Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Cahir
    No, za rok a půl vývoje jsem čekal trochu více, než 10 hodin kampaně navíc a 2 postavy... A podpora pro tablety mě fakt netankuje. Jsem jedinej, kdo si myslí, že vrážet BG na tablet je hovad*na?? Tohle nejsou žádný Angry Birds, tohle prostě není hra pro "youtube generaci", která má na všechno pět minut - zapařit v metru, a pak dál pokračovat ve svým hektickým dni. Jakmile si k tomuhle člověk sedne, prosedí u toho odpoledne, musí do toho pořádně proniknout. Fakt si nemyslím, že člověk zvyklej na ty srág*ry z tabletu bude mít dost velkou trpělivost na to, aby proniknul do pravidel DnD a hlavně do příběhu, kterej se, přiznejme si to, rozjíždí hodně pomalu. Tohle prostě není hra na cesty, duh! Jestli Trent tímhle rozhodnutím míří na prodeje, tak se podle mě pořádně spálí. Měl se zaměřit na komunitu, ne na nový hráče, ne na mainstream, kterej se mu na tuhle oldschoolovku zvysoka vys*re. A komunitu zajímá, jak moc velkým faceliftem hra prošla, na nějakou multiplatformitu kašle. A ten facelift je za rok a půl bídnej, to je prostě fakt.

    A to samý platí pro kooperaci: V bg je kooperace o tom, že si kámoši vyčleněj několik dní a do toho světa se ponořej, ne že si to daj o přestávce na lavičkách... Čekám na rozumné protiargumenty, protože si fakt nejsem jistej, jak celej tenhle projekt vnímat, ale zatím si stojím za tím, že tahle hra potřebuje víc než pár hodin novýho obsahu a multiplatformní podporu, která se stejně naprosto mine účinkem.

    PS: Fakt jsem tu grafiku čekal lepší. Alespoň modely postav mohli předělat.
    • davidBray
      mě to nebavilo hrát s někým, podle mě to není hra udělaná na mutliplayer. Když jsme to před těma rokama zkoušeli hrát ve dvou, přišla mi to jako děsná nuda.
    • Jak se to bude na tabletech prodávat ti snad může být jedno, ne? Tvůj příspěvek je plný nějakých podivných stereotypů a předpokladů o tom, kdo a jak hraje na tabletu a že to jsou všechno blbci. Určitě existuje plno lidí, kteří třeba i původní hry hráli nebo o nich slyšeli, teď už třeba na PC nehrají, mají tablet a rádi by si to zahráli na něm a nebudou to hrát v metru. To mi přijde jako rozčilování se xbox/ps fanatiků nad tím, že nějaká jejich milovaná hra vyjde na tu druhou zlou konzoli. A port na tablety je z hlediska ceny/úsilí určitě zanedbatelný oproti nějakému pořádnému remaku celé hry, takže bych neřekl, že při vykašlání se na tablety by to bylo někde úplně jinde.

      (btw raději poznamenám, že jsem nikdy žáden tablet neměl ani nedržel v ruce a ani to neplánuji)
      • Cahir
        " A port na tablety je z hlediska ceny/úsilí určitě zanedbatelný" - Tak to si zase nemyslím. Navíc, těch portů se dělalo víc.

        "Určitě existuje plno lidí, kteří třeba i původní hry hráli nebo o nich slyšeli, teď už třeba na PC nehrají, mají tablet a rádi by si to zahráli na něm a nebudou to hrát v metru." - Nějak mi neštymuje rovnítko mezi hardcore RPG hráčem a hráčem na tabletu (je rozdíl mezi člověkem, co MÁ tablet a člověkem, co HRAJE na tabletu), prostě mi to přijde jako jiná cílovka (čest výjimkám)...
        • S tím citováním v prvním odstavci si děláš srandu, ne?

          Druhý odstavec jsou jen dojmy, uvidíme, jak to ve skutečnosti je.
    • Já myslím, že místo čekání na rozumné protiargumenty bychom si měli počkat na finální produkt a výsledky prodejů. Zatím víme vcelku prd o tom, jak se to bude hrát, a už vůbec nic o tom, jak se to bude prodávat. Vydání je za dveřma, takže proč kvaltovat s odsudkem?
      • Cahir
        Jen si tu hraju na prognostika, nic víc. Co se týče toho, jak se to bude hrát, tak zas tak zásadní změny v gameplayi nejsou.
        • Já s tebou teda souhlasím ve všem, tohle až moc smrdí rýžováním peněz. Osobně na nějakou novou edici zvysoka kašlu. Mám doma všechny BG a ID a nemíním dávat peníze za takovéhle malé vylepšení. Plus zase už se ohánějí tím, jak budou vydávat DLC. A jakmile vývojář začne kecat o DLC ještě dřív než hru vydá tak u mě dost ztrácí body. Protože opět mu jde jen a jen o pěníze.
    • No já se už těším na to, až budou nadávat a ztěžovat si, jak jim to na androidu všichni pirátí *7* Páč to podle mě tak bude.
      Jak je to vlastně s tou multiplatformou a hrou? Jedna cena a vyber si kdykoliv jakoukoli verzi hry? Nebo jedna platforma, jedna cena?
      • Cahir
        "este by som uviedol, ze rozdiel v cene pre PC/Mac (20 dolarov) a iPad/Android (10 dolarov) je sposobeny tym, ze iPad/Android verzia nema vsetky novinky priamo v sebe ale je nutne ich postupne dokupovat (vysledna cena za hru aj so vsetkymi novinkami by tiez mala byt 20 dolarov)" - http://forum.baldursgate.com/discussion/2101/podrobnosti-o-bgee

        Kdo ví, jestli vůbec budou mít zájem to pirátit...
    • Treba to naopak bude mit pozitivni ucinek na tu "youtube generaci" nebo na nektery lidi urcite.
      • Cahir
        Z hráče CoD neuděláš hardcore RPG fandu. To můžeš rovnou zavřít krám. Vývojář má v první řadě vědět, kdo je jeho cílovka, pro koho tu hru vlastně dělá. Když chceš udělat něco, co se bude líbit všem, nakonec všechny akorát naser*š. Podle mě Trent a spol. prostě nevědí (neuvědomují si), kam tímhle vlastně míří, a proto to bude fiasko. Rád bych se pletl...
        • sleepless
          Reaguju na tvůj příspěvek výše: nedá se argumentovat, protože ty sám nedáváš žádný argumenty :) Je to jen tvůj předsudek vůči hraní na tabletech, potažmo vytahuješ svůj způsob hraní BG a ptáš se, co mi na něj. Na to ti můžu říct, že ani v jednom nevidím problém, protože několikahodinové hraní je na tabletech či mobilech u spousty lidí běžné a hlavně jsou k tomu vhodné tituly. A tvé pojetí YouTube generace je dost svérázné a bohužel i poněkud generalizující. Navíc, vyhradit si několik dní po sobě minimálně půl dne na hraní BG? To ses asi zbláznil ne? :) Kde by dospělej člověk s prací, dětma/jiným závazkem bral pár dní po sobě čas? Hodinka dvě denně, jednou za dva dny, hrát si na pohodu..hrál jsem takhle původní BG během učení a dost si to užíval. A nemyslím si, že bych o něco z kouzla hry přišel. Právě naopak, nikdy mě hra nestačila byť jen na minutu frustrovat, což by se mi stalo stoprocentně, kdybych u toho proseděl celej boží den. Pro mě je to zajímavý experiment, a když nevyjde, tak se prdlajz stane, protože to aspoň někdo zkusil. Tohle může celý BG značce jenom pomocí, uškodit už vážně ne :)
          • Cahir
            Nj, mám na tyhle věci asi dost zkreslenej pohled, jsem holt konzervativní PCčkář :)...
            Co se hraní týče, zase jen soudím podle sebe, případně kamarádů. Vždycky jsem si udělal povinnosti dopředu (zlatá léta na střední), hodil se na tejden "marod" a z tý hry neslez, dokud nebylo hotovo. *1* Je to dlouhý, je to hutný a proniknout do mechanik v celé jejich komplexnosti taky nějakou dobu trvá.

            A ty osobně si myslíš, že takovýhle oldschool RPG má šanci uspět na platformě jako je tablet? Vyšlo na ně vůbec něco takhle komplexního? Zrovna tvůj názor, případně redakce, na celej tenhle remake a jeho potencialní úspěšnost by mě zajímal.
            • No třeba na iOS vyšly myslím dva nebo tři remaky klasických starých final fantasy (na androida je zatím jen FF III), zenonia atd. Určitě to šanci uspět má, tablet nemám, ale na telefonu hraju celkem často a když je hra kvalitní, vydržím u ní i ty dvě hoďky (jako třeba osmos), pak se mobil vypne s 0 % šťávy :D
  • Na tuhle edici BG se velice těším, převedená grafika, pár nových map, questů a NPC a hlavně je tu reálná možnost, že se nakonec dočkáme i třetího dílu.
    • Thorleif_cz
      Já jsem hlavně, opravdicky, upřímně a zcela od srdce rád, že se okolo této série začalo opět něčo oficiálního dít. Ať už to dopadne jakkoliv, teď mě to naplňuje optimismem, i kdyby se nakrásně pustili do BG3 a naprosto geniálním způsobem to zpackali, tak rozhodně nesmažou tu klasickou sérii.

      Vítám snadno instalovatelný modpack TuTu+Widescreen+BG1 GUI, jelikož postahovat a instalovat tuto trojku + další mody a hlavně bugfixy a patche zabere dost času... Už jenom toto pro mě osobně opravňuje předobjednávku... Další (navíc lokalizovaný) obsah + lokalizovaná dlcčka (pokud budou stát za to) beru všemi deseti.
  • CrazyDiamond
    Nevím, mám z toho takové smíšené pocity. Abych se přiznal, tak moc vzkříšení téhle série nerozumím, kór když se oba díly dají bez problémů spustit na současných OS. A že tam přidají pár NPC? Na netu je ke stažení hromada modifikací přinášejícíh jak NPCčka, tak nové questy a předměty.
    • Thanes
      Tohle je to hlavní, s čím mám problém. Jsou i konverze (EasyTuTu), které dostanou BG1 do enginu BG2, čili se vším, co Trent slibuje. Widescreen mode zase zajišťuje rozlišení až bůhvíjaký, tam taky není toho moc potřeba asi měnit. Trent si hlavně už asi 2 mesíce stěžuje na vysoký pirátství na Androidech a pak na přepracování UI.
      Uvidíme, jak to dopadne.
  • Nechapu, coop byl v bg porad
  • He? Vždyť kooperativní multiplayer BG podporovalo vždy.
    • Thorleif_cz
      Ano, bohužel s jeho funkcí (po netu) to bylo vskutku všelijaké a mě osobně to nikdy nešlo rozjet...
  • Keyz
    Grafiku by mohli vylepšit.Od "vylepšení" staré hry bych toho očekával více než přidání obsahu.Také možnost lépe upravit ovládání atd...
    Taky snad odstraní tu divnou animaci během boje,kde postavy stále sekají a ze začatku se trefí jednou za čas.Kdyby tam byli vidět úhyby anebo blok vypadalo by to lépe.Již je možné to udělat normálně tak aby to nevypadlo jako když se dvě postoviydo sebe na jeden metr nemohou minutu trefit.
  • Thanes
    Trent taky na twitteru sliboval podporu Weidu modů, takže si tam budete moct nacpat BanterPack! :)
    Jsem dost zvědavý, jak to dopadne, moc světoborně to zatím nevypadá (hlavně cena 20 dolarů mi přijde na remake dost), ale na předobjednávku mi to stačilo.
    • Co je BanterPack? Já BG2 dohrál i s datadiskem, ale o tomhle slyším poprvé.
      • lipkozzi
        http://www.pocketplane.net/banter
        • Thanes
          Je právě i pro jedničky, aspoň myslím, že jsem s ním hrál :) Tam byly ty dialogy o dost chudší než ve dvojkách a tohle to hodně napravovalo.
          • Thanes
            Mám, tohle to bylo, super záležitost, doufám, že to tam půjde znova :) http://www.gibberlings3.net/bg1npc/index.php
  • Radeji si uchovam vzpominky na puvodni BG
  • Pridáme pár questov/npc na úrovni hocakého modu, ubercool a superin podporu pre tablety a hor sa vyžmýkať ešte pár doláčov z mena rpg legendy...
  • ja bych legendu nechal v klidu spat a zkusil bych se na jejim jmenu "prizivit" spis jinym zpusobem :D a pokud uz teda chteji do hry zasahovat, tak skutecne vse predelat do paradni detailni grafiky. kde kazdy jen trochu dobry predmet by mel svuj unikatni vzhled a nic jine nemenit, aby si mladsi generace uzila neco co neznaji :D
    • to by ale dalo moc práce takhle :-)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit