-
Ze souboje PS4 a XBO vysla vitezne PS4 (a proto sem si ji koupil). Ted to ale vyhrava na cele care Scorpio (a tak mam na nej zalusk taky). To neni jen drobny boost proti PS4 Pro, to je o polovinu vyssi vykon GPU, o 2.5GB RAM vic pro hru a vubec veskere parametry masivne vyssi! Tady uz je kutecne potencial na 60FPS FHD nebo 30 fps 4K. Jediny problem je HDD. Porad plotnovy disk, to moc 4K texturam nepomuze. Nejak tu RAM musite naplnit a SSD by sluselo vic. Chapu, cena by byla jinde. Clovek si ho tam muze dokoupit a pripojit pres USB3. Co se tyka vyuziti vykonu, vubec nesouhlasim s clankem. First party tituly porad existuji na obou platformach a ukazuji, jaky potencial ten ktery stroj ma. Ovsem i ostatni vyrobci her muzou snadno poladit par parametru a pridat na kvalite stinu, mlhy, nasviceni, particle efektu, AI.... moznosti je velmi mnoho. Jestli si mam koupit neco pod TV, co mi prehraje UHD BR disk a umozni hrat to nejlepsi na konzolich, pak jedine Scorpio.
-
-
Na 60fps zapomen a to i u 1080p, ten procesor je proste slabej a s tim nikdo nehne.
Muze se obevit par her v 60fps, ale to budou vyjimky, stejne jako ted.
MS se zameril na vylepseni obrazu, tlaci 4K a ostatni bude stejne jako do ted. -
-
Procesor potencial na 60fps urcite ma. Momentalne pracuju na jiste AAA ceske hre a uz 900p dokaze XBO zabit na GPU, kdezto CPU mame jeste volneho dost. Neni sice uplne snadne ho vyuzit, ale pokud je technologie navrzena dobre a vytizis 6,5 CPU jadra, co mas k dispozici, je uz jediny bottleneck prave GPU. S 6-ti teraflops uz se da zit. Diky checkerboard renderingu je i "skoro" 4K mozne a viditelne lepsi, nez FHD. A to jde zatim jen na konzolich. Od urciteho updatu pujde casem i na Win10 s DX12. Diky DX12 klesnou naroku na kazdy drawcall na PC. Konzole maji vzdy vlastni API a pracuji s jednim HW, takze tam je overhead minimalni vzdy. Proto z nich lze vymacknout s papirove slabsim HW daleko vic.
-
-
-
-
Každopádně jsem velmi rad, ze na PC jde pirátit hry. To si pak můžu zwarezit hru na PC zadace a koupi konzolovou verzi, abych alespoň nějak ukázal prostředníček všem nedospělým PC o*asum (včetně kolegům níže) a mel legální verzi.
Můžete si za to sami. -
-
Já si hry kupuju na všechny platformy co vlastním(PC, 3DS, Switch), to že si kupuješ hry na platformu, kterou nevlastníš ukazuješ prostředníček akorát sám sobě a rozhodně mi to nepříjde jako dospělé chování. Už tu někdo něco podobného psal, naštěstí je tento fenomén je na internetu okrajovou záležitostí a vůbec vám pánové neveřím. Když už nakupuješ v "zátoce", tak si to neomlouvej falešnými důvody a normálně se k tomu přiznej, jako Jack, kterého si vážím že není pokrytec. Taky jsem jako chudej študák na střední kdysi stahoval hry na PC(a pak je po letech všechny skoupil když jsem začal makat a od té doby jedině kupuju), ale jesti tohle fakt děláš, tak v době kdy firmy nemusejí lisovat tolik disků, kdy drtivá většina her jde i koupit digitálně, velká část z nich pouze digitálně napříč platformami, máš demoverze nebo to jistí steam refund a hry zlevňují velice rychle, je to tvoje gesto ještě prázdnější než zdvižený prostředníček tvoje snažení herní PC průmysl neovlivní a můžeš si za to sám *3* kup si hru až bude ve slevě a nic si nedokazuj a uleví se tobě i okolí a nemusíš řešit updaty, exteráky kvůli imagím disků atd.
