Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • KKdyž tak koukám na ty screeny tak se mi vybavuje Vagrant Story. Kéž by udělali remake s identickým bojovým systémem.
  • Igracek: Tak jestli jsem to dobre pochopil, tak tys ani jednu z tech her vlastne nikdy nekoupil, a vsechno sis pekne "poctive" stahnul na PC. To je velka skoda. Mimochodem, je obecne znamo ze na PC bylo FF vzdy silene nedotazene a zabugovane. Na PSone to ale byla (a stale je) klasika. A kdyz ti nestoji the uzasnej pribeh za to u te hry vydrzet, tak to je mi moc lito.
  • Myslíš tu "protipirátskou ochranu"? *14* Hra sama upozornila, že to mám napsáno na krabici tak to nebyl problém vygooglovat. Jen taková variace na stažení cracku. U MGS to ani nevadilo, protože s tím přišel až ve fázi kdy už bylo jasný co a jak ovládat a především hra už něco předvedla, něčím zaujala.

    Zato FF (PC verze, konzolový verze jsem nezkoušel) hází neznalým žánru klacky pod nohy hned na začátku už samotným ovládáním a krom oněch soubojů nestačí předvést zhola nic. Proč bych pak četl manuál když mi hra neposkytla nejmenší motivaci?
    Asi máš opravdu jiný přístup, mě pouhá zvědavost jestli to bude dobrá či špatná hra k přečtení nějaký dokumentace vážně nestačí. :)
  • Jo tak to nevim jestlis to dohral, protoze MGS mel na zadni strane manualu (nebo to byla krabicka) dulezitou frekvenci kterous musel zadat primo ve hre, nebo jsi proste dal neprosel.

    No pokud mi neni jasnej takovej zakladni prvek hry tak preci mam manual a podivam se. *3* To neni chyba hry, ze treba neni dvakrat jednoducha. Spis je to chyba hrace ktery je linej si to zjistit, a tak zahodi hru se slovy: je to moc obtizne, a ja jsem moc nobl na to abych se nechal 'otravovat.' Sorry, asi je to vec pristupu ...
  • Pobavils. *3*
    S jazykem problém nemám a propracovaný dialogy v RPG dokonce vítám, ale problém mám zato obecně s čtením manuálů ke hrám, který se mi jeví jako zbytečná buzerace, která u videoher nemá co dělat. Zásadně nečtu herní manuály český, anglický, slovenský ani jakýkoliv jiný. :) Jsem toho názoru, že dobrá hra by měla být dělaná tak aby člověk kvůli základním informacím nemusel pročítat cosi na kusu papíru (dnes spíš jen PDF) mimo hru. Manuál by měl spíš sloužit pro doplnění některých informací, které ale není pro hraní nutno znát. Pokud nastane situace,že mi není jasnej ani takovej základní prvek hry jako ovládání a princip soubojů pak je tu očividně něco špatně.

    A ještě něco, MGS jsem hrál a dohrál i bez manuálu několikrát, pokud mi něco z ovládání uniklo pak to zcela očividně nebylo nic důležitýho.
  • Ringwraith
    No jo. Prostě se mu nelíbilo, že mu hra všechno nenacpala pod nos. Já hrál FFVIII bez ničeho a systém jsme pochopil sám.

    FFVI jsem hrál dávno předtím a anglicky jsem moc neuměl. No a druhé zahraní pak bylo ještě lepří jelikož jsem pak už 100% chápal příběh.
  • Pockej ... ty rikas ze prekladat manual se ti nechtelo. To myslis preklad z anglictiny nebo z japonstiny? Jako japonstinu bych chapal, a vlastne bych ti i tleskal protoze hrat FF v puvodnim jazyce je znamka vybornych znalosti. Pokud to byla ale anglictina tak mi odpust co bude nasledovat: Pokud nemas dostatek znalosti jazyka na to, abys pochopil co se pise v manualu (ano 90. leta byla doba kdy manual byl dulezity, treba v pripade MGS velmi), tak bys mel asi problemy s celou hrou a velka cast pribehu by byla asi ztracena protoze JRPG jsou velmi obsahle co se tyce dialogu.
  • Což o to, na chuť bych tomu časem snad i přišel, bohužel první hry tohodle typu co jsem zkoušel hrát byly FFVII a FFVIII a ty mě od dalších pokusů svojí nepřístupností dokonale odradily.
    Fakt nevím jestli je to u těhle her nějaká zvrhlá norma nebo je to jen typický pro tuhle sérii, ale mě dokonale odradilo uživatelsky nepřátelský ovládání a především absence jakýhokoliv tutoriálu pro souboje.
    Alespoň pro mě zůstali souboje záhadou, prvních pár jsem spíš jen úplnou náhodou vyhrál nicméně souboj s prvním bossem pak pro mě bez základního pochopení principu soubojů logicky znamenal konečnou. Překládat manuál se mi vůbec nechtělo a tak šly ty hry z disku. Nemusím mít všude hned tutoriál, ale tady by byl třeba.
  • to vis ze jo ty vorvano
  • Tak pozor. Ja jsem velkej fanda trollingu, ale tohle uz je moc. Troll by nemel nikdy sklouznout do roviny osobnich utoku. Ty jsi to udelal, a tak uz nejsi troll, ale jen prachobycejny buran. Preju hezkej den.
  • to vis ze jo ty petardo
  • kdyby jenom..
  • Ringwraith
    Vidím, že jsi zoufalej, když se uchyluješ k osobním útokům. Tak já můžu taky, jo?
    Protože vskutku nejsi troll, jsi jen r3tard. Trojka kvůli filtru.
  • MrSanta
    Jj, to jsou ty vzpomínkové příběhy jak píšu. Jsme si nemohl vzpomenout jak tomu nadávají ve hře *1*. Některé story jsou doopravdy vymakané. Tuhle hru bych hrozně moc chtěl, ale kupovat kvůli tomu X360 - to se nevyplatí.
    Já ještě doufám, že se třeba, jednoho krásného dne, dostane FFVII na GOG.
  • dekuju
  • ratatata mas v palici.
  • nebreč!
  • Ringwraith
    No jo, na Lost Odyssey pějí lidé chválu hlaně kvůli A Thousand Years of Dreams, ne?

    Asi to taky budu muset zkouknout na Youtubu.
  • MrSanta
    Příspěvek jsem krapet upravil - právě kvůli smrti oné postavy, jsem na hru na dlouhý čas zanevřel a nekoupil. Nyní mě to ale přešlo, navíc jsem dostal JRPG absťák, takže snad to na ty vánoce bude.
    EuroSamurai: já taky neměl problémy, moje sestava v té době byla Athlon 64 X2 6000+, GTX9800+, 4GB a XPéčka.
  • Ringwraith
    Mě to jelo v pohodě na Athlonu 64 X2 5200+, 2GB RAM a GeForce 8600GT.

    Kdyžtak to pirátni a uvidíš.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit