Xbox má problémy. Vydavatelé údajně zvažují budoucnost podpory
-
Forza je dobrá hra. Není na Sony a Nintendu.
Tak, a teď co s tím, s tvým narativem?
-
Ta posedlost 4K, ikdyž na to není hardware ani rozpočet je fakt ujetá. Máš pravdu, vtéto kombinaci je S vskutku bezkonkurenční.
-
Xbox určitě neztrácí smysl. To zjednodušení je velmi zavádějící. Já mám obojí. Na Xboxu si sednu k televizi, večer - pohoda, nohy na stole. Nebo hrajeme s přítelkyní hromady couch co-op her, ať už na PS5 nebo Xboxu (třeba Don't Starve Together, kde máme asi 600 hodin), což je lepší než se mačkat u PC na monitoru. Nebo si ona může sednout na PC k Sims 4 nebo Dave the Diver a já hraju na Xboxu Prince v pohodlí gauče. :-) Navíc v případě ložnice = "herna/pracovna", to znamená, že když se tam spí, málo se tam hraje. Není to jen o tom, že si na PC a Xboxu zahraju prakticky totéž. Těch "jůs kejsů" je více než dost.
-
Tak tak pokud někomu dnes výjimečně připravuju komp pro děcka, tuhle trojici her už tam mají a vícprakticky nepotřebují.
Nehledě na to, že to běhá i na kancelářském repasu v ceně toho levnějšího xboxu
-
No, jenže prodeje se dělají tím, že koupí někdo hru za plnou a pak nedejbože ve slevě.. proto budeme mít v gamepassu blbosti jako goat simulator a ty pořádný hry si zahrajeme na ps5 nebo pak za 4 roky v portu na PC ..
Mám doma děcka a gamepass je pro děcka super. Ale to rozhodně není něco, co by si přál MS jako strop, pokud nakoupil Bethesdu apod.
Jinak, děckám, pokud bych chtěl nutně ještě víc ušetřit, tak stačí Fortnite, Roblox a Minecraft, ve finále ani ten gamepass nepotřebuješ :D
-
Ti, kteří se zde stavíte proti XBOX a straníte Sony, na to zkuste kouknout pohledem mudly, který si řekl, že dítěti a sobě pořídí něco na občasné hraní (tím myslím jednou dvakrát do týdne hodinku dvě). Herní PC mně přišel drahý, PS5 taky, vzal jsem tedy jsem tedy levně XBOX Series S. Koupil jsem jej s kupním dokladem v běžící záruce od pána, který přecházel právě na PS5 (a vysvětlil mně i docela podrobně důvody), ale i za plnou cenu v obchodě bych nakonec peněz nelitoval. Jakožto mudla jsem dostal v kombinaci s GamePass to, co jsem chtěl - seznam her které jsem ještě nehrál, ale chtěl bych, tvoří docela dlouhou frontu, exkluzivity neřeším vůbec, semtam koupím nějakou hru "za plné", abych měl trvalou licenci i ve chvíli, kdy se rozhodnu GamePass dále neplatit (Tomb Raider série, Fallen Order, Survivor, ORI, Mass Effect a pár dalších). Nepotřebuji hrát ve 4K, televize toto rozlišení umí, jedu ale v režimu Full HD. Mně bohatě stačí, když MS zařadí ročně pár her, pokud navíc vyškrtá zbytečný balast typu Goat Simulator a strategie, které se na konzoli hrají debilně (ty bych do GamePass nedával vůbec), MS by tím ušetřil dost peněz na vývoj, (masochisté nechť si je koupí za plnou palbu). Tím, že nemám doma PS5 vůbec nechci říci, že je dle mého soudu horší, jen tuto konzoli prostě nepotřebuji. A ještě taková drobnost, která se mně přihodila asi rok po koupi XBOXu - pořídil jsem herní PC, žádnou špičku, prostě lepší Ryzen v kombinaci s 12G RTX 3060. Ve FullHD tam jede všechno na plno, tedy to, co jsme zkusil. Dopadlo to ovšem nakonec tak, že dál hraji sem tam na XBOX a na "herním" PC jsem si začal "hrát" v Houdini, Blenderu, Unity a Unreal. Tož asi tak :) XBOX bude mít svoje zákazníky ještě docela dlouho, myslím, že spíš zajde na to, že se někdo u MS ukvapí a zařízne ho, než že by od něj všichni utekli.
-
Nedávno Digital Foundry vydali srovnavaci video s PS plus a ten GP nedopadl zrovna úplně dobře. PlayStation má mnohem více her a o dost kvalitnější streamování her
-
Pár týdnů zpátky jsem si zahrál Dante's Inferno ve zpětné kompatibilitě :)) Ale jak píší diskutující ve vlákně, když má člověk k dispozici PC, ztrácí Xbox v podstatě smysl, kdybych počítač neměl, bude to jiné :)
-
+1
-
Xbox prostě nemá hry kvůli kterým by si to lidi kupovali. Prodává se to v Datartech jako spotřební zboží - dárek "pro děcka" jako třeba mobil.
MS to může dotovat doslova roky a nějak to žít bude, ale až tam někdo bouchne do stolu, zemře to z roku na rok jako SEGA.
V MS furt mají Cloudové hraní a na to se v budoucnu naplno zaměří.
Xbox prostě bude ve formě aplikace v televizi.
-
To záleží pro koho. Pro hráče asi ne, zvlášť pro ty, co hrají víc. Ale zase kdo víc hraje, tak většinou chce lepší grafiku, než poskytne S-ko a tak si spíš vybírají mezi XboxSX a PS5, kde pak rozhodne nikoliv GP a cena konzole, ale to, co na které konzoli není.
Problém je však hlavně s vývojáři a vydavateli. Za zařazení do GP dostanou nějaký bakšiš, ale asi to není dost na to, aby se namáhali to na tu slabou konzoli portovat, když to na ní má běžet 1:1 v porovnání s tou silnější (až na grafiku). BG3 možná tu bariéru prorazila s jednou featurou, ale to je dost vzácná výjimka. Pro vývojáře je kombinace XboxSS a GP naopak docela problém.
-
Chris Dring ma svoje domienky na zakladne rozhovoru s mensim studiom. V casoch kedy naklady vyvoja hier idu do astronomickych vysin a kazdy rozmysla na remakom/remasterom alebo pokracovanim overenej znacky chcem naozaj vidiet toho vydavatela, ktory sa vedome rozhodne ignorovat nejaku platformu. Ak samozrejme nedostane extra zaplatene za exkluzivitu.
Je snad jasne, ze kazdy chce pokryt co najvacsi trh. Preto MS rusi bariery medzi platformami, preto Sony po roku portne hry aj na PC...prachy su prachy a je jedno odkial pridu.
Xbox taha za kratsi koniec, ale ruku na srdce, Sony to tento rok tiez nema ruzove. Nedokazalo zabranit akvizicii Activisonu a ma problemy s Bungie, za ktore zaplatili astronomicke peniaze. Tiez muselo prepustat a rusit projekty a ja stale cakam na tie NEXT GEN hry, ktore vytazia PS5, nez aby som mal kupovat PS5 PRO.
-
Pavel Makal ma herny NTB aj herny PC. V takom pripade je naozaj zbytocne vlastnit aj Xbox, ak clovek ma aj PS5.
Pracujuci clovek nema snad problem kupit aj vsetky konzoly a absolutne ignorovat kto ma vacsi pipik, ci Sony alebo MS...
-
PC za 5000Kč pustí hry zmínené níže na 4k, i když upscalovaně z 1440?
-
Jo, levné PC.
-
Ja myslel, ze hrani na PC je mrtve a ona nam zatim umrela jedna konzole.
-
Já si před dvěma lety koupil Series S jako doplňkovou konzoli, abych si mohl zahrát chystaný Starfield, bohužel jsem ho nakonec hrál asi hodinu. Xbox nakonec v rodině zůstal, protože je tam Game Pass, ale je jasné, že v další generaci už si Xbox nekoupím a raději zůstanu u tandemu SONY a Nintenda, kde ty dobré hry prostě jsou.
-
a kedy naposledy pán Makal spustil svoj XBOX series X ? :) vidim to na hodne dlho (ale ozaj HOOOODNE)
-
Má S a GP konkurenci?