Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Za posledních cca 6 let je games.cz server který mě donutí si nainstalovat blocker (a trochu ho poštelovat). V drtivé většině z důvodu reklamy se zvukem co se zapne sama a s ohlušující hlasitostí.
  • Škoda že, jsem na to narazil pozdě.
    Cpát byznys do všeho je pikačovina na n", díky addbloku je pro mě internet trochu přijatelnější, i když i tak na mnoha stránkách zbývá dost obtěžující reklamy. Games Tiscali jsem kdysi sledoval vcelku pravidelně, ale jak se začala kupit reklama začal hodně upadat sdělující obsah. Tak cca 5 let zajdu sem náhodně třeba i jednou za rok max tak jednou za čtvrt roku a to spíše z něčeho jako nudy. Když už reklamu jsem ochoten zkousnout baner na vrchu a bocích stránky, ale takový který neatakuje, ale informuje tedy dělá reklamu a neruší vyzuálně. Ale tak či tak v současnosti ty reklamy jsou o ničem, proč bych měl koukat na něco co mě nezajímá a co ani kolikrát z morálního hlediska neschvaluji. Nehodlám být otrokem byznysmenů a podporovat jejich zisky. Peníze na provoz se dají získat i jinak, ale to chce mít otevřenou mysl a myslet a ne myslet zadkem. Ale na tohle všechno je dnešní společnost příliš zaostalá a zkostnatělá.
  • A trd schvalne jestli zaplati :-)
  • ... http://games.tiscali.cz/tema/games_cz-bez-reklam-jde-to-i-bez-adblocku-57248
  • Je fakt ze treba mit forum jen z overenych platicich neanonymnich zakazniku by mohlo byt neco co by me k tomu zaplaceni snad dokopalo :-)
  • to ale neni chyba poradu, ze se v cechach a na slovensku delaj prevazne jen mensi tituly
  • A za 20 let by Dworkin tvrdil, že bez Internetu bysme umřeli hladem. Ale jasně, zhroutil by se svět, kdybych si nemohl on-line objednat ponožky a ještě víc, kdybych si nemohl přečíst zprávy na Novinkách. Doba herních magazínů - to byla zlatá doba. Možná trochu nostalgie, ale mělo to kouzlo.
  • stroje práci lidem nakonec vezmou - s dnešním explozivním rozvojem AI budou chytré stroje schopny převzít velkou část lidských činností - kompletně výrobu, řizení, úředničinu, nakonec i vědu atd. Nedávno jsem četl dobrou knihu, kde borec dobře argumentuje a jako IT expert v oboru AI uvádí spousty příkladů

    http://www.amazon.com/Rise-Robots-Technology-Threat-Jobless/dp/1480574775
  • Jasně. Ale kolik takových bude? Když ten "obsah navíc" je většinou něco, co je jinde zadarmo.
    Tuším, že něco takového zaváděl kydsi Bonusweb a že už z toho sešlo?
  • Právě. Z reklamy se prostě stal hroznej balast. A místo kvality (troška reklamy, která aspoň k něčemu je) je to dělané kvantitou (takže se na web narve vše co jde - jen ať je toho co nejvíc a i když na to lidi kliknout akortá tak omylem - čemuž odpovídá mizerná cena za klik).
    Místo balastu na výživové doplnky, toustovače a další kraviny by mi třeba nevadilo větší tlak na komerční články týkající se her (nový HW apod). Není-li to bannerem, tak se člověk aspoň o nečem novém třeba dozví (i když ví, že to bude přechválené) a na takovém článku si dokáži představit, že někdo klidně na link do obchodu, ze kterého by mohla být provize. Fakt nevím, jestli někdo na Games kliká na reklamy na pojištění. Ale dokáži si představit kliknotu na článek o nové cool myši, která mě třeba jako hráče zajme svými programovatelnými funkcemi a půjdu si ji koupit. Nebo sluchátka, nebo cokoliv jiného.
  • Lukyz
    Já neříkám aby byl web kompletně placenej, ale že by mohli nabídnout funkce / obsah navíc, pro lidi, kteří jsou ochotni něco platit viz předchozí příspěvek.
  • No jasně. Ale tenhle model ti nebude moc fungovat. Protože už je zažité, že za web se přece neplatí. A lidi raději nainstalují ad-block a pomyslně si přístup zdarma "zpirátí", než aby tvůrcům zapaltili.
    A pokud tenhle model zavedeš, tak je tolik konkurence kde se k tomu dostaneš "zdarma", že to nikdo platit nebude. Prostě docela patová situace. Na které ve výsledku tratí všichni.
    To by web musel přijít s opravdu něčím novým a navíc za co se ty peníze vyplatí dát.
  • Prosím vás nic nepište.Redakce se už pobavila mírou vrchovatou.
  • Myslim, že účelem reklamy by mělo být prodat výrobek nebo ho alespoň zviditelnit, k čemu reklama na kterou nikdo ani neklikne, momentálně tu mám banner na Adastra, což je (asi) firma zabývající se analýzou dat, dále tu mám banner na jakési výživové doplňky, sadu sirupů Yo a pak banner na Uncharted 4, což je aspoň trochu relevantní, jinak mi to celé přijde totálně mimo, kdo chodí na stránky o hrách, aby kupoval sirup že *1*
  • Lukyz
    Já bych klidně nějakých 70,- měsíčně platil.
    Web bez reklam, možná nějaké fórum jen pro "premium" uživatele, popř. nějaká slevička na roční předplatný Levelu. Asi by to bylo na trochu hlubší úvahu a hlavně propočty, ale určitě by to nějak udělat šlo.
  • Treba ja mam adblock jen na games, jinde mi reklama nevadi... jen tady jsem zazil straslivosti jako rotujci krychle, bannery ktery nejsou zavrit a treba zvuk kterej se neda vypnout...
  • prosímtě a kdo dneska bude platit za obsah? Vždyť už i placené p*rnostránky do jedné zkrachovaly, protože nebyly schopny konkurovat obsahu zadarmo. A to se týká čehokoliv, od zpravodajských serverů až po herní weby.

    Jediné řešení je udělat kompromis mezi provozovateli a uživateli, tj. provozovatelé by měli vysvětlit, že je pro ne reklama důležitá, a současně by neměli dělat reklamu intruzivní a obtěžující. Neměl bych třeba problém 1x týdně naklikat 20 odkazů s reklamou, kdybych to udělal naráz třeba pod jedním článkem.
  • tak ten model je vymysleny a je jednoduchy. platenie za obsah (bez reklamy) nieco ako PIANO. zaplatis cojaviem 2,5€ mesacne a mas pristup na web bez reklam. Neches platit musis strpiet reklamy *16*
  • nemuzes argumentovat stylem "co by, kdyby". tvuj web ti neprinasi zadne penize, protoze nechces, aby ti je prinasel. reklamu lze udelat tak, aby nerusila a nehyzdila vzhled webu. rovnez jde zajistit dalsi zdroje financovani. taky mam maly webik a bez problemu z prispevku lidi zaplatim jeho provoz a zbyde mi i dost na nakup novych her. kdybys chtel, i tobe by se to mohlo rentovat tak, abys nebyl vylozene v minusu. tvuj web by mel bez vetsich problemu vydelat 200-1000 mesicne, podle toho, jak to budes umet lidem prodat... kdyby se ti chtelo. web jako games.cz samozrejme potrebuje vice financnich zdroju, ale zase dokaze oslovit mnohem vice lidi, takze i zde by ten prostor byl. vetsinou je to jen o pristupu k lidem.
  • Nesouhlas. Houby by se zhroutilo. To jsou podobné obavy, jako před 150 lety, když intoši bečeli, že stroje vezmou lidem práci. Ekonomika by přeřadila na jinou kolej, možná by se to neobešlo bez prasknutí nějaké bubliny, ale hlad bychom neměli. *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit