Přejít na výpis diskuzí
Vyšla budovatelská strategie Banished, simulace středověkého městečka
19.2.2014 | Aleš Smutný
92 příspěvků
-
Teď už chybí k dokonalosti jen kousíček, stačilo by zkombinovat The Guild 2, Banished, Cities XL a Capitalism II.
-
Takhle středověké vsi ale opravdu nevypadaly... ach jo
-
-
A nezáleží hlavně na tobě, jak si ty budovy umístíš a rozmístíš? Jiste, nepostavíš tu šikmé cesty a shluk domů do trojúhelníku, ale o tom to snad není. Pokud se ti líbí některé z těch rozložení, na které jsi odkazoval, tak i tak se jim v té hře můžeš, s malými ústupky, celkem přiblížit.
-
presne, klobouk dolu pred chlápkem co to udelal ale v historii se asi moc nevyzna. mne nejvic dostal ten hospital *1*
-
-
Ano nemocnice neexistovali.. Proto se řádu Maltézských rytířů říkalo mimo jiné špitálníci. Vůbec neexistovli chorobince.. A vůbec se zařízením zřizovaným církví neřikalo Hospitium - Hospital - česky prostě špitál.. Notabene vůbec neexistovali významné školy jako například: Schola medica salernitata, patřící Johanitům - Řád Maltézských rytířů - kde se setkávali lékaři z celé Evropy a studovali Arabské texty věnované lékařství. Notabene místo k zubaři si zašel ke kováři a s ostatními záležitostmi jako byly různé nemoci zažívací, horečky, bolesti čehokoliv, úrazy atd. si zašel za katem, který byl i mimojiné ranhojičem.
Víš když chceš být rytíř internetu tak by sis měl napřed něco načíst, pokud to neuděláš tak se z tebe stane maximálně tak ŘITÍŘ internetu... -
-
to ja prece vim ale to by tam nejdriv musel postavit klaster
-
-
Jako jo, snaha se cení, ale týpek se mohl aspoň trochu držet historických reálií :) Doporučuju se kouknout na nějaké rekonstrukce, je to celkem zajímavé. Například ZSV Pfaffenshlag (http://www.neradova.com/wpimages/wp6858136e_06.jpg) nebo Mstěnice (http://media0.webgarden.name/images/media0:497a3cc0d665f.jpg/VesniceDvoryOutl.JPG). Ten shluk baráků, co je na obrázku u článku, je prostě hrůza :D
-
-
Ještě jsem přemýšlel, proč sakra není žádná pořádná strategie ze sředověku s budováním hradu. Nový Stronghold je hra o ničem. Vypadá to strašně. Proč sakra někdo neudělá pěknou strategii s budováním hradu (např. bych tam mohl postavit hrad, který vypadá realisticky a pěkně stejně jako Kingdom Come). Kurňa, kdybych měl nějakou možnost takovou hru udělat, byla by to pecka.
-
-
ty screeny jsem si otevrel ale uprimne, podle mne se to až tak od te hry neliší. samozrejme v hre je tech domku vice.
jinak hra s budovanim hradu je zajimavy napad ale jak by sis predstavoval herni napln -
-
no, liší se celkem, dost. Na screenu máš prostě shluk chalup. Kdyžtak přikládám článek: http://www.pruzkumypamatek.cz/pdf/2000-02-18.pdf
No, s budováním hradu mám na mysli něco jako stronghold. Bylo by tam i válčení. Ale Stronghold má nevyužitý potenciál, fůra věcí se tam dá zlepšit. Vždyť ta hra je stále stejná, a to už je nějaký třetí díl... *13*
-
-
-
-
-
-
Doporučuji, je to skvělá hra :-)
-
Citelně tam chybí nějaký Attila nebo vikingové, kteří to vypiplané a jemně vybalancované městečko v posledním aktu podpálí, znásilní a rozmetají na prach. Člověk by se konec konců přinejhorším spokojil i s orky nebo supermutanty.
-
-
Až ti dorazí tornádo a zrovná tretinu mesta,ale ktomu ti zabije 150 obyvatelov z 300 ,ktorých máš a zničí všetky zásoby tesne pred zimou, tak si na niakych orkov a barbarov ani nespomenieš.
-
-
K tomu ešte choroby, sucho, hniloba atď...
-
-
Choroby, sucho, hniloba... Dobrý, ale schází "Crush enemies, see them driven before you and hear the lamentation of their women".
-
-
Když už tu chceš citovat v originále, měl bys vědět, že to řekl Čingischán, nebo některý z jeho "důstojníků".
-
-
-
-
Nebo bohové, kteří mi neustále kazili Pharaoha *1*
-
-
Když to s nimi člověk uměl tak to bylo super.. :)
-
-
No já si jen pamatuju, že jsem jim pořád stavěl chrámy jak kkt a vždycky mi nějaký nazlobený buzík bořil budovy *16*
-
-
-
-
o tom slysim prvne, lidi to moc chvali na GOGu dokonce i na metacritic same pozitivni ohlasy *8*
-
Tak ještě Rimworld a jsem pro letošek spokojen *4*
-
Jeden borec? Sice si nedovolil dát to zadarmo a vydělávat na reklamách tak snad ještě splnil podmínku, že to nebude příliš těžké!
-
Nebýt nasyscen Gnomorii, tak bych do toho šel. Vypadá to parádně.
-
Ahoj, má to český texty?
-
-
není potřeba. Textu je minimum, zkus vzít slovník do ruky.
-
Nemá.
-