Přejít na výpis diskuzí
Zahrajte si v prohlížeči archetypální RTS Dune II
4.12.2012 | Petr Poláček
65 příspěvků
-
Amiga kluci *5*
-
dneska už nějak všichni kašlou na RTS :( krom Man of War tak mě osobně nic moc nezaujalo ... ještě že jsem oběvi Spring s Balancet Anihilation ... takže se konečně můžu vrátit k pořádný strategii
-
Krome toho ze me ta veta prijde celkem v poradku(ano,je to silne zjednodusene,ale vicemene pravdive),pak porad nechapu tvou posedlost Starcraftem. Co to tam porad tahas? Starcraft byl vyborna RTS,ale ani zdaleka nepatrila k prukopnikum zanru. To bych se spise pochopil vytku na zapomenuty Warcraft 1,ktery byl mozna popularnejsi(i kdyz take mladsi) nez Dune 2. Dune 2 vysla o 6 let drive nez Starcraft a byla snad prvni skutecnou RTS.
Takze co s nim porad mas? Starcraft neni prvni a pro mnohe ani nejlepsi RTS hrou -
Tak predchozi dil? Anno 1404? Stredovek,nadherna grafika,miliony moznosti.... *1*
-
Obavam se, ze spis ty mas problem pochopit psany text nebo jsi taky neinformovany. Protoze ta veta, kterou Polacek napsal je uplne stejna, jako:
"Kde by byl Everquest, kde by byla EVE Online a další desítky MMO her, kdyby nebylo Ultimy Online."
Ted uz se ti snad rozsviti. -
S tim nesouhlasim, vic spolecnych znaku ma Duna 2 a Starcraft nez Duna 2 a Total Annihilation. Jsou akcnejsi a jde v nich vic o micromanagement, narozdil od TA, ve ktery jde spis o strategii. V obou muzes najednou zadavat prikazy limitovanemu poctu jednotek, navic maji celkovy unit cap narozdil narozdil od TA, kde proti sobe neustale proudi stoclene nebo dokonce tisiciclene armady.
-
možná to zatížení na středověk a meče *1*
-
zrovna vcera jsem hral Dune 2000 64bit , paradni remake klasiky.
-
V tom pripade se divim,ze ti treba nove Anno 2070 nesedlo. Budovatelska nirvana,zajimave jednotky a boje,vyborna obtiznost,stovky moznosti...
-
Vždyť jo, ale pořád jsou to rts. To i moje modly caesar 3 a pharaoh i ten stronghold jsou spíš budovatelské než vlečné. Myslel jsem to tak obecně o tomhle žánru. Tycoony, válečné rts i spíš budovatelské s nějakým tím bojem sem tam. Chybí mi ty hry.
-
Delas si srandu nebo ti dela problemy pochopit psany text?
-
Tak Anno i Settleri nejsou klasicke rts. Hlavne Anno je uplne o necem jinem. Je to dokonala budovatelska strategie ,kde boj je to posledno
-
Legenda strategických her *14*
-
Co to placas? Dune je skvel mix adventury,strategie,rpg. Ale tenhle clanek je o Dune 2,ktera ve sve dobe byla dokonala.
-
Jaká krása by byla vrátit se zase na Dunu. Do dob duny 2000. Nějaká solidní strategie mi už dlouho chybí. Jsem pořád odkázanej na Stronghold 1, Caesara 3, případně Starcraft 2. Hrál jsem v poslední době settlery, anno, ale moc mi to nesedí. Přijde mi, že klasický rts se nějak vytratily. Ani nevím o žádné pořádné, mimo heart of the swarm, která by se chystala. Když už, tak to jsou nízkorozpočtové pokusy, které stojí za prd. Nebo mi něco uniklo?
-
To snad nemyslíš vážně? *15*
-
Jinak pokud vás to zajímá, tak je to je díky Emscriptenu ... https://github.com/kripken/emscripten/wiki
V příkladech je uvedeno, že jde skutečně o port OpenDune. -
ja mel aztecha, ktery byl vlastne sb8mono. meli to myslim tenkrat nejak licencovany. a taky jsem ji mel na 220, 5, 1.
-
Hudba a zpracování super, jen mi ale chybí originální zvuky jednotek a postavení budov atd. :(
-
Já měl ESS a téměř vždy jsme nastavovali 220,5,1. *3*