Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Inquisitor
    Vypadá to fakt nádherně. Taková možnost projít se středověkým světem tady ještě nebyla a asi ani dlouho nebude. Ta hra je vlastně unikát a tady se na ní hlavně plive. Kdo chce tak si hru užije i přes nějakou tu chybu a kdo chce hledat chybu, vždy nějakou najde. Hlavně bych si na vypichování chyb opravdu počkal až na plnou verzi, teď to nemá moc smysl.
    • Přesně tak. Dřív bylo zvykem, že si člověk párkrát přečetl preview a natěšenej z obrázků v klidu vyčkal do vydání hry / dema doprovázejícího vydání. Je to under development... kdyba ta hra byla hotová a vyladěná, tak nevydávají betu, ale finální release :). Samozřejmě že to nakonec může stát za h****, ale současnou hysterii moc nechápu.
      Rád bych se pletl, ale myslím si, že Dan Vávra je dost osobitej (a často mimořádně kritickej) zjev herní scény a spousta lidí je až nezdravě natěšená na to, aby mu dala všechno sežrat...
      • Dana Vávru mám moc rád, jeho názory jsou zajímavý, Mafia byla príma a na KC jsem poslal peníze hned po vypsání Kickstarteru, ale i já jsem jeden z těch, co si po vydání Kingdom Come uvaří kafe, vezme si do ruky "100 důvodů" a začne to brát bod po bodu. Za to si prostě Vávra může sám.
    • Na hru plive jen pár lidí. Většina je podle mě zvědavá, jak to všechno dopadne. *3*
    • ti co na ni nejvíc plivou, tak si ji nejspíš taky užijí, zadarmo. To je pak vrchol pokrytectví, něco ukrást, nahrát v tom 100 hodin, a ještě na to plivat. Taky nechápu lidi, co hrají ty různé alfy a bety a připravují se tak o zážitek z kompletní hry.
      • A ti co nejvic kritizuji pokrytectvi sami tvrdi, ze warez je kradez. Trololol. *5*
        • ...protoze...JE???
          • Bez warezu by internet a celá počítačová kultura nebyla tam kde je, ale 20 let pozadu
            • A nebo by neměly monopol Windows a opensource software by měl podíl takový, že by se pro Linux vyplácelo vyrábět software.
            • pan bobr ma pravdu..otázka je jestli by to tak nebylo lepsi..byt tech 20 let pozadu v tomhle smeru..
  • vypada to fantasticky, minimalne po graficke strance
    • zatim to vypada fantasticky pouze po graficke strance :D
  • Po precteni jednoho z prispevku mne napadla otazka, zda bude mozne bojovat se dvema protivniky najednou... myslim doopravdy najednou ... to znamena ze na me zautoci oba dva a ja budu vykryvat utoky jen mecem nebo stikem nebo kombinaci obojiho...

Tedy rychle prehazovani pozornosti z jednoho protivnika na druhyho a zase na prvniho..
  • hlavne at to vyjde driv než mount and blade protože pak po tom neštekne ani pes
    • Inquisitor
      To bych netvrdil, každá hra je jiná.
      • To bych netvrdil je to vykradacka vsech moznych zanru kde nic nefunguje
        • Veskoslav
          Maxíku, vem si prášek a raději nic nepiš.
  • https://www.youtube.com/watch?v=qLTu9Ih75HI

EG.net - Moc pěkné lesy, ale ten combat je úplně mimo. Donačítávaní objektu taky žádný zázrak.
    • Můžu tě ujistit, že toto je asi nejhorší gameplay video, kde se zrovna sešly všechny možné bugy, které ve hře jsou.
    • No grafika se bude downgradovat, protoze nextgen konzole. O hrani v 10 framech nemaji zajem ani nejvetsi obhajovatele filmovyho frameratu.
      • a možná to dostane i nějakou optimalizaci díky konzolím, jelikož zatím ji nic optimalizace neříká...
      • a to je takový problém downgradovat jen ty konzolové verze a ty PC verze ponechat v lepším rozlišení?
    • jo ty lesy se jim fakt povedly, ale přiznejme si to, ta naše česká krajina je prostě krásná, taková fotogenická, posázaví obzvlášť, jen to převést do hry *4*
  • Pro technicky znaleší, článek o optimalizaci
    http://www.azillionmonkeys.com/qed/optimize.html#tricks
    • tady je
      nastav ruce, ber
      lepsi link nez tvuj: http://www.agner.org/optimize/
    • Mě to teda nepřijde jako dobrý článek. Např. hned první případ je blbost, protože tam je pořád ten podmíněný skok, takže to jen zesložití kód a přitom to branch misprediction neeliminuje.

Zpracování polí v cyklu se na moderních procesorech (intel od 2001, amd od 2003) řeší pomocí vektorových instrukcí, takže nemá smysl, je takhle blbě přepisovat (a pokud to kompilátor nezvládne, tak je mnohem lepší inline assembler).

Celkově mi ten článek připadá dost zastaralý a to vůbec nemluvím o těch "optimalizacích" podmínek, kde je spíš potřeba lépe reprezentovat stav, tak aby takové šílenosti nebyli vůbec potřeba.
      • "Also, in theory, a SIMD enabled compiler could direct the above to a SIMD instruction set (such as 3DNow!, SSE or AltiVec.) I definitely have not seen this yet."

SSE se běžně používá roky, takže se opravdu jedná o něco historického. Nedoporučuju se tím článkem vůbec řídit.
    • Ty kráso, kdo se v tém může vyznat? Ty lidi musí být fakt Einšteini. Fakt smekám.
      • Paulcz
        Skoro každý. Většinou to je jednoduchá logika, akorát se ten C kód špatně čte.
  • Tato diskuse opět potvrzuje to, že ti, kteří toho ví nejmíň, mají potřebu to vše strašně řešit a rozumovat.. Borci, kteří to očividně nehráli, tady kážou o tom, jak je ta hra špatná, špatně optimalizovaná a jak si tím WH dělají ostudu. Tomu se dá maximálně tak zasmát. Všichni tady přece ví úplně nejlíp, jak se hry dělají, jak má správně vypadat beta a kdy a co se jak optimalizuje *1*

Jo, takové jsou holt internetové diskuse, vždycky plné tajtrdlíků, kteří potřebují rozdávat své rozumy aniž by se v čemkoliv vyznali...
    • A kde ty bereš jistotu, že to nehráli? na čem zakládáš svůj předpoklad, borče?
      • Stačí si ty bláboly přečíst pozorně, spousta lidí si protiřečí a nejsou schopni odpovídat na konkrétní dotazy, jediné co z nich vyleze je že "to nefunguje"
        • tím se ovšem dostáváme do vtipné situace, kdy sám fabuluješ bez jakýchkoliv podkladů nebo důkazů (ti lidé tu hru zjevně nehráli) a zároveň obvinuješ někoho, kdo svou kritiku zakládá na zjevně objektivním faktu (hra je špatně optimalizovaná), asi jsi snídal vtipnou kaši *1*
          • WortexCZ
            Netusim s kym vsim si se dostal do "vtipne situace", ale ja teda na hlouposti / nevedomosti / tupe aroganci nic vtipneho nevidim. Asi jinej vkus. Sem si navic jistej, ze clovek nemusi blufovat, aby z VETSINY! haterskejch prispevku vycuchal, ze absolutne netusi (ani naznakem) o cem vlastne pisou. Na to staci nepatrit mezi ne. Tata je nepusti ke kompu, na ajfounu to nebezi, tak musej holt cerpat "informace" ze sveta fantazie, nebo z tech par (vesmes) ubohych gameplay videi, ktere se zatim od vydani bety na webu objevily... a zadna slava.
            Ale ke hre: Optimalizaci u bety neresim. Nikdo by nemel. Co vic k tomu dodat.
            "Vavra tvrdil, ze..." Vavra toho uz napovidal. No a? Napovidal a snazi se. Navic ma vousy, neni plesatej - hubenej, nema medovej hlas a postrada SLAVNE francouzke prijmeni. Zatim se mi dokonce ani nepokusil prodat "tukani do krichlicek"... tak bych mu snad i veril.
            Clovek co ma prsty v mafii (v ty z nul a jednicek), vizi, zapaleni a schopnej tym, ma naslapnuto na vytecnou zalezitost.
            Co se tyce neciho komentu o "slepenci z vykradenejch mechanik"... No a? Ma to tam bejt? Hodi se to? Funguje to? Tak sup tam s tim.
            Srovnani se Skyrimem? To si Dan docela nabeh, ze se nechal strhnout prave k tomuhle srovnani. Podle me je porovnavani pohadkovyho sandoxu s historickym eposem zcela mimo misu. Ale nabeh si sam, tak se nemuze divit, ze mu to ted kazdej predhazuje.
            Srovnani ze zaklinacem... Zaklinac. Nevim. Dostal sem Witchera trojku jako kupon, o koupi sem vubec neuvazoval - neni to muj salek ranni kavy. Po nainstalovani mi na disku vydrzel necely ctyri hodiny. Takze tezko muzu soudit. Sice sem si ze zvedavosti udelal cas a u znamyho shlidnul komplet celej prubeh hrani od zacatku do konce... do tri koncu, ale porad nemam pocit, ze bych mel svet plnej magie, bazilisku, harpii a... potratu srovnavat prave s pripravovanym KC. Krom pevne dany historie hlavniho hrdiny nevidim zadnou za zminku stojici souvislost.
            Grafika. Cert vem videa. V behu na plnou palbu do vypada vytecne... az na ty neustale, par metru pred postavou doskakujici detaily. To je otresny! A cim vyssi nastaveni, tim vic to bije do oci... Nastesti se to da zase (jako SKORO VZDY!) zachranit vlastnim configem. Rychlost behu zatim odpovida +/- behu v Cryengine editoru. Optimalizace zatim jen zakladni. Ono to dokonce pocita i nevidene objekty. Ale to sou minority. Technicky stranky se nebojim. Spis ten obsah. Uz ted je v bete spusta zajimavych mechanik, ktery nejsou vsude uplne bezny. Pokud se podari hru naplnit, nevidim duvod, proc by nemela sbirat oceneni po celym svete.
            ...Ale videl bych to este tak na rok prace :o/
          • Jen řvi dál, potrefená huso *3*
  • kkING
    nemuzu si pomoct, ale nechapu proc je tady tolik nablito. podival jsem se na video od polygonu co je u clanku a musim rict, ze az na mimiku a animace a ruzne skubani postav pri rozhovorech mi to prijde hodne povedene. treba po kazde kdyz postava vlezla do lesa, nebo zminena bitva, tak mi spadla celist z toho jakou pozornost je venovana detailum (vsechny ty sisky, suche vetve, listy na zemi. spalene staveni v pozadi a tak by slo pokracovat hodne dlouho .....)
    sice mam moznost betu si zahrat, ale nechci si kazit zazitek z hotove hry a tak hodnotim jen podle videa. na druhou stranu mam treba pristup do soucasne bety(aplhy) wow legion a to je X-ty datadisk toho sameho porad dokola s datumem vydani nekdy v lete a tolik nedokonecenych, nedoladenych a nefungujicich veci co tam je .... stejnou zkusenost mam prakticky s kazdou "betou" do ktere jsem vlezl. Kingdome Come z videa a z komentaru u clanku pusobi spis lepe na to, ze to je porad jen beta.
    • On celkově ten level design v Kingdom Come je na špičkové úrovni. V Cryenginu dělám několik let, takže mě strašně baví sledovat práci profíků a před level designery z WH musím opravdu smeknout. Toto je první hra, kde lesy vypadají naprosto realisticky a krásně - je to hlavně tím, že borci nepoužívají žádné stupidní generátory terénu, ale sází ručně stromek po stromku, to samé s trávou a rostlinama (tam už to samořejmě není kus po kusu, ale po skupinách :-))
      Je tam fakt strašně moc míst, kde mě baví se jen procházet a kochat se dechberoucí grafikou, třeba ta lovecká chata (resp dům s parohami a kožešinami) kousek od hradu na kopci, odtud je krásný výhled... Nebo třeba vylézt na skálu naproti lomu, rovněž nádherný plac... Opravdu nikdy předtím se mi v žádné hře nestalo, aby mě tolik bavilo se jen kochat scenériemi (a to jinak v reálu trávím v přírodě prakticky všechen volný čas, takže opravdu nemám potřebu si to nahrazovat u PC :-) )

No a co teprve když začne pršet? Rovnež fantazie... NPC běží se schovávat pod střechy, aby nezmokly, na cestách se tvoří realiticky vypadající louže, na stolech před hospodou jde vidět, jak po nich v prudkém lijáku teče voda... Prostě spousta krásných detailů.

A musím uznat že ty souboje jsou taky super, v alfě mě to nebavilo, ale tady když si vyberu postavu, která má naskillovaný combat, tak je to hned o něčem jiném a kupodivu to fakt dobře funguje... Občas mě teda štve, když na mě útočí dva Kumáni, že se blbě vybírá, na kterého chci zaútočit (růžice je pořád fixnutá na jednoho z nich), ale možná jsem jen nepřišel na to, jak to přehodit...
      • Takže je to simulátor reality chození v lese? Alespoň to jsi právě popsal ... no to Ti na moc hodin zábavy nevydrží:-)
      • je někde nákývideo s tim deštěm?
  • Tak asi budu muset po pár letech upgradovat počítač. Navyšovat se bude RAM a budu muset též najít náhradu za starou GTX 670. Hra padá pod 30 FPS i na střední nastavení. Tak trochu jsem doufal, že to nebude nutné.
    • V tuhle chvíli s upgradem počkej, protože koupí lepší grafiky by sis aktuálně nepomohl. Já mám GTX 980 a jedu taky na +-30FPS. Prostě to nestíhá procesor. Což i potvrzuje fakt, že na min nebo ultra detaily mám FPS stejný. Sice nemám žádný extra dělo, ale 3570K na 4,5 GHz by snad mělo ještě něco utáhnout, takže věřím, že optimalizace tohle srovná a do tý doby nemá cenu spekulovat o tom, jakej HW bude potřeba.
      • Mám právě ten stejný procesor a taktéž přetaktovaný...
    • Počkej na nové karty a plnou hru. Tohle není finální optimalizace. RAM jsou levné, jen ta karta....
      Základ je, mít co nejnovětší generaci. Mrkni na 970 vs 670. To je tvoje třída a je to sakra rozdíl :)

CPU máš 4 jádro i5 / AMD FX? To je také důležité a asi bude, protože hodně postav a AI. Hra jinak stále moc nepoužívá HW podle % zatížení. Witcher používal kartu na 99% a CPU také. Do toho bude verze pro konzole a tedy pro PC by to mělo šlapat na levném HW ve 30fps.
      • Premiru optimizmu bych krotil. Beta je uz temer finalni verze hry, kde se jenom vychytavaji chyby. Ocekavat vylepseni optimalizace, fyziky, animaci a pod. lze v pripade Alfy. Ledaze Warhorse to vidi jinak. Ale i v tom pripade bych stal nohama na zemi. Pokud ted optimalizace drhne a v bete se to nejak vyresi, pak az nastoupi ve finalni veze cela mapa, muze to zase celkem lehce klesnout.
        Nechci syckovat, ale prehnana ocekavani nejsou na miste. To by mohlo nasledovat velke zklamani. *3*
        • pokud já vim je to teprv první beta, animace, hlasy i obličeje jsou víceméně placeholdery a optimalizace je věc která se dělá vždy až na konci bety protože když se přidá nějaká fičura je pak nutny znova optimalizovat.
    • Zas tak dobře aby ospravedlnila takto krvavé hw nároky hra nevypadá
      • Vypadá totiž ještě líp.
        • Vypadá to jak Crysis s mečema, plus mínus a Crysis takhle náročný nebylo
          • Lukass
            Doted pamatuju jak sem hral Crysis 3 na stredni detaily na 550 TI v HD rozliseni a 40 FPS. nejenom ze dodneska hru graficky nic neprekonalo ale ta optimalizace byla skvela.
            • Ano, srovnávat koridorovku, kde všechny objekty v dálce jsou 2d placky s open world RPG hrou, kde je ultradetailní terén o velikosti 4x4km, je opravdu velmi chytré... Jinak Crysis 3 bylo graficky překonáno v den, kdy vyšel update do KC:D s novým global illumination nasvětlením.
          • wenceslaus
            Přijde mi to hezčí než Crysis. Ale hlavně - Crysus už vyšel, takže ho optimalizovali.
  • Ja to bohuzel vidim tak ze nemaji vubec nic. Vzdyt ta beta je na urovni nejake testovaci alfy. Animace, souboje, lokace, vsechno pusobi jako by byli uplne nazacatku. Pro me osobne dost zklamani, navic si myslim ze pokud to vubec nekdy vyjde v hratelnym stavu bude to tak sesti hodinova jednohubka na mrnave mape s 5 questama.
    Je to skoda fandim jim, ale tahle beta to je docela studena sprcha, je me jich i trochu lito protoze znich ma srandu vetsina herniho sveta.
    Vidim to tak ze hra bude ve vyvoji jeste minimalne rok, pak zacnou dochazet prachy tak to rychle vydaji ale bude to nehratelne brak, kez bych nemel pravdu. Ale to co ted vydali nema s betou nic spolecnyho. I tak dal drzim pesti at to dobre dopadne, ikdyz tomu uz moc neverim.
    • Tak znovu... V plné hře má být kolem 70 questů... do Bety jich dali kolik? Pět? Jestli jsi viděl videa ze zákulisí, tak bys měl vědět, že většina herního světa už je hotová a v betě je záměrně jen malá část toho světa jako ukázka... Bojový systém a herní mechaniky jsou víceméně finální.
      Vávra už několikrát říkál, že tady tu alfu / betu pro veřejnost dělají zvlášť a dávají tam jen ty části, které chtějí prezentovat... To, v jakém stavu je celková hra, ví jen oni.
      • Lukass
        Hele v pohode ja jim fandim, ale touhle betou si udelali ostudu, to me nikdo nevyvrati. Pokud byl jejich umysl odradit lidi od koupe hry tak se jim povedl na 100%
        • Má pravdu ten chlapec!
        • Dej sem jakýkoliv důkaz, že si udělali ostudu, prosím. Ať beta (ne)funguje jakkoliv, já všude vidím převážně nadšené reakce
          • Lukass
            Tak kazde vidime co chcem *3* Ja vydim hru ktera nema optimalizaci a ani jeden prvek ve hre neni finalni a funkcni, proc tenhle paskvil vydavali, nebo spis proc se to vubec jmenuje beta. Hral sem za posledni pulrok nekolik bet a tohle je ta nejstrasnejsi a nejsilenejsi jakou sem kdy videl. Promim ale ja nebudu pred realitou zavirat oci jenom proto ze to delaji nasi krajani.
            • on je hravně rozdíl mezi skutečnou development betou a marketingovou rádoby betou co se dneska vydává
    • Vidíš to špatně. Beta obsahuje jen zlomek toho, co už mají WH hotové... Je to pořád jen ukázka, od alfy se to liší tím, že všechny herní mechaniky už tam fungují, ale pořád je to jen takové demo, kde dali pár questů, malou část herního světa atd.
      Občas je fakt lepší do plné verze nic nevydávat, protože je tu příliš mnoho hlupáků, jako jsi ty, kteří nic nechápou a pak šíří takové bludy *7*
      • Open beta už by měla nějakym způsobem vypovídat o kvalitách výsledného produktu, pre alpha, alpha a closed beta měly zařídit, aby se to do toho použitelného stavu dostalo, člověk nemusí být marketingový expetr, aby mu došlo, že tím co předvedli spoustu lidí od koupě odradí, bez ohledu na dobré úmysly
        • Alpa,beta, open, closed... To vše jen slovíčkaření a kdo už nějaké bety hrál, tak ví, že každé studio si to označuje podle sebe a neznamená to, že když někdo udělá betu, která už je skoro jak finální produkt, že beta od jiného studia musí být stejně kvalitní...
          • Ano, slovíčkaření, proto píšu, že to co je podstatné, lidi si zapamatují rozbitý produkt, pokud to někdo testnul aby viděl jak to poběží na jeho HW, plnou hru si nepořídí, protože s optimalizací od alfy nehnuli, pokud byl někdo zvědavý na herní mechaniky a boj, bude zklamaný, protože jsou nedotažené, je zkrátka jedno jak to pojmenuješ, lidi si zapamatují co jim dáš na stůl a mimo hranice ČR nebude fungovat ani ten vlastenecký hype jak u nás
            • Tilwaen
              @kairos: Je pravda, že hlavní problém s výkonem bude nejspíš u grafiky. Ale je koneckonců standardním postupem udělat nejdříve detailní modely včetně textur s velmi vysokým rozlišením a ty postupně ořezávat tak, aby byl výsledek v poměru vzhled/výkon co nejlepší.
            • Jak už tu někdo psal, nakonec to stejně budou muset vyladit tak aby to běželo na nextgen lowzolích, takže ve stavu "kup si Gforce 980 aby sis zahrál ba vysoké detaily" to asi nepude *7*
            • To je sice pravda, ale zrovna kódování, zvlášt u už hotového odladěného enginu jako je Cryengine, tvoří pouze menší část zátěže, ta hlavní leží na bedrech grafiků, aby měly modely a scény optimální počet polygonů (co nejvíc toho dohnat přes textury) aby byly správně nastavené LoD, nasvícení, efekty, textury a jejich kvalita, aby toho ve scěně nebylo příliš aby ti veškerý výkon nesežraly krásně vymodelované lístky stromu nebo dokonalá srst lišky (ne Pavla) co se napájí u lesní tůňky, nech tyto věci nakonec a se zlou se potážeš
            • Tilwaen
              @kairos: "asi každý imbecil (krom tebe) ví, že na optimalizaci se musí pracovat průběžně během vývoje"

To, co jsi právě vyplodil, je nesmysl. Obecně platná pravidla optimalizace kódu jsou tu z nějakého důvodu.

První pravidlo optimalizace: Neoptimalizujte.
              Druhé pravidlo optimalizace: Neoptimalizujte... ještě.
              Třetí pravidlo optimalizace: Pokud už chcete optimalizovat, nejdřív použijte profilery.

Laikovi může připadat absurdní, že se během vývoje optimalizace nemá řešit, ale ono to má svoje opodstatnění. Kdyby už při vývoji měli programátoři honit každý snímek, tak budou stále donekonečna sedět nad jedním algoritmem, přemýšlet, jakými prostředky ho vylepšit, aby běžel o 3 ms rychleji, a nikam se nepohnou.
              Navíc brutálně přeoptimalizovaný kód je většinou na první pohled nečitelný - a to je něco, co jako nově příchozí posila programátorského týmu opravdu nechceš vidět.
            • asi každý imbecil (krom tebe) ví, že na optimalizaci se musí pracovat průběžně během vývoje, když to začneš řešit na konci jsi v hajzlu, proto taky většina her ve finální podobě neni o moc náročnější než v té beta verzi, no a jestli to běží 20-30 fps na low na průměrném stroji tak to neni chvalitebná, ale sotva dostatečná
            • To jsou jen kecy. Se trochu rozhlédni mimo tuto trolí diskusi a uvidíš, že ohlasy jsou vesměs pozitivní. Jinak každý imbecil (asi kromě tebe) ví, že optimalizace příjde až na konec... Nemám zrovna nejlepší herní počítač a přesto mi to jede na celkem vysoké detaily ve stabilních 30 fps, což je na betaverzi hry, která běží na nejnáročnějším enginu součanosti, chvalitebné.
      • Aha takze oni maji hotove komlet bojove system, vsechny questy, maji zvladnuty animace, ale do bety to nedaji. Radci tam daji kostrbate bojove system kostrbaty animace atd. aby mohli lidi nadavat a sirit bludy. Jo to dava smysl.
        • Řekni mi prosím tě jeden rozumný důvod, proč by měli do bety dávat všechny questy? To samé se týká herního světa...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit