Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Keyz
    Němčina je stejně nejlepší komandovací jazyk. *15*

Dlouhá šílená slova a do toho řev.
  • Mato1987
    Tak páni a dámy, asi pred hodinkou som dohral túto hru a odvážne musím skonštatovať, že to bolo najlepšie strávených 18 hodín a 50 minút aké som pri akejkoľvek hre kedy strávil. Dal som ju na jeden šup od včera večera asi okolo ôsmej až do dnes do tretej hodiny poobednej, hra síce ukazuje 77% completition, ale snažil som sa nájsť všetky poklady, enigma kódy a ostatné zberateľské laskominy ale aj tak mi uniklo zopár, asi 10 dokopy...preto si to dnes večer dám znova a tentokrát si to zahrám na "ÜBER" nech je sranda :)
    Moje celkové dojmy z hry sú nepopísateľné, niekoľko rokov som čakal na skvelú fps strielačku, samozrejme medzitým sa objavili také skvosty ako rage alebo half life 2 ale keď mám úprimne povedať tak od roku 98 nevyšla žiadna poriadna a kvalitná fps so skvelým príbehom aký mal trebárs haf life. Konečne som sa dočkal a wolfenstein new order som si maximálne vychutnal.
    Hra nemá snáď ani jednu chybu krásy, grafika je prekrásna, prostredia sú rozmanité, zbrane sú totálne skvelé, zvuk a hudba sú na špičkovej úrovni, aj čo sa týka dabingu tak sa chlapci z machine games vytiahli, angažovali skvelých hercov, postavy boli perfektne vykreslené, hra má hĺbku čo sa týka príbehu aj hrateľnosti, v hre snáď nie je ani jedno hluché miesto.
    Moje obavy sa nenaplnili, naštastie, hra prekonala moje očakávanie mnohonásobne v každom možnom smere. Wolfenstein NWO mi jednoducho prirástol k srdcu a dovolím si ju zaradiť medzi najlepšie fps hry aké kedy vyšli.
    Ja už si ani nepamätám kedy naposledy som nejakú hru prešiel na jeden záťah, snáď len half life 1, 2 a rage :)
    Pre mňa je wolfenstein nwo momentálne hrou roka, aj napriek drobným nedostatkom, ktoré ale ani nestoja za zmienku a v recenzii sú napísané.
    Nový wolfík mi natoľko učaroval, že som si v momente objednal artbook a už sa neviem dočkať kedy mi príjde :)
    • Tak to si hral asi inú hru, alebo to píšeš aby si ma nasral :)

Ale beriem je to tvoj subjektívny názor.

Objektívny je 77%, podla mna sa o nejaký ten čas dočítame že idčko opeť sklamalo s novým wolfíkom new order, tak ako to bolo pri hre RAGE.
    • Co se týče toho příběhu, tak kromě half-life si myslím, že stojí za zmínku i Bioshock :)
      • Pre tých čo nemajú konzole tak Killzone 2,3 na PS3 a na xbox gear of war série, Halo série sú peckové FPS. Pre tých čo nevedia, dá sa hrať aj na konzoliach s myšou a klávesnicou.......
      • Jack1947
        Ano, Bioshock 1 dokud nebylů ten zaverecny souboj s bossem Frankem Fontainem... az mi bylo pomalu lito tech utopenych X(?) hodin to byl vazne vrchol.Jinak to byla parada a dlouho budu na tenhle dil vzpominat. (hlavne na ty paradni souboje s bossy prednim, to byla lahoda) chapu ale neni to pro kazdeho. Kazdy rad neco jineho. *4*
      • Mato1987
        možno pre teba, mňa bioshock nikdy neinteresoval.
    • Keyz
      "Moje celkové dojmy z hry sú nepopísateľné"

+1 za to, že jsi to přesto popsal :)

Mám to v plánu později koupit. Po Shadow Warrior další hodně klasická FPS. Navíc jak jsem zjistil, lze tam někomu ustřelit končetiny jestli máš silnější bouchačku.
      • Mato1987
        Nie len končatiny sa dajú odstreliť, hra má vcelku zábavný gore systém, v mnohom mi v tomto smere pripomínala soldier of fortune :) nechcem nič spoilovať ale v neskorších častiach hry budeš môcť tasiť dve zbrane toho istého typu naraz a ver mi, nič sa nevyrovná tomu pocitu deštrukcie ako keď máš v oboch rukách masívnu brokovnicu s 23 nábojmi v každej a ideš totálny rambo štýl proti náckom :D
        • Jack1947
          Tak aspon v necem to je podobne RTCW *3* i kdyz to bylo v kazdem wolfu, (tedy enemy territory, RTCW, wolfenstein) ve Wolfenstein to bylo takove nijake, takze konecne po SOF: Payback a the line hra ktera ukoji me uspokojeni z ustrelenych koncetin, vystrelenych strev a mozku. *4* Tohle mi ve hrach proste nutne chybi. *4*
          • Mato1987
            "hra ktera ukoji me uspokjeni z ustrelenych koncetin"
            sry neodolal som, to som jednoducho musel citovať :D
    • Veskoslav
      http://knihy.heureka.cz/art-of-wolfenstein-the-new-order/

Tuhle knihu?
      • Mato1987
        no to je štandardná verzia, ja som knihu objednával priamo z bethesda store
        http://store.bethsoft.com/brands/wolfenstein/the-art-of-wolfenstein-the-new-order-exclusive-edition.html
        Ja viem, zaplatil som za knihu viacej ako za samotnú hru, ale čo už narobím, táto hra si to jednoducho zaslúži.
    • a na cem jsi to hrál na pc nebo na ps4
      • Mato1987
        Samozrejme na PC, to by bolo hriech hrať niečo takéto na gamepade :)
    • Hanzales
      Já sakumprásk to samé, ale s tím rozdílem, že se mi do toho montuje práce :/ Vyšlo to akorát na konec volna, jinak bych to taky hrál, až bych to dohrál a pak hurá znovu :) Dále asi není co dodat, cítím to naprosto stejně, jako ty. Konečně zase nějaká pořádná FPS řezba na deštivé večery, ze začátku i na ty slunné :D
      • Hanzales
        ...jsem si vzpomněl, určitě by stálo za to vypíchnout i zničitelnost prostředí. Všelijaké překážky, plůtky, rohy, sloupy jdou rozstrílet na mraky i se schovaným protivníkem (těžší munice výhodou). Což samozřejmě funguje i obráceně, takže to hráče nutí se hýbat.
        A co se týče obtížnosti, nebojte se jít od středu nahoru. Osobně se zdaleka nepovažuji za nějakého skillera, ale Rage šel dohrát na nejtěžší s trochou trpělivosti a zde je předposlední obtížnost taky tak akorát. Nejtěžší je možná nejlepší, neb sbírání lékárniček a šetření zdraví nabývá teprve smyslu a prorivníci dokáží také více zatopit. Quicksave mám pak také radši, ale zde jsou ty checkpointy naštěstí rozmístěny tak akorát (žádná frustrace, naopak výzva lépe naplánovat postup) :)
        • Mato1987
          Tak dojmy som spísal tak rýchlo, že som na tú parádnu deštrukciu prostredia skoro aj zabudol, díky, že si mi to pripomenul, hra je fakt dynamická a nepriatelia sa vás budú snažiť zo zákrytu všelijakými možnými donucovacím prostriedkami dostať von :)
          Ja som hral hru na prý raz na medium ale mal som pocit, že hra je miestami fakt prechádzka rúžovým sadom, všade možne sú health kity, či väčšie či menšie a brnenia bolo v hre neúrekom, dnes večer idem hru prechádzať na "Über" obtiažnosti a som velice zvedavý či sa počet lekárničiek rapídne zredukuje.
          Hanzales, Rage si prešiel na ultra nightmare obtiažnosti? :) ak hej, koľko bandáží si v hre minul len tak zo zaujímavosti, pýtam sa lebo ultra nightmare bolo fakt tuhé miestami, ľudskí nepriatelia mali mušku ako nejakí naspeedovaní ostrostrelci a mutanti boli rýchli ako blesk :)
          • Hanzales
            Jo, koukám jen nightmare, ten ultra-nightmare se odemkl s tím srorchers a to mám zatím rozehráno, ale jo, místy je to o nervy :)
  • Hra je výborná.Po dlooouhé době hra která dělá svému žánru čest.Začátek byl sice všelijaký ale po nic moc úvodu který vrcholil v zámku a po úvodních titulcích Bethesdy a vývojářů nabrala hra obrátky.Klobouk dolů.Je půl druhé ráno a ještě si asi zahraju.V 32 letech u mne po dlouhé době něco nevídaného.Musím smeknout...
  • maros.goc
    konečne poriadna FPS ktorá ma gule, a nie ďalšia z radu trápnych nudných a po všekých stránkach sterilných Call of Duty-like strieľačiek ...
  • Mel jsem moznost chvili to vyzkouset a musim s recenzi zcela souhlasit. Vlastne ne, za tech par desitek minut hrani musim v jedne veci odporovat - ja bych i jeden bod pridal.

Ta hra je alespon podle moji nedlouhe zkusenosti neuveritelny ukaz. Je to nadherne skloubeni vkusu vyhovujicimu i soucasnemu hraci s poctivou nostalgickou hratelnosti. Navic ve skvelych kulisach pribehu, grafiky, vseho.

Ocekaval jsem od toho hodne velkou davku akce, silnou koridorovost, hodne hlouposti a mozna lehkou beckovost. Misto toho jsem v tech uvodnich chvilich dostal paradni zazitek, kde se skloubila zabavna akce tak akorat okorenena ruznymi perky, plizenim se a podobnymy bonusy spolu se spickovou prezentaci.

Ten posledni bod bych mozna jeste vyzdvihl, tohle je totiz regulerni top titul. Bal jsem se takoveho Duke Nukem Forever v hitlerovskem havu. Misto toho je to skutecne ackova, vyborna, velka a predevsim poctiva singleplayerova hra.

Nutnost pro vsechny, kdo radi vzpominaji na strilecky z let minulych. Tesim se, az budu moci dohrat zbytek.
  • Naděje pro FPS? proč ne :)
    ale nápad hrát za nácky velice lákavý...vždyť ti jejich vojáci byli taky lidi a když někomu na frontě umřel kamarád, taky to pociťovali a nenáviděli zlé spojence :)
    • Je zajimave, ze tenhle odpor udelat hru za Nemce je jen u strilecek z pohledu prvni osoby. Strategii je tuna - a v pripade fanouskovskych kampani do Panzer Generala 2 i treba vcetne misi, kde se vyhlazuji nepohodlni, partyzani apod.

Cim to je? Ze by tyhle hry byly pod radarem vsech, kteri by takove hry (= tedy potencialne titul s daleko vetsim dosahem a "viditelnosti", nez byly prave strategie) za Nemce utocili?
      • Tohle mi už dlouho vrtá hlavou a nemůžu to taky pochopit. Řek bych že se asi bojí ukázat Nacistického vojáka jako člověka, ale proč to netuším.
        • kdepak to se přece nedělá ukázat poraženou armádu v dobrém světle
          • Miserius
            Taky bych si za nácky zahrál, ale myslíte, že kdyby Hitler vyhrál, budou teď vycházet hry kde se bojuje za USA proti Německu?
            • nemyslim si ze by sa tomu vyvojari cielene vyhybali...asi sa len domnievaju ze hrat za nemca nie je pre hracov atraktivne...ale ja by som rad taku hru zahral
            • Kozy
              To asi ne, zas by ale vycházely hry typu Dachau simulator 2014.
            • Miserius
              Copak hry hrajem jen my? Myslíš že by árijci hrali za amiky a kosili nacky?
            • hry?spíš bych to viděl tak že by jsme nebyly my.
    • Pravda .Každej trouba co se nechá manipulovat má v hlavě jen to že německej voják nácek.Při tom ani ve Waffen SS nebyla podmínka být členem NSDAP.A ani členství v této straně neznamenalo být zrůda.Stačí se podivat na vysoké členy této strany kteří byly namočený do atentátů na Hitlera.Bohužel dejiny píšou vítězové.
  • Takhle bych si dnes představoval hry s dobrým singlem prostě řežba... a mulťák na co ? Mohli se soustředit aspon na 100% na singl a podle toho to tak vypada.... *3*
  • jsem zvedav jak to bude s AI na nejtezsi obtiznost, nicmene konecne je tu hra, ktera evokuje eru devadesatych let, viz ten system s lekarnickami apod, pac ten cod styl, kdy dostanu cocku, sednu za krabici, dam si mentos, vylezu, vse pokropim a opakuji do doby, nez je kolem cisto je celkem o nicem
  • Hanzales
    U mně zatím taky veliká spokojenost. Rage mně primárně jako střílečka bavil a baví celkem dost, srovnávám, neboť to běží na stejném engine, ovšem tohle je lepší právě o ten "Wolfenstein" :) Hrdina jako by tomu 2d xichtíku z oka vypadl, pojídání psího žrádla, tu a tam tajná skrýš, "tajný" level s původním Wolfem pokochal :), bál jsem se že bude moc filmových sekvencí a málo akce, ale akce je až až, radost střílet, vyklánění se dá krásně kombinovat a dává to přestřelkám parádní rozměr, stealth taky povedený, hrát asi na nejtěžší, kde se nedoplňuje zdraví, párkrát jsem načapal nepřítele, jak si vás někdy docela šikovně obejdu, nebo střelbu alespoň částečně koordinujou, rozhodně se nekrčí někde v krytu s občasným přebíháním, stylistika a leveldesign taky fajn, možnost kombinovat herní styl, nebo se specializovat.... No na to, že jsem někde v půlce (6 kapitola), už nyní velká spokojenost a to jsem až později zjistil, že seznam kapitol se roluje dolů, takže jich není 9 ale víc :) Alespoň na tu nejtěžší to naštěstí není jen na jedno, dvě odpoledne a znovu zahrát si to pak taky rád. Mně osobně příjemně překvapilo, nějaké zklamání se zatím naštěstí zdaleka nedostavuje. Určitě mně to baví mnooohem vice, než Wolf poslední. Před tím stál za to ještě RTCW.
  • Malleth
    Přijdou jenom mě zdejší levely líp nadesignovaný pro stealth než v posledním Thiefovi?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit