placeni nepresvedci. A snazit se !prodavat! jak hrani tak jeste kusy hry ... to mi prijde jako vrchol drzosti. Za akceptovatelny beru, pokud si hrac bud plati mesicne a pak ma novej obsah automaticky k dizpozici nebo si ten datac jednorazove koupi, ale pak ho nemuzu jeste k tomu omezovat v pouzivani vybavy ...
-
No nevím, ale kostičkovaný stíny je dost velkej fail na hru z dnešní doby.
-
Za deset let budete říkat "já u toho byl, když to začalo, hrál jsem to, pak jsem u toho byl, když to podělali, a pak když to EA totálně pohřbilo"