Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • myslim, ze se vazne najde :-) znam lidi co hraji wow a v podstate zadnou jinou hru nikdy nehrali. pouzivaji sipky, ability naklikavaji na action barech, ...... a prechod na WASD uz nechteji ani zkouset a kupodivu to nejsou deti, ale spis starsi hraci
  • Inquisitor
    Ale že to musí být věda :)
  • Tak tohleto je tak smutné jak jen Smutný může smutným být.
  • Debilizace ....

Ja se divim, ze za to je jeste nekdo ochoten platit... ale i to vypovida o mnohem. Ale vsem vrele doporucuju City of steam ... tam je to dovedeny k dokonalosti (a zadarmo)... kliknete na qst, postavicka sama dobehne na spravny misto, tam zapnete automatiku, postavicka sama vykidli moby, zase klipnete na qst, dobehne kam treba ... a pokud vam jde jen o sbirani XP, tak nabehnete do nejaky ty open zony, tam zapnete automatiku ... a muzete jit do skoly/prace/...
    • naco by niekto hral hru, kde sa vsetko vybavi automaticky?
  • Jo a nedávno jsem hrál Archeage, kde jsem po celý beta event odclickával tutoriály s tím, že jsem čekal, že prostě dospěju do určité úrovně, kdy už nebudou naskakovat každou minutu. Schválně jsem to nevypnul, protože u sandbox hry se někdy rada opravdu hodí. Pořád mi radili, co a jak mám dělat, u jakékoliv činnosti jsem měl okno s vysvětlivkou :D Můj bratranec je nový v onlinovkách, neumí anglicky, má papíry na hlavu, ale WoW hraje bez problému, intuitivně, a jde mu to, takže na co vysvětlivky? :D Mimochodem WSAD ovládání je teď přece v každé PC hře na úkor clickání, ne?
  • Ved v "theme park mmo" by mi mal stacit len pohyb smerom dopredu ako na skutocnej lunaparkovej atrakcii, naco potom WASD :D
  • Bezva bezva, ale corpse runing po smrti kdy musíte doběhnout zpět k tělu tam nechají. Přitom to žádná nová MMO nepoužívá :-)

To jsou zase kecy.... :-)
    • Náhodou to je skvělá věc. Můžeš si doběhnout až k tělu bez toho abys ses musel něčemu vyhejbat nebo se prostě resneš u spirita :)
  • Tak zrovna u WOW mne to nepřekvapuje, celou dobu cílí na dětské publikum. Původně na středoškoláky, po pár datadiscích si řekli, že by nebylo špatné zlanařit i základní školu.
    Nyní je trh pro základní školu nasycen, tak loví nové dušičky v těch mateřských.
    • Shania
      Spiš je to cileno na starší cílovou skupinu a na nehrače.
      • Nehraci to hrat nebudou. Pokud za nehrace teda povazujes nekoho, kdo hraje ve widlich k pasians. Novi hraci to taky hrat nebudou, je to prilis proflaknuty, ohrany, a... musi se za to platit. Odrostli hraci (30-40) to bud semo tamo pouzivaji jako asocialni sit ;D, ale pokud to nehrajou, je to pro ne nezajimavy.

Takze nevim fakt by me zajimalo, na koho cilej, jestli na tech mozna tisic lidi mesicne, co si prijdou zadarmo vyzkouset trial ... ve kterym se navic ani nedostanou k drtivy vetsine hry. A po tejdnu to smaznou z disku ...
        • Nikto to nehra, ale 6 800 000 ludi to plati :-D
        • Shania
          Hru vyzkoušelo za deset let přes 100 milionu lidí, spousta lidí co hru hraje/hralo nikdy jinou hru předtím ani neviděli. To je prostě fakt. Dřív se jim akorát dařilo přitáhnout víc nových lidí než ztracet, ted je to naopak. To ale neznamena, ze zadne nove hrace nemaji. Stale je to pro nove hrace nejlepsi MMO na trhu, co se tyka pristupnosti (narocnosti na cas) a kvality, jediny minus je ze ma hra prilis mnoho neaktualniho obsahu. Taky maji dost dobry markteting narozdil od jinych MMO. Vzhedem k tomu, že dost lidí co hru zkusí skoncí okolo 10 levelu, tak to poukazuje na nutnost lepsiho tutorialu a hlavne na predelani nebo uplneho odstraneni této části hry.
  • maros.goc
    to musi byt trolling :( :DD
  • Kto nepozná WSAD? Tipujem, že mal na mysli staršie ročníky, od 45+, ženy v domácnosti, muži, ľudia, ktorých minula doba nástupu počítačov a hier. Každé decko zvládne naučiť sa ovládanie za 5 minút, väčšinou starší ľudia s k učeniu nových vecí stavajú s odporom a potom je to ťažké niečo sa naučiť.
    • ... kdys jsem četl článek o wowku a v něm bylo psáno, že největší věková skupina hráčů hrajících wowko měla 13-24 let, takže tolik k tvému 45+ , samozřejmě že za ty roky hraní populace hráčů stárne a hloupne ...
      • Shania
        průměr byl už před deseti lety okolo třicítky, teď jsou lidi o deset let starší:) Takže jestli něco, tak komunita jen zestárla, ne naopak. Musíš pochopit zě před příchodem WOW byla MMO komunita mala, skládala se hlavně z vysokoškoláků a starších hráčů. WOW změnila žánr tím, že ve větší míře mířila na levelování pomocí q umožnila částečně levelovat solo.
        Přivedlo to k žánru strašnou spoustu lidí, nejdřív hráče RTS Warcraftů, pak jejich přátelé a rodiny.

Kdyz dnes procitam MMO chapion a hracka co zacinal v 13 se pta, jestli uz neni na hrani v 23 moc stara, tak drtiva vetsina prispevku je od hracu nad tricet.

Navic hrac co ma 13 let nepotrebuje napovedu, vetsinou uz predtim hral zadu jinych her a je schopny si veci zjistit sam. skill muze mit i na hrani v HC raidech, jedine co podle me nezvladne je socialni stranka, ale tu neovlada ani dost velka cast starsich hracu.

Naopak, kdybych k pocitaci posadil sveho tatu, co neumi zapnout pocitac, tak ten napovedu rozhodne vyuzije naplno za predpokladu, ze by umel anglicky:)
        • Průměr byl před 10 léty kolem 30let ??? Asi vítr Máchale ... tohle je opravdu nesmysl, dále jsem to ani nečetl.
          • Shania
            Přesná čísla ti nikdo nikdy neda a je to jen můj odhad.

Nevím v kolika jsi začal hrat ty, ja v třiadvaceti a byl jsem tam jeden z nejmladších. Takže si s klidem troufnu říct, že většina hráčů měla nad 20 let.

Dnes maji mladsi hraci f2p hry, mobilní hry a minecraft, neumim si moc predstavit, ze by jich hralo ve wow moc.
            • Naprosto souhlasím. Průměrněj WoWkař (na offi serverech) bude mít tak kolem 30ky :) Drtivá většina guild má požadavek na přijetí 18+ a celkem běžně narazíš i na manželský páry :)

Tak třetina guildy ve který jsem hrál ještě za wotlku byla ženatá / vdaná, někteří už měli i děti ... Raid leader nám přestal hrát, protože dítě bylo na cestě a on měl pocit, že na hraní už nebude mít čas (za půl roku zase začal :D) ...

WoWko má skutečně jednu z nejstarších komunit, protože děti nemaj peníze a tak radši hrajou f2p, nebo hrajou WoW na freečkách :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit