Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Co takhle zkusit nahlodat MS, aby vydal Xbox 360 emulátor na PC, třeba jako Windows 10 appku? A pak by si PCčkáři kupovali Xbox 360 hry ve Windows Store. Technologicky by to neměl být problém, stačil by vám PC stejně výkonný, jako Xbox One, což není žádná hrůza.
    • michaliuz18
      uz je emulator ale je este v rannom stadiu a hry maju slabe fps, vypadava zvuk ,pripadne bugy glitche a vypadnute textury. Vyladuje sa to este, pocitam ze za 5 rokov to moze vyzerat lepsie
    • Teď na E3 ohlásili něco podobnýho. Ten xbox anywhere. Když např. Quantum Break vlastníš na PC můžeš ho hrát i na svym účtě na Xboxu one. Čekal sem, že se to bude týkat teď toho RDR, ale bohužel. Každopádně cena na windows store zrovna Quantum Break je kolem 1800 což je pěkně přestřelený a pro někoho kdo nemá a nechce Xone je to vlastně zbytečný asi a ta hra za to ani nestojí.
    • Ne, díky. Na PC je konzolových her až moc *11*
      • Ale zrovna některé Xbox 360 pecky chybí. RDR, Lost Odyssey, Blue Dragon, Burnout Revenge...
        • A nez resit emulator a pripadne problemy s tim spojene a pak kupovat xbox hry, nemas snazsi si tu konzoli koupit? Vzdyt cela ta konzole, co tak koukam, stoji tolik jako jedna graficka karta nizsi stredni tridy...
        • Haló?!
          • Kolečka války ?
  • Rockstar dela urcite kvalitni hry, a velmi uspesne hry, ale z nejakeho duvodu me zadna z nich nikdy nebavila. Kdysi jsme hral prvni GTA a pak GTA 3 (to byl v te dobe sok na PS2, ziral jsem na to s otevrenou pusou ze neco takoveho je mozny udelat) a od te doby me to uz k jejich hram nijak zvlast netahlo. Ale kazdopadne jejich hry uznavam, neco na nich bude:)
  • proč nemůže mít tu kompatibilitu i playstation *9*
    • Cell je hodne odlisna architektura, ktera imho na x86 ani emulovat nejde.
      • Vsechno jde emulovat
    • Vogon
      Neměl PS3 naprosto rozdílnou architekturu než PS4, především ten naprosto hrozný cell procesor?
      • Proc hroznou architekturu? Ps3 tehdy drtil vykonove xbox i tehdejsi pc
        • Vogon
          Protože se na to strašně obtížně vyvíjely hry? A ne, PS3 výkonově nedrtil X360, možná tak u exkluzivit, ale stačí se podívat na jakoukoliv multiplatformní hru a uvidíš jinou situaci. Netřeba připomínat katastrofy jako Fallout 3 nebo Skyrim na PS3. A taky stál o dost více, nemusím připomínat PR katastrofu, když oznámili PS3 a stála 599 dolarů.
          • Microsoft XCPU, codenamed Xenon, is a CPU used in the Xbox 360 game console, to be used with ATI's Xenos graphics chip.

The processor was developed by Microsoft and IBM under the IBM chip program codenamed "Waternoose", which was named after Henry J. Waternoose III in Monsters, Inc.

The processor is based on IBM PowerPC instruction set architecture. It consists of three independent processor cores on a single die. These cores are slightly modified versions of the PPE in the Cell processor used on the PlayStation 3.
            • komplikovanost vyvoje na ps3 nesouvisi ani tak s pouzitou instrukcni sadou (powerpc) jako hlavne se zpusobem, jak ten procesor fungoval. Zjednodusene, Xenon v Xbox360 je mimo instrukcni sady v principu hodne podobny "beznym" intelackym procesorum, mas tam tri plnohodnotna jadra, ktera maji obdobu intelackeho hyperthreadingu a celkove funguje hodne podobne. Zato Cell v PS3 mas jedno "obecne/viceucelove" jadro (PPU ) a 7 mensich specializovanych jader (SPE). V principu tak muzes teoreticky vytahnout mnohem efektivnejsi rozlozeni vykonu, v praxi to nekdy az pripominalo horor v podobe silene architektury Sega Saturn.
            • Vogon
              To že mi tu zkopíruješ pár odstavců odněkud z wikiny nic moc neznamená, když samotní vývojáři ze Sony tvrdí jak na houby oproti X360 ta architektura byla, a že vyvíjet na ní hry bylo peklo.
            • co asi, si rikal jako by sony melo vic prace nez ms, a pritom xbox360 je taky postavenej na powerpc/risc architekture, ktera je bliz cell procesoru nez x86-64
            • Vogon
              A co má tohle společného s tím že se na tu architekturu špatně vyvíjely hry?
              http://www.cnet.com/news/sony-ps3-is-hard-to-develop-for-on-purpose/
              http://gamingbolt.com/developer-explains-what-its-like-developing-for-each-console-ps3-being-the-hardest
              http://www.mcvuk.com/news/read/gran-turismo-creator-describes-ps3-development-difficulties/0169212
        • hah. O tom že drtil xbox nevím ale pc.... kdo tohle může napsat
          • Ze zacatku byl ps3 srovnatelnej s high-end pc. Pochopitelne to dlouho nevydrzelo ale v porovnani s ps4 to byla tenkrat raketa.
      • myslim, ze rozdil mezi hw xbox360 a xbone nebude mensi
        • To je tím že myslíš. Oba xboxy jsou v zásadě standardní x86 s upravenými windows. PS3 měl úplně jinou instrukční sadu (hodně zajímavou, jenže bohužel dnešní herní programátoři umí jen windows a x86, proto se jim to nelíbilo) a jako operační systém BSD unix opravený od sony. Na xboxu bych čekal zpětnou kompatibilitu od začátku, na PS4 jedině, když se hra portuje.
          • takze v zasade je risc a cisc to samy, fajn, taky nazor
        • Vogon
          Nemyslel jsem to výkonově, ale architekturou, PS3 mělo naprosto jiný druh procesoru než využívá PC nebo současné konzole, teoreticky měl být výkonnější, ale optimalizovat na něho hry bylo neskutečně obtížné.
          • ja taky, viz muj koment dole

powerPC neni zrovna uplne PC
            • PS3 se da poridit za par korun, tak nevim co brecite po kompaktibilite. Horsi to je z PS2 hrama, tam sehnat zachovalou konzoli zacina bejt problem.
    • $$$
  • kvůli téhle hře jsem x360 spálil *9*
    • Draken69CZ
      Já si ho teda koupil *15*
      • Jack1947
        Já hlavně kvůli GTAIV.
  • Kdyby tenkrát na E3 přišli s timhle místo neoddělitelnosti konzole a kinectu, možná bych teď neměl doma PS4.
  • Kdyz se mluvi o GTA westernu, tak mi na mysl hned po RDR prijde staricky GUN.. kterej jsem dosud taky nehral… :)
  • Mart9
    Jinak z článku je pro mě šok, že prý GTA V vyšlo už před třemi lety. Přišlo mi to max. jako rok. To už abych se na to začal chystat, čtyřku jsem hrál taky 4 roky po vydání.
    • Ja bych tipl tak 5 let, uz mi z toho hrabalo jak o tom kazdej zvanil.
      Me GTA nezajima, ale musel sem cele roky poslouchat jak jsou konzole nadrazene, protoze na pc neni nove GTA. Po vydani pc verze to utichlo ze dne na den, ale uz brzo bude dalsi dil a zacne to cele nanovo.
      • Jack1947
        Poslouchat jako že to říkali v tv a v rádiu ? *15*
        Nrbo volali na ulici tobě před domem. Achich smutný to člověče.
      • xXx - nás zase nezajímá tvoje hloupý žvanění...
    • tak to preto, že to vychádzalo 3 roky po sebe na rôzne platformy a tak boli hrou roku 3 krát tá istá hra :D
      • Draken69CZ
        No stejná ne na PC je to ta nej verze.
    • Draken69CZ
      Tak to asi je tím že to později znova vyšlo na nové konzole a PC.
  • Mart9
    Tohle jsou chvíle, kdy mě mrzí, že jsem se rozhodnul pro PS4. I když jinak je to naprosto skvělá hračka.
    • spoock
      neboj, jednoho dne na PS4 tohle výjde, Rockstar mají rádi peníze
    • Tak vetsina lidi co ma PS4 mela snad predtim PS3 nebo XBOX360, tak ma toto snad uz davno dohrane.
      • Mart9
        Já měl předtím Sega Mega Drive II
        • At zije jezek Sonik :-)
  • Jack1947
    Jn a pc hráči zas budou mít strouhanou mrkev vid mrkvosofte *7*
    • OPenetrator
      Nestahnes si to, no :) Je to fakt skvela hra, škoda ze si ji nikdy nezahraješ :)
      • Jack1947
        Já jsem to narozdíl od tebe dávno dohrál jen soucítím s pckářema.
      • Zase bych to nepřeháněl. Kvůli této hře jsem si koupil PS3, ale zase takový zázrak to nebyl. Nejlepší na této hře je jednoznačně grafický štýl.Páčilo se mi i zpracování jízdy na koni. Ale hra samotná a náplň misí již byly horší.
        • OPenetrator
          Tak ja mel taky ps3 jen kvůli tomuhle a nhl a prislo mi to hodně dobry. Nejsem kdovijakej fanoušek westernu, ale tady jsem si ho vyloženě užíval. Parádní prostredi, postavy a tak nejak všechno :)
      • tohle uz se nam konzolisti snazili namluvit o ,,dragons dogma,, a nakonec ne ze by to byla spatna hra, ale ten povyk okolo byl dost prehnany
        • Jo, to je takové to typické "leštění" svých exkluzivit. *1*
        • A taky Halo, Gears of War, Dark Souls.. vždy, když se nějaká konzolová modla portuje na PC, je z toho spíš takové "meh" holt laťka PC her je asi někde jinde
  • Na novou hru od R* se těším jak panic na první zásun. Ať už další RDR, GTA (což teď teda nehrozí) nebo Maxe, či novou IP (možná Agent?) ... bude to jedno, protože to bude kvalitou zase na špici a zábavností jeste víc. To studio naštěstí ví, co dělá. Což se o většině ostatních vývojářů v dnešní době říct nedá.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit