Přejít na výpis diskuzí
Vývoj Zaklínač 2 stál CD Projekt "pouhých" 10 milionů dolarů
30.8.2013 | Petr Poláček
122 příspěvků
-
V čem? Musels aktivně blokovat a trochu přemýšlet, na rozdíl od jedničky, kde stačilo klikat do rytmu.
-
To spíš Bethesda, která tam pro nic za nic cpe AAA hvězdy stříbrnýho plátna. Pak už se jim nechce utrácet za dabing štěků, takže zbytek hry dabuje jeden člověk (nadneseně řečeno, samosebou)
-
Ale zas to studio si prachy zaslouzi *1* Takze pohoda
-
tak zasa tu mame financne okienko :-). Samozrejme ze sa da spravit kvalitny titul aj za menej penazi. Jednak vsade bohuzial funguje unik a plytvanie, dolezite je ho minimalizovat, a potom je trosku odveci porovnavat naklady firmy z Polska (hlavne tradicne najvyssia polozka platy) s nakladmi americkeho studia. Ostatne toto fungjue skoro vsade v IT sektore, alebo tradicne helpdesky z Indie ze ano. Netvrdim ze CDP je India ale skor anomalia, a velky podiel na tom ze funguju bude mat asi aj ich GOG.
-
:D Len klídek, nebo ti rupne cívka v bedne :)
Ak si dobre pamätám tak intro video bol akýsi trailer pred vydaním witcher 2, tzn. že sa jednalo o velice drahý marketing, to že je druhý link len odkaz na fórum neznamená, že údaje v ňom sú menej hodnoverné ako keby boli z nejakej renomovanej stránky ako newspost. -
Co furt máte proti té dvojce? Mě to přišlo o třídu lepší jak jednička ve všech směrech. Hodně lidem vadil soubojový systém, v jedničce to byla nudná klikačka (na Hard). Ve dvojce si člověk musel seksakramensky dávat bacha ,aby ho netrefili a více mi to sedělo s knižní předlohou. S příběhem jsem byl taky spokojen. Jen mě trošku zamrzela délka hry, ale ta atmosféra mi to vynahradila.
-
Ten soubojovej system v Z2 stal fakt za houno *10*
-
me Z2 oproti Z1 přišla jako težká "omáčka" příběh hlavní postava Geralta grafika všechno na hovn*. Proto už neudělám stejnou blbost jako u Z2 že jí slepě koupím opojen kvlitou Z1 , ale nejdřív ztáhnu a zhodnotim a pak jestli že řeknu že to má úroven tak koupím. No uvidí se ....
-
Podle me je Z2 celkem dobra rpg hra. ALe do konce sem to nedohral. Lituju, ale nebavilo :( Skoda utracenych penez...
-
CDPR umí dělat zázraky a za zlomek ceny novodobých "AAA" her. Jedině u Zaklínače nepřemýšlím nad koupí a rovnou beru sběratelku. *3*
-
Aneb kvalita vs kvantita. Pro nechápavé Zaklínač vs GTA.
Ono to jde jak na konzoli, tak především na PC, že? CDP vzorem ostatních břídilů, kteří vytrubují něco o tom, že PC je vlastně špatná, málo výnosná a blablabla platforma. Ono se to musí dělat s láskou a hlavně velmi dobře, aby se dosáhlo výsledků. -
To je docela běžné, ale marihuana ti nepomůže. K pochopení inkriminované defekace si strč do levého ucha šroubovák, počítej do tří, prudce zatlač a současně silně bouchej hlavou do zdi až oklepeš omítku. Po této proceduře si naposlouchej největší šlágry Pepíčka Zímy a - voilá - tvůj intelekt se zmenšil na takovou úroveň, že nyní je premisa úplně jasná (jinými slovy zcela zbytečná).
-
Prvni clanek je to Intru, nic o marketingu!
A to druhe jsou nejake kecy hracu a moderatoru.
A co jako? Taky sem umim hodit dva random linky!! -
Za prd stojí tvoje názory. *2*
-
Tak jsem si prosel diskuzi a asi jsem uz prilis stary, takze nechapu, jak muze Z2 nekdo oznacit za blbost. Na dotaz, jake zna kvalitni RPG neodpovi, a pak zacne neco motat, ze oproti GTA4 je Z2 s*acka. Asi zajdu za sousedem pro travu a treba to pochopim.
-
Za dva míče má dabing celý SW: ToR a tam je skvělý dabing.
-
jo programatori jsou na tom dobre.
-
Ještě by bylo zajímavé porovnat to s cenou Dragon Age 2. Řekl bych, že BioWare za těch 10 míčů možná tak pořídil dabing *2* *2*
-
Teď je až s podivem, kolik desítek/stovek milionů stojí udělat ten hnůj, kterým nás stále dokola zaplavuje EA, Activision nebo Ubisoft. On ten Vávra přece jen nebude mít zcela utopistické myšlenky.
-
stazoval si na ovladanie a na mechaniky ktore sa za tie roky nezmenili