Přejít na výpis diskuzí
Vývojáři Elder Scrolls Online o regulacích a výhodách hráčských aliancí
12.9.2013 | Ladislav Loukota
49 příspěvků
-
Kdybych měl zájem o karty tak si dám mariáš ...
-
Zvažoval jsem ESO ale nakonec jsem si vybral trochu jiné MMO - HEX: Shards of Fate *14* . Přes 700% úspěch na Kickstarteru, vybrali $ 2 278 255 . A za pár dnů je tu alpha přístup pro ty kdo hru zabackovali. Kdo o té hře ještě neslyšel - jedná se o karetní revoluční karetní MMO ve kterém půjde třeba socketovat loot do karet, chodit na kooperativní raidy, vstupovat do guild apod. Prostě MMO ale místo akční rubačky tam budou sbíratelné hrací karty. V dungeonech budou mít bossové své zvláštní karty, které hráč nemůže získat a to je bude činit zajímavými. Jo a tahle PvE složka bude F2P. Taky tam bude PvP (1:1, mnoho typů turnajů pro 8 hráčů, pravidelné - denní/týdenní/měsíční eventy, vnitroguildovní i meziguildovní karetní řežby a tak podobně) . *2*
-
Jenže tyhle "svazující" pravidla jsou tu právě proto, aby si kdejaký Tóna Hluchoněmec s kyjem a IQ bublajícího bahna nemohl udělat superspell kterym vygumuje půl mapy. Stejně tak není možné aby Barbar Onan v kožený bederní roušce s obouručákem v ruce, který ví všechno o zabíjení přišel do města a prostě ho zboural a odstěhoval jinam. Pro jistou dávku volnosti jsou ztžejní classy protože všechno, magie, stavitelství, strategické uvažování atd. má svá pravidla a jisté zákonitosti. pokud by ta pravidla nebyla dělal by si každý cokoliv co by ho napadlo a hra by se stala nejen chaosem ale i frustrující záležitostí odsouzené k zániku...
-
Nevím, tak zrovna např. u GW 2 byl příběh a následné story questy to nejlepší, co podle mě hra v PvE mohla nabídnout.
-
zkus vanguard https://www.vanguardthegame.com/ bere si to hodne z Ultimy online a je tam politickej system ja mel problem ze kdyz jsem to zkousel servery byli temer prazdne nicmene hra presla na free to play takze by to mohlo bejt lepsi
-
Tak trochu tohle připomíná staré poctivé hry na hrdiny v prohlížeči, tedy přesněji řečeno Textové hry, jako například dnes již neexistují Stargate alternative stories, ano bylo to ve spoustě věcí odlišné od tvého návrhu, ale hlavní myšlenka stejná. Tedy hráči sami tvoří příběh a je jen a jen na nich kam se příběh pohne, jak dopadne každá mise ("quest"), vše bylo postaveno na tom jak kdo umí psát a tvořit příběh, občas člověk dva dny nešel nic napsat a pak se nestíhal pomalu ani divit kam se píběh posunul. Takže ano souhlas, příběh tvořený hráči, resp. jejich zapojování do příběhu dle jejich libosti by bylo asi nejlepší řešení, ale mám obavu, e dnešní konzumní společnost by tohle prostě nepijala a hra by postupně upadla v nemilost..
-
Tak u GW2 to bylo šíleně omezující ... tam si měl na pevno 5 skillů, tady máš 5 okýnek a do nich si dáš skilly podle svého. Oproti bojovému systému ze Skyrimu je to třeba rozšíření. Tam si měl dvě tlačítka na myši a to bylo asi tak všechno ... tady ty dvě tlačítka mají stejnou funkci, plus je to rozšířené o těch pár skillů. No uvidíme co bude ... při nejhorším si dám měsíc a půjdu hledat něco jiného.
-
Balanc by asi nebyl lehky, vem si jen to, ze jsi omezen napriklad silou duse a ta to omezuje dostatecne. Cim silnejsi tim narocnejsi na manu a na velikost duse treba, je toho dost a morrowind to mel hezky (navic vytvorit si takove kouzlo nebylo zase tak snadne).
Jinak co se tyce 5ti skillu u zbrane, tak toho jsem si uzil u GW dost. Ano vypada to hezky, ale ve vysledku zjistis, ze to nic extra neni a ze te to urcitym zpusobem omezuje.
kazdopadne jak rikam nehral jsem a vzdy pak ve vysledku zalezi, jaky to bude na soucasne pomery.. -
JJ. Přesně jako v Ultimě. Vlastní barák...
Příběh jsem nepsal, protože ho osobně nečtu. Tedy pouze zajímavé úkoly. Ale beru, že hodně lidí to čte. Ale raději si vytvářím "vlastní příběhy".
Například na Dark Pardise kde se hrála Ultima byl super úkol. Vyžadoval dokonalou znalost světa a pak si získat část něčeho. Protože to byli tuším 4 části a našli 3 tak to nikdo nedal dohromady. Fail? Nikoliv. Stal se z toho strašně drahý a vzácný předmět který byl ho*no ale lidé si ho vystavovali v domech a prostě to mělo smysl. Bylo sběratelské dílo...
Taky ty problémy co vlastní domy přinesly. Mohl si je pronajímat pak tam někdo kradl.. Anebo si neměl na nájem tak tě vykopli *15* Jednou jsem utíkal před PK a narazil jsem barák a naštěstí mně majitel pustil. -
JO tak nejak souhlasim, resp. vytvorit takovy koncept hry, kde sami hraci budou urcitym zpusobem zasahovat do sveta, vytvaret questy jen tim, ze neco chteji. Klidne znicit cele mesto, ale na druhe strane kopce vybudovat jine, protoze ma lepsi strategickou pozici.
Neomezovani na to, jaky class si vyberes nebo jaka kouzla jsou k dispozici, ale moznost si plne vse modifikovat. Ale je to hoooodne moc parametru a obavam se na to je jeste moc brzy, na to si jeste par let musime pockat :D -
Jo to by byla bomba, ale vzhledem, že už ani ve skyrimu to vytváření kouzel vůbec nebylo ... navíc by to asi byl horor pro balanc. Tady apoň nebudeš mít zbraně, brnění a skilly na pevno stanovené ... tvoje povolání určuje 3 skill stromy, ale je jich tam asi tak 15, možná i víc (a ty používáš celkem 5) takže nakonec můžeš používat skilly co má tvoje zbraň třeba nebo skilly z PvP nebo třeba od giuldy mágů ... je to mnohem otevřenější, než většina MMO.
-
Sandbox RPG k ničemu příběh nepotřebuje ... každý hráč si dělá vlastní příběh, ale hra mu k tomu musí dát prostředky. Singleplayer ten příběh celkem potřebuje, ale ani tam není až tak důležitý ... vem si třeba skyrim, kolik % hry je příběh a kolik různé boční questy. U té hry pokud proletíš příběhem tak si prostě uškodíš.
A já bych šel ještě dál a řekl, že MMORPG příběj, jak ho známe dneska, velice škodí ... každý hráč je zachránce světa ultra imba super borec a prochází si stejným příběhem ... booring ... radši bych udělal příběh, který by se děl ve světě a ty jako hráč by ses do něho mohl zapojit, ale pokud by si nebyl online tak by se příběh odehrával i bez tebe ... a bylo by už na tobě aby si ostatním dokázal co v tobě je. -
Ano, nektere vypadaji zajimave, ale ono nejde o ten boj jako takovy, jde o prostredi, jak funguje. Treba by me totalne dostali, kdyby slo si vytvaret vlastni kouzla jako tomu bylo v morrowindu, melo to urcita pravidla a tech se dalo drzet.
Takhle dokazali zniciti pocit z Neverwinter online (rychlokvaska). Kdyz jste vlastne meli na pevno stanoveny charakter, ktery mel nejaky skilly a talenty (greatsword fighter, divine cleric, guadian fighter).
Je celkem dost veci, ktere bych rad, aby v takovem svete byli. Ale moc dobre vim, ze na tohle jeste dnesni MMO nejsou pripraveny, tedy aby dokazali zpracovat tolik parametru... -
V podstatě souhlas až na to kašlání na příběh, protože k RPG prostě ten příběh patří. RPG bez příběhu je jen tupá mlátička/klikačka o ničem.
K tomu ovlivňování, no osbně bych docela uvítal možnost si prostě někde s partou přátel založit vlastní osadu nebo jenom postavit vlastní "domov". -
Já chci klasickou MMORG kde budou naprosto základní věci:
- Dlouhý postup hráčské postavy jak v Ultimě apod.
- Některé věci a úkoly které se nikdy nebudou opakovat aby to mohl získat pouze někdo anebo nikdo. Může to být logická hádanka anebo složitý příběh atd.
- Výroba kde se bude psát u věci který hráč to vyrobil a samotná výroba by měla být jako interaktivní proces aby šlo odlišit mistra kováře a ne, že každá kdy má skill na 100 bude automaticky mistr
- Normální boje, žádné PVP zóny a podobné hlouposti, kdy PK by nebylo lehké zvrátit zpátky. PK by měla být negativní vlastnost se kterou by ale šlo žít.
- Měsíční poplatky s možnosti platit po týdnu a platbu stopnou. (Klidně vychvalujte F2P do nebes ale ve výsledku je FP2 stejné/více drahé jako klasické poplatky když hráč kupuje to co kupují nejlepší hráči.) Hlavně to utne spekulace a P2W i když bude to play to win....
- Možnost ovlivnit svět a klany které budou zpravovat některá území. Jako v Lineage 2 jen s podrobnějším ekonomickým modelem a politickým modelem.
- Samotný politický model.
Když tam bud tohle tak na příběh klidně mohou vykašlat. Pouze udělat zajímavé jednotlivé úkoly a vyjasnit proč daný svět existuje apod. -
Už jsem si to našel, je to pevnost východně od Skingradu s upírapa, Fort Vlastarus
-
Kampaň je RvRvR instance v cyrodiilu pro myslím 2000 hráčů.
-
Já sem vyděl už hodně leaků, a většina mě totálně zkazila chuť na hru. Ale potom přišel jeden leak, kde ten člověk hrál celkem obstojně a hned se zase těším ... někdy je to protě taky kvalitou toho videa.
-
Cropsford je taky z Oblivionu, jedna vesnička
-
No všechno je z Oblivionu, ale Vlastar si nějak nevybavuju..předpokládám, že to bude taky z tama