Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • http://www.databaze-her.cz/hry/wargame-airland-battle/komentare/
  • Taky nejsem zastance klikaček typu Starcraft, ale budování základny a ekonomika by mi v strategii chyběla *13*. Podle mě to hře přidává další rozměr a hloubku. Ale zase je fajn že vznikají nové typy her.
    • Mě jen překvapuje, že tu mluvíš o nějakým novým typu her - vždyť žánr realtime tactics je tady už snad 20 let...
      • Tak potom proč recenzent píše že je to strategie, když je to vlastně RTT?
        • Strategie jako žánr bych u her chápal jako obecný pojmenování pro všechny hry s takto postaveným herním mechanismem. A až v rámci tohoto žánru se rozlišuje RTS a RTT. Je fakt, že v těch definicích není jasno do dneška a to i u větších machrů na tu problematiku, takže se koneckonců ze zvyku o všem mluví jako strategiích a RTS, ale většinou je jednoduše Real time strategy vztahováno na hry právě s managementem základen a možností, které hráči dovolují vlastní strategii jednotek i způsobu boje podle svýho. RTT žánr se zjednodušeně rozlišuje absencí podpůrných základen a hráče limituje stavem jednotek a jejich použití na bitevním poli, zkrátka se věnuje momentální bitvě, které hráč musí přizpůsobit svou taktiku a jako takový má svou dlouholetouz herní historii, není to nějaká novinka. Jako ty rozdíly se u řady strategických her sice stírají díky jejím šachům s různými mechanismy, ale takhle nějak se to obecně rozlišuje.
          • Ok, tak to není nový typ hry. Pointa meho prispevku byla že jsem rád že vznikají ruzne typy strategií, i když ja bych mel radsi tu klasickou s budovanim zakladny *4*
        • Protože, strategie je široký pojem a tohle je její subžánr
  • Wolv3rine
    Mě tam prostě chybí ten smysl pro detail a micromanagement jako třeba v MoW, kde si můžu každou jednotku postavit přesně tam, kam potřebuju a dát jí povel, kterej uznam za vhodný. Škoda, tohle zpracovaný období má hodně velkej potenciál.
    • jenže to bys musel být poručík Data, abys na mapě velké desítky čtverečních kilometrů se stovkami jednotek v reálném čase a pohybujicích se reálnou rychlostí stíhal řešit co si dal velitel oddílu Bravo k snídani, pro nás obyčejné smrtelníky by to opravdu nebylo
  • Zdárek,kdo si chce se mnou zahrát tak si mne přidejte-hraju jen pact za CSLA.steam acc je mantisCZ
  • škoda že musíte mít dustojnickou školu abyste vědeli kterou jednotku na co použít
    • Zkus Company of Heroes, tam můžeš poslat kohokoliv na cokoliv, třeba lehkou pěchotu na tank, tam je to jedno *3* *7*
      • nesmysl, pěchota ani kulomety tankům v CoH absolutně nic nedělají, ani kdyby do nich střilely 3 hodiny, můžou je zkusit lehtat granáty, ale ani to není moc účinné
    • Jasně, koho by napadlo, že průzkumáci s dalekohledem by mohli provádět průzkum, že pancéřovník má RPG s kterym odpálí tank, že tank má velký dělo a Šilkou Leoparda neulehtáš k smrti...
      • No ja teda musim zase trochu tady s kolegou vyse souhlasit. Ne ze by to bylo uplne nejasny ale treba u letadel jsem si dost casto nebyl jistej ktera munice se vlastne hodi k cemu a musel jsem si to tak nejak odzkouset sam coz mi prislo skoda.
        • tak u těhle strategií se předpokládá již určitá znalost reálií - každopádně platí rakety na těžkou techniku, bomby na lehkou techniku a napalm vyžehlí pěchotu ;)
          navíc když zadáš název munice do googlu, dovíš se víc
          • To co jsi napsal jsem fakt vubec netusil. Diky za radu!
  • Škoda že mám na kontě mrtvo,jinak bych ji koupil, vcelku dobrá strategie.

Koko: Proč tě štve neobjektivnost recenze? Hlavní věc, kterou se oháníš je tvůj subjektivní názor.
    • Spíš mě zarazilo, že autor prohlásil, že se jedná o vylepšený datadisk a přitom AB přinesla spoustu změn. Mimo kampaně v recenzi nezazněla ani jedna. To vám neni divný?
      • No jedna zmena me krome kampane prastila do oci hned a to bylo UI. Musim rict ze tahle zmena mi teda rozhodne vubec nesedla.
        • Ghost47
          A co konkrétně nevyhovuje ? Velikost se dá nastavit a to, jak se zobrazují jednotky, se dá nastavit taky, je tam i předvolba, aby to vypadalo stejně jako v EE.
          • Jj mas pravdu... dalo to sice praci ale nakonec se mi podarilo to nastavit aby to bylo pouzitelny.
  • Hmm, tak jsem se tady dočetl že to není strategie ale RTT. No nic, a já se tak tešil že si tu hru zahraju...
    • Doporučuju Company of Heroes 2.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit