Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Kdyby sis precetl clanek, tak bys zjistil, ze Will Wright prakticky mluvi o tom, ze konzolova produkce (zde satoupena jako hardcore AAA hrami), se boji casual free-to-play modelu, z PC, mobilu a tabletu, ty trdlo.
  • hňup... a čo tak kvoli exkluzivitam, ktore na PC nikdy nebudu? a malo ich nie je...
  • Trol.diskuzni
    Číst články od Smutného? Oh boy...
  • Priste si precti aspon ten clanek...
  • Free-to-play nesnáším, protože se nemůžu soustředit na hru, ale spíš na to, kolik mám na účtě a kolik peněz to po mě hra zase chce. Nic nerozbije pocit ze hry jako když chci jít na nějaký epický quest v RPGčku, ale abych ho mohl dokončit, tak musím koupit sekeru za 5 dolarů. F-u-c-k that.
  • Něco na to bude, já mám Iphone, mam i Ipad mam i PC a i PS + ještě notebook, a když se nad tím zamyslím tak by sem uvítal hry co by sem mohl hrat všude, ikdyž si neumím představit jak by to mohlo fungovat :-D, zavodní a sportovní hry nejsou problem ale nevím jak bych třeba Battlefield hral na tabletu, tam ta myška prostě potřeba jestě je, každopadně jedinej problem je to ovladaní u dotykovejch zařízení, co se HW týče tak muj ipad je výkonější než PS3, i grafika u hodně her už předčí PSko
  • Jenze je fakt, ze davat dohromady AAA produkci a socialni hry se nabizi a firmy to urcite budou zkouset. Neni neco takoveho uz vlastne i Diablo 3?
  • Trol.diskuzni
    Konzole jsou hračky pro děti, které jsou zmateny, když na PC case vidí více než jedno tlačítko a tudíž netuší, které zvolit, aby se stroj zapnul... *6*
  • Jo, tak nějak bych to viděl taky. Ten trh je obrovskej (jestli se vlastně ještě pořád jedná o jeden trh, protože podle mě sociální hry a AAA tituly nemaj vůbec nic společnýho ani co se cílovek týče) a je tu místo pro spoustu všelijakejch vymňouklostí. Ale že by kvůli nárůstu jedný věci musela zhynout jiná, to si nemyslim.
  • jen at konzole okusi vlastni multiplatformni meducinu *1*
  • No... Trošičku bych si rýpnul, že pán objevil Ameriku :) Microsoft svoje game-oddělení před nějakým časem transformovalo na cross-platform, kdy jejich vývojáři musejí vyvíjet tak, že hra se dá hrát na mobilech, webu, xboxu i PC, ale všude má rozdílný gameplay, právě podle zaměření dané platformy.

Ohledně malých projektů generujících zisk... Před čtyřmi lety jsem diskutoval s pár lidmi z Ubisoftu na GDS, kteří už tou dobou jasně říkali, že se trh změnil a že jejich firma víceméně dělá velké množství menších projektů, téměř bez rizika, a ty potom dotují ty velké, rizikové. Taky jsme se ale jasně schodli na tom, že velké AAA projekty zůstanou, a to už jen kvůli medializaci firem, kvůli lásce vývojářů k podobným dílům a kvůli tomu, že když klesne jejich počet, prodeje budou ještě lepší než v dnešní době.

A free-to-play je výborně fungující model, který ale bude podle mě fungovat hlavně na hry, které jsou MMO, na sociálních systémech, ale nedokážu si představit normální singleplayer hru na free-to-play modelu, a že singlistů je na světě kvanta :)
  • Já bych to neviděl tak černě. Kolikrát už sme slyšeli, že PC hraní je mrtvý? Kolikrát už nás někdo děsil vyhlídkama na smrt toho či onoho žánru? Dokud je po něčem poptávka, bude to existovat. A nejvíc prachů je momentálně pořád v konzolích (http://kotaku.com/5920498/the-games-are-everywhere-but-the-moneys-still-in-consoles) a na PC. Freemium nebo F2P model je aplikovatelnej na omezenej výběr her a multiplatformnost podle mě drasticky zvedne náklady na vývoj, takže kromě pár vyvolenejch to zkusí málokdo (a i mezi těma vyvolenejma určitě bude pár totálních failů). Navíc casual hráči jsou tou nejnevděčnější cílovkou, jakou je možný najít. HC hráči (nebo prostě core hráči) se narozdíl od kasuárů sami píděj po vaší hře, vzájemně se informujou, čas od času zmutujou do podoby fanboyů, spamujou fóra, facebook a twitter novinkama a informacema a celkově - vývojářům pomáhaj (už třeba i formou modů, cosplay a dalších geek-friendly aktivit). Hlavu vzhůru a nestahovat kalhoty, když na brod teprve koukáme z orbitu.
  • Kdyby se prosadilo free-to-play do budoucna jako hlavni smer vydavani a vyvijeni her (coz se podle me nestane), tak by to melo vliv uplne na vsechno, ne jen na ty hry. Treba i herni weby. Dnes jsou stale herni weby hlavne o recenzich. Jenze k cemu recenze? Kdyz Free-to-play hru si muze vyzkouset kazdy a nepotrebuje si o tom cist. Taky Free-to-play hry se vyviji za chodu a co je napsane v recenzi pri uvedeni hry, z nekolik mesicu uz nemusi platit. Kdyby se prosadilo Free-to-play tak se bojte uplne vsichni, co mate co do cineni s hrami, protoze by to byla katastrofa. Kvalita her by sla vyrazne dolu, vsechny hry by byly jeste vic kopirovane a stejne jako dnes, vse unifikovane, jeste vetsi konzum a honba za vydelkem... Coz se doufam nestane.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit