Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • TheGGG
    v době vydání warcraft III selhal hned v několika věcech. Předně grafika a stylizace byla ukázkou vrcholného nevkusu, druhak příběh byl prostinký brak a lore byla patlanina a hlavně samotná hratelnost byla spíše špatný vtip. Warcraft III byla hodně prostinká "RTS" kterou dnes hrají hlavně lidé z chudších vrstev obyvatelstva, kteří ji navíc mají často nelegálně staženou. Nic proti chudým lidem co si nemohou dovolit nové PC a hrát pořádné RTS, ale warcraft III je v žebříčku overrated her na druhém místě mezi, half life 2 a čímoliv se Zeldou v názvu....
    • Ty jsi vážně pitomeček. Warcraft 3 byla úžasná hra a ten blábol co jsi řekl, že Warcraft hrají pouze lidi z chudších vrstev? Opravdu to co jsi napsal může napsat jen člověk s opravdu velkým mindrákem a ti co s tebou souhlasili jsou stejní ubožáci. Pravda je, že nesnášíš chudší vrstvy, protože k nim sám patříš.
    • KrPa
      Tak W3 spise proslavil engin a editor, diky tomu se pak utopila spousta casu v ruznych fun mapach. Klasicky multak stejne moc lidi nehralo, kdyz jeste frcel starcraft. Pribeh neurazil, nevim, co je pravda na te kopii warhameru ale i tak je dnes zapletka zachrany svet ohrana.
      • Warcraft není přímo kopií světa Warhammer, ale defacto z něho vychází, nebo by se dalo říct v něm existuje.
        Svět, kde orkové jsou něco víc, než uslintané démonické stvůry, kde jsou elfové humanoidní rasou a ne skřítky, atd.
        • Cos to vyblil, ty kryple?
    • Do jisté míry s tebou souhlasím. Nicméně tehdy, když hra vyšla byl ještě trendem (především konkrétně v rts) princip hry založený na vyber si stranu a poraž všechny ostatní a s navíc jen nepatrně odlišným příběhem. Asi není správné tvrdit, že tahle hra byla první, která udělala nějakou zásadní změnu, ale patří určitě mezi ty nejznámější, které posun k lepšímu udělali. Vždyť, přeber si sám, jak na tom tehdá byla třeba série Duna, která položila vůbec první kámen rts.
      Jinak, co je hře nutné vytknout je fakt, že příběh je jistá obměna a trochu vykrádačka z fantasy warhammeru. Tak to je. Ale taky je třeba říct, ze žánr fantasy není příliš novátorský a příběhy obecně si jsou podobné, jak vejce vejci. Takže pokud tvrdím, že si něco vypůjčili z warhammeru, tak to samé mohu tvrdit o warhammeru, že to vykradl zase jinde.
      W3 prostě vyšly v dobrou chvíli, se skvělou hratelností, velmi dobrým příběhem a do značné míry jistým filmovým zážitkem při sledování outra vždy na konci kapitoly. Když k tomu ještě přidáš komunitu, která začala sypat z rukávu další mapy, tak máš o úspěch postaráno a nenudíš se. Hra nabídla jak rts, tak rpg, tak mobu, tak td, tak survival. Co víc můžeš od jedné hry chtít? Vždyť je to skoro zázrak :-D
      • Duna úplně první kámen nebyl, ale částečně určila směr na pár let.
        • Pane, historicky první rts byla Duna 2 od studia Westwood, jestli se nepletu. Tak jsem se to vždy učil, respektive jsem tu dobu zažil :-D Můžeme se zeptat pana googla nebo slečny wikipedie, co na to říkají ;-)
          Slečna na to říká: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Real-time_strategy
          V principu se o tomto žánru mluvilo již dříve, ale teprve až Duna 2 nasadila rts přelomový vzhled, který známe až do dnešních let.
    • Jirko, ty máš dneska formu *1* úplně tě žeru *14*
      • Hele klídek, nesahej mi na něj!
    • Warcraft jako Warhammer jako WoW, všechno spin-offy toho samého orčího braku. Pamatuju že Warcraft jsem nehrál ani v době jeho vydání - tenkrát jsem hrál C&C, Alpha Centauri. Ale Diablo II byla a pořád je super hra.
    • cringe a edgy komentár. začínaš se opakovat
    • a aké RTS hrajú ľudia z majetnejších vrstiev? len aby som bol v obraze, kam patrím.
    • Tak s tim nevkusem a brakem je to pravda, ale overrated byl W3 spis v tom, ze se hral na "competitive" urovni, kde uz se s tim docela i dalo vyhrat, kdyz clovek neresil grafiku.
      Moje parketa to nebyla, ale clovek znalej historie a souvislosti to chape.
  • Nějak mě ty remastery nechávají chladným. Většinou si tu nostalgii užiju víc u původního vzhledu.
    • Nevím jak tady, ale u jiných je dnes problém je vůbec spustit na moderních strojích. I třeba Settlers 6 až GoG opravil patchem, a konečně si je můžu užít na nejvyšší detaily. Mělo to v sobě něco, na základě čeho to automaticky stáhlo detaily na minimum a některé možnosti grafického nastavení ani nešly zapnout, pokud člověk má "moc novou" grafickou kartu - tuším, že tam šlo o velikost paměti a od asi 1GB s tím už hra nepočítá a neumí naložit. Smutné je, že Ubisoft na to absolutně kašlal a až GoG to opravil krátce po vydání patchem. Nemluvě o ne vždy možném/snadném zapnutí podpory širokoúhlých monitorů, když ještě nedávno bylo běžné 4:3 a nikoho nenapadlo tam dávat další možnosti. Další problém bývají vícejádra, zejména u her, které vycházely v době prvních dvoujader. Dokážou využít jen jedno - zbylá mohou někdy dělat problémy, navíc tyhle hry to jedno jádro potřebují velmi silné. Vím, že třeba staré Warrior Kings nebo Wiggles jsem měl docela problém rozchodit na vícejádru aniž by se to sekalo nebo zpomalovalo a zrychlovalo v nepravidelných intervalech, když si to nedokázalo poradit s více jádry. Případně i Supreme Commader (hlavně s datadiskem) také zoufale potřebuje remake, aby byl hratelný na vícejádrech.
  • Lituji ten ruský tým, který má "remaster" W3 docela v pokročilém stavu. Nechtěl bych ab mi po letech došel dopis "Hej kluci skvělej nápad a teď to zahoďte protože sme ho najednou dostali taky jinak si připravte právníky".
  • O Diablu hovořit nebudu, ale proč se remastruje W3???
    W3 je skvělá hra, která bez problémů funguje i na nových pc. Na dnešní dobu to pochopitelně není žádnej grafickej zázrak, však ta hra už má od vydání ledaco najeto. Ale i přesto má své kouzlo.
    Multiplayer ve hře stále funguje / žije. Není to sice jako za časů vydání, už se kolem něj točí jen takový "kult" :-D Po RTS stránce to je skoro mrtvé, ale hraje se tam především Dota, Legion TD... vlastně obecně TDčka jsou tam asi nejhranější... a různé survival mapy.
    Předpokládám, že hru remastrují v lepší grafice a logicky budete moci sledovat větší plochu, než na kterou hra byla stavěna v době vydání, což je ale úplně k ničemu, protože beztak uvidíte na většině obrazovky fog of war.
    Takže asi největší otázka je jen o tom, jestli bude zpětná kompatibilita se stávajícími mapami a zda bude mít hráč v remasterované verzi nějakou výhodu (dejme tomu lepší bojový přehled). Ať tak nebo onak, tak nekompatibilita remaster zabije, stejně tak i výhoda, která jen rozdělí zbytek komunity na dva tábory. Takže jediné pozitivum vidím jen pro hráče SP... takže jinak řečeno se to bude jen pirátit. Navíc jsem ani nenakousl, že se v mutiplayeru dost často cheatuje :-D Proto je potřeba si dobře vybrat z nabízených hostujících her. To je i důvod, proč je tam většina mrtvá a hrají se především jen někteří (např. ENTgaming), kteří se o to aktivně starají.
    Je možné, že jsem něco nepochopil či přehlédl, ale zrovna remaster W3 nevidím jako nejlepší nápad (subjektivně).
    • kostejnesmrtelny
      Kdyby nic jinýho, tak proto, že původní hra je 4:3 a počítače s moderníma displejema ji roztahujou, což z už tak obstarožních modelů jednotek a vlastně všeho dělá dost nekoukatelnej maglajz.
      Nějaký ty vylepšení UI by se taky šikly.
      Skoro všechno se dá vyřešit pomocí různejch toolů, ale bylo by fajn mít to oficiálně a bez práce.
      No a kdyby se rozhodli udělat něco i s těma modelama (což se nestane, ale člověk může snít, ne?), byla by to paráda.
      • Přesně to o čem mluvím.
        Proto je docela dobrá otázka, zda hráči (já jsem to vysloveně nenapsal a myslel jsem, že mne pochopíš) budou jak ze starého W3, tak i z remasteru hrát spolu. Rozuměj, pokud jen roztáhneš plochu, tak to nevadí, ale pokud ti hra umožní lepší orientaci na mapě (větší rozhled), tak to bude celkem výhoda. Jako jasně, na první pohled nepatrná, ale některé mapky jsou přesně koncipované na tenhle old model pohledu. Pochybuji, že je bude autor po x letech předělávat (jsou navržené tak, aby jsi nevěděl odkud přesně půjde nepřítel - já si nevybavím přesně názvy, ale tuším, že je to tak v mapách s názvem warlocks a tuším nějakej survival resident evil kupříkladu).
        Kolem a kolem to nakonec může být jedno, ale ubere to trochu srandy.
        Na závěr: moc tady na games nepobírám ten princip liků v diskuzi a tak mi nějak uniká pointa v čem se mnou nesouhlasí. Stačí se někdy připojit na bnet a podívat se, jak hra po x letech vypadá. Blizzard se o to už dávno nestará, pouze komunita. V tomhle ohledu je celkem hamba, že si udělá remaster a znovu vybere penízky, ale tak co už, trend doby je už takový.
        • kostejnesmrtelny
          Já netvrdím, že s tebou nesouhlasím. Ta poslední věta v OP je IMO zbytečná, ale vem to čert. Položil jsi (si) otázku, proč W3, tak jsem napsal nějaký důvody, co mě z fleku napadly, jako příspěvek k diskuzi, která se dá vést i v jiným než konfrontačním režimu.

          Jináč co mě se týče, já jsem třeba zarytej singlář, ve War3 jsem odehrál - no jestli 10 MP her tak je to moc. A pak samozřejmě pár set hodin DotA, ale to je jinej žánr. Zkrátka já se na to celkem těším, pro mě to smysl má určitě.
  • Raději bych viděl podařený remake Noxe než D2, která po patchi 1.06 (nebo tak nějak) stálo za....
    • Ja nevím ale od patche zase 1.10 uz to zase slo :). Kazdopadne za Noxe bych se tez primlouval, hra byla super :D
  • V rámci zachování rodinných vztahů, bych byl rád kdyby to nebyla pravda *1*
  • Já Warcraft 3 měl rád... ale jsou tam dvě hlavní věci co němůžu vystát a díky tomu hra extrémně omrzí: Vlastně skoro ihned, když si to člověk chce zahrát znova po čase.

    * Zoom. Ten zoom. To neni možný jak blízko na tu zem a věci čumíte a jak málo vidíte.
    To prostě Blizzard miluje všude (SC) a to přesně na Blizzardu nesnášim. I když se hry hrajou jako eSport, tak mít tak mít tak moc zazoomovanou hru neni vůbec důvod k ničemu. Akorát víc jezdit myší. Všichni můžou mít stejný možnosti ale lepší.
    * V kombinace s extrémně malejma mapa, a to je proč vlastně ten zoom.
    Kdyby byl pohled na větší mapu, tak máte pocit, že herní plocha je všechno na obrazovce Taky je na mapách děsně málo surovin, což se nedá modifikovat a taky proto to rychle končí a neni prostor si užít hru, město, dobývání s kámošema a trochu víc experimentovat.

    Warcraft 3 má nějaký svoje kouzlo, v době, kdy to vydali to bylo něco jinýho, víc osobního (asi kvůli zoomu).
    Ale pak si uvědomíte, že to je jen taková prázdná krátká klikačka bez voleb, s třema budovama, kde ani datadisk prakticky nic nepřidal až na trapnej příběh, kterej mě jen bavil kvůli spádu. Postavy jsou dětský, mají dětský chování, dětskej vzhled nehledě na grafickej styl a vypadají trapně až na vyjímky. Arthas je extrémně nabubřelej, vymatlanej bu*ík a retard*vanej kre*én a Illidan jeho otravnější a hnusnější verze s nejtrapnější zbraní ever až po tej blinkující namyšlenej striptérce. Vlastně všichni jsou tam jak kdyby chlastali starej absinth a nevěděli která bije. Je to pro děti, no. Příběh je nutnej všude ale radši bych si u strategie užil tu strategickou část, která měla geniální základ a nic víc navíc hra nedala.
    Řikam, láska tam byla veliká, než jsem zestárl a uvědomil si, že je to jen tak nějak třpitivý ale omezený jak Panttison.
    • Súhlas s tým zoomom a prvou polovicou príspevku. Ale ten posledný odstavec to už je iba taký nenávistný rant bez argumentov.
    • Taky to na mě působí, že tu někdo "chlastal starej absinth", ale nemyslím, že to byli lidi z Blizzardu.
    • kostejnesmrtelny
      Jsi tak dospělý *14*
    • A taky v celym světě Warcraftu nemůžu vystát vzhled elfů, z kterejch udělali namyšlený, ošklivý antény.
      Místo uší křídla a obočí záchraný lana.
      To je důvod, proč jsem nikdy nehrál WoW.
      Warcraft 3 jen přišel se zajímavou 3D startegií se zoomem... a to bylo to, proč to byl takovej trhák.
      Ale stylizace docházela až k trapnosti.
      • Jo, RPG taky ty prvky dřív bylo hlavní lákadlo... a komornost. :D
  • Tak snad nedělají z Diabla 2 fixou malované hnusny jak z Diablo 3
  • Já už pár let brousim to Diablo 3 a tak se nemužu zbavit dojmu, že remake Diabla 2 už tu je... Možná přidaj Griswolda
  • Na Warcraft III se těším, Diablo mě až tak nebere..

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit