Přejít na výpis diskuzí
Videotutoriál z Arma 3 předvede snipery a bazukáče
29.8.2013 | Ladislav Loukota
62 příspěvků
-
Vzkaz ArmaHaterum:
Placejte si co chcete kritizujte co chcete. Altis je obrovska a neskutecne verohodne udelana mapa. Nevidim zadnou konkurenci na dohled. Mne to slape bez problemu a hra vypada uzasne. Rad si pockam na odstraneni tech par bugu ktere mi ale nepripadaji nijak zavazne. Za malo penez neskutecna porce zabavy ktera nebude mit konec protoze budou k dispozici nove a nove mise od komunity. Nevim o hre ktera by mi dokazala nabidnout tolik. Pokud vy o nejake vite tak si ji uzivejte a neztracejte tady cas rejpanim do neceho co evidentne neni pro vas. *5* -
-
Skvěle zpracovanou mapu jim nikdo nebere. Ale hezká grafika není všechno. Všichni se pořád diví proč není ArmA populárnější, ale jsou to tyhle maličkosti. Zabugované herní mechaniky. Nedotažené animace. Pouhým zvětšováním herní plochy se hra nevylepší.
P.S. No jo, zase jsem zapomněl, že český hry se kritizovat nesmí... *7* -
-
Tak primo animace nevim jestli mas na mysli obehranou pisnicku s nastupovanim do vozidel ktera jiz byla stokrat rozumne vysvetlena. Je pravda ze animacni engine primo rve po upgrade, ale zase musim uznat ze oproti dvojce je to nebe a dudy. Pokrok je fakt znat. Zkus se podivat na fora. Skupina hracu krici ze chteji realnou a tedy nizsi rychlost pohybu a druha zase ze je to vsechno pomaly, pomalu se postava otaci, pomalu zveda zbran, pomalu nabiji. Uspokojit vsechny neni mozny. Ja se obavam ze i s lepsim animacnim engine bude tato rozdilnost nazoru a potreb vyvolavat vasnive reakce.
-
-
Jmenovitě myslím animaci lezení po žebříku. Která sama o sobě vypadá hnusně a ještě k tomu není nijak zakončená, takže si tam hráč leze ve vzduchy dokud se neteleportuje před žebřík. Dále velmi zvláštně se chovající inventář. Nefungující pohled 3. osoby ve vrtulnících (pravděpodobně i letadlech). Doteď nevyřešená přesnost nepřátel.
Vždyť se podívejte na mod ACE. Lepší zvuky, fugující bipody, dokonale vyřešené vysílačky. Proč takové věci nejsou v "simulátoru"? K čemu je fotorealistická grafika když ta "simulace" není hotová? -
-
To by asi museli byt vsechny rebriky ve hre stejny aby to slo udelat. Ale na to se fakt mohlo myslet pri stavbe modelu.
3.osobu ve vrtulniku myslis jako cumet na rotor ? Nejak nepostradam. Ale uznavam ze nekdo ano. Zvuky mi prijdou v poradku az na par blbosti jako ze mocal vydava zvuk priboje. Zbrane mozna nezneji ala Hollywood ale zda se mi to uveritelne. Zvuk motoru auta je dosti mizernej jenomze s tim maji problemy i mnohe zavodni arkady, kdezto v Arme si nemuzou dovolit tak slozity system. Neni to o nahravce zvuku, ale o jejim zpracovani v realnem case.
ACE mi neprisel az tak genialni, skupina lidi je z nej navetvy ale ze by sklidil jenom pozitivni ovace... No ale o tom ta arma je. Ze si komunita neco predela podle sebe a ten koho to oslovi to prevezme. -
-
Všechny žebříky ve hře jsou stejný jestli se nepletu. Nikdy jsem jich teda víc neviděl. Lišej se jen délkou.
3. osoba, především spolujezdců, se nedá rozumě otáčet, je jakýmsi způsobem vystředěná kamsi a otáčet se od toho bodu vyžaduje občas neskutečné manévry s myší (až do chvíle, kdy se kompletně pod*lá).
Nemyslel jsem kvalitu zvuků, tam jisté omezení chápu. Ale šíření zvuku krajinou tak jak by měly.
-
-
-
-
-
coz o to, Altis je velikej pokrok, o tom zadna, bohuzel obcas pusobi nedodelane, zbytecne mnoho hluchych mist, budovy podle kopiraku a bohuzel ty povedeny velky budovy nejdou ani obsadit a prozkoumat, a ze to bylo slibeno. Ale na druhou stranu je tam spousta hezkych mist, s velkou atmosferou, jen skoda, ze to pusobi tak nedotazene. To zamrzi, stejne jako napr. letovej model slibenej z TOH. Ale taky se s tim naucime zit ze ;) jen je to proste propasnuta prilezitost, mohlo to byt dokonaly.
-
-
No ja myslim ze to pusobi hodne verohodne. Jako kdyz mapu preplacas dominantama asi je to hezci na pohled jenomze v realu to tak neni. Krajina je mozna vetsinou fadni ale nemam pocit ze se neco opakuje. Ty baraky budiz ale ve stredomori je ta architektura dosti jednotvarna. Dalsi hromadeni detailu by prinaselo dalsi zatez na vykon. A ja myslim ze i ty pustejsi lokality najdou uplatneni napriklad pri tankovych bitvach. Je to takova nahrada za pouste Takistanu. Asi se opakuji ale asi je rozumny respektovat urcity limit urovne hustoty detailu.
-
-
to jo, nemyslel jsem zase preplacat to, jen bych ocenil trosku vic, spis par zajimejsich mist na te placce na severu, obcas nejakej mini kopecek nebo zvlneni, ale urcite si to uziju i tak :) Spis ty budovy jako hospital a ten hezkej kostel, aby byly pouzitelny, snad arma4.
Hrajes PVP nebo COOP?
-
-
-
-
mrzi me, ze se vraky a vizualni poskozeni od flashpointu vubec nezmenilo. Zasazena cast tanku proste zcerna a vrtulnik jen zmeni model na trosku a pada... Je to dost skoda, vzhledem k tomu, ze ta hra jinak vypada krasne.
-
-
zkus si iron front: liberation 1944 (A2 engine) a hned si to rozmyslíš (nedá se to hrát)
-
Kdyby jenom poškození, ale v Armě je tolik bugů a blbostí, které za ty roky nikdo nevyřešil a stále to nevypadá jakože s tím někdo něco hodlá dělat.
-
-
Nechápu jestli mají tak blbý engine aneb na to kašlou. Ta destrukce techniky je po takové době zoufalá. Prostě zásah -> jiná textura celého modelu a hotovo.
-
-
Oboji - zoufalej engine + na to kaslou. Ostatne ... uz projede tank drevenym plotem?
-
-
Jo, ale neprojede skrz svodidla :)
-
-
Destrukce techniky by byla určitě náročná jak finančně tak časově. Plus už teď potřebuješ dost výkonej server aby to utáhlo jejich netcode, natož do toho hodit ještě destrukce.
Ale může mi někdo vysvětli proč pořád ještě není zakončená animace lezení po žebříku? -
-
Destrukce je ciste local side efekt, se serverem to nema nic spolecnyho. Navic se to, ze to je hnusny resi uz od flashpointu ... kde se to svedlo na malo vykone stroje ... a v ty dobe se to dalo prejit, ale dneska? Si delaj z lidi prd…el. I lecjaka blba arkada umi predvist postupnej rozpad podle toho kam jdou zasahy ... a pokud se budem bavit o realite, tak se podivej na DCS. Arma jednoduse stale tezi ze slavy flashpointu a z velky komunity ... ale herne je vyvoj naprosto nulovej.
-
-
S tim Battlefieldem jsi trochu mimo. Problém byl s věcmi, které jsou simulované lokálně Havokem. Především různé papírové bedny, kdy se stávalo, že každý měl tu bednu trochu někde jinde. Celý baráky fakt ne.
-
2rancor: Destrukce samozrejme je lokalni efekt ... je to uplne jednoduchy. Vystrelis, spocita se kam sel zasah ... a klientum se posle info "tuhle" (udela se "tecka" na misto zasahu), klient pak podle toho urci, jakou destrukci ma predvadet. Server rozhodne nepocita, jestli se kridlo ma rozpadnout tak ci onak. Ten si maximalne pamatuje, kolik % toho jeste snese. Samo, je to takovy podmineny scriptovani, ale funguje to celkem dobre.
Jinak ad destrukce, dle (zcela internich ;D) informaci melo a ma BFko s destrukcnim modelem celkem zasadni potize, protoze jejich server nepocita defakto nic - vsechno je na klientech. A prej se jim dost casto stava, ze destrukce je out of sync - jednoduse nekdo vidi zborenej barak, a nekdo jinej ho vidi stat. Samo, je to dany blbym navrhem. -
Záleží jaká destrukce, takový WarThunder určitě destrukci nemá jen jako lokální side efekt. Podobně bych si představoval destrukci v "simulátoru".
-
-
-
-
-
-
Mě akorát mrzí na této hře, že je podstatně nejméně z velké trojky BF4,CODG,ARMA III finačně podporovaná. Nicméně v každém ohledu to je na ní znát.... Chtělo by to prostě více peněz. Narážím na to jak si spusta lidí stěžuje že to je zabugované boteď by ne když na to není dostatek lidí,času,technologií (na fyzice by opravdu ještě mohli zapracovat), engine je ale opravdu povedenej... Jediné co tu hru může opravdu položit je v době vydání zabugovanost...
-
-
Tak ja nevim. Lidi by chteli od Army aby byla detailnost prostredi fyzika i animace na urovni koridorovek. Je to vubec technicky mozny? Obavam se ze ne. Ze by PhysX i ragdoll potrebovali doladit s tim souhlasim. Ale to se mozna spravi casem. Chapu i ty pripominky military nadsencu k chovani zbrani i kdyz mne je to docela sumafuk.
Reknu to takto. Kdybych do fora nejakeho zavodniho simulatoru zacal psat jak je ubohej protoze se nedeformuji svodila pri narazu, ze deformace auta jsou skokove a casto uplne jinde nez by meli byt, ze nejde porazit mechanika v boxu ktery by se skacel k zemi a pak by ho odvezla sanitka, ze kdyz prsi tak divaci nemaj destniky a vubec se nehejbou a nechodi si nakupovat obcerstveni, ze nemuzu z auta vylezt a dojit si na zachod atd atd...
Asi bych byl za idiota. A pravem. Protoze ta hra je delana za nejakym ucelem.
Ale presne takto to funguje v diskuzich o Arme. Ta hra prece neni pro uchyly co se chteji kochat rozbijenim. Valka neni zavod o devastaci prostredi. To jsou jenom sekundarni zalezitosti a tak jak jsou udelane alespon pro mne momentalne staci. Jasne ze by bylo lepsi kdyby byla fyzika i AI dokonala. Vsechno by bylo lepsi dokonale. Jenomze jsou dane nejake moznosti a ty dokonalost neumoznuji ani kdyby se navysil rozpocet a natahla doba vyvoje.
Pro mne je kriteriem co dokaze hra za pozadovanou cenu nabidnout. A to fakt sorac, ale nevim co by v tomto Armu dokazalo porazit. Pokud vite Vy, tak poradte. *3* -
-
Za idiota ses predevsim tady ... protoze psat u simulace boje, ze ti nevadi, ze se tank zastavi o obrubnik ... ze ti nevadi, ze umela demence te trefi z pistole na 2km ... a kdyz prijdes z druhy strany a neprojdes pres nejakej ten trigger, tak te nevidi ani na 20m ...
Arma se porazi predevsim sama - svoji zabugovanosti a nulovym vyvojem v case. Kdyz totiz vemes flashpoint a armu, tak krom "hezcich" omalovanek je to porad presne stejne - presne stejny bugy, presne stejny nedostatky.
Kdyby se vys…rali na "uzasny realisticky ostrov" a radsi se venovali hre, udelali by lip. Hlavne ze mas moznost otocit hlavou nezavisle na tele ... bych chtel videt aspon jednoho cloveka, kterej to pouziva ... z herniho hlediska je to totiz naprosto nanic. -
Třetí Arma nemá kromě větší mapy a hezčí grafiky nic nového k nabídnutí. Problémy, které se táhnou snad už od první Army jsou tam pořád.
Nové zbraně a vozidla? Už teď si komunita portuje ty staré, protože chce mít hru ze současnosti.
Já mám z principu věci problém s produktem, který je vydán za účelem, že si ho dodělá komunita. -
-
Tak to nekupuj. Jednoduchy. Ja mam zase rad hry ktere jdou modifikovat. Co mi prijde jako dobre vylepseni to pouziju, co ne na to hodim bobek. Je zvykem oslavovat kazdy mod jako drtive vitezstvi nad hlouposti a lenosti vyvojaru, jenomze ono to neni tak cernobily. Je to muj osobni nazor, ale mne se vetsina modifikaci a addonu absolutne nelibi, ten amaterizmus z toho krici. Nicmene jsem velice rad za tech par skutecne kvalitnich.
-
-
Pozdě, už jsem koupil. Ale jo, já jsem rád za mody, jsou super a dělají hru lepší. Ale jsou často jen důkazem (zřejmě) lenosti vývojářů. Přijde mi nespravedlivé, že lidé, kteří hry skutečně vylepšují za to nejsou placeni.
-
-
Ale myslis ze oni to delaj jako osobni obet? Jako ze obetuji svuj cas aby udelali neco za jine? A maji z toho pocit ukrivdeni, ze to musi delat zadarmo? Ja myslim ze je to jednoduse bavi. Realizuji se tim.
-
-
-
-
-
Dle mého porovnáváš neporovnatelné, ArmA se od dvou dříve uvedených v mnohém liší nejen budgetem, ale i samotným stylem hraní.
-
-
Já to věděl, že ona bude jedna z nás - mistr se pozná.
-
-
-
Ty pohyby mi připadají furt stejné, ale spíš by mě zajímalo jak reagují AI když zaznamenají snipera. V MP možná, ale v singlu ať v OFP nebo ARMA bylo maskování v podstatě zbytečné, protože po prvním výstřelu mě okamžitě odhalili a rozstříleli na stovky metrů i bez optiky :-(
-
-
Zatím je AI v ARMA 3 taky až moc přesná.
-
-
Ja si AI normalne davam, podle me neni moc presna. Rozhodne jsem s optikou presnejsi.
-
Tenhle bug je tam taky odjakziva ... jeden vystrel a kazdej panaca v okruhu 5km hned presne vedel, kde ses ... a zcela bez problemu te trefuje i na par tisic metru ... klidne z pistole.
A nejlesi je demence spolubojovniku ... s oblibou pekne z dalky vystrilej vsechny RPG proti pechote ... a kdyz prijedou vozidla ... tak po nich palej ze sapru ... -
-
To neni o tom ze by tam byl VZDYCKY bug, ale o tom, ze jste se to NIKDY nenaucili hrat. Mam v ArmA 2 pres 7000 hodin a uz tam vetsina veci co tu kritizujete byla vyresena uplne v pohode, nic z toho co pisete, ze je ArmA debilni, se mi nestava. Lepsi hra proste neni, jen se ji naucit hrat.
-
-
-
-
Call of Duty je good
-
-
mozna tal call of dudy nebo booty... *5*
-
To je, ale i Arma je sranda, zvlášť v multiplayeru.
-
-
Ta fyzika je fakt ale strašná :) V hlouposti ji předčí jenom umělá inteligence.
-
-
tjn, takova tragikomedie, ale arma je jak zenska ze, berem ji i s chybama :D
-
-
Tohle je nejrealnější komentář v celé diskusi, blahopřeji.
-
-
-
chapu, ze to maji by "zbrane z blizke budoucnosti", ale sakra tu drahu "strely javelin" by uz konecne mohli opravit.
-
Bazukáči? Zvláštní název. Já jim říkám antitanečníci...
-
-
Jsou proti tanci?
-
-
Přesně.
-
-
-
akurat sa mi nepaci na tej hre ked v dialke nevidno travu napr v puskohlade sniperky taze tam je ta trava na 2 veci na h..no a na nic .... clovek ked je skrity v nejakej vysokej trave tak si mysli ze ho nitko nevidy a bum a je po nom :D
-
-
jj to je pruser, nechapu, ze to tam porad je :(
-
-
Bude to asi nic moc, proc nezkusit ze...