Přejít na výpis diskuzí
Vyjádření dramaturga Game Page Ondřeje Broukala ke zrušení pořadu
12.6.2012 | Petr Poláček
146 příspěvků
-
nikdy nepochopím ľudí ktorí budú napriek tomu písať, že sú radi za jeho zrušenie ... nerozumiem logike týchto ľudí - prečo chce niekdo NIČ namiesto aspoň niečoho ??? a pokial ho nepozerali tak prečo im prekáža ? alebo sú to exoti ktorí sa držia pravidla : ak sa niečo nepáči mne tak to nebude pozerať nikdo ?
-
-
já si nemyslím, že musí nutně vzniknout NIC. vždyť ti tvůrci se můžou chytit jinde.
-
Jde o to, že ten pořad se netočí zadarmo, režisér, uvaděči a další lidi, kteří se kolem toho točí, musí jíst, takže je platí ČT. Problém je v tom, že to mělo asi velmi nízkou sledovanost a tak to prostě zrušili a nahradí to něčím, co bude ekonomicky výhodnější, to je prostě kapitalismus. A když je teď v ČR tolik důchodců, tak tam dají třeba ženu za pultem a ta bude mít sledovanost=>ČT na tom vydělá a vo vo vo tom to je *1*
-
-
Se sledovaností je trochu problém - nic jiného, než čísla z facebooku (90k fanoušků) není k dispozici. Navíc měl pořad i vlastní stránky a řekl bych, že si ho spousta hráčů pouštěla právě tam.
-
-
Tak proč potom petici na FB podškráblo jen 1300 lidí?to by snad měly podepsat desetitisíce (minimálně) nebo aspoň statisíce lidí *1*
-
-
Petici podepsalo 3400 lidí. A asi ani nevíš, jak to vždycky je. Když je nějaká údálost na FB, např. demonstrace, přihlásí se tam spousta lidí a stejně nakonec přijde jen velmi malá část. Stejně tak když se dá nějaká petice do skupiny s velkým počtem lidí, vždy ji podepíše jen ta menší část.
-
-
-
-
Pleteš si pojmy, musíš si uvědomit že jde o veřejnoprávní televizi kde zrušení jednoho pořadu znamená více peněz pro jiný. (Asi to nepochopíš, tím tě nechci urážet, jen varovat před hloupou reakcí)
Jiná věc je, jak se ukazuje zastaralý způsob řízení ČT a že ke zrušení došlo půl roku po zvolení pana Dvořáka, který své zvolení postavil hlavně na posílení pořadů pro děti a mládež včetně nového kanálu. -
-
No, asi to nepochopis, ale poviem Ti jednu vec. Zrusenie relacie znamena v AKEJKOLVEK televizii viac penazi pre "inu" relaciu. To s verejnopravnoj telviziou ako takou nema nic spolocne. - Ale je mi jasne, ze to asi nepochopis, bez urazky, len Ta chcem varovat pred retardovanou reakciou.
A ano, ta zastarala struktura a aj to chovanie uz s verejnopravnou televiziou ma vela spolocneho. -
-
Jo, čekal jsem podobnou reakci, napsal jsem to zbytečně. Tak jinak - příjmy z reklamy se řídí něčím úplně jiným než příjmy z kons. poplatků a sledovanost nemá být u veřejnoprávní televize nijak zvlášť podstatnou veličinou. Veškeré komentáře ohledně sledovanosti - v horším případě počtu fanoušku na Facebooku - jsou tedy dost mimo. Efektivita je to, oč tu běží.
Souhlasím se zrušením GB protože nebylo schopno prosadit změny poplatné době, a to nemusí být nutně chyba lidí kteří na pořadu pracovali. Nebudu porovnávat s jinými pořady ČT, to nemá smysl, ale opravdu těžko hledat veřejnoprávnost v záplavě recenzí, novinek a soutěží. -
-
A mohu se zeptat, kde jsi na ty pravdy o tom, čím se má/nemá řídit veřejnoprávní televize přišel?
-
-
A jsme zpět na začátku. Nepovažuji formu a obsah GP za veřejnoprávní, tvůrci chtěli kvalitu zlepšit, ale nikdo je bohužel nevyslyšel tečka. Nebylo to rozhodnutí ze dne na den, od rozšíření internetu se musela všechna dosavadní herní média změnit aby přežila a lidé kteří rozhodovali o vývoji GP to nechápali nebo nechtěli chápat.
Nějakou obdobu, klidně se stejným názvem bych rád viděl v pořadu na nově vznikajícím kanálu zaměřeným na mládež bez recenzí, novinek, reportů z různých progaming akcí apod. ale když se tohle vyřadí ze současného GP, tak moc nezbyde. -
Zákon by ale dával spíš zapravdu zastáncům GP, podle něj má ČT mít co nejbohatší program, aby pokryla kulturní potřeby všech skupin. A když teď nebude mít žádný pořad o hrách, ale místo něj zařadí dokumenty a operu, které již vysílá, tak ustanovení zákona moc nenaplňuje.
-
Npař. tady: http://img2.ceskatelevize.cz/boss/image/contents/zakony/pdf/zakon-o-ceske-televizi.pdf?verze=2012-06-12-13:25:29
-
-
-
-
-
-
no o to víc si užijete křesťanských magazínů *1*
-
-
At se ti to libi nebo ne,tak vericich je v CR porad vic nez hracu.
-
-
jo, fandů masového vraždění posledních několika tisíc let je tu spousta, skvělé, tak to má být...
-
-
-
Game Page se na ČT2 opravdu nehodí, mnohem více by se hodil na ČT1, ale pochopitelně by potřeboval výraznou změnu, kterou se bohužel redaktorům nepodařilo na ČT prosadit; vysvětlení ČT, že se jedná o nemístnou PR propagaci komerčních výrobků (her) považuji za nemístný vtip; to by ČT mohla zrušit prakticky všechny magazíny
-
-
Třeba Sama doma. I když tam bych využil toho názvu, změnil bych dramaturgii a šoupl bych to po 22. hodině *14*
-
-
No to vyjadrenie a chovanie sa vedenia CT je az neuveritelne... Absolutne nedbaju na to, ze tam su ludia ktori tomu zasvetili co mohli, a jednoducha sprava, ze "koncime", je od nich po tolkych rokoch velmi drza a neempaticka.
Naopak podla toho vyjadrenia Ondra Broukala vidim, ze si boli vedomi svojich chyb a snazili sa pre zmenu spravit maximum. Za to im dakujem, je vidiet, ze to boli borci na spravnych miestach. Nepochybujem, ze sa im bude darit aj bez GamePagu, ale je ho skoda. Pre nas co mame co to uz napozerane, budu spomienky na GamePage vzdy krasne a nostalgicke.
Re-Paly je dobry. Je aktualny a moderuje ho tiez clovek ktory vyrastol vdaka GamePagu - (inu GamePage moze za rozkvet hernej sceny u nas viac ako si mnohy myslia), ale na moj vkus je zamerany az moc okato na deti. GapePage aj ked so mnou nebude vela ludi asi suhlasit nebol taky "cool", ale bol hravy a mal svoje caro. Mne bude rozhodne velmi chybat.
Dakujem vsetkym ktori sa na tvorbe tejto relacie podielali. PS: Ondro - pre mna si herna legenda, tvoje videorecky (napr. aj na GameTV) boli absolutne najlepsie! Nech sa dari. -
-
Takže se tu snažíš říct, že se tobě jako dospělému ty "vtipné" scénky na GP líbily.
Pořad měl spostu chyb a žádné změny nenastaly.To je fakt. -
-
Ako ja suhlasim, ze GP mal vela chyb, ale ako si si mohol aj precitat v clanku, boli si chyb vedomi a na ich rieseni chceli pracovat, len narazali na system akym funguje CT.
-
-
To tvrdí oni.Tak nějak nedokážu uvěřit, že přisli za vedením ČT a řekli "Hele my už ty scénky nechceme dělat a ztrapňovat se.Chceme dát více prostoru recenzím atp. tedy věcem, které hráče bude zajímat.Zvyšíme tím sledovanost" a vedení ČT "Ne budete dál dělat ty "vtipné scenky nám se líbí."..
¨Ne myslím že tak nebylo. -
-
Ano, tohle delali prakticky vsichni redaktori, kteri se v GP od jejiho vzniku vystridali, a ze jich bylo dost. Spousta z nich kdyz videla odpor CT neco menit a na necem pracovat, tak se na to radsi vykaslali.
-
-
No... a co třeba nic moc neměnit a jenom dělat ty scénky vtipné? *3*
-
-
-
-
-
Samozrejme, ze o kritice gamepage CT vedelo. Vzdyt za ta leta lide, i samotni redaktori GP uz od pocatku meli k poradu vyhrady a porad se o tom mluvilo, ale menilo se toho jenom malo. Protoze v CT jsou stary struktury, reziser a dramaturg k tematice nema absolutne zadny vztah a nic o tom nevi. To je problem CT a ne absolutne vymyslene duvody.
-
-
Nevidíte v tom ale jasnou deklasaci her a hráčů na podivnou zábavu, o který se na ČT prostě informovat nesluší? Čert vezmi to, že hry hraje půl národa, budete koukat na balet holenkové, kterej u nás zajímá jen pár tisíc lidí. Ten signál zdviženého prostředníčku hráčské veřejnosti, čili nám všem, že televize kterou si jako jedinou platíme z daní prostě o hrách informovat nebude, je na tom podle mého názoru to nejhorší. Ve hrách není umění? Grafika, muzika, program, to není umění? Tohle umění je živé, musí zaujmout nejen tím jak vypadá, ale jak se i ovládá - umí si to vůbec někdo z vedení představit, jak je těžké udělat dobrou hru kterou si koupí 100 lidí? Žánr zajímá miliony lidí a veřejnoprávní televize se prostě nemůže tvářit tak, jakože tu taková poptávka není.
-
Nejdřív musím napsat, že jsem z Game Page nikdy neviděl ani jeden díl celý a i to už je hodně let. Tím chci říct, že vůbec nemůžu hodnotit kvalitu.
Ale na tom rozhovoru mě zaujala věta, kde Ondřej Broukal říká, že se točí v sériích třeba i 4 díly najednou a že scénáře musí být odevzdané minimálně měsíc před odvysíláním prvního dílu dané série. Napadá mě, ať už je to vina vedení televize nebo neflexibilního systému, jestli má potom podobný pořad, který stojí a padá na aktuálnosti informací, vůbec smysl. To tam opravdu běžely dva měsíce staré recenze?*8* -
-
často Ano !
-
-
Těhle pořadů není nikdy dost, i když GP byl prostě trochu trapnej ale asi byl pro jinou věkovou skupinu než jsem ja. *7*
-
-
To jo no, pro starší.
-
-
Souhlas. Pro velmi, velmi, velmi starou... Předškolní humor zkrátka (krom předškoláků) nesedne každému *7*
-
-
-
musíte počítat s tím, že televize hraní prezentuje jako strašnou závislost a zlo, které z lidí dělá vraždící magory a jestli to vede říďa z TV .ovna tak se ani nedivím, že to ruší, na Nově toho milného o hrách řekli dost
-
moc jsem ho nesledoval, měl jsem z toho vždy feeling, že nejde ani tolik o hráče, jako spíš o redaktory. navíc některé rozhovory a recenze co si pamatuju ještě z x let zpět kdy jsem občas nějaký díl čistě náhodou viděl na mě působili převážně poměrně trapně.
-
To je jasný, jde o globální spiknutí proti hrám. Truth is out there!