Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jak tak koukám na graby z virtuálního studia tak za těch 13 let se toho u GP asi moc nezměnilo, ani schopnýho výtvarníka udělat virtuální studio si zjevně nebyli schopný sehnat/zaplatit. Když se s virtuálním studiem v ČT začínalo a jako první "testovací"pořady byl Objektiv a GP, tak studio Objektivu bylo narozdíl od GP docela koukatelné a to zůstalo zdá se dodnes. Velká škoda.
    • GlaDOS
      Přečti si ještě jednou rozhovor. Vytvoření nového studia by nebylo zadarmo a jelikož mělo GP přesně danný rozpočet a vedení je tak nějak ignorovalo, těžko s tím šlo za takových podmínek něco dělat.
  • Heh, je to překvapilo?Vždyť museli mít údaje ze sledovanosti a tak šla určitě v posledních letech hóodně dolů, stačí se podívat, kam se propadl Level. Pořad s obrovskou sledovaností by přece nerušili...Doba se prostě změnila, ale někteří lidi si to nedokážou uvědomit. Je to jako se zlatými stránkami, kdo dneska hledá něco ve zlatých stránkách, každý použije Google nebo seznam. Stejné je to i s GamePage, proč by někdo čekal celý týden na nějaké 26minutové shrnutí, když má neomezené možnosti v podobě YouTube, nemluvě o zahraničních portálech typu ign,gametrailers atd. Pochybuju, že těm, kteří platí koncesionářské poplatky, bude tento pořad sházet, mně tedy vůbec ne.
    • Sklapni - proč Krausovi zrušili Uvolněte se, prosím? Kvůli malé sledovanosti? Těžko! Holt Česká televize jde do kopru...
      • Vyjadřuju jen svůj názor slušnou formou, na rozdíl od některých... *1* Kdyby měl Game Page velkou sledovanost, tak už je dávno něco podobného na Nově atd
        • GlaDOS
          Proč se oháníš sledovaností u veřejnoprávní televize?
          • Kdyby se na ni nikdo nedíval tak k čemu by pak byla ?
    • No jasne, nikoho to nezajima, nikdo to nesleduje, a proto na konkurencnich tv vznikly hned dva nove porady o hrach.
      • Uvidíme, jak dlouho se udrží, schválně, jestli vydřží více než 3 roky.
  • Trol.diskuzni
    Stejně si všechny informace o hrách můžete najít na netu... Telka je pro lamery. *5* *6*
    • Vsechno si muzes najit na netu, takze zrusme uplne televizi ne? Pritom jde spis o princip. Kdyz chteji a maji porad v TV kutilove, zahradkari, milovnici koni, cestovatele, obdivovatele rozhleden a zeny v domacnosti, tak zajmova skupina hraci pocitacovych her by meli mit take svuj porad, kdyz uz ho jednou meli. Pak jako by CT rikala, tahle zajmova skupina uz pro nas neni dulezita, uz ji nechceme. Tady jde o cest! ;)
    • Přesně tak. Na kvalitních ničím nezaujatých serverech jako IGN a Kotaku.

(Kecám, IGN je v hrsti velkých publisherů a Kotaku je ubrečenej lifestyle blog.)
  • no jo, chlapec bude muset po několika letech nicnedělání začít konečně pracovat a evidentně je z nastalé situace v šoku *2*
    • Trol.diskuzni
      Těch pár měsíců před KONCEM by to už mohl mít v patě, chlapec... *5*
  • Trol.diskuzni
    Já bych všechny ty pořady a televize zakázal.
    • LamacJoysticku
      Me se tv posrala a novou jsem si nekoupil a kupodivu mi nechybi. Hlavne reklamy, ktery me doslova sziraly. V dobe netu, kdy si muzete pustit skoro vsechno kdy se vam zachce a na co mate chut v budoucnu tv nechci. A monitor mam velkej.
    • A správně bys můj synu udělal. Televizní stanice jsou pouhými nástroji ďabla.
      • To by bylo jeste tak zajimavy :)
    • Doufám, že nemyslíš televize jako přístroje, protože to bych si pak neměl na čem pouštět filmy, protože čučet na film na monitoru mě fakt nebaví :-)
      • Muzu te ubezpecit, ze on nemysli :)
  • Pokud je pravda co Broukal říká tak je to podpásovka od ČT je mi jasné že je ČT zaměřena spíše na dokumenty a kulturní pořady ale nemyslim že by GP byl uplně špatný a že by neměl dobrou sledovanost.Zkrátka nechápu.Asi ta sledovanost padala u jiných pořadů a proto se rozhodli jeden uřiznout a nahradit ho dalším pro seniory.
  • Ale jinak se nevzdavejme. Musí byt neustalí tlak a jako služba veřejnosti ji nemohou přece přehlížet....

Co takto třeba to dát jako námět na reportaž Klímovi a Kroupovi :D Ikdyž to jsou taky takové dvě kafky...
    • A ja myslim, ze by se mela ted nejvic ukazat a zalobovat ta proslavena "Asociace herniho prumyslu", at uz to znamena a dela cokoli :)
      • To je taky pravda:) To by jsme se Bacha mohli zeptat co vlastně ta asociace kterou on zastupuje vlastně dělá :) Proč se za ně třeba nepostaví. Já vím že to není jejich věc ale jako asociace by měli podporovat vše o hrách.
        • No to by praveze mela byt jejich vec! At se nekdo zepta do hpodu :)
          • jezis, sorry (zvyk), fight clubu :)
      • Začal bych u zlepšení vystupování. Být já v jakési radě ČT a nahlédnout do reakcí ke zrušení pořadu, tak se jen utvrdím ve správnosti toho rozhodnutí.
  • To je jasný, jde o globální spiknutí proti hrám. Truth is out there!
  • To má ČT v oblibě odstřelit pořady pro lidi mezi 13-40ti lety. Viz například můj oblíbený Paskvil. Hlavně že mají programy pro dechovkáře, pro buziky (Q nebo jak se to jmenuje), opery a podobné "atraktivní" věci. Díky tomu už 3 roky neplatím koncesionářské poplatky, protože se na ČT nedívám, tak nevidím důvod, proč bych jim měl sypat do kasy.
    • To, že se nedíváš na CT neznamená, že nesmís platit koncesionářský poplatek.Tím vyvstává otázka, že buď nevíš o čem mlůvíš a platíš aniž by sis to uvědomoval nebo za tebe platí rodiče nebo jsi neplatič.
      • Ano, jsem neplatič a nestydím se za to ;-)
        • A jaké to je mít trvalý pobyt přihlášený na obecním úřadě ? :)
          Já vím, že tam nejsi (po diváky), ale mohl bys o tom povyprávět :)
    • Tak to hlavne radsi ani nikde nezminovat, protoze koncesionarsky poplatky se plati z pristroju, ktery vlastnis, a ne ze sledovani CT ;) Jinak je za to asi 10000Kc pokuta (myslim)
      • vlastik.plaminek
        To je jako se příhlásit na PČR, že jsem znásilnil sousedku. Sice jsem se jí ani malíčkem nedotknul, ale nástroj na to mám. Navíc nevidím důvod, proč platit nějaký poplatek za přístroj, který už jsem zaplatil prodejci.
      • To je mi jasné, ale většina těch poplatků nejde na provoz a zkvalitňování techniky, kterou používají všechny stanice na území ČR, ale cpe se do trapných pořadů ČT, do točení céčkových českých filmů a na odměny vedení ČT. Jinak já sem v klidu, protože mám trvalé bydliště jinde, než opravdu bydlím a tam se poplatky platí, takže mi pokuta nehrozí :-)
    • Porušuješ zákon, bravo! Jen na okraj k Paskvilu: vznesl jsem nedávno dotaz proč není Paskvil v iVysílání (bez klipů tam kdysi byl) a prý že z kapacitních důvodů. V době YouTube dost směšný argument.
  • DangerousDave
    nikdy nepochopím ľudí ktorí budú napriek tomu písať, že sú radi za jeho zrušenie ... nerozumiem logike týchto ľudí - prečo chce niekdo NIČ namiesto aspoň niečoho ??? a pokial ho nepozerali tak prečo im prekáža ? alebo sú to exoti ktorí sa držia pravidla : ak sa niečo nepáči mne tak to nebude pozerať nikdo ?
    • smejki
      já si nemyslím, že musí nutně vzniknout NIC. vždyť ti tvůrci se můžou chytit jinde.
    • Jde o to, že ten pořad se netočí zadarmo, režisér, uvaděči a další lidi, kteří se kolem toho točí, musí jíst, takže je platí ČT. Problém je v tom, že to mělo asi velmi nízkou sledovanost a tak to prostě zrušili a nahradí to něčím, co bude ekonomicky výhodnější, to je prostě kapitalismus. A když je teď v ČR tolik důchodců, tak tam dají třeba ženu za pultem a ta bude mít sledovanost=>ČT na tom vydělá a vo vo vo tom to je *1*
      • Se sledovaností je trochu problém - nic jiného, než čísla z facebooku (90k fanoušků) není k dispozici. Navíc měl pořad i vlastní stránky a řekl bych, že si ho spousta hráčů pouštěla právě tam.
        • Tak proč potom petici na FB podškráblo jen 1300 lidí?to by snad měly podepsat desetitisíce (minimálně) nebo aspoň statisíce lidí *1*
          • GlaDOS
            Petici podepsalo 3400 lidí. A asi ani nevíš, jak to vždycky je. Když je nějaká údálost na FB, např. demonstrace, přihlásí se tam spousta lidí a stejně nakonec přijde jen velmi malá část. Stejně tak když se dá nějaká petice do skupiny s velkým počtem lidí, vždy ji podepíše jen ta menší část.
    • Pleteš si pojmy, musíš si uvědomit že jde o veřejnoprávní televizi kde zrušení jednoho pořadu znamená více peněz pro jiný. (Asi to nepochopíš, tím tě nechci urážet, jen varovat před hloupou reakcí)

Jiná věc je, jak se ukazuje zastaralý způsob řízení ČT a že ke zrušení došlo půl roku po zvolení pana Dvořáka, který své zvolení postavil hlavně na posílení pořadů pro děti a mládež včetně nového kanálu.
      • No, asi to nepochopis, ale poviem Ti jednu vec. Zrusenie relacie znamena v AKEJKOLVEK televizii viac penazi pre "inu" relaciu. To s verejnopravnoj telviziou ako takou nema nic spolocne. - Ale je mi jasne, ze to asi nepochopis, bez urazky, len Ta chcem varovat pred retardovanou reakciou.

A ano, ta zastarala struktura a aj to chovanie uz s verejnopravnou televiziou ma vela spolocneho.
        • Jo, čekal jsem podobnou reakci, napsal jsem to zbytečně. Tak jinak - příjmy z reklamy se řídí něčím úplně jiným než příjmy z kons. poplatků a sledovanost nemá být u veřejnoprávní televize nijak zvlášť podstatnou veličinou. Veškeré komentáře ohledně sledovanosti - v horším případě počtu fanoušku na Facebooku - jsou tedy dost mimo. Efektivita je to, oč tu běží.

Souhlasím se zrušením GB protože nebylo schopno prosadit změny poplatné době, a to nemusí být nutně chyba lidí kteří na pořadu pracovali. Nebudu porovnávat s jinými pořady ČT, to nemá smysl, ale opravdu těžko hledat veřejnoprávnost v záplavě recenzí, novinek a soutěží.
          • A mohu se zeptat, kde jsi na ty pravdy o tom, čím se má/nemá řídit veřejnoprávní televize přišel?
            • A jsme zpět na začátku. Nepovažuji formu a obsah GP za veřejnoprávní, tvůrci chtěli kvalitu zlepšit, ale nikdo je bohužel nevyslyšel tečka. Nebylo to rozhodnutí ze dne na den, od rozšíření internetu se musela všechna dosavadní herní média změnit aby přežila a lidé kteří rozhodovali o vývoji GP to nechápali nebo nechtěli chápat.

Nějakou obdobu, klidně se stejným názvem bych rád viděl v pořadu na nově vznikajícím kanálu zaměřeným na mládež bez recenzí, novinek, reportů z různých progaming akcí apod. ale když se tohle vyřadí ze současného GP, tak moc nezbyde.
            • Zákon by ale dával spíš zapravdu zastáncům GP, podle něj má ČT mít co nejbohatší program, aby pokryla kulturní potřeby všech skupin. A když teď nebude mít žádný pořad o hrách, ale místo něj zařadí dokumenty a operu, které již vysílá, tak ustanovení zákona moc nenaplňuje.
            • Npař. tady: http://img2.ceskatelevize.cz/boss/image/contents/zakony/pdf/zakon-o-ceske-televizi.pdf?verze=2012-06-12-13:25:29

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit