Přejít na výpis diskuzí
Výsledky čtenářské ankety Games.cz a Levelu: Kdo jste a co si myslíte o naší práci?
21.5.2016 | Redakce Games.cz
167 příspěvků
-
souhlas. jsem ochotný reklamu tolerovat v rámci podpory webů, které navštěvuji, a taky tak činím. u games.cz jsem na to však rezignoval, protože ta reklama byla agresivní několikrát. agresivní reklamy podporovat nebudu. když to pak ještě spojím se zdejší cenzurou, kdy se maže i upozornění na gramatické chyby v článku, aniž by se ty chyby opravily, tak prostě web nemůže čekat, že tady ještě budu čučet na reklamy. to bych na něj klidně nechodil vůbec...
edit: ještě je s podivem, že je v ohledu reklam redakce tak "hloupá" (narážím na projevy Bacha), když se pohybuje kolem her. ono se to moc neliší od prodeje her a kopírovacích ochran, kdy teď vlastně redakce chce, aby všichni piráti najednou hry kupovali a všem stahovačům, co nic neplatí, by chtěli zakázat hraní her. takže se tu řeší důsledek a ne příčina. *facepalm* -
ještě k tomu blokování reklam
http://time.com/4038410/ad-blocker/
je to očividně těžko řešitelný problém. Na jedné straně weby, co se živí reklamama, na druhé strany uživatelé, které reklamy obtěžují. Zdá se, že nechat se obtěžovat reklamama je cena, kterou je třeba platit za obsah "zadarmo".
Pamatuju když internet začínal (ještě přes dial up modemy někdy v 90. letech). Už je neskutečné, že kdysi býval svět bez internetu. Tenkrát internet zdaleka nebyl tak zkomercializovaný, google ještě neexistoval (byl yahoo nebo netscape navigator), neexistovala regulace. Internet byl svobodný a většina informací na něm pocházela od nadšenců.
I kdyby dnes zkrachovaly všechny weby, které se na internetu živí, žádná katastrofa by to nebyla. Internet by žil dál, obsah by vytvářeli nadšenci, kteří by webové stránky dělali zadarmo. Internet by se dekomercializoval. Obsahu by možná bylo míň. Koneckonců i wikipedie byla určitý čas zcela zdarma, vytvářena nadšenci bez jakékoliv odměny. Linux je taky produkt zdarma vytvořený nadšenci. Takže i kdyby celý komerční sektor vyhnil, o nic zásadního bychom nepřišli. -
Jenom poznámka k interpretaci otázky ohledně reklamy. Neřekl bych, že většina je s ní smířená a je to v pohodě. 41 % uvádí, že jim nevadí, pokud není agresivní. Už se ale neptáte po tom, kolik lidí považuje reklamu na serveru za agresivní. Upřímně si myslím, že to bude drtivá většina z těch 41 %, proto také neřekli pouze nevadí mi, ale dávají jasný signál, že reklamu berou, pokud nebude například zvuková, vyskakující pop-up a podobně. Což jsou věci, které na stránkách využíváte.
-
V diskusích je těch 6 %, takže tě to právě mate. Masa games používá úplně jinak než my. Já čtu většinou jenom nadpis nebo první odstavec. Pouze když mě zajímá téma, což je málokdy, tak čtu celý článek. Naposledy recenzi na UFC 2 někdy před měsícem.
-
No přesně. Čtu hodně webů, ale do diskuzí přispívám pravidelně jen na pár (v současnosti na třech). A ať zvedne ruku, kdo píše na všechny weby, který pravidelně čte. *1* A rozhodně je pravda i to se získáním závislosti a jistou formou obsesivně-kompulzivního jednání a že probíhá ve vlnách.
Tu poznámku o normálnosti/nenormálnosti ber jako odlehčení, to samozřejmě nemyslím vážně. *3* -
MikeR, to máš možná pravdu. Já FB nemám, takže svou grafomanii a exhibicionismus ukájím tady :-)
A u některých serverů, kam nechodím zas tak často, ale občas tam nahlídnu, taky nepříspívám do diskuzí, ale občas si je přečtu. Kdysi jsem to tak měl i s games (vlastně ještě nedávno), pak člověk začne přispívat, vypěstuje si na to určitou formu závislosti či obsese-kompulze, pak ho to načas přejde, pak se zase vrátí. Nemyslím že je to něco nenormálního. Z mého pohledu je nenormální lepit na FB každý prd, chlubit se tam svými známostmi, exhibovat, dávat tam každý den nové fotky. Už jen z pohledu ohrožení soukromí je to iracionální chování. Jen naivní člověk si může myslet, že FB si všechno toto neuchovává. A s rozvojem umělé inteligence vás bude mít přečtené líp než vy znáte sami sebe. -
Tak já třeba lezu často do diskuzí... a často bych tam rád i přispěl něco k tématu....
Ale pak vidim, jak je tam nablito od všech těch GGGček a hnisavců, a dojde mi, že nemá smysl do diskuze přijít s žádnym kloudnym příspěvkem k věči, protože se v tý záplavě blitek utopí... -
Tam stojí, že 68% čte diskuze nahodile podle tématu a nepřispívá do nich, což si představuju tak, že otevřou diskuzi maximálně ke svým oblíbeným hrám, prokousaj se nánosem bahna a mezi věcnými příspěvky narazí na to, co možná sami chtěli napsat, čímž už jim to připadá zbytečný. Nebo fakt nechtěli psát nic, jenom si přečíst, jak ostatní vnímaj jejich oblíbenou hru. Ani se necítí součástí komunity jen proto, že si čtou články o hrách. Hele normální lidi nejsou jako my. Většina nemá potřebu pořád něco psát na internetu a když, tak náhlý vzplanutí grafomanský touhy ukojí na facebooku a na ostatních webech už prochází fází chillout. A ještě že tak, jinak by tu bylo podstatně víc nablito.
-
takže když srovnáme ty 2 grafy, tak jsou tam určité nekonzistence, což akorát vypovídá o tom, jak spolehlivé budou ty dotazníky - tj. minimálně.
Já diskuze čtu a přispivám do nich. Často nečtu ani články - jen ty co mně zajímají. A nejsem vůbec ten typ, co by se nechal obtěžovat tím, že vyplní nějaký dotazník, je to ztráta času, nevím proč bych to dělal. A kdoví, kolik nás takových je? Data z internetových dotazníků jsou nespohlivá. Zajímalo by mne, kde se našlo 7000 lidí, kteří dotazník vyplní. V diskuzích je nás pravidelně sotva pár desítek. -
Tady z toho grafu
http://im.tiscali.cz/games/2016/05/17/623553-anketa-2339x1654.png?1463476150.857831 -
a to jsi vyčetl z kterého grafu? Já když se podívám na toto
http://im.tiscali.cz/games/2016/05/17/623555-anketa-2339x1654.png?1463476174.490327
tak to interpretuju tak, že 55% těch, co vyplnili anketu, čte diskuze a 45% nečte diskuze. Z těch 55% co čtou diskuze, tak zhruba 2/3 se líbí a 1/3 nelíbí -
Připadá mi neuvěřitelné, že 76 % lidí diskuse čte, ale nepřispívá do nich. Co z toho mají? Bohužel mi to neřeknou *2*
-
Za poslední cca dva měsíce mě tady naštvala jediná reklama - Uncharted doslova přes celý monitor. Naštěstí se objevila pouze jednou.
-
O to více by si nás měli vážit.
-
dobrý článek, který popisuje celou situaci. Já bych doporučil třeba webový prohlížeč Slimjet - nemusí se instalovat (portable), je ultrarychlý, má adblock už v sobě. Reklamu jsem neviděl ani nepamatuju.
Je taky fakt (jak se píše v článeku), že nejvíc se napakoval Big Brother Google - cílené zobrazování reklamy, možnost ovlivnit, co se bude při vyhledávání zobrazovat jako první, sběr dat o uživatelích (google má obrovské databáze o každém z nás, zejména o těch, co používají google account či gmail) atd. -
Z analytik je hlavně důležité vysledovat ten nejdůležitější fakt.Games mají velice chabou základnu dlouhodobě stabilních uživatelů.
-
No vidíš a já si koupil blu ray (light side) a jsem spokojený a stál víc, než tvoje lístky do kina. To že studio vytvoří propagační materiály, které jsem redaktoři umístí s krátkým komentářem pro velké AAA hry s gigantickým rozpočtem na marketing je jenom přirozené, dávají jsem informace, protože je mají, holt malé indie hry nemají promakané trailery propagující každý perk ze hry narozdíl od Bethesdy, takže tak.
-
Lol..jestli rikaz rezignace tomu s*at na reklamy tak ok :)
rezignace je zcela neco jineho, ja mluvim o tom prestat resity veci ktere nejsou dulezite, a hlavne je treba poznat ktere to jsou, takzvane vedet co je a neni pro konkretniho cloveka dulezity. jestli nekdo resi po padesatce reklamy na hernich webech, bud se nudi a nevi coby nebo je cvok.) -
noo reklama na psí žrádlo na střídačku s reklamou na Level, to je geniální marketingový tah
-
https://www.youtube.com/watch?v=bKX5JIqntic
*1*