Přejít na výpis diskuzí
XCOM: Enemy Unknown se vrací, tentokrát od Firaxis
5.1.2012 | Aleš Smutný
65 příspěvků
-
Enemy Unkown sice nic nepřekoná ale to neznamená, že to nikdo nemůže zkusit...ukápne slza při vzpomínkách na líté boje proti vesmírnému šmejdu...z českých UFO mě bavila nejvíc dvojka...ta komiksová grafika ve trojce mi nějak nesedla...ale to mě nesedne taková grafika nikde i když titul to byl propracovanějčí jak jeho předchůdce...sice jsem myslel, že pro mne bude nejočekávanějším titulem letošního roku ME3 ale má vážného konkurenta...
-
..jen uz to nebude mit takovou hratelnost/atmosferu jako tenkrat a jeste to nebude mit podporu mysi
-
http://www.oldgames.sk/mag/score-6/page/14/
http://www.oldgames.sk/mag/score-16/page/12/
Recenze na druhý díl X-COM: TFTD ve Score, je podle mě jedna z nejlepších co kdy vyšla. Možná i proto mám dvojku nejraději *14*
Od dalšího (kolikátého už?) slibu, že se vrátí staré dobré UFO raději nečekám vůbec nic. Třeba proto budu příjemně překvapen.... *4* -
-
Tak ta recenze ten obrazek toho marinaka, me vratily nekam kam sem myslel ze uz se nepodivam :D do detstvi a nekonecneho cteni te recenze znovu a znovu, protoze uz se muselo jit spat a dalsi prilezitost si zahrat bude az rano...tak aspon naplanovat vsecko poradne dopredu :D, cmrkani planku a poznamek planovanych akci ve skole included
-
-
Jo, přesně. Opisoval jsem si z monitoru Ufopaedii do sešitu a druhý den si ji ve škole překládal.... *4*
-
-
-
no, dovolim si tvrdit že původní Ufo: Enemy unknown nic nepřekoná. Nevim jak u vás, ale já to hrál jako harant a co mě u té hry nejvíce dostalo byla atmosféra navozená hudbou a příběhem, že jsem při hraní hlavně v noci opravdu cítil úzkost a beznaděj stejně jako když jsme poprvé viděl první díl vetřelce. Hra neměla dobrou grafiku a ani hratelnost nebyla nic super. Pochybuju že teda v mých 30 letech udělá někdo něco při čemž budu cítit stejné pocity jako když jsem byl dítě kdy mé pocity byly silně umocněné věkem. Můžou udělat zábavnou a kvalitní hru, ale UFO už to nebude. Jinak druhý díl nebyl špatný ale byl o dost těžší a zdlouhavý. Třetí se mi asi líbil nejvíc, měl jsme rád styl té grafiky a ta hra mi prostě sedla. Co se týče Českých Ufo, tak Afterlight byla opravdu kvalitní hra která mě moc bavila. Tento remake to bude mít hodně těžký aby jí překonal...
-
Firaxis = Sid Meier !!!! To už je slovo do pranice . http://www.xcom.com/enemyunknown/index.…
Tak tohle už má váhu . Nějakému neznámému týmu co má pouze vizi bych už po tolika pokusech o vzkříšení Ufa tolik nevěřil .
Ale když vydím to 2K , tak jen doufám že to nebude jen promo flashovka na facebook :(((
Problémem všech remaků je to , že pouze upravují už předtím skvělou hratelnost originálu a popravdě nikam sérii funkčně neposunují .
X-COM: Apocalypse přišla s pozměněným konceptem správy jednoho města a slizoidními emzáky - a snad i díky interface ve stylu Windows 95 tolik nebodovala .
Mně ke štěstí stačí engine podobný tomu v Silent Storm a konečně ovladatelný vozový park (Auto, Tank , vznášedlo s odpovídajícím počtem jednotek nutných pro ovládání ..) ! Nechápu , proč se zrovna TB hry zasekly ve vývoji a pořádný balanc se stroji ještě nikdo neudělal ...
Už i v realtime Suden strike jsme mohli taktizovat s jednotkami a používat techniku nepřítele ... Ufo Enemy Unknown ovšem byl především vrcholným dílem bratří Golopovců (Julian Gollop , Nick Gollop) a vzít další vývoj bez patřičné vize původních tvůrců je jako dělat Civilizaci právě bez Sida Meiera , doufám proto že tohle nebude jen bokovka ale plnohodnotý produkt z Xcomn univerza .
PS : Už jsou k dispozici české titulky na tv seriál UFO z roku 70 který byl předobrazem celé sérii ? -
-
http://www.nowgamer.com/features/1034964/interview_with_xcom_creator_julian_gollop.html
-
-
Nevim. Mam vsechny tri cesky, ty nebyli moc dobry. Snad to nedopadne podobne. *7*
-
-
Ale byly dobry, vsechny, nejradsi jsem mel prvni dil od altairu. Z x-comu se mi libil jen prvni dil, ty dalsi uz moc ne.
-
-
Jediny solidni remake X-comu byl Ufo Extraterrestrials(nutno mit gold verzi). Obcas si ho stale zahraji. Pokud jde o ty ceske ufa-tak dalo se to,ale nikdy jsme nedokazal zadny dil dohrat do konce. Bylo to nejake divne.
-
-
Podobne. Prvni dve jsem koupil dokonce ve spesl edici s trikem, take jsem to zacal hrat a potom prestal. Vubec mne to nebavilo.
Z puvodnich me nejvic bavila trojka. -
-
UFO: Aftermath z těch nových jsem si taky pořídil krabici s trikem...a i když hra mě dnes už nebavila (něco ji prostě fakt chybělo, ale pořád byla jediného svého druhu na trhu), tak triko nosím vesele do dneška. Oproti těm Adidasum, Nikum, Kenvelum, NYrkrum a kdo ví čemu zatím drží nejlépe jak potisk, tak materiál, a už jen za to mají u mě Altaři obrovské + *1*
Ale jinak mám stejný názor jako duneonmaster níže: "Halelujáááááááááá!!!!!!!!!!!!!!" -
-
Popravde mi ta barva pranim popraskala. Takze maximalne na doma.
-
-
-
-
-
-
no snad tam nebudou cpat 3D, pokud to udelaji jako remake krasnou predrendrovanou grafikov iso pohledu bude to parada. Bojim se ale ze to tak nebude
-
-
Ale no tak nejsme v roce 2000 (Třeba ještě v Generals pobíhaly trojůhelníky s tužkou) .
Dneska už každá hráč má grafiku na úrovni a jde udělat detailní i použitelné 3D s kamerou usazenou do pseudo 3D perspektivy .
Nejlepší engine pro TB dneska je stále ještě ten ze Silent Stormu ... Samozžejmě budou už i lepší jen ty TB hry nikde nevidět :( -
-
3D grafika není problematická jen svými počty polygonů. Je sterilní a to je mnohem větší potíž. Bude ještě dlouho trvat, než 3D v reálném čase dostane skutečně uvěřitelný feel. Isometrický pohled a prokreslené 2D u mě pořád vede i v roce 2012.
-
-
Sni dál :)
-
-
No uvidime. Doufejme, ze bude PC verze skutecne PC a ne port z konzole.
A ja osobne doufam, ze i XCOM od 2K Marine vyjde. Sice to nemelo moc spolecneho s puvodni serii, ale i tak to nevypadalo vubec zle. Byla by skoda to zrusit kdyz uz to bylo ve hratelne podobe. -
-
Už ani nepamatuju, která hra nebyla naposled konverze... *13*
-
-
Serious Sam 3 - jsem hardcore PC hrac a byl jsem naprosto nadsen - vratil jsem se v case tak o 15 let zpet coz jsem presne chtel...
-
-
-
Doufám, doufám doufám.
Což je o dost více než u X-COM od 2K-Marin.
Zrovna v prosinci jsem znovu dohrál Enemy Unknown a i přes své mnohé chyby mě stále baví, takže na tohle se fakt těším. -
Všechno lepší než ten FPS XCOM! První X-COM miluju! Jestli se povede přepracovat to i s tou úžasnou atmosférou, bude to neskutečně skvělé!