Přejít na výpis diskuzí
Záběry z boje na videu z onlineovky WH40K: Eternal Crusade
21.11.2013 | Aleš Smutný
98 příspěvků
-
Planetside 2 ze světa 40k, ou jé, shut up and take my money!
-
Imperiální garda není okovaná pěst lidstva! (to jsou spacemarines) Imperiální guarda je a vždy bude potrava pro kanóny! Sakra, jak já nesnáším, když někdo, kdo o něčem ví prd, o tom píše článek!
-
-
I když takovej Yarric mi občas příjde jako pěst lidstva :DD
http://nsa32.casimages.com/img/2013/02/16/130216044532655821.jpg -
Imperiální garda je císařovo kladivo, nebo jak se to z 'Hammer of the Emperor' překládá...
-
-
Chybí základní porozumění textu, nebo nějaké hlubší znalosti imperiální guardy.
-
-
No, načtených knih ze světa W40k mám celkem dost a takto se jim skutečně říká. Kánonfutr to vskutku je, ale oficiálně by si takhle asi žádná vojenská jednotka neříkala, že? *1* *1*
-
-
Ja jsem teprv nedávno začal s Gauntovy duchy, ale nemůžu si vynachrochtat. *15*
-
-
začněte číst v AJ :) je to mnohem lepší :)
-
Právě, že moc ne. Kromě 3 dílů Horova kacířství je to asi 6 dílů Gaunta, 3 Poslední šance, asi 4 díly Ragnara a pak 1 díl "inkviziční série" od Abnetta. Oproti doslova už desítkám vydaných titulů v angličtině je to docela bída.
-
Magister_Peditum: A asi nevíš kolik dílu z WH40K bylo přeloženo? Já jen že v tom docela dost lítám a chtěl bych brzy začít se čtením ( no brzy, nejdříve musím přečíst skoro celou sérii písně ohně a ledu :D )
-
Smajdalf: Tak začal bych asi sérii Horovo kacířství. To je celkem základ k celému universu W40k. Taková bible, řekněme. Protože od něj se všechny peripetie odvíjejí až do toho 41. tisíciletí. No, a pak je to už asi jedno, čím pokračovat. Jestli Gauntovy duchy nebo třeba sérii od Ragnarovi...ten je ale dost specifickej a doporučuju si neprve na wikipedii něco o kapitule Hvězdných vlků (adeptus astartes) zjistit.
-
Magister_Peditum: mohl bych se zeptat, v jakym pořadí mi doporučuješ si přečís WH40K knihy? Ještě jsem nečetl ani jednu knihu z toho universa, jen z toho fantasy a to snad jen jednu knihu.
-
Z česky vydaných bych doporučil min. první díl Třináctá legie ze série Poslední šance. Tam je krásně vidět, jakej je Garda mlejnek na maso. *15*
-
-
-
-
-
Vyřídím to svým cadianským regimentům :) Jen proto, že nežeru tolik space marines a beru universum s nadhledem opravdu neznamená, že o tom "vím prd" :)
Ostatně, postavme vedle sebe dostupné pluky gardových tanků a pak vozítka mariňáků a vidělo by se, kdo je ona pěst ;) -
-
Já je nežeru. Mnohem radši mám řádové vojáky guardistů, kteří umírají po stovkách a bojují bez přehnaných energozbrojí jen se svým komisařem poboku, kde platí "když se ztratíš a jsi bez velení jediný možný pohyb je k nepřátelským liniím". Jenom říkám, že ta myšlenka s pěstí lidstva je absolutně mimo. Srdce lidstva. Krev lidstva ano. Jste mimo. :-)
PS: brát to podle vojenské techniky je taky padlý na hlavu. Vážně si myslíte, že každý řádový guardista si vozil zadnici v tanku? *15* -
-
Já už to jen okomentuji s citací z wiki :) (protože je nerdky bezcílné řešit nemožnost užití obecného výrazu v tomhle kontextu)
The Imperial Guard is often referred to as the "Sledgehammer of the Emperor"; the sheer amount of force that the Imperial Guard can bring to bear on the enemy is devastating, but is not as direct or as precise as their Space Marine allies, who are described as the "Scalpel of the Emperor." -
-
Nepřijde mi, že by drtivá síla v množství nějak podporovala teorii okované pěsti. Naopak říkám, že guardisté jsou potrava pro kanóny a mnohdy kvůli strategii "Sledgehammer" umírají po tisících. Vážně představa guardistů, jak se železnou pěstí prořezávají nepřítelem asi nebude úplně přesné. Vlastně zcela mimo a výjimečná situace.
-
-
ales.smutny: Proti poslednímu postu nemůžu říct křivého slova a souhlasím od začátku do konce a pokud jsem byť jen částí naznačil, že myslím něco jiného, než jste tu shrnul, tak se velmi omlouvám. Tím bych to také uzavřel. :-)
-
teda pane Smutný, musím před vámi bez ironie smeknout, nejen že tu píšete půlku článků ale ještě takovéhle dlouhe stati do diskuze
jinak s tím "Hammer of the Emperor" máte pravdu -
A nedá mi to, asi ten WH40K fan ve mně...i když prohlášení typu "jste mimo" beru jako diskvalifikaci ze seriozní debaty.
Výraz okovaná pěst je obecně používaný v kontextu něčeho drtivého, ničivého, nevybraného, občas nezastavitelného. Pokud si pod tím představuješ "prořezávání železnou pěstí", buď neznáš ono slovní spojení a nebo to bereš doslovně a představuješ si gardisty s chainfistem či čím :)
Jinak ale IG ve fluffu WH40K plní roli hlavní dobyvatelské jednotky. Prostě proto, že na to mají počty. Zatímco by kapitula mariňáků neměla (jo, některé mají) víc jak 1000 členů, garda má, dle fan kalkulací od desítek miliard po bilióny mužů. Sice chcípou jak na běžícím páse, ale nakonec protivníka tak nějak zadusí počtem svých mrtvol :) Ostatně Macharius měl na kruciátu pět kapitul a desítky regimentů IG :) Obě součásti armády mají svou roli, ale rozhodně to není tak, že IG drží linie a pak zaútočí mariňáci a "zachrání den". Proto je IG kladivo a kapituly skalpel. Plus, prostě vesmír je veliký, zlý a ani stovka kapitul by nedokázala být všude v dostatečném počtu.
Co se týče tanků, ty se samozřejmě počítají. Tanky, artilerie a konvenční letectvo ke gardě patří. Jen občas kvůli některým publikacím z BL vzniká dojem, že garda jsou jen platfusáci. A ne, každý si do tanku nesedne, ale když se Warmaster Demetrius chlubí tím, že má k ruce třicet tisíc tanků... není to zanedbatelná síla.
Čímž doufám, že jsme si vyjasnili sémantické a faktické nerovnalosti v naší konverzaci a snad i to, zda o tématu "něco" vím :) Ale tak nějak myslím, že je to všechno třeba brát hlavně s nadhledem, ostatně, ono to universum se také nebere ve fluffu vždy úplně vážně a je to na něm sympatické.
-
-
-
-
-
-
Mám neodbytný pocit, že herním vývojářům se obecně nedaří navodit tu správě temnou a drsnou atmosféru W40k universa.
-
-
jasne ze nie, oficialne zobrazenie od GW je otras, hlavne tie smiesne brnenia (nerealne a fyzike odporujuce) spacemarinakov
vsetko to zachranuju genialne napisane knihy, kde clovek je nuteny pouzivat vlastnu fantaziu -
-
Tak je to lehce komiksové vyobrazení, ale zase hledat ve světě Warhammeru nějakou realističnost... to bych nedoporučoval, mohl bys přijít o nervy. *4*
-
By mne zajimalo co je na tom nerealne a fyzice odporujici. Prosim vysvetlit
-
-
asi myslí to, že aby se někdo s lidskýma proporcema nasoukal to Terminator armoru, musel by si zlámat půlku kostí v těle (hint: koukni se kdá má ruce, kde ramena a kde hlavu), ale tohle jim většina lidí odpustí *4*
-
-
No jenze to je prave ten figl, ty totiz nemas ruce tam kde jsou ruce, ale tam kde jsou lokty a skrze ovladac ovladas prsty, to samy plati s nohama ...
Pro nazornej priklad doporucuju shlednout video ze Starcraftu 2 jak tam oblikaji marinaka, takhle nejak to funguje i se zbrojema z w40k -
-
hlava v hrbu je sice neotřelá myšlenka, ale je to úplná blbost *1*
-
Nevypadali by tak hrubě, kdyby měli hlavu nahoře. Krom toho figurky jsou figurky ne? On ani takovej Illidan (nevim proč mě napadl zrovna on) nemá realnou musculuturu *1*
-
to ne, je hromada terminátořích figurek bez helmy kde je to vidět, např seržanti, sice tu hlavu nemaj nacpanou v tom "čumáku" helmy co kouká dopředu, ale maji ji v téhle výšce, nicméně tak posunutou dopředu že by se v tom armoru museli ještě příšerně hrbit.. ale jak říkám, je so scifi kde se mlátí vesmírní elfové s orkama a do toho jim zaskakují démoni, netřeba v tom hledat realitu *1*
-
Mike: teď trochu zafilozofuji, nebo použiji mozek/představivost. Co když V terminátorově hlavě vůbec není hlava, ale má ji skrytou v tom "hrbu" a "hlava" je jen kamerový systém pro lepší ochranu třeba proti nárazům, aby z toho chudák neměl bolehlav, jak se od něj odráží kulky?
-
jj, power armor jde, u termitů je to horší
-
2 Mike: Stačí se podivat na pár cosplayů a zjistíš že je Space Marine armour velmi reálný s pár úpravama. Pravda že u Terminator armouru by jich muselo bejt sakra víc. Specielně GWS milovaná kuřecí stehna.
-
to ovšem nic nemění na faktu, že by musel mít ramena cca ve výšce uší aby se do toho brnění dostal, přikládám názorný obrázek *3*
http://s23.postimg.org/lyukase3f/mar.jpg
-
-
-
-
-
To je bohužel smutný fakt, jediná hra co se k tomu přiblížíla jsou podle mě Space Marines od Relicu.
-
-
a Warhammer: Dark Omen, sice WFB ale mělo tu tu správnou atmošku *4*
-
-
Tak v tom pripade jeste Mark of Chaos
-
-
-
Nehazejme flintu do zita, jeste porad maji dva roky to tam hodit ... a treba takovej Space Marines nebyl daleko, ikdyz to bylo spis predelany bojiste nez krasne art worky
-
-
Tak zrovna Imperialni gardu bych videl spis jako nejaky F2P addon, jelikoz ruku na srdce, musi jich byt opravdu hodne a je to nejlepsi zpusob jak nahnat do hry lidi kteri za ni budou hrat. S vyberem ras tak jak je ted souhlasim a prijde mi celkem logicky, jelikoz dodaly rasy ktere jsou s nim od zacatku.
Ale jen jedna vec mne mrzi a to ze budu cekat dva roky nez si to zahraju :D -
-
Orkové a Garda by měli být F2P, má to smysl z hlediska lore a navíc to dává i hráčům, co to jen zkouší, možnost vybrat si. Hrát orky je totiž třeba pro mě poměrně nezajímavé ... ale hnát se do boje za Banebladem by mohlo být zajímavé. I když bez vehiklů to je furt takové ... divné. Jak to vůbec vypadá co se týče techniky?
-
-
Orkove tam jako F2P budou uz od zacatku a bude se jednat o Boyz. A to hlavne kvuli tomu aby meli tu spravnou pocetni prevahu
Stroje tam budou a budou se kupovat za Requisition Points na ktere setris frakci i sobe. Tedy ti ho muze v boji koupit velitelstvi, nebo si ho koupis za svoje. Ovsem tvurci se dusuji ze to nebude ale Battlefield kde ovladas stroj sam a budes pro nej potrebovat posadku -
-
Tedy něco jako Planetside 2?
-
-
-
Měli to udělat spíš tak, že by ji dali zadara k Orkům. Orci budou v základu a zbytek si musíš koupit. To stejné měli udělat i s Imperial gardou.
-
-
Zase na druhou stranu musime to brat tak ze lepsi aspon tohle nez prodlouzit a prodrazit vyvoj, jelikoz ono pridat dalsi "rasu" bude celkem nakladne ve vsech ohledech, zvlaste diky tomu co vsechno tam ma pro kazdou byt
-
-
JJ to máš naprostou pravdu. Jestli tam chtějí mít vše, co chtějí a říkají, tak to je opravdu na dlouho. No k těm orkům. Alespoň bude do čeho řezat, když už chci hrát za ty mariňáky ;-)
-
-
-
-
Bylo by krásné, kdyby namísto World of Warcraft kdysi dávno vznikl World of Warhammer. Je to o tolik zajímavější universum bez pand.
-
-
No jo ... ale ted si vem kam to universum Warcraftu dopracovalo ... mam obavy ze by to dopadlo velmi spatne pro Warhammer. Jelikoz Blizzardum v tomto ohledu chyby ta temna duse pro jeho tvorbu :D
-
-
Stejně by to nedopadlo, jelikož GW by to nepřipustil ;)
-
Spíš si tak představuji nejlepší možnou variantu. Obrovská území, spousty hratelných ras, hodně lvlů, raidů, end-game obsahu, datadisků, sypaných patchů. Však víš.
-
-
-
For the Emperor !!!
-
Posledni zminky autoru se hodne opirali o player-driven modelu hry ala EVE online. To vse ve svete (planete) kde pro zjednoduseni jsou 2 strany v opozici + 1 PVE element (Tyranidi), ktery bude bojovat proti vsem. Inspiraci EVE zduraznovali u budovani/dobijeni zakladen, ktere pak nebudou mit zadny timeout kdyz se opet stanou neutralnimi, ale stale zustanou pod kontrolou vitezne strany, ktera je bude moci dale vylepsovat, upravovat. Mnoho dalsiho je mozne najit v rozhovoru s autory, link bohuzel nemam. Z posledniho videa je videt velka inspirace ze hry Space Marine, coz je jedine dobre. Dalsi TAB paskvil nikdo nepotrebuje. Produkcni hodnota je zatim od modelu po animace pomerne nizka, ale zatim se neda soudit, protoze je videt ze se snazi dat dohromady mechaniku boje a na to staci zakladni assety. Uvidime co bude dal. Pripominam ze tahle firma vyrobila zatim samy odpad, ale jestli zmenili slozeni teamu tak se muze i zadarit. Budu drzet palce.
-
-
Jeste dodam ze rasy budou 4 (Marina, Chaos, Orkove, Eldari) a ti spolu budou bojovat. Nicmene zakladny pujde taky srovnat se zemi (aspon by to radi :D ) takze po najezdu Tyranidu tam nemusi zbyt vubec nic :)
-
-
Mas pravdu, diky za opravu!
-
Sakra, jestli jim to vyjde, tak BF bdue mít docela těžkou konkurenci co se týká boje na velkých mapách. Za předpokladu že tam bude i nějaká těžká technika ( tanky).
-
-
tanky budou, i titáni, což je teprv ta správná těžká technika :)
-
-
-
-
Proč mi to přijde na chlup stejné, jako Space marines. Doufal jsem, že udělají nějaké své pojetí a ne že to vezmou (alespoň vizuál stránku) od jinud. Uvidíme, jaké to bude.
-
Třináctá legie není uplně garda jako taková (resp. přímo její protagonisté), ale musím souhlasit, celou sérii jsem hltal a doporučuju :)
-
-
Reakce na Magistera dole.
-
-
Tak jasně. Třináctá trestanecká legie byla taková jiná forma popravy. Jinak než v bedně se z ni dostat nedalo. Oproti tomu je služba u normální jednotky Imperiální gardy hotová procházka růžovou zahradou (a je to v knize několikrát zmíněno). Jen mi tam prostě přijde realističtěji podaná spotřeba mrtvol než třeba v Gauntovi, kde mají členové Tanithského prvního a jediného regimentu často asi cheat na nesmrtelnost. *3*
-
-
procházka růžovou zahradou..a pak tu máš Krieg :D
-
-
Vona i Cadia není zrovna peříčko, ale alespoň mají "normál" regimenty možnost odejít do "důchodu", to ti chudáci z 13. trestanecké neměli. *3*
-
-
Plukovník Schaffer byl ovšem výborná postava *1*
Bohužel fakt je že většina těch dobrých knížek vyšla zatim jen v angličtině
-
-
-
-
By mě zajímalo, proč mají na stole sběratelku deskovky Chaos in the Old World...
A slečna by nemusela nazývat "Jump pack" "jet packem"... -
-
dobrej postřeh, že bychom se dočkali démonů aspoň ve formě NPC? Nebo možnosti s Chaos sorcerem vyvolávat démony jako to bylo ve WAR.. to by bylo cool *4*
-