-
-
Dyť ale legální kopii mám, vývojáři prachy ze mě mají, takže kde je problém? Morálně v tom problém není, když si za hru zaplatím na konzoli, ale zpirátím a odehraju tu samou koupenou hru na PC.
Prostě nechci, abych se finančně řadil mezi nedospělé o*asy na PC, kteří se chovaj jak b*bci ke komukoliv, kdo nehraje na stejné krabičce. Ne, že by konzolisti v tomhle ohledu nebyli lepší. Ale alespoň mezi nima nepanuje takové to, že jen proto, že mají konzoli, tak jsou hrozně dospělí, ale pak se budou chovat ještě hůř, jak konzoloví fanboyové.
Je mi jasný, že ten vliv mám v součtu nula nula nic, ale takhle to prostě musí být. -
-
Morálně to není problém, mentálně ano, když si svými slovy "dospělý" jedinec nepodpoří koupí platformu na které hraje kvůli pár křiklounům na internetu které považuje za reprezentativní vzorek
-
-
-
-
Nechapu jak nekoho muze jeste dnes zajimat XBOX Scropio.
Konzole bez jedine excluzivni hry? Hahaha. Jedine kde MS drti konkurenci jsou bohuzel jen ovladace, obzvlaste masterpiece Elite controller. Mely by se na Box vykaslat a soustredit se na PC a konzole nechat tem co jsou schopni na ne dodat software - Sony a Nintendo. -
-
Ten jejich ovladac stoji za vytrenou pr*el. Zlatej dualshock
-
-
Dualshock je 20 let zastaralej design, pochybuju ze noob jako ty drzel ovladac v cene pulky tvy konzole v ruce...
-
-
SONY ale potřebuje mít zdravou konkurenci. A nintendo se s příchodem konzole switch sám odsunul na vedlejší kolej.
-
-
A největší konkurence je PC a ne jiné konzole - řekl sám ředitel Sony, takže...
-
-
-
Jaké hry měli rozlišení pod 720p?
-
-
Co vím, tak akorát Ark: SurvivalEvolved, kterej jede dost blbě i na o dost dražších kompech.
-
-
To jsou zase bláboly od některých... Kdo se chce skutečně něco dozvědět o Scorpiu ať si skutečně projde články na Digital Foundry(všechny a videa k tomu), páč tenhle článek nebo třeba chabý pokus na Eurogameru.cz to je fakt hrůza.
-
-
Tam jak pisou ze jeste dva dny optimalizaci a pojede to na 8k? *15*
-
-
-
To ja by som zas nechcel PS4. Japanistické hry a debiliny typu Last of us ma fakt nezaujímajú. Nestoja mi za to, aby som používal ten príšerný dualshock. Nedá sa s tým hrať. V NHL mi prsty furt vyletujú z joysticku a z hrania FPS ma bolia palce.
Xbox je proste lepší ;) -
-
Kajte se. Mix hernímui filmu Cesta s přirodovědnou fantasmagorií je přece dokonalost herního průmyslu. Cestu mam velmi rád co jí ale činí její herní provedení špatnou je ten ultracool scifi mix. Chápu obyčejně postapo a boj člověka jako boj vlka s vlkem o přežití je nuda.
-
-
neplanuji 4k televizi, zustanu u sve stare 60" fhd. Takze pohoda, za pet mozna koupim novou konzoli a bude.
-
clanok je plny zvastov a kecov, ze Xbox podporuje 60 fps len v rozliseni 720p? Autor je bud technologicky ignorant alebo zatrpknuty sony fanusik. 1080p 60fps je viacero a o mnoho viac je 900p 60fps a este vela je takych, ktore pouzivaju dynamicke rozlisenie, aby udrzali 60fps.
A netreba zabudat, ze aj v Xbox One je podpora D3D12 na hardverovej urovni, takze ani Xbox One este nepovedal svoje posledne slovo a vyvojari nevyuzivaju 100% jeho vykonu. Vyvojarske SDK, ktore toto umoznuje pouzivat, vyslo len pred koncom minuleho roka a to stale len v beta verzii. -
-
Je potřeba to číst pořádně, 720p je zmíněno pouze v kontextu záznamu her na 60 fps.
-
-
Já rozhodně kupuju. Ten poměr cena výkon tam bude snad velmi dobrý za HW, co ta konzole nabízí.
Původně jsem zvažoval upgrade na PRO, ale asi to nechám být, vystačím si původní verzi a Scorpio si vezmu na multiplatformovky.
Už se těším na E3 -
-
Jasne, poměr cena vykon je dobrej...tomu se řika hovn* za hovn* :-D proč vam neudelaj konzoli ktera stoji jednou tolik, ale ma jednou tolik vykonu ???
Protože pak by vam to rodiče nekoupili ?? Jo Kravaťaci vyratali, že radši kupujete prodraženy hry jako drahej slušnej HW... *3* -
-
Tvoje příspěvky vůbec nedávaj smysl. Je to hrozný číst.
A nárůst výkonu je u Scorpio aspoň papírově docela slušný. -
Je to mezigenerace takže nedává smysl tam dávat něco jiného prostě je to lepší verze předchozího, nesuď ostatní podle sebe a na konzole se dají pořídit hry levně ani není potřeba kradených klíčů *3*
-
-
jaka generace, jaka mezigenerace, uz opustte ten vas packovaci zpusob mysleni
nestane se nic jako, ze by prisla dalsi "generace" a zarizli najednou scorpio
bude to stejny jako ted, jedna konzole bude na ustupu (scorpio) a druha trochu refreshla se bude tvarit nove
az prijde "scorpio plus", xbone bud nebude nadale oficialne podporovan nebo jen u vybranych her, kde jeste bude stihat -
Jo je to mezigenerace tak to nema smysl hlavne to kupte :-D
Pak udelame mezigeneraci medzigenerace a tu taky kupte :-D
Jo konzolisti kupujou na bazošu socky :-D -
-
Ty jedeš to jsou pecky *15* stejně jako u PC HW nemusíš si kupovat každou novu půl/generaci záleží na každým. Jj zatím co krást na PC je na úrovní *7*
-
-
Nechci se nikoho zastávat a stát na něčí straně, taky jsem do příchodu Steamu pirátil, jak to jen šlo. Ale nebuďte Vy konzolisti takový alibisté. Kradou se mobilní hry za euro a nebýt ochrany na konzolích, tak se krade i tam.
-
Ja vim co seš, maš tu fotku - bl*eček ... *1*
-
By si musel něco vědět o přeprodeji licence *3* Já nejsem konzolista to si zas trochu vedle *15* Ale jako pokus dobrý.
-
Ješte bych to bral kdyby ste měli slušnou spětnou kompatibilitu, ja si na PC zahraju od PREHISTORIKA po novinky, ale vy mate jenom tu kompatidebilitu, jooo stary hry se prodaj se starou konzolou *14*
-
...joo vy nekradete protože se to neda *1* kdyby se to dalo, hned načipovat konzoli a GOGO vo čem se bavime, znam vas jako svoje boty, jedna hra pro 5 hraču klidne na prodejne...TO je na urovni se slevooou hele nestrapňuj se vic to už fakt nejde *1*
-
-
-
-
-
-
Je mi líto co se s Xboxem one děje. I přez více pozitiv PS byl Xbox 360 pro evropského hráče jasná volba.
-
-
Ano to byl, jelikož většina majitelů X360 ho měla chipnutý a hrála na něm pirátské věci...
-
-
Ta věta nedává smysl.
-
-
Zjevně se dal snadno čipovat, proto byl tak populární.
-
-
Která konzola byla populární kvůli čipování byla PS2 ale XBOX 360 fakt ne. Já to neměl zapotřebí a moji dva kamarádi také ne. Bazarovky se dali sehnat za pár Kč.
-
-
-
-
ps3
-