Přejít na výpis diskuzí
Warhorse řeší alkoholismus v Kingdom Come a dokončují alfa verzi alchymistické minihry
9.7.2014 | Aleš Smutný
96 příspěvků
-
„A kdy přestaneš řešit kraviny a pohneme se hrou?“ - někdy je dobrý si nechat poradit
-
-
To je právě výhoda hry s placeným vývojem. Nic tě nenutí hru dodělat *3*
-
Taky jsem si říkal že tahle věta to skvěle vystihuje. Jako jo zní to super ale pokud se tam bude cpát každá kravina tak hra nikdy nevyjde. Navíc se v zájmu realističnosti dělá i takovou prkotinu neuvěřitelně složitou.....
-
-
Klukum drzim palce. Nicmene s vyjadrenim programatora bych souhlasil, hnipani v detailech je lepsi nechat na konec. Nemyslim ze by system alkoholizmu byl tak zasadni, leda ze by nam Dan chystal simulator alkoholika. Doufam ze rejpani se v dle me nepodstatnych vecech je znamenim, ze ty podstatne uz funguji temer bezproblemove. *4*
-
+ za snahu udělat to jinak.
Klidně se na to mohli vykašlat a vyhodit podle průzkumu nejvíce zábavné RPG s homosexuálními elfy a 50 draky. Proč ne.
Ale snahu o změnu a pokrok si vždy cením. Che to více odvahy, než vydávat běžný produkt. -
Strašně rád bych v Kingdom Come měl i ty nejmenší blbinky dotáhnuté do detailu a na ten alkoholismus, alchymistickou minihru a vše další se neskutečně těším :) ...na druhou stranu vymýšlet celé dny simulaci chlastání a nemít stále v akčním RPG v "provozuschopném" stavu jinou zbraň než meč mi nepřijde zrovna šťastné. Snad Dan ví co dělá :)
-
-
no vtip je v tom, že aby to bylo reálné, stejně tam moc soubojů nebude... takže nějakou větší řezničinu bych nečekal.
-
-
Toho se právě bojím. Ono na jednu stranu je to strašně fajn že to chtějí udělat dobové, detailní, odpovídající... jenže je otázka, kdo si potom takovou hru koupí? Mainstreamový hráč rozhodně ne. Ale věřim že Warhorse najdou nějakou cestu jak tam nacpat dostatek soubojů i nějaké ty výbuchy při zachování toho realistického středověkého feelingu :)
-
-
Myslím, že necílí úplně na mainstream, ale na údajně početnou, zatím neoslovenou skupinu hráčů, kterým přesně ta autenticita a realističnost chybí.
Těmi „výbuchy“ by si spíš uškodili - pro mainstream by to bylo málo, pro hardcore moc - nemůžeš se zavděčit všem. -
Výbuchy? Děla se v té době používali fakt minimálně. Drahá, těžko přenositelná a vysoce nespolehlivá. Navíc o vesmírných simulátorech a RTS taky tvrdili, že je to mrtvý žánr a nikdo to nekupuje. A pokud se zaplatá vývoj+nějaký zisk navíc, tak bych na nějaký mainstream kašlal, protože stejně to nebudou hrát, protože budou brečet, že je to realistické.
-
-
http://i.imgur.com/dZivKdI.gif ... neboj bude trebuchet se soudkem něčeho co krásně vybuchuje. Jako v každém filmu. *1*
-
-
Jo, to je Titanik dle Michaela Baye. *1*
EDIT: Za co mínus? Je to řečeno v tomhle... https://www.youtube.com/watch?v=dJxj1mou03M
*1*
-
-
-
-
-
-
"Jak ale zabráníte hráči, aby se neudržoval jen ve stavu „dobré nálady,“ čímž by si držel jen pozitivní bonusy?"
haha, úplně sem si vzpomněl na Archera
http://memegenerator.net/instance/20020019 -
Na jednej strane to vyzera ako kravina ale na druhej strane taketo drobnosti a variabilita strasne moc pridavaju pra na replayabilite celej hry. Druhy krat namiesto ukradnutia kluca povedzme straznemu, ho mozem v krcme ozrat. Alebo mozem pomocou toho prave znizit spolocensky status nejakej NPC ktora povedzme by normalne so mnou nechcela komunikovat a takto bude. Moznosti je vela.
-
Největší sranda bude, až po těch stovkách novinek, vývojářských deníčků a rozhovorů s Vanem Dávrou ta hra bude stát úplně za h*vno.
-
-
To moc sranda nebude, je to jediná ambiciozní hra za poslední dobu. Navíc z minulosti mám zkušenost, že na co sáhnou češi to končí perfektní hrou viz. Mafia nebo Flashpoint. Doufám, že to bude pokračovat protože po těch trapárnách jako watch dogs nebo dark souls už ničemu nevěřím. Jedině Rockstar se drží díky GTA.
-
Aspon by mel pan Vavra zase dost casu vsechny skolit v tom, jak se co ma delat. To ted kvuli penezum z Kickstarteru dost zanedbava...
-
-
Prečo by si nemohol, keď je do očí bijúce, ako je niečo odfláknuté?
-
-
říká se tomu profesionální etika, nepsaná dohoda o tom že lidi z branže veřejně nepomlouvají jeden druhého, proto často neslyšíš ředitele Mercedesu mluvit o tom jaké jsou BMW šunty, například
-
-
No viem, že to tak chodí napr. medzi lekármi - jeden odflákne operáciu no a druhý odborník z branže sa vyjadrí, že nepochybil (veď ruka ruku myje), len chudák pacient s trvalými následkami to musí predýchať. To je tá tvoja etiketa?
-
-
ne, to je něco jiného, dokonce i etika a etiketa jsou dvě různé věci *4*
-
-
Fakt? Doporučuji si zajet k sousedům do Bavorska a budeš se hodně divit..... *7*
-
-
Zrovna automobilismus není moc dobrý příklad. Jenom příklad u nás: Hundai vs Škoda. Ten se vesele do sebe pouštěli:) Ono když to řeknu takto, tak v současné chvíli a době není absolutně nic nikomu svaté, když z toho bude více peněz.
-
často s tebou souhlasím, ale v tomhle se neshodneme, jasně že se to občas porušuje, ale v základu je to nastavený tak že by se to dělat nemělo, rozhodně ne tak okatě že šéf jedné firmy řekne o té druhé na plnou hubu "ten a ten uďelal něco blbě a měl udělat to a to aby to bylo správně", tím spíš když pracují ve stejném oboru, Bethesda je pro Warhorse přímá konkurence, jak vážně se tedy asi dá brát když šéf pomlouvá přímého konkurenta, to mají nechat na nezávislých lidech okolo jako jsou recenzenti. Ale to není můj problém ale Danův, protože tímhle svým krátkozrakým chováním dal ostatním herním firmám defakto mandát navážet se do jeho her jak se jim zlíbí
-
-
-
-
-
No myslím, že to by sranda určitě nebyla ... Jeto jeden z mála zajímavých titulů, kterej je trochu jinej, než všechna šeď kolem. To by byla jedna z her co by mě opravdu mrzelo, kdyby se nepodařila.
Kolik středověkých open world akcí z první osoby jsme měli za posledních 5 let? -
-
Asi tak tisíc - jen v nich byla magie a draci a trpaslíci... Je fakt, že "reálných" středověkých her moc nemáme, ale možná je k tomu nějaký důvod. Stejný jako proč nemáme moc her z 1. světové války. Spousta konceptů vypadá skvěle na papíře...
Ale nechme se překvapit, třeba to vážně půjde. -
-
Tisíc? Myslím, že není ani jedna. A když už tam narveš magii, tak to se středověkem nemá absolutně nic společného.
-
-
wenceslaus, Veskoslav: Vyjměte ze Skyrimu vše, co nemá ekvivalent ve skutečném světě (magii a příšery) a řekněte mi, jak se to přesně liší od středověku. Meče, luky, kamenné a dřevěné chýše, zkorumpovaní vládcové, náboženské sekty, války... kde je přesně rozdíl? Nebo totéž se Hrou o trůny. Rád se poučím.
-
-
Ty luky a meče vypadají jinak a používají se jinak. Stejně tak oblečení (zbroj) i stavby. Společnost je taky naprosto rozdílná - hodnoty i chování...
Podobmost je jen v několika ikonických pojmech, který rámcově možná odpovídaj (meč je ostrej a seká) ale tím podobnost končí. -
Jsem si toho vědom, proto to taky reáliemi přirovnávám ke Skyrimu :-)
Ale fakt je, že by mi vůbec nevadilo, kdyby v GoT s tou magií trochu brzdili. -
Víš, že ve hře o trůny máš vyšší magii? To jenom tak na okraj:) To, že tam nejsou mágové, víly atd. neznamená, že tam není nejvyšší forma fantasy. Ta tam je. Od nemrtvých až po nejvyšší level, který představují draci:)
-
Hru o trůny jsem zmínil jako argument, že high fantasy - magie = středověk, ne jako příklad.
Ale ano, je mi jasné, jak to myslíš, jen tvrdím, že spousta věcí zní skvěle, ale do hry se to prostě nehodí. Třeba tebou zmiňové hlad a žízeň. Pro roleplay to zní skvěle, ne? Ale když to dali třeba do New Vegas, po hodině hry jsem to musel vypnout, protože to jen otravovalo. Bylo by reálné, kdyby hlavní postava musela chodit na záchod a utírat si zadek, ale já takovou hru prostě hrát nechci. Stejně tak "klasická, špinavá, morem prolezlá středověká hra", jak říkáš, zní skvěle, ale ve finále to může být prostě jen to, co jsme viděli milionrát, jen po někom nemůžeš vystřelit fireball. To uvidíme, až to vyjde. -
Promiň, ale bavíme se o hrách. Středověkých seriálů znám dost. A jinak takový Zaklínač má reálnější a více středověky svět než Skyrim. A přesto nepovažuji ani jednu hru za středověkou. Klasická, špinavá, morem prolezlá středověká hra prostě na trhu chybí. A to, že ve hře jsou středověké reálie, neznamená, že se jedná o středověkou hru:)
-
[Pardon... omylem jsem tenhle příspěvek smazal...]
Bylo to nějak takhle:
Nemyslel jsem Hru o trůny - hru, ale seriál...
Není důvod být nepřátelský, snad vedeme rozumnou diskuzi...
Chtěl jsi hru ze středověku, o realismu jsme se nebavili... -
Ty to skutečně nevidíš, jaký je tam rozdíl? A i když mám Skyrim rád, tak do středověkého realistického RPG to má tak blízko jako má šnek k Formuli 1. A ano, můj modifikovaný Skyrim se přibližuje reálnému středověku. Od toho, že mám módy na počasí, hlad, žízeň až po jiný systém soubojů. Ale nemodifikovaný Skyrim je i po absenci draků, magie atd. arkádová hra, která s reálností nemá moc společného. A Hra o Trůny? Ta hra je hrozná, silně průměrná až podprůměrná a člověk pokud opravdu není obrovským fanouškem, tak by se ji měl vyhnout. No a zatím jsi vyjmenoval dvě. Nechci po Tobě 1000, spokojím se s 20 aspoň.
-
-
-
Jenže středověk není fantasy bez magie a trpaslíků. Taky k těm koceptům - vypadaj skvěle na papíře... a vzhledem k tomu, že je nikdo moc nezkusil to je asi tak všechno, co k tomu můžeme říct :)
-
-
-
-
No je vidět,že tam má Hellboy rozumné programátory..... *3*
-
Jsem jednoznačně pro co nejpropracovanější herní svět, ale řešit zrovna alkoholismus takhle dopodrobna mi nepřijde nejšťastnější. Přece jen toho mají na práci ještě hafo, a pokud nechtějí technologicky zaspat, tak by to do toho roku 2016 +/- měli raději vydat.
-
-
Jde o to, jak moc to ve skutečnosti zdrží vývoj hry. Jak už někdo napsal, Fallout měl mechaniku závisloti taky a nejde říct, že by byl nedodělanej :-)
-
-
Mě nejde o to, jestli bude hra dodělaná či ne. Věřím, že Vávra a spol. hru dodělají v každém případě, ale jen se bojím toho, abychom na ni nečekali příliš dlouho.
-
-
Nepřijde mi, že by byl Vávra nějak odtrženej od reality. A mě se to líbí, dělá to herní svět zajímavějším. Třeba ve Skyrimu bylo hafo možností, ale většinou nikam nevedli a nedej bože, když tu Potěmkinovu vesnici začal hráč více zkoumat..
-
-
Tak pokud mají vše ostatní už hotové, tak prosím, klidně se můžou zabývat třeba fyzikou m*čení proti větru. *15*
PS: M*čení, jako zakázané slovo? To jako vážně?! *7* -
-
Pitomá hvězdička! Teď naprosto netuším, o čem píšeš! M*čení.... jako m*čení jehňátek nebo co? Kdo by mučil proti větru? :-D
-
píšu si...
-
-
-
-
Dufam ze k atmosfere bude aj cz dub a nebudu sa to snazit co najviac predat amerike,malo by to zostat doma nie ako arma 3 horko tazko cesky,ako keby im len islo o prerazenie na trh co je v poriadku,ale zaklad by mal byt domaci a prvoradý.Nech sa amici tiez potrapia nepatri im cely svet. *5* *5*
-
-
To sice jo, ale náš trh je pidi oproti Americe. Z nezištných důvodů hru těžko vytvoří, chtějí na tom přirozeně taky něco trhnout. To jim těžko můžeme mít za zlé, člověk z něčeho živ být prostě musí.
-