Přejít na výpis diskuzí
Vylepšená verze Baldur's Gate 2 vyjde do konce léta 2013
12.11.2012 | Petr Poláček
69 příspěvků
-
no jak to jde?
-
tak se snazim dotahnout zbytek k pre-loadu, ale ta rychlost je tedy zoufala. cca 500mb, rychlost skace kolem 90KB/s :( je chyba na mem prijimaci a nekomu jinemu to jede rychleji?
-
A bude přeloženo vše (tedy i přidaný obsah) nebo jen původní obsah?
-
Čeština tam bude, kamarád s nimi na ní spolupracuje.
-
Mám takový dojem, že BGEE by měl vyjít už počeštěný (přece už mají česke texty z BG1), ale nejsem jsi jistý. Taky bych to rád 100% věděl. Pro mě zásadní věc .... bohužel.
-
Nemá někdo představu jak to bude s češtinou? Jestli půjde aplikovat ta již existující, nebo se bude muset počkat zda se někdo nepustí znovu do překladu.
-
Jen čistě digitální. Bylo explicitně řečeno, že s krabicovkami se nepočítá...
-
Přesně, pro člověka, který by se do této hry chtěl dostat až dnes, je interface jedno velké utrpení.
-
No, mohlo by ti pomoci, že Forgotten Realms je dost "tuctový" fantasy svět. Jakožto hráče fantasy her by tě tudíž neměl moc překvapit, všechno ti bude připadat takové nějaké povědomé. Retrospektivně mi připadá, že vývojáři s neznalostmi reálií počítali, takže v průběhu jedničky a dvojky tě s tím vším seznámí. Viz např. takový Edwin, který se obtěžuje s vysvětlováním původů čarodějů z Thay... co se týče DnD mechanik, faktem je, že jsou to jedny z nejpromakanějších mechanik vůbec, takže hra v tomto ohledu nabízí opravdu velké možnosti v rámci customizace postavy. Bejt tebou, tak do toho remaku jdu. Člověka to zpočátku "zavalí", ale časem se v tom zorientuješ.
-
Já doufám, že se nakonec nějakým zázrakem vydá tato verze BG i v krabici... Nemáte někdo tušení nebo nějakou informaci? Nebo to bude pouze a jen čistě digitální? Děkuji za informaci. Dodám jen, že doufám také v obsáhlou recenzi zde na Games. Na tento počin se neskutečně těším (+ samozřejmě očekávám Project Eternity).
-
DnD, infinity je super. Já jsem osoba DnD světem neovlivněná, první setkání byl právě BG a špatně se mi do toho dostává. Ten svět je tak velikej a jak ho moc neznám, tak mám při hraní pocit, že nevím něco co bych vědět měl. Třeba Drizzt - každý se radoval, že tam potkal Drizzta a já jsem si akorát říkal kdo to, kurňa, ten Drizzt je *1*
-
*1* *1* *1*
-
Však já nemluvím o tom, že by z toho měli udělat FPS. Myslím remake spíš ve smyslu úpravy na moderní systémy, aby to člověk rozjel i bez modování, vypínání hardwarovejch akcelerací v DX SDK a podobnejch věcí. A případný lehký úpravy interfacu a pathfindingu, což byly věci mizerný už tehdy, by zážitek ze hry taky nijak negativně neovlivnily.
-
NWN nebol az tak zly ale nikdy nedosiahol kvality BG z jedineho prosteho dovodu.... v BG si mal partu a teda samotna jedna postava toho vela nezmohla a skapal si velmi lahko a velmi rychlo (samozrejme nepocitam 25te zahranie s jednou postavou ked ides rovno po najlepsich veciach aby si bol nesmrtelny)... v NWN ten pocit chyba, tam z Teba spravili polosupermana ovesaneho superplazma epickymi predmetmi +10 s 5timi dalsimi megaabilitami nehovoriac.... chyba tam ten pocit ked si v BG1 isiel po lese a spoza stromu vyliezli dvaja banditi, ak si stihol stlacit medzernik a rozdat narychlo prikazy MOZNO Ti nestihli nikoho zabit :) nehovoriac o tom ze ak si pre svojho bojovnika konecne ziskal mec+2 bol to pocit akoby dostal ferrari :D
-
Však proto píšu "skupina fanoušků", je mi jasný, že většina to asi uvítá.
-
povazujem sa za fanusika a remake my nevadi, ale ked to poseru tak si ich najdem :D
-
ale je, veruze je, nie len ze to bolo moje prve RPG, poriadne RPG, hral som Diablo pred tym :D, ale bola to hra ktora ma drzala roky hranim, presiel som ju niekolko krat a je terno, mozno ty a niektory tebe podobnym to nepripada, ale ved co uz kazdemu sa nemoze pacit vsetko to co inym a naopak, nic vzlom, ale bez jednotky nie je dvojka, bez pribehu jednicky nevznikne skvela dvojka, to znamena, ze jednotka si zasluzi respekt nie len kvoli tomu, ze je prva zo serie, nie len kvoli tomu, ze priniesla do sveta RPG znova DnD pravidla a pouzila ich vskutku vynikajuco, ale aj preto, ze do tej doby si nepametam, ze by nejake podobne RPG vzniklo, myslim typu party a nemyslim Dungeony ako Eye of the Beholder (kvoli DnD pravidlam, som spomenul prave toto) ale hlavne a to fakt hlavne kvoli tomu, ze keby som nehral cely pribeh od zaciatku v jednotke do konca v datadisku v BG2 throne of bhaal, nikdy by som neprisiel na to, ze hra ked ta pohlti, tzn postavy a jej pribeh, dokaze cloveka rozplakat, mna dokazala a kludne sa ktomu priznam, ten pribeh doposial nema obdoby si myslim, mozno tak mass effect aaale nie, nema, skratka je to prva a posledna hra co ma dokazala rozplakat svojim pribehom, postavami a celym pozadim. Takze v mojich ociach ostane cela seria BG aj 1, epicka a vecne neporazitelna.
-
Také si myslím, že 1 je přeceňovaná. Dvojka je právem považována za krále žánru, ale jednička zas takové terno není. Zaslouží si respekt, protože to byla první infinity hra, velice inovativní a nastolující trendy... ale zpětně to žádné terno není.
-
DnD, nebo infinity hry?
-
No barbarstvo je to iste pre tých, ktorí na tejto sérii vyrastali.
Pre jedincov 2D izometrickými hrami nepoznamenanými, je už dosť ťažké sa do toho dostať. Hovorím z vlastnej skúsenosti.
Skúšal som Fallouta, Divine Divinity, Arcanum a sorry, určite sú to skvelé hry, ale už to ide mimo mňa....