Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • většinou se perou PCčkáři vs konzolisti...ale že perou i konzolisti mezi sebou, to je teda legrace.

Jak tu bylo v nějakém příspěvku podemnou. Pokud si já sestavím průměrné PC, vyjde mi na 20 - 25 tis.kč... tak co chcete od krabičky za desítku? (a nejsmutnější na tom je, že je mi ten HW stejně k ničemu, poslední hry co jsem hrál byl Riddick a v současnosti R6 Raven shield)
  • Další diskuse, kde se ukázala diskutérská základna Games v celé své "kráse" (záměrně nepíšu čtenářská, protože v diskusích křičí furt ti samí a já tak nějak naivně věřím, že určitě nepředstavují reprezentativní vzorek čtenářů, to už bych sem musel přestat chodit jako na jiné, nejmenované české herní servery).

Nemá smysl diskutovat, vím, ale přesto jen detail: je vám jasné, že Xbox One je funkčně jinde než Xbox 360, PS3 nebo PS4? Microsoft musí zajistit, aby zde v ČR (a v těch dalších nových 25 zemích) zajistili alespoň základní funkčnost. A to zde mluvíme třeba o Kinectu, aplikacích, s trochou štěstí snad i o Xbox Music a Xbox Video (nebo jiných alternativách) a tak dále.

A ano, jsem spokojený majitel Xbox One v ČR.
  • Erien
    PS4 to vyhrálo a v čem? Vždyť na tom není co hrát. Jedna AAA hra Killzone, Driveclub odložen na bůh ví kdy. A další hry zatím v nedohlednu. Xbox sice výjde v září, ale na PS4 stejně ještě rok nebude co hrát. Xbox nevyšel a na PS není co hrát. Spíš bych řekl 1:1.
    • sirWallace
      Ja bych rekl, ze to vyhral uz jen tim, ze NORMALNE vysel...
      • Erien
        Konzole která vyšla a není na ni co hrát, je stejně k ničemu jako ta co nevýjde. Pro tebe možná ne, protože tě baví se dívat na konzoli v regálu, ale já na ni chci hlavně hrát.
    • BookerDeWitt
      Tady v Čechystánu je Microsoft jenom ten zlý a prachů dychtivý lotr a Nintendo pro malý děcka. Většina tu Xbox neviděla ani z vlaku, ale už mají tisíc připomínek, proč je špatný. Všechny připomínky se ale shodují, což dokazuje jen fakt, že svůj, rádoby inteligentní názor přebrali od někoho jiného, jen aby si taky mohli plivnout.
      • sirWallace
        Nenapadlo Te nekdy, ze kdyz se lidi shodujou, muze to byt taky tim, ze to je pravda ?? :D
        Kdyz Ti deset lidi za den rekne, ze jsi vocas.. taky hledas, kdo jim to napovedel ?? :D
        Mozna je lepsi se zamyslet, jestli na tom treba neco neni...
        • BookerDeWitt
          Když mi to řekne člověk, který mě osobně zná, tak ano. Když mi to řekne osoba, která mě v životě neviděla a odsuzuje mě na základě bulvárních článků (internet), tak je spíš vocas ta osoba.
      • nextgen je asi jak prumerny pc, a xbox mozna jeste navic podprumerny *6*
        • BookerDeWitt
          Mě výkon vůbec nezajímá. Next gen neznamená next graphics, ale next generation. Já hraju, abych se bavil, ne abych si měřil počet snímků za sekundu a pod microskopem hledal rozdíly v rozlišení.
          • Sem zvedav, jestli budes stejne mluvit za dalsich 7 let, kdy se hry po audiovizualni strance, po strance interaktivity prostredí/fyziky tyce temer nepohnou z mista.
            Kdyz vysel x360 a PS3, tak slo o hodne vykonne masinky a presto zacali zaostavat a zpomalovat pokrok relativne kratce po zahajeni jejich zivotniho cyklu vzhledem k obrkvske kupni sile konzolovych hracu.
            A ted se zamysli, jak to asi bude vypadat tentokrat, kdyz nove konzole jsou vykonove prinejmensim prumerne uz v dobe vydani a jejich zivotni cyklus lze (dle slov MS) ocekavat jeste delsi, nez tomu bylo doposud.
            • sirWallace
              Erien : Me by hrozne zajimalo, jak Ty muzes vedet, jak skoci grafika za deset let :D Ver mi, to neni uloha pro Tvou predstavivost :)) ja neco podobnyho jako ty rikas, slychaval uz v roce 94-95, tak zase klidek :))
            • Erien
              Počkej jsi prosimtě na tu hru. Titanfall a Forza taky ukazovaly videa, jak jsou hnusné oproti E3 a ve výsledku, jen hloupé řeči. Jak sám píšeš skoky v grafice budou jen malé. Tahle generace se bude podle mě, zaměřovat na otevřené světy a vylepšování fyziky, než samotnou grafiku. Stačí se podívat co za hry nás čeká. Watch Dogs, Division, Crew atd.
            • 2BookerDeWitt: No uz je to dyl, co jsem to cetl a primo ten konretni clanek uz nevim kde hledat, ale zde neco podobneho http://www.escapistmagazine.com/news/view/129437-Microsoft-Xbox-Ones-Lifespan-is-10-Years-Conservatively
              Docela by me zajimalo, odkud si vzal tech 5 let, protoze podobne prohlaseni jsem nikde necetl, i kdyz pravda, nejak moc to deni kolem nesleduju.
              2Erien-Hry pujdou graficky uz jen tezko nahoru? To vazne? Sice souhlasim, ze jsme se dostali do bodu, kdy uz tak markatni skoky ve vizualni strance her nejsou a ani byt nemohou, na rozdil od dob drivejsich, kde kazdy novy efekt a vetsi pocet polygonu byl vzdy obrovsky rozdil a posun. To ovsem neznamena, ze uz se hry nemaji kam pohnout.
              Vim, ze to ted bude znnit otrepane, ale neni lepsiho prikladu nez prave Crysis. Ta hra vysla v roce 2007 a teprve nedavno se hry jaks taks na jeho vizualni uroven dotahly, pricemz vykon na to PC maji uz nejakej ten patek. Tak mi prosimte vysvetli, cim to tedy je, kdyz ne skutecnosti, ze vyvojari uprednostnuji konzole a piplat se extra s pc verzi her se jim vetsinou nevyplaci. A to se tu bavime o generaci konzoli, ktera byla vykonove pred beznym pc v dobe vydani. Coz je neco, co tentokrat uz neplati.
              A nebo z jineho soudku, aktualnejsiho. Watch Dogs. Srovnej si videomaterialy z E3 (udajne real time na PC) pri odhaleni hry a z aktualnich traileru (udajne z PS4 verze), je toho plny internet. Pokud se opravdu ukaze, ze na novych "next-gen" konzolich ta hra bude vypadat znatelne hur, nez na PC, pak o tom, ze uprednostnovani hardwarove zastaralych konzol zbrzduje vizualni posun ve hrach, nebude pochyb. Zejmena, pokud se to deje uz ze samotneho kraje jejich zivotniho cyklu.
            • Erien
              Naivní představa, že konzole brzdí vývoj her. Spíš graficky hry už jen těžko půjdou nahoru. I kdyby konzole měly HW za 40 tisíc, takový skok jakou grafika udělala za 10 let, za dalších 10 udělá jen těžko.
            • BookerDeWitt
              To bych rád věděl, kde jsi k téhle informaci přišel. S touhle genrací se počítá maximálně 5 let, oficiální vyjádření, pošlu klidně odkaz. Další generace, minimálně u Xboxu, už bude jen služba, v podobě cloudu. Hardware bude za pár let pravěk, to je jasný, proto Microsoft tolik investuje a sází na cloud a jeho neomezené možnosti. Pokud mi nevěříš, najdi si na youtube video o Brigade Engine 3.
  • Já si na koupi xboxu klidně počkám *1* https://www.youtube.com/watch?v=egdSL3KFtFA
  • Keyz
    To je zoufalost. Jejich produkt není něčím unikátní oproti PS 4 a nemá smysl na to čekat, krom několik her pouze na Xbox one.
    Navíc mnoho věci nebude legálně fungovat. Měli by to dát tedy navíc ve slevě *3*
    • BookerDeWitt
      A v čem je unikátní PS4 odborníku? V o 30-40 % výkonu? Xbox One má už teď spousty exkluzivek. PS4 má dvě a k tomu spousty portů, indie retrovek a odložený Driveclub a The Order, a to ještě o kvalitách té hry dost pochybuji. TPS koridor bez větší "unikátnosti", krom grafiky. K tomu PS4 neumí ani přehrávat MP3 a Bluray ve 3D. Jestli ti stačí krabička bez pořádných AAA her, která umí jen ty hry, který stejně teď nemá, tak ano, máš pravdu, PS4 je opravdu unikátní mašinka za 10 000, na kterou se možná za rok, dočkáš nějakých těch exkluzivních her, pokud nepočítám průměrný inFAMOUS.
      • A ještě do třetice: zjisti si kolik her je na PS4, protože to zoufalé omílání xbotů o nedostatku her je fakt už k smíchu. Strašně rádi zapomínáte na War thunder, outlast apod. Čus, končím.
        • BookerDeWitt
          Já se bavil o exkluzivních hrách. Multiplatformy si můžu zahrát na PC a porty či indie hříčky, co vychází i na Vitu... No radši končím já.
      • Hlavně, že se navážíš do konkurence... Mimochodem ta konkurence hned na začátku říkala, že je třeba říct: PS4 je především herní konzole (Viz rozhovory na netu s Kazem).
      • DR3: stará hra předělaná pro nový systém (určená pro mentální věk dítěte). Forza 5: aneb honem na trh (forza 4.01). Ryse: jo pěknou grafiku to má, stejně tak nejblbější AI. Co tam máme dále....nějaké zoo a kinekty.... raději už nic :D
      • Keyz
        V ničem. Psal jsem, že Xbox one oproti PS 4 není unikátní aby stálo za to čekat, krom her pouze pro Xbox one. To smysl má pro lidi, kteří to prostě chtějí.

Jako unikátní věc, beru kdyby to mělo o dost lepší výkon a všechny velké hry by tom vypadaly lépe anebo to mělo nějakou funkci kterou PS 4 nemá a ta by v ČR fungovala.
        • BookerDeWitt
          V tom případě nechápu ani ten pojem "o dost lepší výkon". Vždyť obě konzole jedou na stejné architektuře, s tím, že PS4 má lepší GPU a rychlejší RAM, ale ten rozdíl není tak marktantní, jako konzole vs PC. I PS4 má problémy s FULL HD/60fps. Killzone SF v singlu 1080p/30fps, které není uzamčené a Multiplayer v 960x1080 s 60, ale po většinu času s 50fps. Jako chápu, že Sony vám nabulíkovala GDDR5 power a Huma technologii, ale i to prostě nestačí k tomu, aby ty rozdíly byly tak znatelný, jak si všichni myslí.

S těmi funkcemi jinak souhlasím, ale ty se spíš týkají jen TV, TV, TV kauzy. Ostatní funkce jedou naprosto v pohodě.

Stejně je to všechno o hrách, teda aspoň pro mě.
  • sirWallace
    To je jak ve ctrnactym stoleti s hedvabim, nez se dostalo pres pul sveta :D Tak hlavne, ze globalizace :))
  • :DDDlol. Obdivuju kazdyho srdcare co tohle Mrkvosoftu stale zere.
  • wow! o cely rok pozdeji nez jinde ve svete :-)
    Parada hned pro to pobezim za to jak moc se pro me mrkvosoft obetoval.. :-)
  • Nielen ze cely nextgen je odrb uz dnes nestihaju hd v 60fps nehovoriac otom ze su neni next gen hry pc/ps/xone (tento rok ani nebudu) ale este ms to prestrelilo aj cenou+dostupnost..
    • Keyz
      Do doby kdy lidi budou chtít levně věci na dlouho dobu to nebude nikdy stíhat.

Zrovna v pondělí jeden mistr na jednom fóru řešil jakou TV do 15000 Kč aby byla ideálně co největší *15*
      Nechápe, že to bude šmejd. Malou FullHD nechtěl, tak to je pak problém no... Stejně jako u konzole. Je to lákavé, za 10.000 Kč mít něco mnoho let. Ale je to prostě křáp. Navíc když si to spočítáš, tak proděláš na hrách, které stojí více jak na PC....

Pak se nemá cenu divit, když vidíš videa her z prezentací a následnou pravdu.
      • sirWallace
        To prave neni pravda, to co pises :)
        Kdyby tu televizi dali do obehu za cenu, kterou ma, nemusel by tohle mistr na foru resit...
        Nediv se, ze lidi shanej to nejlevnejsi, ale zaroven pro ne to nejvykonejsi...
        Televize o ktere mluvis ma totiz realnou cenu neco kolem 3 tisic korun.. Pak uz jen platis za PR kecy kolem.. za to, jakou na ni mas samolepku.. ta sama TV s jinou samolepkou bude stat o 5 tisic mene.. pritom to kluci sikmooky skladaj ve stejny fabrice ze stejnych soucastek...
        Tak se prosim Te nezastavej ocasu, kteri napaluj ceny jen proto, ze je plnej svet trubek, kteri to zaplati .)
      • Ja by som si velmi rad zohnal PS4 napr., ale odradza ma uz to, ze pociatocna investicia by znamenala zohnat aj slusnu telku, ktoru momentalne nevlastnim a potom hry, ktorych zatial este nie je moc su vseobecne drahe jak svina. Na PC ako platforme je super to, ze mas obrovske moznosti zohnat si aj relativen nove hry resp rovno pre-orders za ovela nizsie ceny za ake sa predavaju v oficialnych storoch alebo aj na takom Steame. Ako priklad uvediem kinguin alebo aj taky amazon ma niekedy o dost nizsie ceny a osobne mi staci zakupit si kluc, ktory si aktivujem na Steame alebo kde a nepotrebujem k tomu krabicu. Radsej som teda dal prachy do novej grafiky a za cenu jednej PS4 hry si kupim 3 zlacnene kluce na PC hry.
        • Keyz
          Jsem si toho všiml teprve v tento moment.

chujoslav *1* Tvl to je jméno.
  • už aby vydali gamepad k PCčku...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit