Vydání české adventury Someday You’ll Return zničili piráti
-
To je článek naprosto o ničem, jediný, co jsem se dozvěděl novýho, že nemají DRM a dá se to tudíž v pohodě stáhnout - pokud se do teď někdo bál cracku.
Vývojáři si stěžují, že lidi kradou? Vítejte v realitě, jakoby žili posledních 5 let schovaní v nějakým lese.
Mám ve wishlistu a koupím, až dohraju hry, který bohužel zatím vyšly. Netěším se, protože recenze nebyly 9/10, zahraju to z povinnosti a loyality, ale až budu já chtít :) Na ploše mám asi 30 her, který čekají, až je porvé vůbec zapnu a to nemluvím o tom, že mám i konzole a stejnej problém pak i se Switchem. Pirátit nepotřebuju, vydělávám, ale co nemám je čas. Vítejte v realitě.
Ať zkusí využít nejbližší slevovou akci steamu (konec prázdnin?), podle toho, o jsme viděli z minula se prodávájí věci ve slevě i víc, než při launchi.
-
-
Akce jsou fajn a klidně zvednou prodeje. Ale to řeší jen případný problém nevhodně nastavené ceny. Pokud hra není vidět, je neznámá, ničím nezaujme, tak jí nepomůže ani žádná sleva. To funguje jen u titulů, které jsou pro lidi lákavé, ale otáleli s nákupem.
Psali, že špatnej byl i summer sale, tak je myslím jasné, že ta hra je prostě pro kupující neviditelná/nezajímavá. No a jestli to není herně průšvih a je to nadprůměr, tak je to prostě nezvládnutá propagace a nebo na tom lidem vyloženě něco vadí.
-
-
... a nebo kdyby to byla dobrá hra a sklidila 9/10, tak by se líp prodávala :D
(ano, to trollím a rýpu si, ale tak to ve finále taky prostě je)
Nic, prdím na to, nebudu čekat na slevu a jdu to koupit :D Večer zapnu a běda, jestli se mi to nebude líbit :D
-
-
-
Aleši, zalobujte u Xzone ať dovyrobí ty jejich krabicovky a já (určitě ne sám) hru koupím, už jen díky téhle blbé situaci, abych vývojáře podpořil.
-
-
Jestli chceš vývojáře podpořit, tak hru kup na Steamu a dej ji někomu jako gift. Nebo ji třeba kup jen pro sebe (dle postu ji asi ani nemáš). Tahle výroba krabicovek s gifty a následnou distribucí ve finále zase takový vejvar pro autory není...
-
-
S dovolením bych z toho taky rád něco měl. Tohle pro měna Steamu nemá žádnou hodnotu. Jako krabicovka to jednou hodnotu mít bude. Minimálně sběratelskou.
-
-
-
ja kupujem len krabicovky
-
Ja si hru koupil hned po vydani. A tak tez nelituju. Jen me je lito tech piratu, ze nedokazi podporit aspon male vyvojarske studio. Uz jen pokud vytvorti v malem poctu neco takoveho klobouk dolu :-)
-
-
No tohle ala řada lidí neřeší. Každý člověk má jen určité množství peněz, které je ochotný vložit do zábavy. A většinou s těmi prostředky nějak manipuluje. Je to prostě určitý mindset, kde někdo začne nakupovat hry třeba až později. No a nebo ten člověk přestane hrát a peníze začne dávat jinam. Je nesmysl očekávat, že daná skupina by měla někoho podporovat. Ta skupina lidí prostě existuje, vždy existovala a existovat bude. Ale je potřeba si uvědomit, že to opravdu není ten důvod, že se hra nezaplatí. Člověk se na to nesmí dívat tak, že "kdyby si to všichni ti lidi koupili, bylo by to fajn". Každý si to odůvodní různě, ale hledat mezi těmito lidmi platící zákazníky je běh na dlouhou trať, protože takový člověk může začít platit až za dlouho. Jde o to, jak dostat peníze z těch, kteří jsou ochotní platit. A tady je potřeba hledat problém.
Bavit se tak můžeme maximálně o morálce. Jinak takový detail. Redakce Games.cz několikrát zmínila, že mají jakýsi redakční Steam účet. Už tohle samo o sobě skřípe. Ne, to není žádný pracovní benefit :)
-
-
Smutné, ale stejně jako konečná cenovka. Dřív jsem stahoval i na warezu a dnes tam stahuji jen hudbu a knihy. Hry kupuji přes allkeyshop třeba na gamivo a podobných místech. Počkám jak cena spadne a tak mám před steamu a jiných platformach přes tři stovky her za rozumnou cenu. Nevadí mi zaplatit, ale rozumnou a pro mě dostupnou cenu. Určitě i tuhle hru rád koupím jak spadne někam k deseti èčkům. Přímo na steamu se dnes ani v době slev nevyplatí kupovat. Hra nevypadá zle a určitě má svou kvalitu, ale třicet je moc. Možná buďte rádi, že se díky pirátům dostane do podvědomí lidi, co by jinak nehráli. Takhle bude po světě se šířit a udělá vám jméno. Rozhodně to není špatná propagace a lepší než si myslet, že za třicet ji každý koupí a zvlášť někdo kdo nemá s naší přírodou nic společného. Pro Čechy má jistě větší hodnotu zvlášť když reálie jsou použité zrovna z našeho okolí, ale zase ta cena je moc. Přes allkeyshop se dá áčková hra po půl roce po vydání koupit pomalu za třetinovou cenu někdy i za desetinu ceny. Tohle pak běžné lidi motivuje ke koupi a to může být propagace jaká chce, ale takové peníze vám dají ti nejzarytější fandové a Pražáci.
-
Jako záleží.... Takové debaty tu byly už mockrát. Taky tu byly už mockrát hry bez DRM, které byly úspěšné. Jestli je tohle hra distribuovaná mezinárodně (co jsem pochopil tak jo), má potenciál vydělat, když bude zajímavá. I tenhle článek je reklama. Vyhledám si recenze a pokud se mi bude hra zamlouvat, rád ji podpořím. Zdar!
-
Mám dohráno, a nehledě na kvality a chyby jakékoliv hry - pro prodeje je prostě důležitější marketing, zvlášť pokud řeší day one prodeje tak moc jako tady. Pro mě to byla tak trochu srdcovka a proto jsem to měl v hledáčku, ale jinak chápu že to mezi všema ethanama carterama a what remains of edith finch-ama a gone home(ama 😀 ) totálně zapadne. Prostě rvát peníze do marketingu se vyplatí. Taky jsem si koupil CoD Blackout za tehdy asi za 50$ a hrál jsem to jednou... Za mě Someday You'll Return je parádní, ale druhá půlka příšerně zdlouhavá, chtěl sem rozmlátit monitor jak to někdy bylo blbý a otravný. Jinak super nápad i atmoška.
-
Já jen čekám až hra bude na konzole (Xbox). Potom si ji ihned koupím.
-
-
Jako nevydat to rovnou i na konzole, v dnešní době, to prostě ani nedává smysl. Na PC je tolik her, že je řada lidí nechce ani zadarmo jen proto, že by kvůli tomu museli instalovat něco navíc.
-
-
Je ti snad jasné že na ty konzole tu hru musí někdo přizpůsobit a stím počtem lidí kolik na tom dělalo byli rádi že to vůbec rozumně dokončili. Ztrávit pak několik dalších měsíců na suchu pro vydání na další platformy je prostě mimo. Tohle si můžou dovolit velké studia, ne podobné indie projekty.
-
-
Ne, popravdě nechápu, proč nebyl vývoj dělán od začátku s podporou gamepadu. Obzvlášť u tohoto typu hry.
-
-
-
-
Tak tu mate svoj PC master race,keby vývojári mysleli aj na konzoly tak su niekde inde... tvrdohlavosť
-
No teda šéfredaktore. Vy ten alibismus podporujete?