Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • dneska už nějak všichni kašlou na RTS :( krom Man of War tak mě osobně nic moc nezaujalo ... ještě že jsem oběvi Spring s Balancet Anihilation ... takže se konečně můžu vrátit k pořádný strategii
  • zrovna vcera jsem hral Dune 2000 64bit , paradni remake klasiky.
  • Legenda strategických her *14*
  • Jaká krása by byla vrátit se zase na Dunu. Do dob duny 2000. Nějaká solidní strategie mi už dlouho chybí. Jsem pořád odkázanej na Stronghold 1, Caesara 3, případně Starcraft 2. Hrál jsem v poslední době settlery, anno, ale moc mi to nesedí. Přijde mi, že klasický rts se nějak vytratily. Ani nevím o žádné pořádné, mimo heart of the swarm, která by se chystala. Když už, tak to jsou nízkorozpočtové pokusy, které stojí za prd. Nebo mi něco uniklo?
    • Tak Anno i Settleri nejsou klasicke rts. Hlavne Anno je uplne o necem jinem. Je to dokonala budovatelska strategie ,kde boj je to posledno
      • Vždyť jo, ale pořád jsou to rts. To i moje modly caesar 3 a pharaoh i ten stronghold jsou spíš budovatelské než vlečné. Myslel jsem to tak obecně o tomhle žánru. Tycoony, válečné rts i spíš budovatelské s nějakým tím bojem sem tam. Chybí mi ty hry.
        • V tom pripade se divim,ze ti treba nove Anno 2070 nesedlo. Budovatelska nirvana,zajimave jednotky a boje,vyborna obtiznost,stovky moznosti...
          • možná to zatížení na středověk a meče *1*
            • Tak predchozi dil? Anno 1404? Stredovek,nadherna grafika,miliony moznosti.... *1*
  • celoush
    Jinak pokud vás to zajímá, tak je to je díky Emscriptenu ... https://github.com/kripken/emscripten/wiki
    V příkladech je uvedeno, že jde skutečně o port OpenDune.
  • Hudba a zpracování super, jen mi ale chybí originální zvuky jednotek a postavení budov atd. :(
  • flivon
    Kurna ja jsem ale starej!! :))) Ale vzpomínky krásný!!!!
  • Dune 2000 byla lepsi pak byla nejaka dune,kterej byla celkem fail
    • Co to placas? Dune je skvel mix adventury,strategie,rpg. Ale tenhle clanek je o Dune 2,ktera ve sve dobe byla dokonala.
    • No tak především člověk nemusel klikat a dávat rozkazy po jedné jednotce :) Doteď nechápu jak jsem to tak mohl hrát.Dneska si bez označení více jednotek ani hraní rts představit nedokážu. :))
      Ta Duna po Duně 2000 se jmenovala Emperor : Battle for dune tuším ?. Mě se líbila tehda, a ještě dnes vypadá dobře, ale lepší jak Dune 2000 asi nebyla.Fajn tam každopadně byly ty filmečky.To už se dnes nevidí.
      • Jj, byl to Emperor, lepší jak 2000 nebyl, ale měl nějaké prvky které jsem opravdu oceňoval, hlavně lepší chování jednotek. Taky to byla jedna z prvních velkých opravdu 3D strategií tuším. Nejvíc jsem na něj oceňoval možnost navázat spolupráci s nezávislými národy (fremeni ap.), taky se mi opravdu hodně líbil systém, kde když člověk prohrál misi tak se nic nestalo, prostě jen nedobyl/neubránil konkrétní území. Ve strategiích mi toto strašně chybí.
  • Nerad zahajuju flame kvuli pitomosti, ale precejen mi to neda, pokud nekdo napise "Kde by byl Command & Conquer, kde by byla Total Annihilation a další desítky RTS her" tak je bud jako herni novinar fatalne neinformovany, nebo nema rad Starcraft a ma potrebu detinskym zpusobem to davat najevo *2*
    • Jsem fanda RTS žánru obecně, jak výtvorů z dílny Blizzardu tak Westwoodu i dalších. Jen bych ale rád připomněl, že RTSka se z těchto dílen podstatně liší. Člověk by mohl říct, vždyť jsou to obě RTS, ale je tam velice mnoho rozdílných znaků, vlastně bych skoro až řekl, že ty společné jsou pouze ty, které definují(definovaly) žánr RTS. Duna nese ty znaky, které daly vzniknout mimo jiné sérii C&C, znaků společných pro Starcraft je tam už méně. Je to stejné, jako říct, že Duna dala vzniknout AoE sérii - jo, obě jsou to RTS, ale vzájemného ovlivnění je tam již méně. Nehledě na to, že Starcraft vyšel až relativně pozdě.
      • S tim nesouhlasim, vic spolecnych znaku ma Duna 2 a Starcraft nez Duna 2 a Total Annihilation. Jsou akcnejsi a jde v nich vic o micromanagement, narozdil od TA, ve ktery jde spis o strategii. V obou muzes najednou zadavat prikazy limitovanemu poctu jednotek, navic maji celkovy unit cap narozdil narozdil od TA, kde proti sobe neustale proudi stoclene nebo dokonce tisiciclene armady.
    • Dalsi moznost je, ze se snazi by originalni, i tak je to ale objektivni chyba, zaradit Starcraft mezi "desitky RTS her" a vypichnout TA. Nebo se rovnou zeptam, podle jakych kriterii je TA vyznamnejsi hra nez Starcraft?
      • Delas si srandu nebo ti dela problemy pochopit psany text?
        • Obavam se, ze spis ty mas problem pochopit psany text nebo jsi taky neinformovany. Protoze ta veta, kterou Polacek napsal je uplne stejna, jako:

"Kde by byl Everquest, kde by byla EVE Online a další desítky MMO her, kdyby nebylo Ultimy Online."

Ted uz se ti snad rozsviti.
          • Krome toho ze me ta veta prijde celkem v poradku(ano,je to silne zjednodusene,ale vicemene pravdive),pak porad nechapu tvou posedlost Starcraftem. Co to tam porad tahas? Starcraft byl vyborna RTS,ale ani zdaleka nepatrila k prukopnikum zanru. To bych se spise pochopil vytku na zapomenuty Warcraft 1,ktery byl mozna popularnejsi(i kdyz take mladsi) nez Dune 2. Dune 2 vysla o 6 let drive nez Starcraft a byla snad prvni skutecnou RTS.
            Takze co s nim porad mas? Starcraft neni prvni a pro mnohe ani nejlepsi RTS hrou
      • Coffin.Corner
        To snad nemyslíš vážně? *15*
  • God-of-War
    Ty vole.. kolik hodin sem u toho propařil:)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit