Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • To tu je nějaká PS4 fanpage?:) Na digital foundry jsou z toho unešení a tady to vypadá, že je to vlastně jako PS4 pro...a to není, protože Scorpio zvládá 4k nativně....a to po dvoudenní optimalizaci a to v období leden 2017, takže je to cca 2,5mesiců stará informace a když to dali na ultra 4k, stále to využívalo 88% GPU, ještě to optimalizujou a spadne vám brada *2*
    • proboha ale na forze 6 .. to můžeš aji na GTX 970 OC hrát ve 4K ... youtube je kamarád.
    • To je super, ze se jim podarilo vyrobit 2x lepsi grafiku nez je soucasny hiend za 20k a budou ji prodavat v konzoli, ktera je cela za 10 tisic. Je to od nich hezke.
  • Výborný text, chválím, krásně rozebráno
  • Slušně "objektivní" článek.

1. Odkud máte info že je to Jaguár? Může být ale nemusí, zatím bych to nazýval jako spekulaci a ne jako hotovou věc, jak v článku o tom píšete.

2. říct že systém sežere 4gb ram je dosti trapný, protože to by pak původnímu xboxu zbylo 4gb ddr3. :)

3. nikde zmínka o tom že forza byla optimalizována jen 2 dny. :)

Jen tak dál, za chvíli vás vezmou i do Blesku nebo do parlamentních listů :)
    • 1. Microsoft via Digital Foundry
      2. K navýšení dochází především kvůli 4K UI, který ani jedna z předešlých konzolích nemá.
      3. Komentuji reálné výsledky, ne jak moc si dali, nebo nedali záležet s přípravou prezentace.

jinak díky za povzbuzení, aby zůstalo neoplacené, dodám, že ty bys na daných webech mohl s přehledem diskovat už teď :)
      • "Zdá se, že procesorová část projde méně radikálním upgradem, což částečně i dává smysl, neboť hlavní nápor při zvyšování rozlišení je na GPU. Počet jader zůstal na osmi a patrně budou tvořit poměrně malou část SoC i jeho spotřeby. Zdá se tak, že půjde stále o architekturu Jaguar, nikoliv o Zen, jenž by asi byl příliš drahý a ztížil by implementaci. Stará architektura na druhou stranu zajistí dobrou kompatibilitu se staršími hrami. Respektive je možná na místě mluvit o podobné architektuře, protože podle Microsoftu jde o „unikátní na míru upravená jádra“. Celková koncepce ale asi bude podobná, jelikož má zůstat například rozdělení do dvou čtyřjádrových bloků s 2 × 2 MB L2 cache."

Myslim ze extra hardware shrnul vnitrnosti scorpia ponekud lepe a objektivneji...
        Nedelal bych z toho takovou tragedii.... Samozrejme to mistnakum i7 a 2x 1080Ti pod stolem stacit nebude, nicmene ostatnim by to na nejakou dobu mohlo v klidu vystacit a kdo nevyuzije 4k, uzije si snad aspon lepsi full hd...
  • historicky nejlepsi clanek na gamesech..
  • Děkuji nechci. Raději PC kde si mohu dát hru ve 4k bez bluru v 60fps.
    • Prosím, ukaž mi PC, co zvládne "4k bez bluru v 60FPS" a bude stát 15 tis Kč... *7*
      • Cena není důležitá. Přeci ten kdo nemá na PC si nekupuje konzoli. To by se choval jako chudák a to konzolisté jistě nejsou...
        • Naopak, cena hraje prim, a Scorpio má na to uklofnout některé PC hráče na stranu konzolí (ještě, když se vezme v potaz Xbox Play Anywhere) - přeci jen PC, co dokáže nabídnout podobné parametry/kvalitu ve hrách, stojí o mnoho více (už jen samotná GTX 1060, co se výkonově blíží scorpiu - a stále je pod ním - stojí kolem 8 tis. czk, a teď kde máš CPU, desku, RAMky, HDD, systém, case, zdroj, klávesnici, myš). Zkrátka aby jsi sestavil PC sestavu, co ty hry (PRAVDĚPODOBNĚ) dokáže rozjet jako Scorpio, potřebuješ z peněženky vytáhnout kolem 30tis CZK. Jasně, pak si tu PC Mustard Race namastí pérka na Steam Sales, ale to už je na konzolích taky, a taky tam jsou dost radikální slevy... Nemluvě o 4 hrách měsíčně "zadarmo" (na Xboxu).
          Podle mě prostě vychází Scorpio v poměru cena/výkon vůči PC zatím nejlépe z jakékoli konzolové generace, a to je už co říct...
          • Tohle jsem nikdy nepochopil - konzole jsou cenově výhodnější? A to jako na jaký planetě? Kolik chceš na té kozoli hrát her? 3 potom se ti ta koupě možná vyplatí. Kupovat konzole má cenu jen kvůli exkluzivním titulům a nebo pokud tě hry v zásadě nezajímaj a jen si chceš občas dát travku a fifu s kámošem co má kšiltovku nastranu. *1*
            • Koupis hru, dohrajes hru, prodas hru. Za utrzene penize (samozrejme s nejakou ztratou) tohle opakujes. Je to mozna opruz, ale takhle jsem si ke sve konzoli koupil na zacatku ctyri hry a pak jsem je jen menil dokola za jine. A mohl jsem tak hrat spoustu her, ikdyz jsem mel malo penez.
          • Výkon grafické karty na úrovni GTX 1060? Spíš tak na úrovni GTX 1050 Ti pokud nejde jen o marketingové řeči. Výkon bych viděl někde mezi RX460 a RX470.
            Na nějakou architekturu Vega bych zapomněl. Zatím o tom mnoho informací není, ale AMD to plánuje jako high-end oproti 1080 a spol. Čekal bych tu refreshnutý Polaris - něco odvozené od řady RX5xx.
            Jiná věc je, že pokud by to mělo výkon jako MS prezentuje, cenu odhadují někde kolem 15 tisíc korun. Na přepočet cena / výkon bych počkal až na finální informace a cenu. Protože například PC s i5, RX470 a 8GB RAM poskládá na Alzey za 22 tisíc korun.
            • ono se to ms "optimalizuje"

kdyz to pisou pro system xboxu a pak to na pc portujou do virtualniho stroje uwp, kterej zere desitky procent vykonu... misto aby usetrili lidi a prachy z paralelniho vyvoje dvou systemu a delali jeden poradne a vybodli se na virtualizaci
            • Samozřejmě. Mně ale spíše šlo o ty prezentovány a očekávané zázračné výkony za nízkou cenu, protože "MS a AMD opitmalizovali softwarové a hardwarové řešení na takovou úroveň, že dokáží konkurovat GPU a CPU komponentům řádově dražším".
              Dalo by se ještě připomenout, že MS opakovaně na výstavě E3 používal na předvádění her PC, které ale "prý" mělo podobné parametry jako konzola, ale ne konzolu / dev kit model.
              Proto to zatím beru jako PR. Uvěřím, až uvidím reálné výsledky produkčních modelů. Možná překvapí.
            • Hlavně porovnávat konzoli s PC za stejnou cenu je dost zavádějící, protože za a) PC není jednoúčelové zařízení, za b) spousta lidí, co si kupuje konzoli má i PC (třeba nějakou šunku, ale i ta něco stojí) a pro tyhle lidi to není jen o ceně konzole, ale o ceně původního PC + konzole, protože místo koupě konzole by to PC mohli upgradovat a celková cena už je pak někde jinde. Tenhle argument o stejný ceně má logiku jen pokud nemáš doma nic...
            • nebo nejlepsi budget combo, g4560+rx470 za 13.5
          • Cena hraje prim jen pro toho, pro koho hraje prim. Vsichni to nevidi stejne jako ty. Smir se s tim. Btw pohadky to tom jak je ps4 a xbone mnohem lepsi nez pc za xx tisic jsme tu uz meli. *3*
          • Až na tom půjdou hrát rozumě startegie tak možná - zkoušel jsem nějaký zoo tycoon u synovce a byla to hrůza. Dunu 2000 jsem kdysi zkoušel na PS a dodnes se mi to z hrůzou vybaví. Myš je myš. Navíc jak tak koukám, tak zpětná kompatibilita asi taky moc nebude. Hodně se vracím ke starším titulům. Na lepší grafiku se utáhnout nenechám, ale štvou mě s ořezáváním obsahu a zjednodušováním serií, takže většinou skončím u staršího dílu, protože má lepší obsah. Kupodivu to docela zachraňuje nezávsilá scéna, která se snaží navazovat tam, kde AAA tituly začaly, ale zjednodušováním mechanizmů ve snaze zalíbit se všem zapadnou do šedi.
  • ked sem napisal slavny Kufi z gurujoe tak daco na tom clanku bude
    • co sa vyhybas sokyho blogu?...
  • Vy ste teda riadne jelita. Samí sonychuj s inteligenciou PS. Dostali ste natrhnutú riťku a len tu pofňukávate, sonypajáce. Ultrassony bežte na lampáreň a nechajte hráčov hrať. Celé Tiscali možte si pogratulovať, aký ste objektívny zmrdi. *5*
    • A teď ještě jednou a česky ...
      • Nech ho, vzdyt mu nejde ani ta slovencina...
  • To je zajimavy, jak nas PCčkare konzolisti hejtujou, že sme PC Masters, nevimco, jak se ženem pry za vykonem...a jim když vyjde "nova" konzole, ktera ma vykonovy posun 00prd + naky drobny, tak se dou po... jasne, proč by je Mrkvosoft nepodojil vic x že...ja osobne kupuji novou grafarnu JENOM, když de o 100% narast vykonu, a procak menim, až když musim, tuhle zostavu už mam 3roky a neplanuju upgrade... *3*
    • Draken69CZ
      Tak to si pak taky moc nezahraješ *15*
      • S prstem v nose... *1*
        • Draken69CZ
          Ano hraješ si s prstem v nose *15*
          • jo s prstem v nose na PC hehehe *1*
  • Jsem si nevsimnul, ze by zde nekdo mluvil o tragedii, bude to skutecne silny stroj, tedy na pomery dnesnich konzoli, ale o zaden velky zazrak taky nejde a oznacit to za next-gen by bylo take dost silne.
    Je to hodne dobry upgrade soucasne generace, takove PS4 PRO na steoridech. :-)
    Next-gen na Ryzenu koncem 2019.
    • tak brzo? ja bych to tipnul az 2020, i kdyz mozna budou chtit priste dohnat launch ps pro ultra a postouchnou to
    • Spíš Pro, co si dalo pár proteinových šejků navíc :))
  • Pro někoho, kdo nemá doma ani původní PS4 a ani původní Xbox one(jako já) je to zajímavá alternativa k PS4 Pro. To, že do 2-3 let vyleze jak Sony tak Microsoft s další novou generací je více než jasné, ale to by si člověk nemohl nikdy nic.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit