Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • IWKYN
    Dune II..... moje první láska a strategie. Tak hrozně rád bych to hrál.... ale už ani jako malej sem neměl trpělivost s naklikávánim jen jedný jednotky!
  • God-of-War
    Ty vole.. kolik hodin sem u toho propařil:)
  • flivon
    Kurna ja jsem ale starej!! :))) Ale vzpomínky krásný!!!!
  • Odulin
    Stará láska z dětství. Nezapomenu jak táta koupil první repráky k PC a my prvně slyšeli něco jinýho než pc speaker. Na začátku se ozvalo Dune..The Building of a dynasty a čuměli jsme s otevřenou hubou.:) Dvojku jsme dojeli, ale jednička byla ale o dost větší oříšek...byli jsem malí a bez návodu to bylo tehdá dost krutý.:)
    • Amiga kluci *5*
    • Repraky slo sehnat, ale tehda levan zvukovka stala 6000,- , a navic aby duna mluvila a ne jen hrala bylo treba cele 2mb!!!!!! RAM :) V te dobe stal 1mb 1500. Ja mel tenkrat delo 286/20mhz pamatuju si jak pri vice jednotkach se to cele zpomalovalo.
    • zláštní, u mě to bylo něco podobnýho, ale hlavní bylo mít zvukovku, tu jen tak někdo neměl, repráčky od čongů měl doma každý. Ale nevím o jaký rok se jednalo u tebe, u mě 1992 :)
      • Odulin
        Jasnačka, koupil Sound Blaster + repry Typhoon myslim:D...a rok...byly to Vánoce ve 4. třídě, takže 93.:)
        • já měl nejdřív repráčky od čongů, typhoony jsem měl taky, hráli dobře, ale Doom je oddělal a šíleně pak praskaly, vydržely prd...
          • Odulin
            Jjasný. Je to směšný, ale táta ty Typhoony má u kompu do dneška:D 20 let. Kolega v práci mu je nedávno spravoval:)
            • no ono bylo víc modelů, je otázka jaký kdo měl, detail si už nepamatuju :)
      • sound blaster 16 :))
        • a kdeže, já měl Soundblaster 8 mono. 220,5,1 ( to nastavení si budu pamatovat do smrti :) Soundblaster 16 byl velkej luxus... :)
          • Black_Hand
            ja mel aztecha, ktery byl vlastne sb8mono. meli to myslim tenkrat nejak licencovany. a taky jsem ji mel na 220, 5, 1.
          • Odulin
            U nás se dávalo většinou 220,7,1.:)
            • Já měl ESS a téměř vždy jsme nastavovali 220,5,1. *3*
            • taky mi fungovalo, záleželo na hře :)
  • Vzpomínám, když jsem jedničku Duny hrál před cca 20 lety, tři dny v kuse, ani jsem nespal a na konci mě tak slzelo pravý oko, že jsem na něho skoro neviděl a motal jsem se, jako bych vychlastal tuzemák z likérky Drak. Ale ten krásnej pocit, že to mám za sebou, to bylo k nezaplacení :o) Jo, to byla droga.
    • jo já taky, bylo mi 11 a pokaždý když jsem měl anginu jsem se zachumlal do deky a hrál to od rána do večera a jak jsem měl horečku, tak se mi o tom zdálo ještě celou noc :)
  • Legenda strategických her *14*
  • janchor
    Pchá, tyhle komerční dumbed down pokračování jsou tak možná pro ovce, co skáčou na hype podplacených "novinářů".. jednička 4ever! *14*
    • Coffin.Corner
      Tak určitě *4* Novinářský prostitut (chtěl jsem napsat d*vka, ale systém mi to nedovolil:) Andrew, se dokonce u recenze neštítil propagovat jednoho nejmenovaného výrobce zvukovek. Jak to mohlo dostat 83 procent fakt nepochopím... *1*
      http://www.oldgames.sk/mag/excalibur-17/page/27/
    • Black_Hand
      oboji je super. a ano, vsim jsem si tweetu. ten soundtrack v adlib verzi je asi muj druhy nejoblibenejsi vubec a intro duny 1 vychytalo atmosferu duny lepe, nez jakykoli film.

a jak okahara tak klepacki odvedli kus prace na soundtracku. stejne tak jak jednicka truni v mem mp3 prehravaci.
  • Pokud se nepletu, tak Duna jednička nebyla tak úplně strategie v tom pravém slova smyslu. Až dvojka se stala skutečnou strategií, která položila základy všem ostatním generacím RTS her. Tahle hra je matkou všech strategií a jako taková si zaslouží náležitou úctu. A kdo nikdy nesabotoval těžbu počítače za pomocí sebevražedných pěšáků vzhajících se pod jejich pásy, nebo nehledal sabotéry okolo vlastních paláců, aby jim mohl zastavit odpočet sebedestrukce a nějak efektivně je využít, ten nidky nepochopí *5* .
    • to není pravda, základy RTS položili Herzog Zwei a The Ancient Art of War, Dune 2 ten koncept pouze rozvinula, přidala ovládání myší, začernění apod. Dune 2 se stala populární hlavně díky interaktivní hudbě a pomohla k rozmachu zvukových karet. Ta hra na tu dobu byla skoro dokonalá, ale matka RTS moc ne, i když hodně lidí jí za to považuje... Jinak se zbytkem souhlasím...
      • Ok,tak zase poopravím.Základem všech RTS strategiíí je Nether Earth (ZX spektrum) Děkuji za opozornost *5*
        • Ty kráso, Nether Earth, to jsi mi rozhýbal hodně zarezlé šedé buňky...:-)
          Ale také se domnívám, že až Dune II RTS hraní zpopularizovalo.
  • mohli racej spravit dune 2k to by som hral 24/7 s kamosmi
  • bjsman
    dvě mise za Harkonneny dohrátý a kdyby tomu nechyběly zvuky (proč tam dali jen hudbu??) a šla nastavit rychlost hry, tak bych to dal klidně celý *1* . Po technické stránce pěkná záležitost, po hratelnostní prostě klasika. *5*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit