Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • jo Consul 2717, na EOL klávesu se nedá zapomenout *4*
  • Bylo by supr napsat clanek, ktery by zmapoval Demoscenu v CSSR v 80-90 letech. U nas v Ostrave s nostalgiji vzpominam jak se banda kluku schazela u haviru(ne kazdy valil prachy do pulitru:-)) po bytech a ucila se strojak na c64 a pozdejc na amigu z okopirovanych manualu a casaku v polstine(Bajtek, Komputr). A ze nektere dema predbehli dobu jak graficky tak hudebne.
    https://www.youtube.com/watch?v=cKy57re_6BY
  • aby jsi se nep*sral
  • Technicky je to tesla pmd 85 podobne ako commodore vic-20, atari 800 xl, sinclair zx 80, sharp mz 800 a mnoho inych typov.
  • Pre Manusa:
    Napíšem svoj skromný názor, prečo považujem PC PRE MŇA za lepšiu platformu. Tak predne ovládanie, K+M považujem za pre mňa najlepší spôsob ovládania väčšiny hier. To je niečo, čo mi konzole neumožnia. Samozrejme, pre niektoré hry môže byť lepší gamepad. Nič mi ale nebráni ho použiť, Na konzolách je prakticky jediná možnosť gamepad (až na výnimky - volant na autá), a vznikajú tam tak prakticky len silné arkády prispôsobené na takéto ovládanie. Na PC je množstvo titulov a žánrov, ktoré by na konzole nikdy nemohli vzniknúť, poprípade by museli byť upravené na arkádu, čo mne proste vadí. Príkladom budiž hardcore FPS, ako je napr. Red Orchestra, alebo Insurgency. Toto by s ovládaním na gamepad nikdy nemohlo vzniknúť, resp. hralo by sa to naozaj strašne. Ďalej napríklad letecké simulátory, DCS, Rise of Flight, Sturmovik, chystaný Star Citizen... zase žáner, ktorý na konzolách absolútne neexistuje. A potom sú to naozajstné lahôdky, ako napríklad Kerbal Space Program. A posledná vec, ktorá ma teraz napadá - mody, často geniálna vec, ktorá dokáže hru posunúť na novú úroveň.

Prosím bez urážky, chcel si objektívny nedementný názor PC hráča, je to naozaj len môj pohľad na vec. Ty tvrdíš že s PC hráčom sa nedá rozumne diskutovať, ja vidím úplne rovnaké správanie konzolistov (mám ťa nazývať konzole fanboy?) voči PC hráčom. Každý má svoje priority a možnosti a podľa toho si vyberá platformu. Ale všetci sme hráči.
  • Prednaska samotneho Kissa z 2013 v Prahe o vzniku pmd
    https://www.youtube.com/watch?v=LitYDyvJwjM
  • Moc pěkný článek.
  • Keyz
    Ty křápy ze sovětského bloku měly vždy tak strašné názvy. Většinou zkratky významu daného křápu.

Piešťanský Mikropočítač Displejový... Strašný *15* PMD 85 je také šílenost. Tohle si nikdo nemohl pamatovat. Natož aby to bylo světové.

Comodore je normální název a ně nějaký Piešťanský Mikropočítač Displejový.
    To samé Amiga apod.

Kdyby se to jmenoval Lenin a další Stalin tak by to bylo lepší. Navíc by to bylo chronologicky přesné. *3*

Co kdyby vymysleli nějaký operační systém. To bylo něco jako Sovětský operační systém počítačový *15*
  • Jsi to sam napsal, tak tu ted nebrec. *15*
  • TheGGG
    Ten geek na obrázku je nějak příbuznej s tímhle týpkem nebo co?
    http://www.camaro5.com/forums/attachment.php?attachmentid=239550&stc=1&d=1305116392
  • Achjo, koukám, že tady to opravdu nevede k ničemu a opět je potvrzován můj předchozí předpoklad o PC fanboyích.
    Přeju šťastnej novej rok, hodně dobrých her a málo lagů. Sbohem...
  • No, asi bych nechtel byt blb a myslet si ze na PC musi byt windowsy, musi byt skype, musi byt webka a musi byt facebook. WTF? *7* *15*
  • tyto diskuze jsou uplně hloupé. Hry se dají hrát na čemkoliv. Osobně mi o něco víc vyhovuje to PC, protože mám radši ovládání myší (páčky se myši u 3D her nemůžou vyrovnat). Z tohoto pohledu mne trochu "štve", že v dnešní době je spousta her multiplatformová a občas si společnosti nedají moc práce s tím převést konzolovou hru na PC a pak to má pěkně zmršené ovládání (např. Dark Souls je bez gamepadu na PC nehratelné). Primárně díky ovládání (myš+klávesnice VS gamepad) jsou PC hry a konzole jinak stavěné, a můj názor je, že hry na konzole jsou kvůli tomu chudší. Na konzole se hodí dobře 2D plošinovky nebo akční hry typu Assasins Creed, ale pro 3D střílečky, strategie nebo i WRPG se líp hodí PC. Jedním z tradičních problémů JRPG je právě jejich konzolovitost, nudné souboje uzpůsobené právě gamepadům. Z hlediska vývojářů to chápu, ale mrzí mne to. Trh s konzolema je větší, ne u nás, ale třeba v USA, Japonsku.
    Takže abych tu svou tirádu shrnul: největší problém konzolí je omezené ovládání, ane grafika. Rotace kamery myší bude vždycky mnohem lepší a jemnější než páčky
  • A kde jsem popíral, že PC je technicky lepší? Kde jsem psal, že uzavřený systém je lepší? Kde jsem psal něco o konzolích pod televizema? Jelikož ale na PC dominují Windowsy, máš tam Skype, spousta lidí má notebooky s webkamerou, nemluvě o Facebooku, tak v Big Brotherství si fakt nemůžou PC a konzole nic vyčítat...
    A když už hovoříš o ovcích ovlivněných reklamou, nesmíme zapomenout zmínit i ty armády lidí, co si kupují notebooky i když NB pak nepřenášejí a za stejný prachy by měli vyšší výkon na stolním PC. Ale je na to reklama, tak proč to nekoupit, že?
    Ale vážně nechápu, kde jsi vzal ty tvoje "argumenty", které používáš, jako kdybych je snad měl napsat já ve svých předchozích třech příspěvcích.
    Pouze jsem se podíval na AAA herní průmysl realisticky a vidím, že PC zde většinou opravdu hraje páté housle a konzole je jsou ten hlavní trh, ať se Ti to nelíbí sebevíc...
  • koukam, ze technika se jiz dostala i do mist, kde nedavno jeste nebyla elektrina. Nicmene, nez priste vyblijes ze sebe podobny paskvil, chtelo by se to naucit pouzivat mozek. Je logicke, ze kazda platforma ma sve plus a minus. O tom, co je lepsi, zda-li nekdo da prednost exklusivkam na konzolich, jiny zas kombinaci ovladani mys + KB, nebo ze jen zapne konzoli a muze hrat bez zbytecnych instalaci a nekdo se kocha nad tim, ze svuj muze svuj pc upgradovat a drzet se v podstate neustale na horni hranici vykonu, kde za dejme tomu 3 roky zacne konzolim dochazet dech. To at si kazdy prebere sam.
    A co se tyce her a prohry PC. Z ceho vychazis? z hlediska financi? Ano, to je zrejme pravdepodobne. Konzole je kompaktnejsi a jednodussi oproti PC, byt vykoupeno nemoznosti upgradu a tedy postupneho starnuti. Nicmene aby jsi za par let nebrecel, az ti tu nekdo bude psat, ze pc uz je na tretim miste, konzole byly odsunuty na na druhe a na trune budou napr. mobilni hry. Osobne si nemyslim, ze se konzole udrzi na cele vic jak 10 let. Skoda ze pak neuvidim ten tvuj zhrzeny vyraz ve tvari :D
    Nicmene kdyz uz srovnavas pc a konzole, mel bys take brat v uvahu faktor ovladani. Zajimal by me napr duel hracu v akcni hre, kdy by si to rozdal pckar na mysi a klavesnici proti hraci na gamepadu. Ano, mys a klavesnice jde poridit i na konzole, ale ruku na srdce, kdo tohle kombo vlastni.
  • Pointa je totiz v tom, ze PC je ve vsech technickych vecech lepsi, uz z principu. Jako bonus nema uzavreny system a neustalou kontrolu big brothera.
    To ze marketing neco vyhypoval a ovce timpadem kupuji na tomhle nic nemeni. Takze je-li objektivne hodnocen nemuze byt PC nikdy na druhym miste.

To ale (m)Anusove a dalsi konzolovi fanbojove nikdy nepochopi a budou tvrdit veci jako "konzole je lepsi protoze jde dat pod televizi" a dalsi skvele a smysluplne "argumenty" *5*
  • TESLA - TEchnicky SLAbé *3*
  • Máš ode mě jeden palec nahoru. Sice to pořád nic nemění na poselství mého předchozího příspěvku, ale aspoň si tím pobavil. Díky moc. *14*
  • Mym argumentem je, ze ses uklepl a napsal na zacatek sveho nicku navic "M". *3*
  • Ale no tak, koukám, že rozumná diskuze s PC fanboyem opravdu není možná. Kdybys alespoň ještě uvedl protiargumenty či mě pověděl v čem se ve svém textu mýlím. Takovýto nesmyslný příspěvek je k ničemu a opět mě akorát utvrzuje v tom, že ta fanboyovská hardcore (díky bohu) menšina je ze všech platforem opravdu nejhorší na PC.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit