Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Počkám na první ohlasy a jestli OK a vyjde to na GoG, pak kupuju. Vypadá to na konečně opět do detailu propracovanou hru, jako za starých časů . *14*
  • Stejne jako mafie 2
  • Sithard
    Beer simulator 2015.. alespon se v tom cesi nezaprou :D
  • spoock
    No, chápu, že alkoholismus je důležitý, ale asi by člověk měl při psaní mechanismu nezapomínat, že to není simulátor, ale RPG. Stejně by si měli rovněž rozmyslet, kolik lidí si takových featur všimne a bude je využívat?
  • Co to maj za oprášek české historjie v te knize ?
  • To maj jakože problém s lidma co chlastají během zaměstnání? Proč takové lidi zaměstnává proboha? WTF
    • Řekni mi zaměstnání kde se nechlastá během zaměstnání. Všichni chlastaj v zaměstnání a kdo ne, tak chlastá v zaměstnání nejvíc.
      • vonTossis
        blbec
      • Veskoslav
        Moc se díváš na filmy nebo jsi byl moc na sluníčku. Vyber si.
        • Ani nemám možnost vidět sluníčko právě kvůli jistému mraku od severovýchodu. Moc tam asi zase kouříte, dacani...
          • Veskoslav
            Jsem v Německu pracovně, takže nevím jak to na Ostravsku vypadá;) Navíc kdyby jsi se díval pořádně, tak by jsi věděl, že to přišlo ze severozápadu;)
            • Takže dostat trochu toho Adolfova sem k nám. Kurňa, tak to jo...
            • Veskoslav
              No ono to přišlo dřív než jsem přijel;) No snažím se doučit německé stavební normy (nedělám dělníka), takže jsem na školení.
              • Reakce na příspěvek:

Jak dodal, že nedělá dělníka :D

Je snad na tom povolání něco špatného? Víš o tom, že někdo ty domy a dálnice musí stavět?
            • Takže vesměs pořád z tvé strany. Tady jde vidět, kolego, že kam se ty hneš, jde za tebou i od tebe i řádný smrad.

A co že pracovně v Německu? Dáváš jim to tam do pucu?
    • Možná si to přečti znova kamaráde *1*
      • *jen úmyslný zábavný trolling bro, a celkem vyšel jak se tak dívám :P
      • *aspoň jednou *1*
  • čímž by si držel jen pozitivní bonusy? No přece tím, že přidáte do hry další realistický prvek – alkoholismus. Když hráč moc pije, stane se alkoholikem. Jenže přichází na řadu otázka – co je to moc pít? A tady se dostáváme k problému zlaté střední cesty.

ehm.. fallout(tj zase niekto objavuje ameriku)
    • ve Falloutu se stal z postavy závislák po vypití 4 piv během 50 hodin gameplaye, někdo by měl kluky z Bethesdy pozvat do průměrné české hospody v pátek večer *1*
      • hej ale cechaci piju hlavne desiatky, to sa nerata, to je vodicka :)
        • frag.ment
          Zásadně, když už pivo, tak minimálně 12ku. No slovenštví tvrďáci pijou po třetinkách borovičku, to je známá věc ;-)
  • Lol Warhorse mají problém s alkoholem, to mají z toho oslavování, propijou celej Kickstarter budget :D
    • ucho
      občas pomůže si přečíst i článek ;)
      • Trisska
        Nač číst celej článek, když se všechno dovím z nadpisu?
        • A nebo... stačí pochopit sarkasmus :) -> ucho
          • Aneb napíšu pí*ovinu a pak řeknu, že je to sarkasmus *4*
      • C-mon....
  • Jo takže si teď budou lámat hlavu nad mechanismem, který průměrný hráč vyzkouší jednou za hru, aby se tomu zasmál a pak se to možná objeví na pár youtube videích kde někdo bude zvracet pro pobavení fanoušků svého kanálu.. Stojí to za to lámání hlavy?
    • Veskoslav
      Právě maličkosti dělají reálný svět.
      • Já osobně mam rád maličkosti, ale takové, které budu mít na očích pořád, jako třeba skvělý model koně (Red Dead Redeption) nebo vymazlené zbroje, zbraně, krásná atmosféra hradů, vesniček, lesů. Třeba promakanější krafting raději než alkohol. Maličkosti jsou dobré, ale když jsou jen na jedno použití, tak by se s nima nemělo moc párat. Jenom přece jsou tam mnohem důležitější věci, které musí ještě řešit.
        • Doufám, že bude i minihra s vyprazdnováním, jako to bylo v Southparku
        • Trisska
          Přesně tak, ale jelikož žijeme v zemi s nejvyšším počtěm prochlastanejch alkoholiků, tak se to bude řešit ještě půl roku minimálně, aby se tý hry prodalo co nejvíc. *7*
          • Veskoslav
            Zase unban a hned toto? Mimochodem v počtu počet alkoholiků/počet obyvatel nejsme ani v TOP5. Ano pije se zde až příliš piva na osobu (135 litrů/rok), ale to stále nedělá alkoholiky. Mimoto, jestli je tvůj otec alkoholik, tak je mi Tě líto, mnohé by to ale vypovídalo o Tobě. A mimoto. Alkoholici většinou nehrají počítačové hry, ale to bych po tvé trolí mysli chtěl asi příliš.
      • Vrook
        Přesně tak.. Nedávno jsem na jejich foru narazil na kilometrovej thread, kde lidi z Warhorse spolu s fanouškama urputně řešili, jaká vegetace rostla v tý době ve střední Evropě a jak vypadaly český lesy, s tim, že ty hromady jehličnanů na screenshotech budou muset zkrouhnout.. to mi udělalo radost a přidalo mi na očekávání, že to bude fakt vymazlená hra.
        Jinak skepticismus tady v diskuzích bych nebral nějak vážně vzhledem k tomu, že tak z 90 % to jsou butthurti, kterejm Vávra v nějakym podcastu pomluvil jejich oblíbenou generic hru. *15*
        • To mi možná přijde stále důležitější než alkohol. Atmosféra prostředí je něco, co máš na očích pořád, když budeš celé dny projíždět louky a lesy, tak chceš aby to vypadalo opravdu skvěle, dobově a atmosféra byla skvělá. Dokážu si představit, že v outdoorech budeš hodně často a hodně dlouho, takže tam se vyplatí jít do detailu. Ale alkohol je taková ta featura na jedno použití. Neříkám aby tam nebyl vůbec, ale nelámal bych si s tim hlavu.
          • s-a-b-r-e
            Nemyslím si, že v Kingdome Come bude alkohol jednorázová zábava. Z blogu jsem získal spíš pocit, že chlast bude do určité míry nahrazovat lektvary, jak je známe z jiných her (právě kvůli jeho vlastnostem zvyšovat skilly síly, přemlouvání atp..). Tím pádem tvrdit, že "blití bude jen pro youtubery" (jak to psali lidi nad tebou) je podobné, jako se zlobit na Zaklínače, že se po užití přílišného množství lektvarů otráví....
            • Vrook
              Beruška: Tak nemuselo by to bejt až tak přehnaný, jakože ti alkohol přidá +5 do nějakýho skillu a tak podobně. Ale třeba na určitejch místech by při konverzaci otevíral nový možnosti nebo by jako ve Witcherovi sloužil k těžení informací od některejch přihodnejch postav. Holt kde neni magie, musí být chlast. *15*
            • To se vetsinou deje az kdyz preberes...
            • aha.. a používat alkohol jako lektvary je realistické? Nemyslím, že alkohol má takové účinky v reálu. Možná je člověk výřečnější, ale zase plácá blbosti za které se druhý den stydí, a sílu to teda moc nepřidává, spíš to snižuje celkovou motoriku.
        • Kdo to nezazil neuveri jake hlouposti a nepodstatne detaily jsou schopni resit fanousci ;-) A nektere priklady ktere Dan prezentoval mi prisly tez dost prekombinovane. Na jednu stranu souhlas ze v detailech je sila, ale nic se nesmi prehanet. Zase to neni jejich prvni hra tak snad se v tom neztrati. Uvidime v zari, mam predplacenu alfu.
  • Jack1947
    Bez Alkoholu to prostě nejde, to zdá se pan Vávra moc dobře ví. Tedy v RPG samozřejmně jinak, alkohol je hnus rozvrací lidi, kalí mysl a lidi po nadměrném užívání hloupnou a jsou tupější. *4*
    • Carmamrdon
      "kalí mysl a lidi po nadměrném užívání hloupnou a jsou tupější"

Tak kolik hektolitrů jsi ho v životě vypil? Přiznej se. *3*
      • Jack1947
        Zklamu tě ale maximálně jsem měl jednu 10-12... *3* , nemám co skrývat nepiju. *4*
        • walltar
          Chyba ... Já si osobně rád dám něco večer když sedím na terase, nebo trochu Cideru k obědu. Na alkoholu není nic špatného ... pokud to člověk nepřehání. Ale opravdu na sraačky sem byl v životě asi 2x ... nějak to nevyhledávám.

Navíc jak můžeš něco odsuzovat, když si to ani pořádně nezkusil? To je jako kdyby si nadával na křesťany a nikdy nečetl bibli. *2*
          • wenceslaus
            Viděls, kolik to má stránek? Počkám, až to vyjde na DVD s 5+1 dolby....
          • Paulcz
            Na alkoholu je toho špatného dost a hodně negativně ovlivňuje celou společnost. Akorát u nás se to tak nebere, národ buranů co se chvástá, že vypije nejvíce piva na hlavu. Např. docela zajímavé je přečíst si od Masaryka - O alkoholismu, sto let staré a pravdivé :)
            • walltar
              Ale ono to není alkoholem ... alkohol nemůže nic ovlivňovat, nemá svou mysl ani žádný záměr. Je to neživá věc. Jeho nadměrné užívání ovlivňuje společnost. Za vším je neschopnost lidí kontrolovat sama sebe, dělat dospělé a uvážené rozhodnutí, nebo nemoc. A potom to svádět na neživé předměty ... to mě připadá jako kdyby si kopnul nohou do skříně a potom ji vyhodil z okna, protože ona za to může, že sis zlomil palec.

Spíš si myslím, že je potřeba hledat důvody proč se z člověka stane alkoholik a ty se snažit řešit ... stres bych řekl, že bude největším problémem. Protože silně pochybuju, že by se člověk, který by byl v pohodě a neměl nějaké větší problémy stal alkoholikem. Potom asi vliv okolí ... to bohužel je dost problém řešit, protože v tomhle je pokroucená celá společnost a nemyslím, si že když člověk kolem sebe zamlada vidí hodně pití tak že ho to nějak poznamená ... já sem z vinařské rodiny, takže pro měl byl alkohol běžná součást života, takže ani ve škole to pro mě nikdy nebylo nic cool. A asi i genetika ... a tu jen tak řešit nejde.

Alkohol šel vždycky ruku v ruce problémům ... protože lidi radši dělají, že žádné problémy nemají, než by je řešili. A k tomu jim pomáhá alkohol velice dobře. Takže opět ... spíš by pomohlo lidi naučit řešit vlastní problémy, možná by potom bylo míň alkoholiků.

A myslím, že všichni dobře víme, že tohle není jen otázka alkoholu ... stejně fungují i věci, které nemají žádný chemický základ. Jako třeba hrací automaty. Pokud bych odstranil ze společnosti všechny podobné věci (alkohol, drogy, hrací automaty, cigarety ....) tak si taková společnost, u které se neřešila příčina, ale jen příznak najde nějakou další drogu. A tak by to šlo pořád dokola. Z toho důvodu říkám, že alkohol není špatný ... problém je mnohem hloub.
        • Magister_Peditum
          Kdo se vydává za abstinenta, je alkoholikem o to víc!
    • nj alkohol je metla lidstva,ale zametat se musi

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit