Přejít na výpis diskuzí
Warhammer 40k: Eternal Crusade představuje planetu, o níž budete válčit
19.5.2014 | Aleš Smutný
126 příspěvků
-
V tom je vždy jistější napadnout Imperium, nebo Tau :-)
*to měla být reakce jinam... sakra -
Já jak kdy. Osobně nemám nějakého favorita. Spíše Adepti Mechanici jsou moje gusto.
-
To vím. Ale osobně jsem myslel, že Temní se právě do něj dostávají, aby získali duše pro své pány.
-
Heresy!
-
Přitom v druhé edici byla marína spíš jak Bratrstvo z Falloutu - drsňáci, ale ne polobohové. Pak se to GW rozhodl úplně překopat.
-
Eldaři se warpu vyhíbají (krom Warp Spiders). To od pádu jejich impéria a stvoření Slaneeshe... ten jejich duši ve warpu vidí a ihned se ji snaží pozřít.
Proto Eldaři nosí kaneny, které jejich duši po smrti uzamknou (jinak všechny duše ve Warhammeru putují do warpu).
Z toho důvodu se mu vyhíbají i Dark Eldar (ti kvůli tomu ani nemají psychery). -
V tom je její kouzlo. Nejsou to žádní polobohové, jako Astartes. Vždycky si rád čtu spíš o gardě než o mariňácích.
-
Sice to není totožný překlad, ale slovo kruciáta se pro křížovou výpravu v češtině běžně používá. To je tak, když někdo o křížových výpravách četl jen v učebnici dějepisu pro druhý stupeň ZŠ. *15*
-
Vesmírní elfové nemají moc velkou potřebu warp pohonu protože mají webway která jím umožňuje dostat se de facto kamkoliv potřebují a to samé platí pro jejich BDSM příbuzné kteří ve webway dokonce žijí. Tau buď používají skokový pohon anebo využívají nějaké jejich spojenecké rasy, která je schopna navigace ve warpu. Jejich samostatné pokusy o vstup do warpu dopadli poněkud brutálním neúspěchem.
-
dle lidi, kteri to hrali, je to temer jen reskin predchozi hry te firmy. jen se prizivuji na znacce a nic zajimaveho s ni nedelaji.
-
Zdejší fanoušky warhammeru by mohla zajímat hra pro android, sám nemám odzkoušeno. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.Eutechnyx.SoV1
-
Hmm, Dark Souls 3 budou ze světa W40k
-
Eldeři a Temní Eldeři vyvinuli pohon, který využívá tzv. skoků, kdy urazíš sice menší vzdálenost než cesta Warpem, ale je bezpečnější. Problém je jeho energetická náročnost a příliš málo lodí je jím vybavených. Je o tom zmínka jak v sérii o Vlku, tak v Gauntových duchů. Ale jinak o tom nic moc nevím a nějak jsem ani nenašel na netu no:(
1. zmínka je něco s Inkvizicí, že našli loď, která měla pokročilé systémy pohonu, ale nevyužívala warp, ta druhá pro změnu nějaký vrak, co nalezli Ultramarines a nedopadlo to dobře.
Navíc si myslím, že je i docela logické, že by Eldeři chtěli alternativní pohon. Už kvůli svým příbuzným Temným Elderům bych se Warpu vyhýbal. -
Necestují příliš warpem ne kvůli technologii, ale absenci psycherů. Co myslíš tím skokovým pohonem? Co já vím, je ve W40k cestování na dlouhé vzdálenosti jen skrze Warp a Webway.
-
To už raději komisař plukovník Gaunt;) Navíc i u toho je problém, že velí omezené jednotce elitních zvědů, kdy bohužel nemá jak doplňovat rekruty, maximálně nabídnout zázemí jako v případě Veurunských po zničující bitvě o veyrunský úl.
-
Já vím, že jsem grammar nazi, ale dvě gramatické chyby v nadpisu? To už je fakt na zamyšlení.
-
Naprosto normální slovo a v češtině už pár desítek let používané. A ty neznáš alternativu za lore? Když už kritizuješ, tak pak nepiš "stejně". *7*
-
Český překlad lore neznám, ale nechtělo se mi psát jen Great Crusade. Kruciáta je normální slovo.
http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.php/slovo/kruciata -
Hi-tech? V některých věcech jako kybernetika a zbraňové systémy ano. Ale nemají skokový pohon a pohon pro pohyb ve Warpu, takže jejich armády mají nejhorší mobilitu ze všech ras W40k.
-
Pořád si na ně nemůžu zvyknout. Tím hi-tech mi do W40k nějak nezapadaj.