Přejít na výpis diskuzí
Warhammer 40k: Eternal Crusade představuje planetu, o níž budete válčit
19.5.2014 | Aleš Smutný
126 příspěvků
-
mě bavila, za těch pár hodin co jsem to dohrál mě rubání orků nijak neomrzelo
-
Jen malá poznámka k "pravopisu"
2. pád od "Segmentum Obscurus" je "Segmenta Obscurus".
Great Crusade je oficiálně Velké křížové tažení, výraz kruciáta se v českém překladu nepoužívá
ALe každopádně sem zvědavej, W4k mám rád
*14* -
Protože ta hra je za nejnudnější kapitolu, co se vyskytuje u Mariňáků a příběh taky není kdo ví jak závratný. Dojdi tam, seber to, zabraň zkáze planety. Navíc hra jako taková není špatná, ale není to ono.
-
To bych raději dalí Dawn of War. Space Marine mi nepřišla jako moc dobrá hra...
-
Mohli by udělat pokračování rubačky Space Marine, která mě strašně bavila a měla atmosféru i příběh. Díky ní jsem se začal víc zajímat o W40k.. škoda že už se na ní asi zapomnělo :/
-
Jop jsem zvědav co vytovřej hlavně bude sranda jestli tenhle trend co dva roky novej rulebook za dvojku budou držet dál a odeženou si ten zbytek lidí který to ještě hrajou :D.
-
tak stim se dá jedině souhlasit taky s 40k končim a místo toho začínám hrát Firestorm Armadu. Fantasku si zatim ještě nechávám, ale jestli to bude takhle pokračovat i tam ta se na ni asi vybodnu casem taky.
-
Oukej, díky všem
-
A u Warhammer 40 000 s tím počkejte do konce týdne, kdy vyjde nová (sedmá) edice pravidel...
-
Vím, mám doma Eldar (a Wood Elves, LoTR, Flames of War)
Ta cena není, pro spoustu nezletilých, překážkou. A to, co GW poslední dobou předvádí, je na úrovni Mattela. Na 20 - 30 byl zaměřen tak v 90. letech. Teď je o tom vydat co největší, nejbarevnější, nejbláznivější model, s nesmyslně silnýma pravidlama a negalomanským fluffem Matt Warda...
Většina lidí kolem 30 tu hru už opustila a zůstávaj jen u PC her možná knížek. -
Mno tak o tom hodně pochybuju už jeno kvůli tý ceně ( armáda stojí průměrně 8 000 -10 000.) ¨To spíš na 20 - 30.
-
Chtěl jsi říct připravte si hodně zlaťáků :D Páč ta hra vůbec ale vůbec neni levná. Ale za to je hodně chytlavá.
-
Tak kdysi se mi do ruky dostala pro me neznama kniha hvezdny vlk. Da se rict ze je to jedna ze dvou knih ktere me ke cteni nadchly. Od te doby ctu pravidelne hlavne warhammer universum at uz 40k nebo fantasy. Da se rict ze mam vsechny povidky o kterych vim a nebyla to zrovna levna zalezitost pac je toho docela dost. Kdyz jsem docetl co slo tak jsem logicky presedlal na figurkovou hru a ta se me drzi uz radku let:D kombinace warhammeru,modelu a barveni, herniho systemu je proste dokonalost sama:)
ale varuji vas pokud to chce nekdo cist popripade si poridit figurkovku, pripravte si nejakej ten zlatak navic. Fifurkovka se da koupit ve starter edici napechovane dvema armadama a vsim potrebnym snad krome barev ty tam tusim nejsou.
a pokud hodlate zacist cist nejakou tu knizku z warhammer vesmiru mrknete se prvni do obchodu kolik tam je titulu s touto tematikou. Jak prectete prvni budete chtit vedet vice:)
jinak na hru se tesim ale to PG12 to poble me zabije:/ warhammer byl vzdy brutalni svet -
Fajn. Dík za tip.
-
Pro mě je TOP série Hyperion. Nečetl jsem lepší sci-fi.
Ale jak říkám, W40k knihy jsou dobré, ale hlavně univerzum je boží a perfektně zmáknuté. -
Začni Nonstopem. Podle mě Tě to bude bavit, jedna z nejlepších sci-fi, co vyšla. A ano univerzum je šílené a pokud dobře zpracuješ látku, jsi za "vodou". Problém prostě vidím v tom, že některé série lítají v kvalitě nahoru a dolů jak nadržená šestnáctka na svém borcovi. Hlavně když se změní autor série, tak někdy to docela dost škodí a jindy naváže tam, kde skončil předchozí (Space Wolf napříkad).
-
A byla z nich některá, jak jsi řekl TOP? Pro srovnání napsaná stylem jako Got, nebo to byl vždy maximálně slabý nadprůměr? Protože u mě se nikdy kvalitou vyprávění a nikdy nevyrovnalo ani nejhorší knize že stáje válečného románu od někoho světoznámého. Je to tak. Ti lidi povětšinou prostě neumí tolik psát. Vždy jde hlavně o kvalitu univerza, že kterého čerpají a rozsahu, který ono univerzum vymezuje pro vlastní fantazii. Tady právě Warhammer docela vítězí, i když ne vždy dokonale napsané (četl jsem horší daleko horší) moji válečnou fantazii zatím plně uspokojuje a většina věcí má hlavu a patu, takže pro mě jednoznačně to jedno z TOP sci-fi rozhodně je.
Knížky co jsi sepsal si pohledam a o koukám až bude čas. -
Ano, i když ve starém Warhammeru měli Slaneeshův kult. Občas se tam někdo dostane - viz obrovský útok Space Marines na Commoragh (Dark Eldar Coddex) a Ahriman, který se do Webway i s démonama párkrát dostal (hledá Eldaří Black Library).
-
Pěkné, ale psát sem filozofické-klasické knihy od Bradburyho je trochu mimo. Já tu řeším hlavně military-scifi a v tomto žánru si vede w40k obstojně. Ostatně většina military sci-fi knih jsou béčko, ale to vůbec neznamená že by byly špatné. Někdy může béčko pobavit od první do poslední stránky a není nutné ho hned srovnávat s legendami.
-
tím top ovšem nemyslím úrovní knih (ty jsou čisté béčko), ale propracovaností univerza. Tuny a tuny informací o každé blbince, to je důvod proč miluji w40k.