Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Keyz
    Dost lidí ano :)
  • Já na konzole nenadávám, jen říkám fakt že to jsou PC s proti pirátskou ochranou a s předraženými hrami. Nechci tu vyvolat flame PC vs konzole, protože to nikam nevede jelikož PC je ve všech ohledech lepší *1*
  • kickasl
    Jenom me napadlo, ze pak bychom vlastne mohli rikat, ze pc jsou jenom velky mobily nebo treba predrazeny herni konzole s par funkcema navic.
    Jsou si podobne to ani, ale rikat, ze jsou identicke? Vzdyt i mezi jednotlivymi konzolemi/pc je rozdil... proboha ty nazvy jsou rozlisene z nejakeho duvodu.
    Ja konzoli nemam a moc me to netrapi(jasne, zadarmo bych si ji vzal, ale zase, ze bych chtel tolik, abych si ji koupil to fakt ne), ale uz mi prijde dost otrepany porad nadavat na ty konzole... aspon kdyby sis vymyslel nejakej zajimavejsi duvod.
  • Já bych řekl že to Microsoft chápe, akorát že Sony v této generaci začala s chápáním trochu dřív :D

Pak to MS propagování nových fičur jako např. to že se hra zamykala na konzoli což bránilo bazarovému prodeji, nutnost neustálého připojení k internetu apod kraviny, které MS svého času propagoval jako super záležitosti bez nichž bychom nemohli žít a pak když si z toho v Sony začali dělat srandu (viz to známé video ve kterém ukazují jak u PS4 bude fungovat sdílení her), tak v Microsoftu stáhly ocas mezi nohy a najednou začali všechny ty "super" funkce vyřazovat a obhajovali to jako naslouchání komunitě...

A to všechno se na tom podepsalo. Se podívejte jak je PS4 všude soustavně vyprodaná a X-One leží v obchodech bez nějakého většího zájmu (v Anglii prý můžete v obchodech bez problému najít ještě day one edice).

Navíc PS4 je za menší cenu výkonější (sice to není podstatná přednost konzole, ale jak vidíte spousta lidí na to slyší).

Popravdě Microsoft vůbec nechápu, s X-360 si připravily půdu na naprosté pokoření nového PlayStationu a oni si to takhle pose*ou...
    I ve státech (což je pro X-Box domácí půda) se prodává za očekáváním. PS4 v prodejích vede a to se přitom ještě nerozjel launch v Japonsku. Tam to prodeje nakopne astronomicky...
  • Potažmo šedivky nabízí už dneska několik tuzemských obchodů
  • Mart9
    V životě bych si nekoupil konzoli za víc než 10 tisíc kvůli exkluzivní hře, za kterou navíc ještě musím také zaplatit. Nikdy, nikdy, NIKDY!
  • Přesně tak, konzole ani hry nejsou uzamčené ani na zemi, ani na kontinent. A jakákoliv evropská edice (UK, DE) bez problému funguje v ČR.
  • Veskoslav
    Čr je bezvýznamný východoevropský trh. Sice čeština patří k základním jazykům Microsoftu už 20 let, ale to je asi tak všechno.
  • Já mám takový pocit, že Sony i Microsoft mají spíš problém s výrobou a distribucí. Obě konzole jsou beznadějně vyprodané (zvlášť pro Sony to platí dvojnásob, protože jsou na mnohem více trzích) a až teď najíždí nové kusy, které ale - podle všeho - spíš stahují ze skladů, kde zůstaly ležet, protože neodhadli poptávku (viz. 3,9 milionu vyrobených Xbox One versus 3 miliony prodaných, přesto většina prodejců je "sold out", jen velké ryby mají pár kusů a stahují nové).

No a pokud skutečně mají distribuční/výrobní nedostatky, pak je jasné, že upřednostní jiné trhy než ČR, kde kromě her a YouTube dlouho nic jiného nepojede (aneb Netflix, Hulu či Amazon Video a jiné jsou bez UK účtu a adresy pasé).
  • Veskoslav
    Jinak "regiolock" u Xbox One třeba pro Čr neplatí u strojů koupených v Německu. Navíc většina obchodů zasílá i na českou adresu (poštovné vyjde cca 300-400 Kč)
  • Keyz
    To neplatí tak jasně jak by se mohl zdát. Na konzole je dost exkluzivních her. Ten kdo je chce si ten Xbox stejně koupí, když to jinde není. Počká si, doveze to, anebo si koupí PS 4 a pak ten Xbox.
  • JazzJackrabbit
    Všechno jsou to v podstatě PC. Protože lepší architekturu ještě nikdo nevymyslel.
  • Nejak nechapu ze mrkvosoftu nedochazi ze to co mu vyhralo souboj X360 vs PS3 bylo prave nacasovani rok dopredu... X360 tenkrat diky tomu roku nabrala takovej naskok ze uz se to pro PSko blbe dohanelo
    A on nam to sem prcne rok po vydani, gratulace ale v tu dobu uz planuju mit PS4 (jestli mam poridit nejakou konzoly)....
    Jasne chapu ze jsme malej trh, ale zas nejsme jediny kde to mrkvosoft takle zdrzuje.. a myslim ze na to dojede.. (tim nemyslim skonci, urcite se najde dost lidi co si ho koupi) ...

Ale rok je proste dost, a nechapu proc by ho tu nemohli prodavat i bez normalni podpory jako v pripade X360... *1* (tzv> live na US a pak emigrovat) na asi jsme meneceny nebo co v tom pripade ahoj MS *7*
  • *Kopou
  • Koupi si vlastní hrob a kde můžou tam nahrají Sony. Konzole mě nebaví a ani moc nezajímají, ale nejsem proti když to lidé hrají, ale jednou konzole/mobily dospějí do takové fáze že budou identické s PCčkama. Už i teď je to vlastně PC s protipirátskou ochranou a drahými hrami.
  • Minulou generaci byl opožděný PlayStation, teď je to holt Xbox. Já bych v tom takový problém neviděl ať už proto, že minulá generace ukázala, že na tom ve výsledku nezáleží (nehledě na to, že PS3 byla opožděná celkově, Xbox One jen na některých trzích a šedý dovoz bují stále), ale hlavně z jednoho praktického důvodu - kdo si koupil konzoli teď, už prakticky skoro nemá co hrát (opravdu - dva měsíce jsem hrál na Xbox One a teď jsem se zase vrátil k Xbox 360, protože není co hrát). Pokud Xbox One opravdu přijde k nám až na podzim, mezitím už vyjde (nebo bude na spadnutí) kupa dalších a mnohem lepších her.

Ale pozdě to je, co si budeme povídat... ;-)
  • Mart9
    Jejich problém. V tomhle případě dvojnásobně platí - Kdo dřív přijde, ten dřív mele (PS4).
  • Foxtrot_cz
    Takže logika typu "Dáme tam jinou barvičku a všichni budou šťastní."...
    Kdybych hrál hry na konzolích, jakože nehraju, tak bych se jim na ten Xbox One vykašlal, když nejsou schopni to dodat včas... Playstation 4 tu tou dobou bude už rok a Xbox teprve vyjde...
    Ne, to nechápu. Když na nás hodlají kašlat, tak my budeme kašlat na ně...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit