Přejít na výpis diskuzí
Vývojářský deník přinesl nové záběry z Max Payne 3
18.11.2011 | levis
65 příspěvků
-
Na rozdíl od tebe mám mimo jiné diplom v oboru Historii a dějiny filmu a audiovizuální kultury, takže si troufám tvrdit, že o věci něco vím *7* Tvůj pokus o definici je samozřejmě naprostý blábol, ale to nevadí. Příklad ohledně neo-noir 70.let, odkud jsem pastnul část o Taxikáři je od Jana Křipače a najdeš ho i s relevantním bibliografickými odkazy zde: http://old.fantomfilm.cz/?type=article&id=315 zbytek si načti třebas od Bordwella ve Film history nebo Alaina Silvera...
-
Ty zase přídeš všechno zkritizuješ a víc toho nevymyslíš. To je taky nějaká tvoje záliba na všechno nadávat a plivat?
-
neviem o čo sa snažíš a na čo konkrétne narážaš, takže skús byť konkrétnejší a možno ťa začnem brať vážne.
-
to by som bral keby si vedel argumentovať, ale ty iba prídeš, uspokojíš svoju zálubu v napádaní a finito.
-
Již níže ti doporučuji doplnit si vzdělání v oblasti filmu (a vůbec vzdělání obecně), než něco začneš hodnotit *7* Ohledně filmu si pro začátek si přečti třebas: Bordwell, David – Steiger, Janet – Thompson, Kristin: The Classical Holylwood Cinema, Columbia University Press, New York 1985 (pokud text pochopíš, tak se něco i dovíš a pak nebudeš vypadat jako ňouma) *6*
-
toto mám najradšej, týpek urobí copy - paste z nejaké portálu a ide rozdávať rozumy *7* nabudúce aspoň daj link na citovaný článok aby bolo jasné, že tie slová nie sú tvoje *7*
neviem ako si prišiel na to že za noir považujem iba "čiernu a bielu" ??? noir nie je čierna a biela ale je priamo previazaný práve s faribami a prostredím ktoré ma evokovať depresiu a stiesnenosť.
význam slova noir je napr: čierna, tmavá, má evokovať násilie a stiesnenost, depresiu. Noir ako filmový žáner ma množstvo odchyliek, prevedení. Avšak význam toho slova zostáva. -
Vypadá to božsky.
-
hmm, škoda, že jsi to nepochopil. "Udělat v duchu Tropa de Elite" znamená zasadit do daného prostředí, které je neuvěřitelně "hutné" (stav státní správy a policejních složek, život prostupující korupce, problematika jednotlivých vrstvy společnosti, kulisy slumu a především otevřená přítomnost aktivní a mnohaúrovňové mafie a gangů obecně) a po zpracování v duchu MP přímo volá - nic z toho není od věci, právě naopak - umožňuje to příběh Maxe posunout dál, aniž by šlo o přešlapávání na místě... Ještě štěstí, že MP3 dělají lidé, kteří věci rozumí, že ano *5*
-
To bude asi tím že píšeš jednu blbost za druhou.
-
My se známe že toho o mě tolik víš? Pokud vim tak ne. Jen ze sebe děláš troubu ale to ti asi nevadí.
-
viem, že máš nejakú zvratenú zálubu v tom negovať všetko čo píšem ale už začínaš nudiť :)
-
No tak na to lze říci jen "haha", další ňouma, co si myslí, že noir je černá a bílá, podíval se na pár filmů/comixů a snědl moudrost světa, aby mohl být soudcem jiných... Trochu ti rozšířím obzory: 1) Max není ani v pravém smyslu žánrovka "noir", ale "neo-noir". 2) použití barev je v podstatě irelevantní, protože noir a neo-noir definuje především to, že: objevuje se tvrdé svícení, kontrast světla a stínu, subjektivní hledisko, voice-over, absence ustanovujícího záběru. Typickým příkladem takovéhoto fetišistického užití je Scorseseho Taxikář, i když jednotlivé prvky najdeme rozptýlené i v dalších filmech. ALE! Čínská čtvrť originálně obrací noirovou „vlhkost“ za „suchost“ velkoměsta v poušti (Los Angeles). Většina z nich také variuje ústřední rekvizity noirové mizanscény – déšť a zrcadlo - v MP3 je slunce, které nám bude scénu ostřit, stejně jako scéna s holením hlavy u zrcadla - s velkou pravděpodobností můžeme očekávat tropický liják, pokud tuto roli nevyplní pasáž z NY... Tebou oslintávaná přítomnost černé, bílé, šedé je pouze prvek 40.-50. let těžící z vizuálu německé expresionistické školy (který MP vlastně nikdy nepoužíval)... Raději si jdi doplnit vzdělání, ty "komplikovaný hráči" *7*
-
ani vo sne priatelu...
-
som si hovoril kedy sem príde kronos ... a už je tu. Ano ty si presne tá kategoria ktorú spomýnam.
-
Taky mohl utéct jinam, v Americe je spousta měst které by mohly nést podobnou kulisu a nebyly by to teploučký tropy. Sao Paulo je úplně jiný svět...
-
treti dil je imho lepsi nez druhy :) .. Simon says ...
-
uvidime .. v tomhle videu bylo tolik akce, kolik by mi stacilo na temer celou hru .. uz je snad cas aby se vyvojari/vydavatele vybodli na hekticke mega strileni a trochu zvolnili tempo za zacali u toho premyslet .. uplne v klidu zvladu jit 20 minut favelami aniz bych u toho postrilel 5 fotbalovych teamu ... (jasne tohle video zachytava pouze akci umyslne, spis jde o celkovy dojem, ktery z toho a z ostatnich dnesnich her mam) ..
-
Pokud je to s reklamami na internetu stejný jako v televizi (jako, že asi je), tak Tiscali nesmí snižovat hlasitost reklamy.
-
Jakmile zrovna ty píšeš o jednoduchých lidech musim se velmi smát. I já jsem přivítal MP3 a rozhodně nespadám do té kategorie kterou tu tak rád zmiňuješ.
-
Ano mýlíš se na třetím a čtvrtém neni nic špatného.