Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • V anketě ještě byly obdelníky na textové připomínky a návrhy co zlepšit na webu, zajímalo by mě, co vám z toho přicházelo nejvíc, co vám přišlo jako nejvtipnější připomínka atd. (samozřejmě anonymně) Já tipuji z pohledu čtenáře diskuzí, nikoliv jejich aktivního přispěvovatele, že ban na Jacka, Veskoslava, The GGG.. *1*

Jinak vtipná perla, táta je v insideru na buildy Windows 10 a v posledním updatu byl formulář na feedback ve kterém jedna z otázek byla: Jak často se vám W nahodile restartuje po aktualizaci? Nikdy? Málokdy? Občas? Často? Furt?
    Táta zaškrtl Nikdy.
    Pod tím bylo napsáno:
    Jak to můžeme napravit?
  • Tvrdíte že reklama váš web živí a bez nich byste jej nebyli schopni financovat. Jste rádi, že naprostá většina z nás to chápe.

Já jsem jeden z těch, kteří vaše pojetí reklamy nechápou. Máte nejagresivnější reklamu ze všech českých herních webů. Nestidíte se ani za taková zvěrstva jako jsou zvukové reklamy. Reklama většinou zabírá čtvrtinu až třetinu zobrazované plochy webu. A co je na tom nelepší brečíte pořád. Pořád je to těžké a jste chudí jak kostelní myši. Hele pokud si to nedokážete zafinancovat, tak to snad raději opravdu nedělejte. Články tu jsou občas zajímavé, ale obsahově jste už extrémě zpomalení. Novinková sekce bída. Snad všechno se dovim všude jinde dřív. Recenze dva až tři měsíce pozadu. Ćest vyjímkám (asi se redakce skládá na recenzované hry).

Chlapci já četl a kupoval Level nějakejch deset let možná i víc. Patří Vám kus mého mládí za což dík, ale jestli to tu nenabere nějakej progres tak nevim nevim. Už i váš původní Hrej vás podle mě přerostl a je obsahově mnohem bohatší. A brekot kvůli reklamě tam nevidím. Pravda zavedli 30s blokaci obsahu.
    • Mart9
      Za poslední cca dva měsíce mě tady naštvala jediná reklama - Uncharted doslova přes celý monitor. Naštěstí se objevila pouze jednou.
    • bez reklamy bys poradne nevedel co si mas koupit
      • noo reklama na psí žrádlo na střídačku s reklamou na Level, to je geniální marketingový tah
      • ani co si máš myslet
    • Proč řešíte reklamu? Adblock a vyřešeno.
      Na mém PC si mohu instalovat co chci a čumět na zmalované reklamní stránky kde ještě něco vyskakuje, hraje, točí se to a nejde ani dokoukat galerii opravdu nejde.

http://pctuning.tyden.cz/multimedia/hry-a-zabava/40163-jak-nas-vydavatele-dohnali-k-adblocku-a-ted-zuri
      • dobrý článek, který popisuje celou situaci. Já bych doporučil třeba webový prohlížeč Slimjet - nemusí se instalovat (portable), je ultrarychlý, má adblock už v sobě. Reklamu jsem neviděl ani nepamatuju.
        Je taky fakt (jak se píše v článeku), že nejvíc se napakoval Big Brother Google - cílené zobrazování reklamy, možnost ovlivnit, co se bude při vyhledávání zobrazovat jako první, sběr dat o uživatelích (google má obrovské databáze o každém z nás, zejména o těch, co používají google account či gmail) atd.
    • Jestli chceš vidět agresivní reklamu, tak se koukni na warez weby. *1* *1* *1*
      • na kat.cr neni reklama zadna
    • Hrej je pod Burdou a co vim tam toho moc nadělat nejde, přesto se kluci snaží jak můžou... ale v případě games je situace jiná, Martin Bach i Draken jsou v představenstvu Tiscali pokud dobře čtu v tiráži, takže jsou přímo zodpovědni za to co se tu děje. Smiř se s tím že nostlagické časy kdy tato stará garda s láskou psala a hrála je nenávratně pryč, dnes má každý z nich rodinu a tu musí živit, takže férové jednání stranou a podpásovky na čtenáře na plné čáře. Ale co, dneska se takto bezohledně chová skoro každý, tak proč zrovna já budu poctivý blbec, že?
      • ja nevim co vas na tech reklamach tak irituje, ja je nevnimam, kdyz se nejaka otevre sama tak ji zavru, klik konec. delate jako by vam poskakovali doma po pokoji a vy je nemohli chytit a kadily vam do rohu..
        • ty seš ten typ kterému když bude někdo jiný plácat bimbasem po obličeji, pořád se bude usmívat že je vše v pohodě
          • ne nejsem, jen mi bude padesat a kravinama se nezabejvam. Ale chapu ze deti co se zrovna utrhli rodicum ze retezu tak ty irituje kde co a zabyvaji se nesmrtelnosti chrousta dnes a denne a zablokovani reklamy se rovna velkemu vitezstvi svobody nad utlakem.
            • Lol..jestli rikaz rezignace tomu s*at na reklamy tak ok :)
              rezignace je zcela neco jineho, ja mluvim o tom prestat resity veci ktere nejsou dulezite, a hlavne je treba poznat ktere to jsou, takzvane vedet co je a neni pro konkretniho cloveka dulezity. jestli nekdo resi po padesatce reklamy na hernich webech, bud se nudi a nevi coby nebo je cvok.)
            • třeba takový Plamínek
            • vlastik.plaminek
              falshi, znám spoustu lidí po padesátce, kteří se nezlomili a nerezignovali.
            • v ORF vedeli ako pokazit budovatelske nadsenie *1*
            • ne ze bych chtel poucovat, ale cim budes starsi tim te plno veci iritovat prestane, cas se ti proste bude kratit a zacnes rozlisovat co je marnej boj a co ne, co je zbytecny a co ne, a plno blbosti prestanes hrotit. nevim, ale rekl bych, ze za takovych 10-15 let ti bude nejaka reklama uplne u zadnice:)

Je fakt ze chtit po mladsich aby se chovali podle mojeho padesatiletyho kodexu je nesmysl, takze holt je ty reklamy asi stvat budou, to je fakt.

ja kdyz jsme byl malej jezdil jsme na prazdniny na slovensko, a tam chytali rakouskou televizi, vzdycky kdyz byla reklama sebehli jsme se a koukali na to jak na zjeveni, bylo to vic nez vecernicek..neuveritelny zejo:)
            • Nevím jestli bych se v 36 nazýval dítětem. Nezlobte se, ale jestli je vám pádlo, tak si umim představit, že přemýšlíte trochu jinak než moje generace a stejně tak jako generace mladší než já. Games.cz není zájmovej web party nerdů, kteří v touze po svobodě slova publikují zakázané ovoce. Jedná se o podnikatelký projekt, který má mimojiné i vydělávat. Z tohohle důvodu nemám problém reklamu v určité míře tolerovat a její nutnost chápu. Ze mě sice nikdy nic mít nebudou, protože na žádnou nikdy záměrně nekliknu, ale to já prostě nedělám obecně. Kupuji co já chci a ne co mi někdo strká pod nos.

každopádně vyskakovcí okna a zvuková reklama je prostě zvěrstvo. Netvrdím, že je snadné uživit web o hrách, ale asi to nějak jde, když to jinde fungovat může. Možná je to o schopnostech. Pokud to tedy financovat nezvládnou prostě smůla a nikomu noc nebrání vrátit se k publikování formou blogu. Ano nemusím tenhle web navštěvovat a ono ve skutečnosti už to opravdu moc nedělám. Ale to co mě odrazuje není to, že obsah už není tak úplně jak bych si představoval, ale právě ta agresivní reklama. Co mě sem táhne je určitá nostalgie k části redakce a tématické články. Na druhou stranu není to zas tak dobé, abych chtěl cálovat pedplatné, byť by mě asi k chudobě nepřivedlo. Zas tak dobrý ten obsah prostě není.

Ono to prostě dopadne tak, že jsme lízt přestanu. Ok asi dobře no.

Stejnak tohle vlákno smažou.
  • Paulcz
    Nevím, jestli je dobré dávat dohromady věci jako "kvalita" a "zajímavost" v jednom grafu. Třeba formát Tea clubu je kvalitativně nejlepší z celého portfolia Games (samo záleží i na hostovi), ale nikoho moc nezajímá. Úzký font popisků vybral asi nějaký masochista, velikost obrázků je pro 4k monitor? Kluci kde je nějaká profesionalita.. :)
  • Lenny
    Mozna byste mohli do pruzkumu zaradit dotaz, na jakem zarizeni web nejcasteji prohlizite...pak byste mozna zjistili, ze cast vasich ctenaru si pri cteni grafu na mobilu musela brat lupu...
    • Tilwaen
      Stále lepší místní mobilní verze než ta na Hrej *4*
    • MikeR
      Na to nemusej dělat anketní dotaz. OS, prohlížeč a rozlišení (nebo lépe řečeno velikost okna/dokumentu) na klientu běžně ukládá do statistik každý web, který to myslí jen trošičku vážně. To bych se nebál, že přehled nemaj, to spíš tahle konkrétní věc tvůrci článku asi nedošla. *1*
  • Mart9
    Připadá mi neuvěřitelné, že 76 % lidí diskuse čte, ale nepřispívá do nich. Co z toho mají? Bohužel mi to neřeknou *2*
    • Tak ja treba presctu recenzi a pak jdu do diskuse podivat se, zda nazory hracu koresponduji s nazory recenzenta. A pak se rozhodnu, zda se o hru zajimat, ci ne. A jelikoz hru nemam, tak nemam ani duvod neco psat do diskuse.
    • DwaR
      diskusie čítam náhodile (podľa článku, pod ktorým sú) a neprispievam temer vôbec. dôvod?
      a) nemám veľmi čím hodnotným do diskusie prispieť (pravidelne čítam o hrách zo sveta Warhammer, ktorý ma zaujal a len teraz som ho vyskúšal - nemám čo povedať, max. sa opýtať a to robím)
      b) keď vidím niektorých vyložene hejterov (napr. total war warhammer má silnú komunitu trollov, ktorí hru trhajú), často ma prejde chuť vôbec čokoľvek povedať
      c) pod recenziami hľadám v tom bahne názory, ktoré majú hodnotu (neuvveriteľné, ale aj také sú). to vlastne platí aj pri iných témach, ktoré zaujmú.
      d) málokedy cítim potrebu prezentovať svoj názor, najmä ak je často už uvedený v diskusii niekym iným. potom len alibisticky kliknem "souhlas"
      e) často čítam z mobilu/tabletu - nie zrovna pohodlné písanie
      f) som strašne, ale strašne lenivý :/ tak sa len priživujem na iných. ale pokúsim sa to zmeniť :)
      • Mart9
        Tak to já se o svůj názor vždy rád podělím.
    • kubi-wan
      Tak já třeba lezu často do diskuzí... a často bych tam rád i přispěl něco k tématu....
      Ale pak vidim, jak je tam nablito od všech těch GGGček a hnisavců, a dojde mi, že nemá smysl do diskuze přijít s žádnym kloudnym příspěvkem k věči, protože se v tý záplavě blitek utopí...
    • a to jsi vyčetl z kterého grafu? Já když se podívám na toto
      http://im.tiscali.cz/games/2016/05/17/623555-anketa-2339x1654.png?1463476174.490327

tak to interpretuju tak, že 55% těch, co vyplnili anketu, čte diskuze a 45% nečte diskuze. Z těch 55% co čtou diskuze, tak zhruba 2/3 se líbí a 1/3 nelíbí
      • Mart9
        Tady z toho grafu
        http://im.tiscali.cz/games/2016/05/17/623553-anketa-2339x1654.png?1463476150.857831
        • MikeR
          Tam stojí, že 68% čte diskuze nahodile podle tématu a nepřispívá do nich, což si představuju tak, že otevřou diskuzi maximálně ke svým oblíbeným hrám, prokousaj se nánosem bahna a mezi věcnými příspěvky narazí na to, co možná sami chtěli napsat, čímž už jim to připadá zbytečný. Nebo fakt nechtěli psát nic, jenom si přečíst, jak ostatní vnímaj jejich oblíbenou hru. Ani se necítí součástí komunity jen proto, že si čtou články o hrách. Hele normální lidi nejsou jako my. Většina nemá potřebu pořád něco psát na internetu a když, tak náhlý vzplanutí grafomanský touhy ukojí na facebooku a na ostatních webech už prochází fází chillout. A ještě že tak, jinak by tu bylo podstatně víc nablito.
          • MikeR, to máš možná pravdu. Já FB nemám, takže svou grafomanii a exhibicionismus ukájím tady :-)
            A u některých serverů, kam nechodím zas tak často, ale občas tam nahlídnu, taky nepříspívám do diskuzí, ale občas si je přečtu. Kdysi jsem to tak měl i s games (vlastně ještě nedávno), pak člověk začne přispívat, vypěstuje si na to určitou formu závislosti či obsese-kompulze, pak ho to načas přejde, pak se zase vrátí. Nemyslím že je to něco nenormálního. Z mého pohledu je nenormální lepit na FB každý prd, chlubit se tam svými známostmi, exhibovat, dávat tam každý den nové fotky. Už jen z pohledu ohrožení soukromí je to iracionální chování. Jen naivní člověk si může myslet, že FB si všechno toto neuchovává. A s rozvojem umělé inteligence vás bude mít přečtené líp než vy znáte sami sebe.
            • MikeR
              No přesně. Čtu hodně webů, ale do diskuzí přispívám pravidelně jen na pár (v současnosti na třech). A ať zvedne ruku, kdo píše na všechny weby, který pravidelně čte. *1* A rozhodně je pravda i to se získáním závislosti a jistou formou obsesivně-kompulzivního jednání a že probíhá ve vlnách.

Tu poznámku o normálnosti/nenormálnosti ber jako odlehčení, to samozřejmě nemyslím vážně. *3*
        • takže když srovnáme ty 2 grafy, tak jsou tam určité nekonzistence, což akorát vypovídá o tom, jak spolehlivé budou ty dotazníky - tj. minimálně.
          Já diskuze čtu a přispivám do nich. Často nečtu ani články - jen ty co mně zajímají. A nejsem vůbec ten typ, co by se nechal obtěžovat tím, že vyplní nějaký dotazník, je to ztráta času, nevím proč bych to dělal. A kdoví, kolik nás takových je? Data z internetových dotazníků jsou nespohlivá. Zajímalo by mne, kde se našlo 7000 lidí, kteří dotazník vyplní. V diskuzích je nás pravidelně sotva pár desítek.
          • Mart9
            V diskusích je těch 6 %, takže tě to právě mate. Masa games používá úplně jinak než my. Já čtu většinou jenom nadpis nebo první odstavec. Pouze když mě zajímá téma, což je málokdy, tak čtu celý článek. Naposledy recenzi na UFC 2 někdy před měsícem.
  • z vysledku kroutim hlavou hlavne nad tea clubem, komu to muze vadit?

mozna tim jak jich je malo, me bavi snad pokazdy
    • Třeba mě tea club nebaví, souvisí to s portfoliem prezentovaných her, co jsou skoro samé indie nebo mobilní hry, ty jdou úplně mimo můj kruh zájmu
      • to ale neni chyba poradu, ze se v cechach a na slovensku delaj prevazne jen mensi tituly
  • Někdo kupuje hru na základě recenze na jednom webu? lol

Navíc games je menší a řada věcí zde není nebo je pozdě.
    K diskuzím...to je všude. Aktivní menšina přispívá. Zase bych nezatracoval protože nejsou většina. Názor je hlavní jestli je pro redakci zajímavý a nebo nápad.

Za mě bych zde rád viděl články Rybky. K HW třeba. Nebo článek o hře po nějaké době v goty verzi apod. Jak se změnila... dost lidí na tyhle verze čekat a recenze je pak neaktuální...
  • Draken tlačící vozík se zardělým výrazem ve tváři.10/10 *3*
  • ještě k tomu blokování reklam
    http://time.com/4038410/ad-blocker/

je to očividně těžko řešitelný problém. Na jedné straně weby, co se živí reklamama, na druhé strany uživatelé, které reklamy obtěžují. Zdá se, že nechat se obtěžovat reklamama je cena, kterou je třeba platit za obsah "zadarmo".

Pamatuju když internet začínal (ještě přes dial up modemy někdy v 90. letech). Už je neskutečné, že kdysi býval svět bez internetu. Tenkrát internet zdaleka nebyl tak zkomercializovaný, google ještě neexistoval (byl yahoo nebo netscape navigator), neexistovala regulace. Internet byl svobodný a většina informací na něm pocházela od nadšenců.

I kdyby dnes zkrachovaly všechny weby, které se na internetu živí, žádná katastrofa by to nebyla. Internet by žil dál, obsah by vytvářeli nadšenci, kteří by webové stránky dělali zadarmo. Internet by se dekomercializoval. Obsahu by možná bylo míň. Koneckonců i wikipedie byla určitý čas zcela zdarma, vytvářena nadšenci bez jakékoliv odměny. Linux je taky produkt zdarma vytvořený nadšenci. Takže i kdyby celý komerční sektor vyhnil, o nic zásadního bychom nepřišli.
    • "I kdyby dnes zkrachovaly všechny weby, které se na internetu živí, žádná katastrofa by to nebyla."

Ve kterém vesmíru?
      • v tom našem. Možná jsi z IT branže, takže to vnímáš trochu zkresleně. Já pracuju v oboru, který tu existoval před počátkem psaných dějin a nezmizí nikdy. Lidské činnosti se dají rozdělit na ty zcela nezbytné - zajišťující jídlo, bydlení, ošacení, zdraví, bezpečnost - a pak na různé nadstavbové, které se živí prodejem luxusu, zábavy atd. No a internet je z většiny zábava a luxus, není nijak nutný ani nezbytný, většina lidí by se bez něj dobře obešla. Prostě by se restrukturalizovala ekonomika, lidí co se živí z internetu by se mohli překvalifikovat na řemeslníky, kterých je velký nedostatek :-)
        • Já si myslím, že ekonomika by se nerestrukturalizovala, ale zhroutila. Podle mě si neuvědomuješ, co všechno se dneska na Internetu děje a co všechno se dneska přes Internet dělá. Tam, kde ty vidíš zábavní weby typu Games.cz, já vidím e-shopy (Amazon třeba) a elektronický obchod vůbec, elektronické bankovnictví (ne jen přístup k účtu, ale veškeré platby, které probíhají skrze Internet), on-line média, atd. atd. Tohle když zařízneš, tak ekonomiku zadřeš. A přijdou bankroty, propouštění, extrémní zátěž pro sociální systémy... Tvoje představa, že všichni lidi, co takhle přijdou o práci, vezmou do ruky šroubováky a francouzské klíče, stanou se z nich řemeslníci a všechno bude fajn, je hodně mylná.
          • Nesouhlas. Houby by se zhroutilo. To jsou podobné obavy, jako před 150 lety, když intoši bečeli, že stroje vezmou lidem práci. Ekonomika by přeřadila na jinou kolej, možná by se to neobešlo bez prasknutí nějaké bubliny, ale hlad bychom neměli. *1*
            • A za 20 let by Dworkin tvrdil, že bez Internetu bysme umřeli hladem. Ale jasně, zhroutil by se svět, kdybych si nemohl on-line objednat ponožky a ještě víc, kdybych si nemohl přečíst zprávy na Novinkách. Doba herních magazínů - to byla zlatá doba. Možná trochu nostalgie, ale mělo to kouzlo.
            • stroje práci lidem nakonec vezmou - s dnešním explozivním rozvojem AI budou chytré stroje schopny převzít velkou část lidských činností - kompletně výrobu, řizení, úředničinu, nakonec i vědu atd. Nedávno jsem četl dobrou knihu, kde borec dobře argumentuje a jako IT expert v oboru AI uvádí spousty příkladů

http://www.amazon.com/Rise-Robots-Technology-Threat-Jobless/dp/1480574775
          • Drizzt už vícekrát ukázal, že je šílený fantasta, který má na všechno názor, ale ničemu nerozumí. Není to dokonce náš starý známý flash?
          • Nevěděl sem, že elektronický obchod a banky žijou z reklam.
    • Základní chyba té myšlenky s vypínáním AdBlocku je v tom, myslet si že něco chytrého vymyslím a uživatelé internetu se tomu přizpůsobí, takhle to ale nefunguje. Pokud chci něco prosazovat, musím to být já kdo se přizpůsobí internetu a komunitě, naopak to nejde
  • U pátého grafu (o rozšíření/přidání nového obsahu). Píšete že nejvíce je zájem o hardware a videorecenze, ale neříká graf právě, že většina lidí (zelené sloupce) je spokojena se současným stavem a lidi, kteří změnu chtějí jsou vůči těmto lidem v menšině? Jestli to chápu dobře je největší zájem o e-sport, diskuzní fóra a komunitní funkce, jelikož je poměr těch co chtějí změnu k těm, kterým vyhovuje současný stav největší ne? Nebo se pletu? Když tak mi to prosím někdo vysvětlete, školy na to nemám ale rád bych se poučil v tom jak vyhodnocovat takováto data :-D
    • blixa
      Eh, díky za upozornění - v tom grafu jsme omylem prohodili barvy, resp. zelená znamená "chci víc" a cervená "vyhovuje mi soucasny stav".. Opravime to, diky.

Edit: Už je to opravené.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit