Přejít na výpis diskuzí
Zahrajte si v prohlížeči archetypální RTS Dune II
4.12.2012 | Petr Poláček
65 příspěvků
-
Repraky slo sehnat, ale tehda levan zvukovka stala 6000,- , a navic aby duna mluvila a ne jen hrala bylo treba cele 2mb!!!!!! RAM :) V te dobe stal 1mb 1500. Ja mel tenkrat delo 286/20mhz pamatuju si jak pri vice jednotkach se to cele zpomalovalo.
-
Kurna ja jsem ale starej!! :))) Ale vzpomínky krásný!!!!
-
Duna 2000 je remake takze jakej pak ctvrtej dil ? Klasickou Dunu 2 jsem hral na Amize a musim uznat ,ze to je jedina strategie kterou jsem dohral do konce .
-
Jj, byl to Emperor, lepší jak 2000 nebyl, ale měl nějaké prvky které jsem opravdu oceňoval, hlavně lepší chování jednotek. Taky to byla jedna z prvních velkých opravdu 3D strategií tuším. Nejvíc jsem na něj oceňoval možnost navázat spolupráci s nezávislými národy (fremeni ap.), taky se mi opravdu hodně líbil systém, kde když člověk prohrál misi tak se nic nestalo, prostě jen nedobyl/neubránil konkrétní území. Ve strategiích mi toto strašně chybí.
-
No tak především člověk nemusel klikat a dávat rozkazy po jedné jednotce :) Doteď nechápu jak jsem to tak mohl hrát.Dneska si bez označení více jednotek ani hraní rts představit nedokážu. :))
Ta Duna po Duně 2000 se jmenovala Emperor : Battle for dune tuším ?. Mě se líbila tehda, a ještě dnes vypadá dobře, ale lepší jak Dune 2000 asi nebyla.Fajn tam každopadně byly ty filmečky.To už se dnes nevidí. -
Dune 2000 byla lepsi pak byla nejaka dune,kterej byla celkem fail
-
Jsem fanda RTS žánru obecně, jak výtvorů z dílny Blizzardu tak Westwoodu i dalších. Jen bych ale rád připomněl, že RTSka se z těchto dílen podstatně liší. Člověk by mohl říct, vždyť jsou to obě RTS, ale je tam velice mnoho rozdílných znaků, vlastně bych skoro až řekl, že ty společné jsou pouze ty, které definují(definovaly) žánr RTS. Duna nese ty znaky, které daly vzniknout mimo jiné sérii C&C, znaků společných pro Starcraft je tam už méně. Je to stejné, jako říct, že Duna dala vzniknout AoE sérii - jo, obě jsou to RTS, ale vzájemného ovlivnění je tam již méně. Nehledě na to, že Starcraft vyšel až relativně pozdě.
-
4. dil je prece
-
Dalsi moznost je, ze se snazi by originalni, i tak je to ale objektivni chyba, zaradit Starcraft mezi "desitky RTS her" a vypichnout TA. Nebo se rovnou zeptam, podle jakych kriterii je TA vyznamnejsi hra nez Starcraft?
-
Nerad zahajuju flame kvuli pitomosti, ale precejen mi to neda, pokud nekdo napise "Kde by byl Command & Conquer, kde by byla Total Annihilation a další desítky RTS her" tak je bud jako herni novinar fatalne neinformovany, nebo nema rad Starcraft a ma potrebu detinskym zpusobem to davat najevo *2*
-
Ty kráso, Nether Earth, to jsi mi rozhýbal hodně zarezlé šedé buňky...:-)
Ale také se domnívám, že až Dune II RTS hraní zpopularizovalo. -
Mozna si myslel Blood and Magic.
-
Ok,tak zase poopravím.Základem všech RTS strategiíí je Nether Earth (ZX spektrum) Děkuji za opozornost *5*
-
Ty vole.. kolik hodin sem u toho propařil:)
-
no ono bylo víc modelů, je otázka jaký kdo měl, detail si už nepamatuju :)
-
jinak, stáhněte si dune legacy, je upravená, bez klikání na povely, vyšší rozlišení, ale s tímhle vylepšením mi přijde moc lehká :)
-
Jjasný. Je to směšný, ale táta ty Typhoony má u kompu do dneška:D 20 let. Kolega v práci mu je nedávno spravoval:)
-
taky mi fungovalo, záleželo na hře :)
-
klasika like
-
U nás se dávalo většinou 220,7,1.:)