Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • PLuto.petr
    Tak mám Walking Dead taky za sebou. Tématika zombie apokalypsy mě vůbec nelákala, ze seriálu jsem viděl jenom pár kousků a vůbec me to nebralo. Možná i proto jsem si nechával čas, než se do herní první sezóny pustím. A rozhodně nelituju. Oproti předchozím komičtějším hrám se tentokráte dílo od Telltale více přibližuje interaktivnímu filmu, klasických adventurních částí ubylo. Všechno je ale kompenzováno špičkově zpracovaným příběhem, kvalitně napsanými dialogy, propracovanou psychologií postav i celkovou atmosférou celé hry. Oproti předchozím dílům navíc ubylo nudných QTE eventů. Navíc tvůrcům vyšla i sázka na emotivní spojení drsňák+malá holka. Jasně, není to klasická adventura, je to spíš klasický interaktivní film, navíc hodně povedený. Jediné, co mě zklamalo, tak že hra sice reaguje na chování hráče a v některých místech je příběh hodně rozvětvený, tak pro samotné finále je rozhodování úplně jedno, protože přežijí jen ti, u kterých to chtěli tvůrci. Navíc si ještě nedovedu představit hrát tohle skutečně po epizodách a čekat dva tři měsíce mezi nima. Takhle to bylo krásné rozptýlení na pár večerů, jedna epizoda za jednu nebo dvě noci... A ještě spoiler, ale nemůžu si pomoct - byla už nějaká adventura, kde sidekick zabil hlavní postavu?
  • hru jsem včera dohrál a musím se přiznat že ten konec mě rozbrečel a proto se chci zeptat jestli budou tvurci pokračovat v dalšim The walking dead? děkuji za odpověď
  • No už jenom se dočkat češtiny na 5. kapitolu. jinak zatim velice spokojenej.
    • Chcem sa spitat je to v cestine tie titulky ci nie?ktora cast je dobra?
    • naco cestinu v originale je to vzdy nejlepsi
      • To je mozny, pokud ale hrac neumi 100% dobre annglicky tak mu to je k prdu, kdyz z pribehu nic moc nema, notabene v adventure nebo rpgcku.
  • Netusi nekdo kdy by mela vyjit krabicova verze (PC) vsech peti episod jak bylo kdesi avizovano?
  • Len sa obávam toho , aby sa všetci vývojari nezačali "opičiť" po tejto hre a namiesto adventúr začnú ako na bežiacom páse produkovať interaktívne filmy: Pretože to, že je táto
    hra skvelá neznamená, že aj tie ostatné budú také.
    • Jestli si mám vybrat, jestli nemít adventury skoro žádné, nebo tyhle, tak beru druhou variantu. ;)
    • Ferdis2
      Telltale nemá na výber. Stále totiž panuje názor, že je to skupina 30 ujetých týpkov, ktorí si z plezíru sekajú adventúrky ako Baťa cvičky, ale v skutočnosti majú 140 zamestnancov a otvárajú novú pobočku podobného rozsahu.
      Je to logické, spracovať hry takého rozsahu, v šibeničných termínoch na hafo platform by menšia firma nezvládla. A pre štúdio takejto veľkosti je tradičný adventúrny trh malý, takže im nezostáva nič iné len kupovať licencie na obľúbené značky a dokázať ich predať čo najvačšiemu publiku.
      Obava, že zrazu vymiznú klasické adventúry je absurdná. Tých zopár čisto adventúrnych firiem nemá kapacity, aby na takýto systém dokázala nabehnúť a skalní priaznivci žánru si úspechom TWD určite hry kupovať neprestanú... Viac pravdepodobnejší je scenár, keď sa niekto z veľkých hráčov pokúsi Telltale napodobniť a založí si svoje štúdio v podobnom duchu. Je zrejmé, že vačšina z tých miliónov kupujícich k adventúre predtým nikdy nepláchla a toto može časť z nich priviesť aj k tým viac náročným záležitostiam. A to by v konečnom dôsledku znamenalo rozšírenie adventúrneho trhu a jeho rozčlenenie na mainstream v podobe interaktívneho filmu a menšinové hardcore adventúry klasického typu.
      Nalejme si čistého vína, adventúry sa stali minoritným žánrom a úspech The Walking Dead ich paradoxne môže posunúť z okraja scény znovu do centra diania.
    • No, jestli se ji prodalo 8 milionu kusu, tak si pis, ze se opicit budou, protoze toto cislo vetsine manageru staci ...
  • Kampak zmizeli vcerejsi komentare o nesrovnalosti s hodnocenim 10/10 za Hotline Miami? Cenzura uz i na Games? *13*
    • sleepless
      Kritika a komentare jsou v poradku, ale nadavat sproste si fakt nenechame. To uz nema s komentarem nic spolecneho.
    • ales.smutny
      Kritiku zde necháváme, ostatně myslím, že je to vidět. Ale musí být formulována slušně a lidsky. Prostě vyžadujeme určitý standard od diskutujících a vulgarity a urážky jej nenaplňují.
      • Jak se líbil poslední díl Hellsinga? *15*
        • ales.smutny
          Líbil, líbil :)
  • GlaDOS
    Jsem sám, komu se první a druhá epizoda líbily o hodně více, než čtverka a pětka? Tím tedy neříkám, že by byly nějak špatné. To vůbec ne. Ale dvojka měla skvělou atmosféru a gradaci. Nejvíc se mi líbilo, že jsem pořádně netušil, co se na farmě děje, i když na ní pořád něco smrdělo. Konec série mi připadal už celkem pomalý a méně napínavý, než začátek. Takže s Pavlovou osmičkou do puntíku souhlasím.
    • Ferdis2
      Druhú epizódu som si pokazil, keď som sa pred hraním v nejakej diskusii dozvedel pointu, čo sa na farme deje. *9*
      Ale poučil som sa, a pred hraním ďalšej série sa článkom o TWD budem vyhýbať ako čert krížu... *3*
    • Keyz
      Také to tak mám.
      1.Hodně věcí jsem poznával a to mně baví ( později se hlavně kecá)
      2.Čekal jsem jak se projeví rozhodnutí.
      3. Doufal,jsem že se něco dozvím o světe atd.

      Proto jsem jsem si skoro přehlédl vady na kráse jak jsem se soustředil. *3*
  • Grandhalf
    Hehe hustý , zrovna sem koukal na fightclub 76 ( myslim že to byla 76ka ) a někdo se tam ptal jestli tuhle hru ( sérii ? ) budete recenzovat *3* ... Jinak perfektně se mi tvoří v UDK při v-pozadí-poslouchání fightclubů *14* . Jen tak mimořečí nebylo by špatný tady utvořit někde relaci jako - projekty čtenářů games - schválně kolik lidí zde jsou i tvořitelé a né jen kecalové *5* ...
  • rancor1223
    Jedna z nejemotivnějších her co jsem hrál. Tedy vlastně nejemotivnější. Blížili se jen některé scény Mass Effectu. A vzhledem k žánru (fakt se to nedá hodnotit jako čistokrevná hra) si zaslouží i srovnání s filmy/seriály, kde pro mě také excelovala. Za mě 10/10. Překvapení roku.
    • Keyz
      Tak úchvatně bych to neviděl.

      - Jak by tohle mohlo být jako skvělí seriál?Tam máš navíc herce,zde animace nejsou tak skvělé jako herci.Dále u seriálů je prostředí logicky lepší když nejsou omezeni HW a i obyčejné kulisy toho hodně udělají.atd.

      Rozhodně jsem se ale u hry bavil a někdy užíval si překvapení.Pro mně škoda,že rozhodovaní nemá moc smysl a nejsou a se lehce hraje.(Není tam něco u čeho se hráč zapotí a vyřeší odhalí něco zajímavého).
      Emoce moc posoudit nedokážu protože zamýšlené scény jsou pro mně obecně hodně okaté a moc to na mně nepůsobí. Daleko více,si pamatuji běžné momenty u který si domyslím špatné následky.
      Prostě pro mně je silnější moment když někdo jde a v boje kde již nemá naději zemře než scéna kde někdo řeší jak koho zachránit a hodinu se kecá.
    • heretic124
      Ak máš Xbox, skús si zohnať Lost Odyssey a prečítať si poviedky čo sú v hre. Určite neolutuješ, pri niektorých som mal slzy na krajíčku (a trochu aj za ním).
      • rancor1223
        Bohužel, já jedu jen na PC a konzoli kvůli těm pár hrám co bych si chtěl zahrát kupovat nebudu.
        • heretic124
          Tak potom ak chceš nejaké dobré čítanie, vyhladaj si na youtube "A thousand years of dreams" - to sú tie poviedky z hry. Bohužial knižne vyšli len v japončine *13*
      • Lost Odyssey výborným způsobem ukazuje, že nejemotivnější mohou být právě ty pasáže, které se nesnaží o dechberoucí grafiku, ale naopak na ni zcela rezignují a nechají pracovat hráčovi fantazii. Už jenom kvůli tomuhle tenhle počit Sakaguchiho hodnotím výš než jeho Final Fantasy.
        • Keyz
          Již dlouho takto přece funguje kniha a vyprávění.
          Grafika je pouze nástroj jak ukázat jak to autor přesně myslel.
          U knihy je super,že často jsou rozdíly v představení si nějaké události.

          Zase když se to graficky povede dost to přidá na věrohodnosti.
  • Možná si tento interaktivní seriál zahraju, mám na něj pořád větší chuť. Nicméně televizní seriál se mně hodně nelíbil, vydržel jsem první dva díly. Nejvíce mě dostalo fakt, že po opuštění nemocnice po dlouhé době po invazi v polorozbořeném městě byl jak se patří na béčkový seriál pečlivě zastřižený trávník kdekoliv kam kamera dohlédla..
    • GlaDOS
      To je zajímavé. Spousta lidí zase tvrdí, že první série je skvělá a druhá nuda. Pak se ale všichni shodnou, že třetí je nejlepší. Skoro bych s nimi souhlasil až na to, že druhá mě taky bavila a nenudil jsem se, i když by ji zkrácení prospělo. No, neřekl bych, že Rick opustil nemocnici po moc dlouhé době. Tipoval bych to na týden až dva. Za tu dobu moc trávník neporoste.
      • GlaDOS, staráš se o nějaký trávník? Za 14 dní by na něm opomenutou údržbu poznal i slepec.
        • umělý trávník ? Dnes v Americe poměrně rozšířená židovina
    • Vrook
      Pokud bych měl sledovat podobný detaily v každym seriálu/filmu a rozhodovat se podle nich, jestli je budu sledovat, nebo ne, tak bych si asi moc nepokoukal.. Takže nezávidim.
      Jak píše Johny^, třetí série je špica. A ten úvod a atmosféra v nemocnici je taky super.
    • JohnyTheZik
      serial ma velmi vzestupnou tendenci, co se tyce kvality, a tak, ackoliv uznavam, ze prvni serie (krom pilotu a mozna konce) je celkem slaba, muzu s klidem rict, ze treti serie je opravdu spica.. Doufam, ze tu nastavenou latku budou i nadale zvysovat, protoze ted je z toho opravdu bomba, takze mozna doporucuju prekousnout trochu, pro nekoho nudnejsi, pomalejsi start, protoze je to ted fakt super :D..
      • Viktor_H
        První série mi přišla perfektní... Druhá byla takový sešup, že jsem to nedokoukal. A nevrátil se k tomu.
        • 2. seria bola moc dlha a nudna ale tretia je zatial skvela
        • Od poloviny S02 údajně nastalo výrazné zlepšení.
          • rancor1223
            Spíš až v posledních dvou dílech...
    • filias
      U seriálu jsem vydržel tři díly. Comix i hra je o dost lepší.
    • Přečti si nějakej sešit původního komiksu a třeba Tě to nahlodá zase o torochu víc, je to dobré počtení.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit