Přejít na výpis diskuzí
World of Warships slibuje dynamické, ale strategické hraní bez ponorek
28.5.2014 | Aleš Smutný
46 příspěvků
-
dive bombers = střemhlavé bombardéry. Nikoli hloubkové *3*
-
-
A není to to samé? Protože se s oběma výrazy setkávám už léta u stejných letounů a oba se vztahují k dive bombers.
-
-
stremhlavy bombarder je jasne dany...nikdo kdo se jen trosku orientuje, nepouzije pro stremhlavy bombarder vyraz ,,hloubkovy,,
-
Ne, neni. Uz dle nazvu. Hloubkovy bombarduej v hloubce uzemi nepritele, stremhlavy bombarduje stremhlav.
-
-
No to asi ne výhradně, pojem hloubkový poukazuje i na letovou hladinu. Viz třeba http://natura.baf.cz/natura/1997/12/9712-5.html et což platí minimálně pro WWII. Celá česká terminilogie je v tomhle dost nepřesná, tím spíš, že do toho motá i pojem "hloubkaři", kde se zase protíná výška/ vzdálenost (obě relevantní) a u nás se vztahuje primárně ke spojeneckému bombardování Čech, kolem čehož jsme si vytvořili další terminologickou větev... např http://cs.wikipedia.org/wiki/Hloubkaři_(letci)
Sorry, ale tady prostě terminologie fakt není jasná a přesná, pro dive bombers se používá obé a s obojím se dá v literatuře setkat. Tolik k zajímavé diskusi o nuancích válečných překladů :) -
No nevím, hloubkový bombardér v tvé definici neexistuje. Takovou roli plní strategické bombardéry, třeba B-17ky. Střemhlavý = hloubkový.
-
V hloubce území nepřítele, to nemyslíš vážně že ne. Definice je myslím zcela jasná - A dive bomber is a bomber aircraft that dives directly at its targets in order to provide greater accuracy for the bomb it drops. Diving towards the target simplifies the bomb's trajectory and allows the pilot to keep visual contact throughout the bomb run.
-
-
Původně jsem myslel, že ano, a že "střemhlavý bombardér" je akorát výraz přesnější a co se týče vojenské hantýrky, tak i správnější. Ale co jsem teď na rychlo zagooglil, tak jsem našel článek, kde píšou, že i mezi hloubkovým a střemhlavým bombardérem je značný rozdíl. Nicméně dive bomber by dle mého měl skutečně být střemhlavý bombardér, například Ju-87 Stuka.
-
-
Muzes prosim poslat link na clanek? Diky
-
-
http://natura.baf.cz/natura/1997/12/9712-5.html
-
-
-
-
-
Jestli mě něco zajímá z těch jejich tří her tak tohle. Né, že bych byl ujetý na lodičky, ale zajímá mě, jak vyřeší hratelnost.
-
-
Jednoduse ... 8vs8 yamato + nejaka ta stafaz kolem ... pifat se budou na par metru a nad palubama budou vyskakovat cislicka s ubyvajicim HP. Ledadlova lod pak bude fungovat presne stejne jako arty ... proste ze satelitu namiris ... a priletej tam AI letadylka ...
-
-
Ano a nad každou lodí bude bublina s životy... zájem je o war thunder.!
-
Ponorky by byli jediným důvodem proč bych hru zkusil vůbec nainstalovat, takže mám aspoň klid... *1*
-
-
tak tak
-
-
Kdyby radsi ukazali nejakej gameplay...
-
hmmm jestli tam bude zase HP bar a zlaté náboje, tak ne děkuji, do toho nejdu. V opačném případě se alespoň rád podívám. *3*
-
Bez ponorek.............. GO TO HELL WARGAMING AND NEVER COME BACK.
Doufám, že ve Warthunderu budou ponorky, námořnictvo bez ponorek, to je jako sáček od bramburků :
polovina vzduch. -
-
Jj budou.
Jen se řeší balanc. Ono to fakt není lehký začlenit do námořní hry aby nebyly OP. takže asi nikdo nečeká ponorkový simulátor. Ale budou tam. -
Jop, ve WT budou i ponorky :)
-
já ti nevím, ale přijde mi že způsob jakým ponorky operovaly se do War Thunder vůbec nehodí, jednak většinou lovily na širém moři, druhak pokud se chtějí tvářit realisticky, bez zrychlování času je souboj loď vs ponorka otázka spíš hodin než 15 minutové hry
-
-
Nikde neni receno ze nemuzes vypustit tech par dnu/tydnu kdy ponorka honila konvoj ...
Jednoduse zahajis misi v nejakym postaveni, kde das ponorkam sanci ...
Souboje lod vs lod ... se odehravaly .. hmm ... naposled v prvni svetovy. Ve druhy uz to je naprosto extremni vyjimka kdyz se vubec dostaly lode do bojovyho kontaktu. Daleko driv je totiz nasly letadla.
Neni problem postavit misi na tom, ze mas doprovodit nejakej AI konvoj z mista A na misto B ...a ukolem ponorek je jich co nejvic zlikvidovat.
-
-
-
No jsem vážně zvědavý jak se s tím poperou, protože jestli mají kluci z WG s něčím vážně problém, tak je to práce s prostorem. Sotva zjistili, že kombinace malé mapy, superpřesné střelby bez náměru a minimální penalizace u průraznosti v závislosti na vzdálenosti vede k možnosti na otevřených mapách ničit tanky v podstatě ze startovní pozice -viz Malinovka/campinovka, a končí nekonečným kempováním- přišli s "geniálním" řešením- ne omezit výše zmiňované, ne přidat možnost hrát s více tanky v jednom matchi- tak jako ve WT, ale začít dělat superkoridorové mapy, ale tím zároveň i znemožnit středním a lehkým tankům využít svojí hlavní výhodu -rychlost a manévrovatelnost.
Lodě jsou na prostoru ještě více závislé, boj větších ráží probíhá na mnoho kilometrů, není se kam skrýt, a tak rychlost a manévrovatelnost jsou velmi důležité parametry,
Co s tím ?- 50 metrové vlny za které se půjde schovat ?, pozemní mapy s třemi vodními kanály?,permanentní mlha ? -nebo budou prostě stejně jako tanky "neviditelné" a budou vyskakovat až z bezprostřední vzdálenosti ?- jestli ano, tak opravdu hodně štěstí při hře např. s torpédovým člunem:) -
*7* slibuje
-
gameplay by nebyl ? a jo lepsi je vrazet penize do cgi.
-
-
Se obavam, ze zadnej neexistuje a jeste par mesicu existovat nebude.
-