Přejít na výpis diskuzí
Warhorse řeší alkoholismus v Kingdom Come a dokončují alfa verzi alchymistické minihry
9.7.2014 | Aleš Smutný
96 příspěvků
-
Na jednej strane to vyzera ako kravina ale na druhej strane taketo drobnosti a variabilita strasne moc pridavaju pra na replayabilite celej hry. Druhy krat namiesto ukradnutia kluca povedzme straznemu, ho mozem v krcme ozrat. Alebo mozem pomocou toho prave znizit spolocensky status nejakej NPC ktora povedzme by normalne so mnou nechcela komunikovat a takto bude. Moznosti je vela.
-
"Jak ale zabráníte hráči, aby se neudržoval jen ve stavu „dobré nálady,“ čímž by si držel jen pozitivní bonusy?"
haha, úplně sem si vzpomněl na Archera
http://memegenerator.net/instance/20020019 -
Klukum drzim palce. Nicmene s vyjadrenim programatora bych souhlasil, hnipani v detailech je lepsi nechat na konec. Nemyslim ze by system alkoholizmu byl tak zasadni, leda ze by nam Dan chystal simulator alkoholika. Doufam ze rejpani se v dle me nepodstatnych vecech je znamenim, ze ty podstatne uz funguji temer bezproblemove. *4*
-
Jo takže si teď budou lámat hlavu nad mechanismem, který průměrný hráč vyzkouší jednou za hru, aby se tomu zasmál a pak se to možná objeví na pár youtube videích kde někdo bude zvracet pro pobavení fanoušků svého kanálu.. Stojí to za to lámání hlavy?
-
-
Právě maličkosti dělají reálný svět.
-
-
Já osobně mam rád maličkosti, ale takové, které budu mít na očích pořád, jako třeba skvělý model koně (Red Dead Redeption) nebo vymazlené zbroje, zbraně, krásná atmosféra hradů, vesniček, lesů. Třeba promakanější krafting raději než alkohol. Maličkosti jsou dobré, ale když jsou jen na jedno použití, tak by se s nima nemělo moc párat. Jenom přece jsou tam mnohem důležitější věci, které musí ještě řešit.
-
-
Doufám, že bude i minihra s vyprazdnováním, jako to bylo v Southparku
-
Přesně tak, ale jelikož žijeme v zemi s nejvyšším počtěm prochlastanejch alkoholiků, tak se to bude řešit ještě půl roku minimálně, aby se tý hry prodalo co nejvíc. *7*
-
-
Zase unban a hned toto? Mimochodem v počtu počet alkoholiků/počet obyvatel nejsme ani v TOP5. Ano pije se zde až příliš piva na osobu (135 litrů/rok), ale to stále nedělá alkoholiky. Mimoto, jestli je tvůj otec alkoholik, tak je mi Tě líto, mnohé by to ale vypovídalo o Tobě. A mimoto. Alkoholici většinou nehrají počítačové hry, ale to bych po tvé trolí mysli chtěl asi příliš.
-
-
-
Přesně tak.. Nedávno jsem na jejich foru narazil na kilometrovej thread, kde lidi z Warhorse spolu s fanouškama urputně řešili, jaká vegetace rostla v tý době ve střední Evropě a jak vypadaly český lesy, s tim, že ty hromady jehličnanů na screenshotech budou muset zkrouhnout.. to mi udělalo radost a přidalo mi na očekávání, že to bude fakt vymazlená hra.
Jinak skepticismus tady v diskuzích bych nebral nějak vážně vzhledem k tomu, že tak z 90 % to jsou butthurti, kterejm Vávra v nějakym podcastu pomluvil jejich oblíbenou generic hru. *15* -
-
To mi možná přijde stále důležitější než alkohol. Atmosféra prostředí je něco, co máš na očích pořád, když budeš celé dny projíždět louky a lesy, tak chceš aby to vypadalo opravdu skvěle, dobově a atmosféra byla skvělá. Dokážu si představit, že v outdoorech budeš hodně často a hodně dlouho, takže tam se vyplatí jít do detailu. Ale alkohol je taková ta featura na jedno použití. Neříkám aby tam nebyl vůbec, ale nelámal bych si s tim hlavu.
-
-
Nemyslím si, že v Kingdome Come bude alkohol jednorázová zábava. Z blogu jsem získal spíš pocit, že chlast bude do určité míry nahrazovat lektvary, jak je známe z jiných her (právě kvůli jeho vlastnostem zvyšovat skilly síly, přemlouvání atp..). Tím pádem tvrdit, že "blití bude jen pro youtubery" (jak to psali lidi nad tebou) je podobné, jako se zlobit na Zaklínače, že se po užití přílišného množství lektvarů otráví....
-
-
Beruška: Tak nemuselo by to bejt až tak přehnaný, jakože ti alkohol přidá +5 do nějakýho skillu a tak podobně. Ale třeba na určitejch místech by při konverzaci otevíral nový možnosti nebo by jako ve Witcherovi sloužil k těžení informací od některejch přihodnejch postav. Holt kde neni magie, musí být chlast. *15*
-
To se vetsinou deje az kdyz preberes...
-
aha.. a používat alkohol jako lektvary je realistické? Nemyslím, že alkohol má takové účinky v reálu. Možná je člověk výřečnější, ale zase plácá blbosti za které se druhý den stydí, a sílu to teda moc nepřidává, spíš to snižuje celkovou motoriku.
-
-
-
Kdo to nezazil neuveri jake hlouposti a nepodstatne detaily jsou schopni resit fanousci ;-) A nektere priklady ktere Dan prezentoval mi prisly tez dost prekombinovane. Na jednu stranu souhlas ze v detailech je sila, ale nic se nesmi prehanet. Zase to neni jejich prvni hra tak snad se v tom neztrati. Uvidime v zari, mam predplacenu alfu.
-
-
-
-
Lol Warhorse mají problém s alkoholem, to mají z toho oslavování, propijou celej Kickstarter budget :D
-
-
občas pomůže si přečíst i článek ;)
-
-
Nač číst celej článek, když se všechno dovím z nadpisu?
-
-
A nebo... stačí pochopit sarkasmus :) -> ucho
-
-
Aneb napíšu pí*ovinu a pak řeknu, že je to sarkasmus *4*
-
-
-
C-mon....
-
-
-
čímž by si držel jen pozitivní bonusy? No přece tím, že přidáte do hry další realistický prvek – alkoholismus. Když hráč moc pije, stane se alkoholikem. Jenže přichází na řadu otázka – co je to moc pít? A tady se dostáváme k problému zlaté střední cesty.
ehm.. fallout(tj zase niekto objavuje ameriku) -
-
ve Falloutu se stal z postavy závislák po vypití 4 piv během 50 hodin gameplaye, někdo by měl kluky z Bethesdy pozvat do průměrné české hospody v pátek večer *1*
-
-
hej ale cechaci piju hlavne desiatky, to sa nerata, to je vodicka :)
-
-
Zásadně, když už pivo, tak minimálně 12ku. No slovenštví tvrďáci pijou po třetinkách borovičku, to je známá věc ;-)
-
-
-
-
To maj jakože problém s lidma co chlastají během zaměstnání? Proč takové lidi zaměstnává proboha? WTF
-
-
Řekni mi zaměstnání kde se nechlastá během zaměstnání. Všichni chlastaj v zaměstnání a kdo ne, tak chlastá v zaměstnání nejvíc.
-
-
blbec
-
Moc se díváš na filmy nebo jsi byl moc na sluníčku. Vyber si.
-
-
Ani nemám možnost vidět sluníčko právě kvůli jistému mraku od severovýchodu. Moc tam asi zase kouříte, dacani...
-
-
Jsem v Německu pracovně, takže nevím jak to na Ostravsku vypadá;) Navíc kdyby jsi se díval pořádně, tak by jsi věděl, že to přišlo ze severozápadu;)
-
-
Takže dostat trochu toho Adolfova sem k nám. Kurňa, tak to jo...
-
No ono to přišlo dřív než jsem přijel;) No snažím se doučit německé stavební normy (nedělám dělníka), takže jsem na školení.
-
-
Reakce na příspěvek:
Jak dodal, že nedělá dělníka :D
Je snad na tom povolání něco špatného? Víš o tom, že někdo ty domy a dálnice musí stavět?
-
-
Takže vesměs pořád z tvé strany. Tady jde vidět, kolego, že kam se ty hneš, jde za tebou i od tebe i řádný smrad.
A co že pracovně v Německu? Dáváš jim to tam do pucu?
-
-
-
-
-
Možná si to přečti znova kamaráde *1*
-
-
*jen úmyslný zábavný trolling bro, a celkem vyšel jak se tak dívám :P
-
*aspoň jednou *1*
-
-
-
No, chápu, že alkoholismus je důležitý, ale asi by člověk měl při psaní mechanismu nezapomínat, že to není simulátor, ale RPG. Stejně by si měli rovněž rozmyslet, kolik lidí si takových featur všimne a bude je využívat?
-
„A kdy přestaneš řešit kraviny a pohneme se hrou?“ - někdy je dobrý si nechat poradit
-
-
To je právě výhoda hry s placeným vývojem. Nic tě nenutí hru dodělat *3*
-
Taky jsem si říkal že tahle věta to skvěle vystihuje. Jako jo zní to super ale pokud se tam bude cpát každá kravina tak hra nikdy nevyjde. Navíc se v zájmu realističnosti dělá i takovou prkotinu neuvěřitelně složitou.....
-
-
Největší sranda bude, až po těch stovkách novinek, vývojářských deníčků a rozhovorů s Vanem Dávrou ta hra bude stát úplně za h*vno.
-
-
To moc sranda nebude, je to jediná ambiciozní hra za poslední dobu. Navíc z minulosti mám zkušenost, že na co sáhnou češi to končí perfektní hrou viz. Mafia nebo Flashpoint. Doufám, že to bude pokračovat protože po těch trapárnách jako watch dogs nebo dark souls už ničemu nevěřím. Jedině Rockstar se drží díky GTA.
-
Aspon by mel pan Vavra zase dost casu vsechny skolit v tom, jak se co ma delat. To ted kvuli penezum z Kickstarteru dost zanedbava...
-
-
Prečo by si nemohol, keď je do očí bijúce, ako je niečo odfláknuté?
-
-
říká se tomu profesionální etika, nepsaná dohoda o tom že lidi z branže veřejně nepomlouvají jeden druhého, proto často neslyšíš ředitele Mercedesu mluvit o tom jaké jsou BMW šunty, například
-
-
No viem, že to tak chodí napr. medzi lekármi - jeden odflákne operáciu no a druhý odborník z branže sa vyjadrí, že nepochybil (veď ruka ruku myje), len chudák pacient s trvalými následkami to musí predýchať. To je tá tvoja etiketa?
-
-
ne, to je něco jiného, dokonce i etika a etiketa jsou dvě různé věci *4*
-
-
Fakt? Doporučuji si zajet k sousedům do Bavorska a budeš se hodně divit..... *7*
-
-
Zrovna automobilismus není moc dobrý příklad. Jenom příklad u nás: Hundai vs Škoda. Ten se vesele do sebe pouštěli:) Ono když to řeknu takto, tak v současné chvíli a době není absolutně nic nikomu svaté, když z toho bude více peněz.
-
často s tebou souhlasím, ale v tomhle se neshodneme, jasně že se to občas porušuje, ale v základu je to nastavený tak že by se to dělat nemělo, rozhodně ne tak okatě že šéf jedné firmy řekne o té druhé na plnou hubu "ten a ten uďelal něco blbě a měl udělat to a to aby to bylo správně", tím spíš když pracují ve stejném oboru, Bethesda je pro Warhorse přímá konkurence, jak vážně se tedy asi dá brát když šéf pomlouvá přímého konkurenta, to mají nechat na nezávislých lidech okolo jako jsou recenzenti. Ale to není můj problém ale Danův, protože tímhle svým krátkozrakým chováním dal ostatním herním firmám defakto mandát navážet se do jeho her jak se jim zlíbí
-
-
-
-
-
No myslím, že to by sranda určitě nebyla ... Jeto jeden z mála zajímavých titulů, kterej je trochu jinej, než všechna šeď kolem. To by byla jedna z her co by mě opravdu mrzelo, kdyby se nepodařila.
Kolik středověkých open world akcí z první osoby jsme měli za posledních 5 let? -
-
Asi tak tisíc - jen v nich byla magie a draci a trpaslíci... Je fakt, že "reálných" středověkých her moc nemáme, ale možná je k tomu nějaký důvod. Stejný jako proč nemáme moc her z 1. světové války. Spousta konceptů vypadá skvěle na papíře...
Ale nechme se překvapit, třeba to vážně půjde. -
-
Tisíc? Myslím, že není ani jedna. A když už tam narveš magii, tak to se středověkem nemá absolutně nic společného.
-
-
wenceslaus, Veskoslav: Vyjměte ze Skyrimu vše, co nemá ekvivalent ve skutečném světě (magii a příšery) a řekněte mi, jak se to přesně liší od středověku. Meče, luky, kamenné a dřevěné chýše, zkorumpovaní vládcové, náboženské sekty, války... kde je přesně rozdíl? Nebo totéž se Hrou o trůny. Rád se poučím.
-
-
Ty luky a meče vypadají jinak a používají se jinak. Stejně tak oblečení (zbroj) i stavby. Společnost je taky naprosto rozdílná - hodnoty i chování...
Podobmost je jen v několika ikonických pojmech, který rámcově možná odpovídaj (meč je ostrej a seká) ale tím podobnost končí. -
Jsem si toho vědom, proto to taky reáliemi přirovnávám ke Skyrimu :-)
Ale fakt je, že by mi vůbec nevadilo, kdyby v GoT s tou magií trochu brzdili. -
Víš, že ve hře o trůny máš vyšší magii? To jenom tak na okraj:) To, že tam nejsou mágové, víly atd. neznamená, že tam není nejvyšší forma fantasy. Ta tam je. Od nemrtvých až po nejvyšší level, který představují draci:)
-
Hru o trůny jsem zmínil jako argument, že high fantasy - magie = středověk, ne jako příklad.
Ale ano, je mi jasné, jak to myslíš, jen tvrdím, že spousta věcí zní skvěle, ale do hry se to prostě nehodí. Třeba tebou zmiňové hlad a žízeň. Pro roleplay to zní skvěle, ne? Ale když to dali třeba do New Vegas, po hodině hry jsem to musel vypnout, protože to jen otravovalo. Bylo by reálné, kdyby hlavní postava musela chodit na záchod a utírat si zadek, ale já takovou hru prostě hrát nechci. Stejně tak "klasická, špinavá, morem prolezlá středověká hra", jak říkáš, zní skvěle, ale ve finále to může být prostě jen to, co jsme viděli milionrát, jen po někom nemůžeš vystřelit fireball. To uvidíme, až to vyjde. -
Promiň, ale bavíme se o hrách. Středověkých seriálů znám dost. A jinak takový Zaklínač má reálnější a více středověky svět než Skyrim. A přesto nepovažuji ani jednu hru za středověkou. Klasická, špinavá, morem prolezlá středověká hra prostě na trhu chybí. A to, že ve hře jsou středověké reálie, neznamená, že se jedná o středověkou hru:)
-
[Pardon... omylem jsem tenhle příspěvek smazal...]
Bylo to nějak takhle:
Nemyslel jsem Hru o trůny - hru, ale seriál...
Není důvod být nepřátelský, snad vedeme rozumnou diskuzi...
Chtěl jsi hru ze středověku, o realismu jsme se nebavili... -
Ty to skutečně nevidíš, jaký je tam rozdíl? A i když mám Skyrim rád, tak do středověkého realistického RPG to má tak blízko jako má šnek k Formuli 1. A ano, můj modifikovaný Skyrim se přibližuje reálnému středověku. Od toho, že mám módy na počasí, hlad, žízeň až po jiný systém soubojů. Ale nemodifikovaný Skyrim je i po absenci draků, magie atd. arkádová hra, která s reálností nemá moc společného. A Hra o Trůny? Ta hra je hrozná, silně průměrná až podprůměrná a člověk pokud opravdu není obrovským fanouškem, tak by se ji měl vyhnout. No a zatím jsi vyjmenoval dvě. Nechci po Tobě 1000, spokojím se s 20 aspoň.
-
-
-
Jenže středověk není fantasy bez magie a trpaslíků. Taky k těm koceptům - vypadaj skvěle na papíře... a vzhledem k tomu, že je nikdo moc nezkusil to je asi tak všechno, co k tomu můžeme říct :)
-
-
-