Přejít na výpis diskuzí
Vylepšená verze PS4 prý bude mít lepší procesor, grafiku i RAM
19.4.2016 | Aleš Smutný
175 příspěvků
-
hm, o procesore by som nevravel, AMD este nema vonku 14m CPU, plan je koniec roka, a apu az zaciatok 2017
-
-
nepodstatné ... amd a výrobca (fabrika) môžu spustiť exkluzívnu výrobu pre sony samozrejme ak sony záplaty (podobne prípady sa stali už predtým pozri si čo urobili intel a apple pri uvedení prvého macbook air) .... a amd určite ma funkčné prototypy a testuje hromadnú výrobu procesorov na 14nm a grafické chipi pravdepodobne už veselo vyraba
-
-
amd fabriky nevlastni
tj vyrobu spustit nemoze
a vyroba sa dohaduje u vyrobcov na rok(y) dopredu(kolko wafferov s cipmi chces) -
-
ehm zamysli za nad tým čo som napísal "amd a výrobca (fabrika)" jasne som to tam napísal že šu to dva subjekty ... a výrobca (pravdepodobne samsung alebo GF) nespustí výrobu bez amd
-
-
editovat prispevky vie kazdy
neviem o co ti ide -
uz ses vykecal????? sem rad zes nam tu vsem vysvetlil jak se veci maji, ted uz jdi ale hajat ju?
-
-
-
Spíš si myslím, že když "zen" dožene i3, top verze i5, budou rádi...
-
-
otázka ja či to bude vôbec ZEN architektúra ... ono je zen dosť inač koncipovaní ako jaguar / bulldozer (whatever)
-
-
-
-
Tak já nevím, před nedávnem tu bylo oznámení nějaké té extra krabičky kvůli VR, protože krabička by to neutáhla. Teď je tu "neoficiální" oznámení upgrade HW (paradoxně žádná spojistost s VR). Mě z toho vychází pouze jediné. PS4 totálně nestíhá a snaží se to zachránit. Já se jim teda trochu divím za tyhle čáry a kouzla co pořád vymýšlí. Nebylo by lepší oznámit novou řadu konzolí? Vždyť tímhle krokem popírají tu jedinou přednost konzole, kterou má, tj. všechno jede bez nustnosti dokupovat a upgradovat. Nechápu to. Pro majitele PS4 trochu podpásovka.
Co se týče ceny, samozřejmě krabička stojí méně než herní PC, ale zase v průměru každá hra je dražší o cca 500kč, takže po nákupu 20ti her se nám to poněkud srovnává. -
-
Nesrovna se to nikdy, protoze na konzolich kvete bazarovy prodej, ktery ne na PC nemozny, takze hry vychazi paradoxne znacne levneji. Pokud clovek koupi novinku a dohraje ji relativne rychle a opet proda, tak ho to vyjde tak na 300-400kc, pricemz stejna hra na PC stoji 2x tolik a prodat se neda.
-
-
A pak se naváží do PC hráčů, že jsou piráti a nemají na hru...
-
-
Existuje mnoho bazarů nejen s PS4 hrami, jejichž majitelé je prodávají za 50% ceny po prvním dohrání. Jelikož u většiny titulů není nutné hru registrovat k účtům na steam,origin a podobně, jejich prodej je tedy o mnoho snažší. To asi tak k ceně her na ps4.
Chtěl jsem si koupit ps4, ale nyní už počkám na ps4,5.
-
-
Do tý doby, než se hra seká, tak si nikdo plynulost hry nějak nepřipouští. Už jen to, že NEO mod boostne plynulost her je BIG DEAL. Nelíbí se mi to, je to taková kudlička do zad fanouškům co si PS4 koupili day one, ale což já jsem malej pán s malou peněženkou....
-
-
Novou konzoli v den vydání si může koupit jen nesvéprávnej cvok...
-
-
Vzhledem k tomu, že vysokýma prodejníma číslama PS4 se lidi oháněli už chvíli po vydání, tak těch cvoků je docela dost... ale co, když to sype...
-
-
-
Tak pokud pujde jen o framerate tak budiz. Ale jestli bude i "lepsi" grafika tak to bude docela podpasovka. Nehlede na to ze vyvojari z toho budou mit urcite radost.....
-
-
Já bych jako zásadnější viděl přesně opak .... FPS je důležitější, grafika je druhořadá. Grafiku ať mají nové verze jakou chtějí, když kvalita zůstane u verzí pro starší PS4 jako je aktuálně. FPS by měli, ve svůj prospěch držet u obou verzí srovnatelné, už kvůli multiplayeru. Pokud by to tak bylo, může mi "nová verze" být v podstatě volná. Jinak i co se týče herní "performance" jsem s aktuální PS4 spokojen, u žádné hry jsem nic nepříjemného nepociťoval, ani u Bloodborne, kde si plno lidí na frame rate stěžuje. Lepší rozlišení a grafické detaily fakt neřeším, to k ničemu nepotřebuju :).
-
prečo "podpasovka" ... lepšia grafika pre výkonnejšom HW je v PC svete bežná prečo by to malo vadiť na konzolách
-
-
Však to řikám už asi 2 roky, PS4 byl prostě největší SONYho fail...
-
-
?Jsi normální? PS4 je pro Sony zlaté z nebe. Je to konzole, které se nedotuje a přitom vydělává. 40 mega prodaných kopií si ani nesnili. Fail byl samozřejmě PS3, která byla dotovaná a přinesla Sony neskutečnou finanční ztrátu, navíc v multiplatformních titulech PS3 dostávala neskutečně na zadek od 360ky, i když byl Xbox teoreticky slabší...
-
-
Tohle je podraz. Už nikdy si playstation nekoupím a to sem jeho velký fanoušek.
-
-
buc99 - a koho to zajímá, nikoho, tak si trhni škeblí a nevotravuj...
-
Proc? Vzdyt to neni povinne? Vsechny hry i nove ti pojedou jako doposud. To ti vadi, ze nekomu, kdo vysoli dalsich 10 litru pojedou lepe?
-
-
člověka, co vyhodil 10k za ps4 k Vánocům, teď se po něm chce aby dal dalších 10k pokud si chce užít hry v dobré kvalitě, má placený online hraní, originálky za 1800, lhali mu o stabilních 30 fps a o tom jak budou hry na PS4 vypadat, který si myslel, že za svoje peníze mu konzole vydrží plus mínus jednu generaci, u toho zcela chápu, že musí Sony nenávidět
-
-
Prosimte,ani jedna grafarna nevydrzela zivotni ciklus playstation ,krom teto generace,svet se zrychluje,kord v japoncku,usa atd.Tam je jinej trend.Hlavne v mobilnim segmentu.To zabilo ps vitu,atd.Ikdyz pro me ne,kdyby do vity dali trilumionc display ve full hd ,zachovaj vahu,zlepsi vzled,okraje pogumovane,na hladkem plastu onicem,hrani drzeni.Tak by byla konkurece schopna.
-
žvaníš úplný nesmysly
-
"lhali mu o stabilních 30 fps" to by som netvrdil inač by na nich pristala hromadná žaloba už dávno ( a tým nevravím že máju stabilných 30fps len to že o tom nikdy neklamali/ nič netvrdili)
"který si myslel, že za svoje peníze mu konzole vydrží plus mínus jednu generaci" dnes keď mobilne (ARM) procesory napredujú týmto tempom bol výkon PS4 a XboxOne značne podozrivý
a aj tak si všetko zahráš na "starej" ps4rke len nie ... na max detailoch alebo max fps alebo (upscal-utom) 4k rozlíšení -
-
co si vzpomínám, tvrdili dokonce že hry pojedou na stabilních 60fps než vyšla nová generace konzolí, taky řeči o quality control a jak nedopustí, aby na konzole vycházely hry co nebudou tyto parametry stabilních 30fps splňovat, pak když konzole vyšly, tak že to teda bude 30fps a nakonec se ukázalo, že tedy ani to
když to nemáš ve smlouvě, můžou si tvrdit co chtěj, stejně to maj tak ošetřený že zmůžeš prd, i když hejhula na konferenci Sony prohlásí, že nový konzole pojedou 120fps a 8k, kdybys mohl žalovat výojáře za nesplněné sliby, to by najednou byla najednou legrace, akorát by zaniklo asi tak 99% herních firem *1*
-
-
-
-
Nebreč. Na hry za 1600 máš ale na novou konzoli už ne?
-
-
ja zas mam 1299 za novou PC hru, ale nemam 30k na PC, pls porad
-
-
tak táhni makat :D
-
-
lol ... to tak sadlo ... a ja som si práve bral overtime s tým že kolega sa ma mňa diva či som d*bil a ja mu vravím že potrebujem kúpiť novy m.2 disk ... a potom sa na mňa pozeral ako na ešte väčšieho d*bila .... *3*
-
okay *13*
-
-
-
-
-
Tohle je kudla do zad dosavadních majitelů PS4. Kdybych byl majitel, byl bych krajně nasrán, že jsem si koupil něco, co by mělo vydržet dalších cca 5 - 6 let. Prodat znova lidem vylepšenou verzi, za vylepšenou cenu, určitě bude dražší, to chce bejt pořádně otrlej. Kdyby SONY zajistila nějakž zpětný odkud ( za rozumnou cenu) a nabídla jetý PS4 za dobrou cenu, tak by prodeje her ještě stouply. SONY vydělává na hrách, ne na konzolích, takže by to dávalo smysl
-
-
ja jsem majitel PS4 a je mi to fuk. s PS4 jsem spokojen, i s vykonem. pokud by to bylo nejak lepsi, klidne koupim i tu dalsi verzi. nemam pocit, ze mi aktualni verze nejak moc nevydrzi, pouzivam jeste i PS3, co jsem koupil 3 roky zpatky.
-
Ale vždyť ti ta konzole 5-6 let vydrží tak či onak. Hry na aktuální PS4 poběží a budou vypada pořád stejně jako teď. V případě "NEO" pak budeš mít šanci mít třeba vyšší framerate nebo vyšší antialiasing či textury ve vyšším rozlišení. Být majitel PS4 tak si řeknu, že je super mít volbu a tím to zhasne, protože mi přeci nikdo nebude držet pistoli u hlavy "vem svojí před rokem koupenou PS4, hoď ji do popelnice a kup za dvojnásobek naší skvělou úžasnou PS4 NEO".
-
-
To neni tak pravda, cela idea konzoli je koupim a 5-10 let nic neresim a hraju. Vsichni maji vse stejne atd. Timhle tuhle ideu prakticky popreli a hraci se muzou citit podvedeni. Kdyby udelali zpetnej odkup nebo dali pro aktualni majitele nakou lepsi cenu budiz, ale takhle...timhle se to jen blizi PC a to je podle me spatne.
-
-
Mít volbu, že si za peníze koupím něco lepšího, na tom mi nepřijde nic špatnýho. Mě přijde špatně spíš cítit se být podveden jen kvůli tomu, že existuje výkonnější a dražší kus železa. To, že tomu nějak bylo doposud podle mě není použitelný argument. Přeci si můžu dál hrát to svoje na tý svojí konzoli a jestli si Pepa Vomáčka z druhýho patra koupil za dvojnásobek tu NEO a jeho hry na tom vypadaj líp, to mi může snad fakt úplně jedno.
Kdyby PS4 stáhli z prodeje a nahradili jí NEO za skoro stejný peníze, pak by důvod k pocitu nepravosti ;) byl, ale jinak asi moc ne.
-
-
-
-
Uz konecne zjistili co pustili na trh za brak (PS4) a snazi se to zachranit.
-
-
alebo to bol plán od začiatku a len niekto nepochopil ako svet funguje ... mno ...
-
-
Nemyslím, že to byl plán od začátku. Myslím si, že to má několik důvodů, jen nevím, který je silnější (nejvýznamnější dva: jednak přichází nová konzole od Nintenda a jednak je pro Sony PlayStation asi jediný ziskový byznys).
Ale jako podraz to vnímám. Pokud je tohle nový směr, kterým se chce konzolový trh ubírat, chtělo by to jasně říct uživatelům. Protože konzolový svět je zatím vnímaný jako pevný po celou generaci. A ono to najednou nebude platit. To už pak zbude "jen" pevná platforma. -
-
"asi jediný ziskový byznys" nezabúdaj na fotoaparáty/ kamery/ foto-komponenty do mobilou
-
-
přesně tak. Na čočkách pro iPhone Sony rejžuje slušné love...
-
-
"momentálne" nie ... momentálne máju pokazenú/ odstavenú fabriku kvôli zemetraseniu len dúfam že to rýchlo opravia ... sony mam rad a nerád by som ich videl skrachovať ako niektorí jedinci
-
-
-
-
jako že zákazník má mít radost, že ho velká korporace ojebává? ono se to i děje, stačí se podívat do této diskuse
-
-
skôr vravím že ľudia nepochopili prečo boli konzole také lacne (a zároveň predávané so ziskom čo bolo u konzoly neobvykle ) a také ... hmmm správne slovo bude asi ... nepredimenzované ako kedysi ...
-
-
to je fakt, lidi si zvykli na dotovaný PS3 a Xbox360 a čekali by modrý z nebe, za cenu nějaké novější grafické karty na PC, děti v číně už taky pomalu nechtěj pracovat za misku rýže na den, situace neudržitelná
-
-
-
-
-
Pokud to je pravda, spousta rozhořčených hráčů přejde na PC a na konzole se už nikdy nepodívají. Aby toho Sony ještě nelitovala.
-
-
To dost tezko. Tady je porad nejaka iluze, ze konzole si lidi kupuji, protoze nemaji penize na PC, coz je ale uplny nesmysl.
-
-
To má být protiargument? Právě proto, když mají konzolisti dost peněz, tak si teď radši koupí PC než PS4+, tohle bude spousta lidí oprávněně vnímat jako podraz a ne všichni rychle zapomínají.
-
-
ty asi nechápeš, že hraní na PC je pro někoho tabu, že ho to nezajímá, nemá potřebu vytvářet další stůl s PC a dalšími komponenty, aby to celý den chytalo prach a pak si na tom někdo hodinu hrál.
-
-
"...aby to celý den chytalo prach a pak si na tom někdo hodinu hrál." Jasně, konzole jsou na tom jinak. Počkat...
-
-
Ve vzduchu ti asi myš nebude fungovat, doporučuji jí spíš na něco položit, na stolek nebo na gauč vedle sebe, tak dosáhneš mnohem lepších výsledků
-
PC u TV s Windows a machaním myší ve vzduchu. Fuck Logic!
-
jaký je rozdíl mezi herní židlí a stolem a obyčejnou židlí a stolem?
PC si taky můžeš připojit k TV *3* -
no rozhodně se to vleze k TV a nemusím vytvářet herní stůl, herní židli, kabeláž apod. Na práci mám notebook, takže otázka je, proč bych to dělal....
-
-
-
-
A proč si je tedy kupují?
-
Tak konzolisti vsichni reagujou cenou *3*
-
-
ale ale. Tomu sám nevěříš. Takhle to nefunguje. Jako na PC jsem hrál jako dítě na střední, teď už doma nemám ani PC, takže raději si koupím za 10 novou konzoli a na to občasné hraní to bohatě stačí...
-
-
Samozřejmě že tomu věřím. Jistota, že všichni rozběhnou danou hru na stejné rozlišení/stejné FPS, je jedním z mála důvodů, proč si lidé konzole kupují.
-
-
nebuď naivní. Kvůli pár hrám lidi nebudou kupovat domů další lapač prachu. Na konzolích nehrají děti, co trollí na webu o FPS :)
-
-
Jak kvůli pár hrám? Myslel jsem to tak, že současnou PS4 prodají a koupí si PC, na které si budou kupovat multiplatformní tituly i exkluzivity.
-
-
Jak to že zase sakra lesní roh není dechový nástroj? A jaký teda? Bicí? Asi jo, někoho s ním praštit po palici se určitě dá *3*
-
PS: doufám že si uvědomuješ, že toto už byl vtip, jelikož lesní roh není samozřejmě nástroj dechový, nýbrž žesťový, pokud ne, je to horší než jsem si myslel *3*
-
Vtipné? Tady jde o vážnou věc, nedostatek flétnistů (a hráčů na dechové nástroje obecně) mezi PC hráči se může za pár let šeredně vymstít, to jsou samé struny a kytáry co ty mladé táhne, přitom lesní roh nebo hoboj jsou tak krásné nástroje *13*
-
promiň ale není to vtipné...
-
Zzz: tak jsem to zkumal a zjistil jsem, že většina pc hráčů hraje na pc, někteří také na kytaru, klavír nebo bicí, flétnistů je ovšem velice málo
-
Podle tvojí logiky asi na konzoli *15*
-
měl by ses podívat na čem většina PC hráčů hraje :)
-
Pokud říkáš hrám, co kolísají mezi 20-30 fps a nejedou ani ve fullhd "velice slušná kvalita" pak si asi začínáme rozumět, jen se holt člověk musí přeladit na konzolustické myšlenī *1*
-
Jo? A co ty PC hráče přiláká? Stabilních 30 FPS? *15* Za takových podmínek nebude samozřejmě žádný PC hráč se Sony diskutovat.
-
Chápeš, že oni nic kupovat nemusí a můžou zůstat na velice slušné kvalitě ještě rok, dva při staré verzi. Tohle verze naopak může přilákat další PC hráče třeba na Final Fantasy, Uncharted, Nier atd...
Rozhodně to zahýbe trhem a já jsem docela pro, jak nad tím přemýšlím... -
Uniká ti, že tohle bude spousta hráčů brát jako podpásovku, což může potenciálně ovlivnit jejich další kupní rozhodování. Uncharted nebo Ratchet je nebude zajímat, tím spíš že teď už nebudou mít jistotu, na kolik FPS tyhle (a další) hry pojedou.
-
proč by to dělali? Na PS4 můžou hrát pořád dál, ty co rádi novou konzolku, koupí novou konzolku. O jakých exkluzivitách se na PC bavíš? Asi těžko tam vyjde Ratchet či Uncharted. Tu indie tvorbu si můžou zahrát na každém notebooku.
-
-
-
-
-
Však o nic nepřijdou. A těm co to bude vadit si spíš koupí novou verzi.
Ta cena je pro amíky taky celkem směšná.
-