Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • spojitost je pro mě ta, že scifi, fantasy i horror řádím do škatulky fantaskních žánrů, to pro mě spadá pod "psát něco takového".. zkrátka fantaskní literaturu
  • No, titulek je dost zavádějící - vyplývá z něj, že Cthulhu dostane každej, kdo si zahraje demo...
  • moc nevidím tu souvislost mezi Lovecraftem a Čapkem :o)

ale HPL rozhodně nebyl jediný, ještě před ním šli tímhle směrem Chambers, Bierce, Machen nebo Blackwood. Ani nemluvě o magorech typu E. T. Hoffmanna :)
    ostatně byl tu celý magazín Weird Tales, kam kromě Lovecrafta přispívala řada jeho souputníků...
  • No tak som to demo skusil a dost zufale technicke spracovanie. Mys laguje uz v hlavnom menu, ked si to prepnem do 60FPS tak sa to zlepsi, ale to si nemozem vypnut Vsync ktory by to osefoval. Nemoznost namapovat bocne cudliky je dalsi znak amaterizmu a sledrianstva vyvojarov. Toto nepochopim, maju problem s namapovanim dvoch tlacitiek navyse, pritom gamepad ich ma bambilion. Textury doskakuju uz v tej uvodnej animacke v aute, ked sa kamera prepina. Hlavne ze uz mam odporucanych 4GB VRAM. Ovladace pritom mam najnovsie a EW tam uz ma nejake optimalizacie. Celkovo grafika posobi umelo, co sa da tak sa leskne jak psie gul*. Nj idTech 5, viac netreba dodavat. Ale su hry, ako napr Alpha Protocol ktore ma najprv odradili prave vdaka technickemu spracovaniu, pritom hra samotna bola dobra. Dam tomu sancu v nejake zlave, ale iba ak to doladia a zaplataju. Toto si predobjednat, tak som pravom vytoceny do biela.
  • Já moc nemusím laciné lekačky, kdy začne hrát dramatická hudba a příšera mi skočí za krk. Spíš mám rád horory, které ten horor budují atmosférou. DS1 měl i lekačky, ale měl vrchovatě i té atmosféry (parádní ozvučení, totální klaustrofobie, pocit izolovanosti v pustém vesmíru, tma, hra světel - dokonalá atmosféra, umělecké dílo). Nejhorší bylo regenerující se monstrum, z toho jsem málem dostal infarkt :-). Amnesia nebyla špatná, to vůbec ne, ale nějak mi nesedí ten styl se před potvorama jen schovávat. Zatímco DS1 bych dal 9.5/10, tak Amnesii 8/10

Jinak bych si chtěl ještě zahrát Clive Barker's Undying. Na té hře se podílel sám Clive Barker a prý je to hodně dobrý horor. Třeba se k tomu někdy dostanu
  • ucho
    teď je otázka, jestli je to z tvé strany trolling, nebo o tom opravdu nic nevíš...
  • nevšímat si problému neni jeho řešení
  • Povyk kolem Amnesie jsem nikdy moc nechápal – tam se člověk dost rychle naučil, kdy mu něco hrozí a kdy ne, pak už ta hra neměla moc na čem stavět.
    Dead Space to měl podobné – výborně budované napětí, které ale nakonec vždycky vyznělo do prázdna. Člověk věděl, že na něj nakonec jednou něco vyskočí a tím to vlastně hasne :o) Ale i tak mi ta hra byla dost sympatická, nejspíš díky Isaacovi a zvolené perspektivě. Ta jeho shrbená záda a svěšená ramena, to namáhavé oddechování a fakt, že na stav docházejících nábojů koukal vlastně zároveň hráč i postava, to tomu dávalo opravdu tísnivý a snad až existenciální rozměr :)
  • Hodnocení vždy subjektivní a tady bych se s ním ztotožnil.
    Hra mě tehdy dost zajímala, měla výborný začátek a atmosféru, ale po krátké době mě pustila. Zkoušel jsem ji rozehrát snad pětkrát, ale nešlo to, něco ji jakoby kazilo.
    Každopádně mám cuky vyhrabat ten Level, kde byla jako plná hra.
  • já třeba myslím, že to jsou horory jak řemen, ale chápu, že to tak někomu nemusí připadat :o) Lovecraft na jde přece jen dost od lesa, není tak přímočarý jako King nebo Barker - mně třeba trvalo roky, než jsem si v tom tu hrůzu našel, ale o to mi dneska připadá silnější.
    Jinak těm, co taková podoba žánru sedí, bych doporučil i povídky Roberta Chamberse nebo Thomase Ligottiho.
  • Tak to oslíku nečti a máš klid :)
  • tak nakupuji jen rebelové
  • nejlepší je si ho přečíst a pak hrat hry, protože jim člověk líp rozumí. Jinak na Lovecraftovi není nic moc hororového, tj. jeho díla nevzbuzují hrůzu, strach, horor. Je to spíš takové hororově laděné mysteriozní sci-fi, avšak s velmi bizarní a osobitou atmosférou. Navíc Lovecraft se dá přečíst za odpoledne, protože napsal pouze delší povídky, žádný román, takže si během 2 hodin přečti jednu povídku a sám uvidíš. Trochu mi připomíná povídky od E.A.Poe
  • misho8723
    Človek nemusel byť Lovecraft fanúšikom, aby si hru zamiloval.. tak ako ja napríklad, som až po tejto hre sa začal zaujímať o Lovecraftove diela
  • K Call of Cthulhu tématu.. Hrajte někdo Arkham horror deskovku? A případně má cenu si koupit rozšíření Dunwitch horror, které teď vyšlo v češtině? Nebo je to už moc překombinované...

Přemýšlím, že bych si dokonce i toho Lovecrafta přečetl. :D
  • jojo, jsou hry co si člověk zahraje a za měsíc zapamene, protože to nebylo nic pamětihodného. A pak jsou hry, které mají tak silnou atmosféru, že zůstanou v paměti hodně hluboce. Call of Cthulhu tam u mě patří, podobně jako třeba prastará hra Alone in the Dark (taky lovecraftovská). Třeba nedávná Amnesie mne zdaleka tak nezaujala. Z novodobých hororů mne zaujal asi jen Dead Space 1 - ta klaustrofobická atmosféra té lodi byla dokonalá. A věřím že za 10 let si budu pamatovat Dead Space, ale Amnesii ne.
  • Rozhodně souhlas, Call of Cthulhu byla obecně jedna z nejlepších her, co jsem hrál, docela zjevení. Skvělá práce s žánrovými postupy a neotřele budovaná atmosféra. Hra, ve které se tvůrci skutečně přiblížili té lovecraftovské kosmické hrůze a nestavěli jen na strachu z toho, že na vás za rohem něco vybafne. A taky hra, kde vyprávění a imerze byly důležitější než žánr, to se zas tak často nevidí…
  • To tak, davat sem clanky o sedivacich co berou klice odkud se da.. nakupovat tam je jen na vlastni riziko. Pak by lidem treba zablokovali steam ucet a prisli by brecet sem. A jinak tu mas casto informace i o free hrach na originu ci o slevach na gogu, tak kusuj. *7*
  • řekl bych to tak: fanoušci Lovecrafta a jeho mytologie ať si k hodnocení přidají 30%. Na motivy Lovecrafta je málo kvaltitních her a filmů, namátkově ještě Shadow of the Coment a Prisonor of Ice
    http://www.hardcoregaming101.net/cthulhu/cthulhu.htm
  • jo to byla fakt pecka, skvěle se jim povedlo vystihnout tu paranoidní atmosféru filmu

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit