-
Všichni se ženou za tím magickým výrazem "4K" jak za pokladem skrytým někde na konci duhy. Můžete mi najít ty ostrostřelce, kteří ze 3m na televizi rozeznají nativní a simulované 4K a při pohledu na 1080p se jim udělá nevolno? Z každé strany slyším, jak je to nový standard, ale i na PC ho reálně zvládne možná horních 10%.
Microsoft udělá nejvýkonnější konzoli na světě, ale úplně zapomíná na skutečný problém XB1: nedostatek kvalitních her. PS2 byla nejslabší ve své generaci, ale díky herní nabídce a přístupnosti zvítězila a stala se nejprodávanější konzolí všech dob. K čemu mi bude namakaná mašina, na které si zahraju akorát Forzu, protože jedna půlka exkluzivit bude nemastná neslaná a druhou zruší před vydáním? Silný stroj bez pořádných her je jak Ferrari na dědině. -
-
S druhym odstavcem 100% souhlas.
Ad prvni - hral jsem Zaklinace 3 ve 4K a FullHD na 49p 4K TV. Rozdil je OCIVIDNY. Takze to neni tak, ze to nepoznas nebo ze je to jen bublina. Ano, zalezi, jak to hra umi vyuzit, ale pokud ano, pak je to vyrazny graficky pokrok. Jina vec je, ze nakonec das dycky prednost FullHD @60FPS nez 4K @35-40FPS, protoze zejmena u akcnich her je FPS dulezitejsi nez krasnejsi vizual. 4K bez 60FPS je stejne zbytecne, jako konzole bez exlusivit - hezky, ale k nicemu. -
-
"Ano, zalezi, jak to hra umi vyuzit..." Jak hra umí/neumí využít 4K? Hra je to pořád stejná jen je jiné rozlišení a snad každá hra bude ve 4K vypadat lépe.
-
-
Nevim, jestli jen trolis, nebo to myslis vazne. Vypadaj snad vsechny fullHD hry stejne jen proto, ze maji stejne rozliseni? Zkus si do 4K zapnout treba XCOM2 - nepoznas rozdil (nebudu resit proc, jestli na to nema hra uz textury nebo to ma jiny duvod). A pak si zapni toho Zaklinace napriklad. To co pises je bud naivita, nebo neznalost.
-
-
*15* snad ne ty voe. Ale to je daný že XCOM 2 má jednoduchou komiksovou grafiku ne že by neuměla "využít" 4K a rozdíl tam i tak bude jen nebude tak patrný jako u W3. Netvrdím že hry jsou stejné když mají stejné rozlišení to nevím kde si vzal, jen že to bude stejná hra (extra pro tebe ještě jednou, ta jedna jediná třeba W3) ať to hraješ ve FHD nebo 4K si to pořádně přečti než začneš házet rozumy, dík
-
-
No tak, nehádejte se, pánové. Celé vlákno je blábol. 4K jde poznat už od nějakých 24 palců (při odpovídající vzdálenosti - která se odvijí...voooillaaaaa - od uhlopříčky a ne od toho, co někdo vytáhne z klobouku). Už to bylo několikrát prokázaný na různých tech sites. Buď si zajděte k očnímu, nebo do elektra, nebo aspoň přestaňte psát nesmysly...
-
ravux: teda mě taky ta věta o tom umět využít 4k vyloženě praštila. rozlišení je jen počet zobrazovaných bodů na obrazovce a to je nezávislé na softwaru libovolného typu. tohle ale předpokládám chápeš a je tedy otázka proč jsi použil tu větu tak jak jsi ji použil. obecně u omalovánek realismus neřešíš a tedy se nehoníš za vysokým rozlišením. u her s cutting edge vizuálem ovšem vyšší rozlišení musí zcela objektivně být na kvalitě poznat.
-
NE za pravdu ti opravdu nedávám to jsi pochopil špatně, ale vzhledem k předešlým komentářům mě to nepřekvapuje *15*
-
Aha, takze abych si udelal jasno v tom, co rikas: Kazda hra na 4K vypada lepe, jenom nekdy rozdil "nebude tak patrný jako u W3." Pokud tedy pises, ze ten rozdil je ruzny (nekdy vice a nekdy mene patrny), tak nerikas nic jineho nez co jsem napsal pred tim, a sice ze zalezi, jak konkretni hra 4K dokaze vyuzit. Ze ma nejaka komixovou grafiku nebo slabsi textury je toho samozrejme soucasti. Jsem rad, ze jsi to uz pochopil a dal mi za pravdu, i kdyz ponekud zbytecnou oklikou.
-
-
-
-
-
naprosto s tebou souhlasím. 4K má smysl u uhlopříčky 3m a více,kde jsou jednotlivé body už relativně velké,ale takovou televizi má doma málokdo :) je to jen marketing,kdy oni říkají že ona konzole toho umí více a podobné žvásty. u konzolí je hlavní ta nabídka her. už jsem zde dokonce zahlédl někde komentář u VR že by to chtělo 4K rozlišení :D
-
-
Do absurdnosti to dotáhly telefony s 4K displayem. Nechápu k čemu to je, když to stejně nikdo nepozná. Ještě to pochopím u kamery, ale člověk by musl mít kinosál, aby to měl kde smysluplně přehrát. Asi jako honba za FPS, tam je to také limitováno tím, kolik zvládne lidské oko a větší hodnoty a od určitých hodnot už to prostě není poznat. Buďto se to seká nebo je to plynulé. Žádné plynulejší a ještě plynulejší není. To už je jak bílá nebo černá z pracích prášků, ta je také každým rokem bělejší/černější.
-
-
S tou plynulostí a FPS se mýlíš, hra není film. Herní smyčka může být naprogramována různými způsoby a s tím jsou spojeny fyzikální výpočty. Je to docela alchymie, pro každou hru se hodí něco jiného. Může být hra, která při 20 FPS a působí plynuleji, než něco co běží 60 FPS. Zejména pokud se narazí na HW limity a nestíhá se počítat pohyb atd.
-
Jenže s FPS byl problém v tom, že nějací magoři tvrdili, že 30 bohatě stačí. *7*
-
-
Teď i těch 60 bude málo.
-
-
Ano pravda vidím to že 240 fps už bude strop pak už to nepozná nikdo.
-
-
-
Tady jde spíše o to, že se u konzolí používá lživý marketing než jestli to nějaké PC zvládá. A opakuje se to stejně jako u Full HD, her který jsou schopný v tom běžet je minimum a za určitou cenu.
-
-
Xboxu chybi dve veci: za prve HRY a za druhe HRY! Teoreticky se jedna o jednu a tutez vec, ale je natolik vyznamna, ze je nutne uvest ji hned dvakrat.
-
-
Zaklinac není hra? Fallout 4 není hra? Fifa, Nhl není hra? Gears of war není hra? Forza není hra? Call of duty není hra? Ty jsi dobře jetej :D :D najdi si konečně ženskou ať se ti trochu odkrví mozek ... :D
-
-
On myslel exkluzivity, jestli to chapes...
-
-
Ano je mi to jasné, ale tak ať to tak napise, ale ruku na srdce, exklusivity nedělají hraní. 90% možná i vic jsou multiplatforni hry - to ze sonyboys nemůžou překousnout to ze některé hry muže člověk hrát na xboxu i pc a proto není exkluzivní je blbost. Kdyby Sony měla svůj operační systém tak by jela to same. A zpětná kompatibilita exkluzivitu pridava dost
-
-
-
Pro neznalé: tato hláška je ze seriálu Red Dwarf.
-
-
Sorry jako, ale Scorpio rozhodně není jak PS4 "Pro".
1) Scorpio neemuluje hardware Xboxu One, jak to dělá PS4 Pro z neznámých důvodů (možná mi to někdo vysvětlí, proč tomu tak je? Nedává to vůbec smysl)
2) Forza Tech demo jelo v nativním 4K
3) teď si nejsem úplně jistý, jestli to je potvrzená informace, nebo ne, ale hry co mají dynamické rozlišení a nemají FPS lock, budou teoreticky umět dynamicky měnit rozlišení až do 4K, stejně jako budou mít zlepšený framerate (tohle PS4 Pro neumí)
4) U Forza Tech demo bylo řečeno, že to jede na grafické nastavení Xbox One, v nativním 4K a 60FPS locku, vzhledem k tomu, že GPU jede na 66 % se dá očekávat, že finální produkt bude mít ve 4K a 60FPS i zvýšené detaily (třeba to filtrování textur)
5) "takže výsledný náskok Scorpia bude činit jen cca 1,5-2 GB." bavíme se tu o 1,5 - 2GB operační paměti s o hodně větší propustností, takže se nedá říct "jen" cca 1,5 - 2GB, protože to je v konečném důsledku o HODNĚ VÍCE, než PS4 Pro
6) Phil Spencer se dušuje, že už původní Xbox byl dělaný primárně na DX12, a některé hry i na původním XO vypadají velmi dobře - nový Tomb, Quantum Break... Navíc spousta vývojářů směřuje stále více a více na GPGPU výpočty, takže novou konzoli teoreticky CPU vůbec nemusí limitovat, pokud se o to vývojáři postarají...
7) Game DVR na scorpiu bude umět nahrávat 4K 30FPS FULL HDR! Což umí dneska i málokteré nahrávací zařízení, a když už, tak pekelně drahé
8) "Vůbec největší problém Scorpia je ovšem identický jako u PS4 Pro: nikdy neuvidíme její pravý výkon v akci." Není to tak úplně pravda. Phill Spencer říkal, že vývojáři mají volnou ruku v rozhodnutí, jestli budou chtít titul vydat pouze na Scorpio, nebo i na XO. Nikdo jim v tom nebrání, maximálně tak do budoucna naštvaní zákazníci.
Suma sumárum, Scorpio je hardwarově i softwarově na úplně jiné úrovni, jak PS4 Pro. Žádná emulace, reálné zlepšení v jakékoli hře s dynamickým rozlišením bez FPS locku(Witcher 3, Battlefield atd.). Sorry jako, ale člověk, co řekne, že Scorpio = PS4 Pro, je totálně neznalý věci... A teď do mě *5* -
-
Můj názor je, že pokud bude cena Scorpio větší než 12 000 Kč (v době vydání budou chtít za PS4 Pro cca 9000Kč), tak bude to Scorpio docela dost propadák. Mám o max. 2GB víc pamětí, což je celkem slušné, ale to je tak všechno. PS Pro je přece taky jen trochu schopná konzole a pokud půjde s cenou dolů, tak bude v prodejích jasně vítězit. To nemluvím o množství exkluzivit (pro PS4 a PS4 Pro), kterých je oznámeno na Scorpio (platí pro všechny verze One) smutně málo. Takže moje vize je taková. PS4 Pro půjde dolů s cenou dolů + exkluzivity PS4 bude jasně vítězit, pokud bude Scorpio dražší než 11 000 až 12 000 a půjde o propadák, jak tvrdí i mnoho analytiků.
-
Sorry jako, ale Scorpio rozhodne je jak PS4 "Pro".
Proste jen "hele, Sony neco dela, tak mi to udelame taky, ale o rok pozdejc a tak budem mit - sice nicotnou, ale preci jen - vyhodu v silnejsim HW". Zbytecnej produkt. Zbytecna "pulgenerace". Na rychlo splacana Win10 masinka. (Abych nikoho neurazil, tak PS4 Pro je taky narychlo splacana masinka... bez Win10). Obe krabicky sou jen ukazka toho, ze MS i Sony se boji ujizdejiciho vlaku plnyho vykonu a potrebujou ukazat, ze "jdou s dobou". Pateticke!
1) Budiz. Ale jestli PS4 Pro jen emuluje PS4 a pritom zvlada mit dost vykonu na zlepseni behu her, tak asi... klobouk dolu ne?
2) Uzasne!
3) Kdyz si nejsem jistej, tak mlcim.
4) Kolem roku 85 mi bylo receno, ze v roce 2000 se bude litat na Mesic na dovolenou a auta budou jezdit na nuklearni pohon...
5) 1,5 - 2 GB pameti navic u Win10 stroje JE prd... Pamet neni vsecko. Pamet se potreba krmit. Tady nemuzu s autorem clanku jinak, nez souhlasit: "uvidime jakej to bude mit realnej dopad".
6) Komentovat neci tvrzeni bez toho abych se oprel o nejakej konkretni dukaz... no to snad radsi ani ne. Takze jen ve zkratce: Jestli Quantum Break vypada "dobre", tak ja sem panna Orleanska, nebo sou moje standarty uplne na jinym levelu.
7) Budiz. Na konzolich je to mozna pokrok. Netusim, tak to necham bejt ;)
8) Suma sumarum jo? Tak sleduj. Tvrzeni proti tvrzeni: Scorpio je hardwarove i softwarove... UPLNE JINA KONZOLE. To sou veci! Clovek co rekne, ze Scorpio = PS4 Pro... neumi zrejme spravne precist stitek tchajwanskeho vyrobce. Presto sou obe konzole na naprosto stejny urovni. Obe zcela zbytecne. V hruze a panice nadesignovane a oba vyrobci maj spoustu prace s okecavanim proc sou vlastne obe neskutecne dulezite. A posledni vec s tvym prispevkem nesouvisejici: muze mi pls. odpovedet nekdo koho donuti Scorpio zahodit SOUCASNY pocitac a prejit na xbox? -
-
Me teda nedochazi jak Pro s jaguarem a grafikou od amd emuluje ps4, ktery ma jaguar a grafiku od amd...
-
-
Zajimave, ze i tva modla Phil Spencer rekl, ze Scorpio bude mit stejny boost mode jako ma PS4 PRO, ale ty tady placas sve nesmysly. Krome toho nevim proc si vubec myslis, ze fakt, ze je nejaka konzole trochu lepsi nez PS4 PRO zrovna na tomto foru nekoho ohromi. :)
-
jo tak ten freesync je paráda:
https://www.youtube.com/watch?v=t18QbBdPK-8
ale jak si přeješ do tebe: je to vše o hrách, nevím jestli halo a forza je důvod kupovat tohle místo PS 4 slim, pro fakt nevyužiju a kvůli 30 fps si žíly netrhám *3*, ten freesync může být "gamechanger" ale MS zoufale potřebuje nové IP - místo toho pohřbí herní studio a navíc sqare enix jim ukázal záda *5* -
Phil Spencer může žvanit co chce, je ton jen lhář a slizoun jehož úkolem je oblbovat lidi. Celé kecy o Scorpiu jsou jen snůška PR blábolů které mají oblbnout lidi. A ty si důkazem, že se jim to i někdy daří...
-
-
Reagoval jsi na polovinu jednoho bodu z 8. Jsem rád, že jsi projevil svou inteligenci, a že jsi dobrovolně ztratil čas psaním naprosto irelevantního komentáře, který z mého komentáře nic nevyvrací, ani nepotvrzuje. Bravo.
-
-
-
Celej tenhle humbuk okolo vylepsenych starych konzoli je nejvetsi blbost co mohla svet konzoli potkat.
Potiranim zakladni filozofie konzoli pocinaje a prakticke nevyuzitelnosti konce. SONY i MS se meli soustredit na NOVOU generaci konzoli ktera mohla klidne byt na trhu pristi rok s daleko vetsimi vylepsenimi nez nabizeji upgradovane stare konzole. takhle se bude jen paberkovat mezi optimem starsi verze vs nova a posun nebude vzasade nijaky. Doufam ze je tohle blbnuti prejde, pac by mohlo dojit brzy k tomu ze budem resit jakou grafickou kartu si koupit do konzole.. -
-
co to je nova generace? jeste rychlejsi cpu nebo gpu?
jestli nejsou hloupi, tak system delat od nuly nebudou, jen ladit
aby se zas do ps nepridavaly s velkou pompou funkce jako prehravani mp3 apd.
-
-
Já to vemu z jiného soudku, mám XBOX One a Spencer mě rozhodně nedonutí koupit Scorpio, protože upgrade rozhodně za to nestojí. Konzole budou zabijákem až se naučí 4K v 60FPS za 12000,-, pak bude mít PC problém...(Předpokládám, že zase bude v té době umět PC 8K na 120FPS, prostě nekonečnej kruh života a lidského biťí :D )
-
Je to jen upgrade soucasne generace jako PS4 PRO, akorat to slo HW o neco dal nez u Sony, ale teprve az zhruba za dva a pul roku tady bude generace nova.Tahle konzole bude prvni dva roky brzdena soucasnym Xone, ktery ma ubohých 1,5 teraflopu a dalsi dva roky pak bude koexistovat vedle skutecneho next-gen Xka, ktere uz bude podle meho skutecne postaveno na Ryzenu.
Podle meho naprosta zbytecnost a rozhodne bude lepsi pockat na generaci uplne novou, ktera uz neni daleko. -
Hraní na Xboxu není mrtvé, jenom spí.
-
Je fajn číst taky něco z druhého konce světa . Všude se všichni rozplyvaji, nicméně efekt nebude tak odlišný od pspro. Proste bude se hrát ve 4K . Mne už je na pro skoro jedno jestli to běží na 4K nebo fhd, hlavně ze je stabilní frame rate a ze běží paradne vr. Jsem rad ze se v ms pochlapili a poradně na to slapli. Ještě par exkluzivit, dozenou nějaký prodeje a Sony bude mít zase konkurenci. A ta je potřeba , jinak se každá společnost chová jako mrchy ať už jde o Sony, microsoft nebo třeba intel . Ať žije konkurence ! :-)
-
To jsou pořád teraflopy sem a teraflopy tam, ale k čemu to je když Microsoft nemá adekvátní nabídku her ani pro svou stávající konzoli. Měl jsem v plánu přikoupit k PS i XBOX, ale těch her má microsoft opravdu žalostně málo. Forza vypadá parádně, ale přiznejme si, že jedna vlaštovka jaro nedělá.
-
No jo, když se podíváte na čísla, tak konzole vždycky vyjdou jako shity.
PS4 aspoň má Bloodborne, Personu 5 a jiný zajímavý exkluzivky, co má Xbox?